ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pehborn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mart 2016 21:50
Son Ziyaret:
14 Haziran 2021 22:05
Toplam Mesaj:
41 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ümit Pehlivan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ümit Pehlivan 36*24*27 cm akvaryum boyutları 8d damızlık lepistes Bolca yavru lepistes 2e albino 8d komando çöpçü

SON 10 MESAJI

Cam Yosunundan Nasil.kurtuluruz
Selam

Otocinculus alabilrisin. Ben öyle yaptım. Şuan sorunum yok. Fakat ışık dengeside önemli.[EDIT]pehborn,2018-01-17 18:00:09[/EDIT]
Toros Isıtıcı
[:((]Merhaba Arkadaşlar

Ucuza kaçarak [:((] Toros ısıtıcı aldım 50W lık fakat alırken hiç dikkat etmedim. Isı ayarı yokmuş. Akvaryuma henüz koymadım. Bu üründen kullanan var mı? Suyu ne kadar ısıtıyor. Akvaryumum 27 litrelik ve çöpçü ile lepistesim var.
Akvaryum Hortumu Kısa Geliyor Onun Yerine ?
Merhaba

Suyun debisine dayanacak ve bağlantılarını yaptığında su kaçırmayacak ise neden olmasın. Suya salınım noktasına gelince o konuda alacağın hortumun özelliklerine bakman lazım bence.
Yavru Lepisteslerim Hakkında
Selam

Ben 1 -1,5 ay sonra büyüklerin arasına salıyorum. Önceden bolca bitkim vardı şimdi ise rafya ile saklanacakları alan yaptım. Yeni doğanlar bile rahatça saklanıyor. (tabi bir yere kadar). Yavrulukta ki yavrular sağlıklı ise kolay kolay yem olmazlar. Baktın kıyamadın Yoğurt kovası yada fanusa al yavruları biraz daha büyümelerini bekle.
Florasandan Led'e Geçme ?
Adet ve ışık şiddeti ayarını bilmiyorum. Bende senin armatüre benzer armatür içine renkli ve soğuk beyaz renk şerit renk aldım. Renkli led için uzaktan kumanda devresi de vardı. Sırayla montaj yaptım. Bir sıra 30cm. olmak üzere 7sıra led var. Bir sıra renkli ve bir sıra beyaz. Renkleri genelde mavi çalıştırıyorum ama her durumda beyaz renk yanıyor.
Yavruluk
İnternette çok çeşitli örnekler var. Araştır basit malzemeler ile yapabilirsin. Ben pet şişeyi ikiye keserek yavruluk yapmıştım. Bir süre onu kullandım. Sonrasında tül ve kablo kanalı ile bölme yapıp akvaryumu ikiye bölmüştüm. Şimdi pleksiglas tan yapmayı düşünüyorum. İçi iki bölün olacak malzeme temin ettiğimde resimleri yükleyeceğim.
Pleksiden Buhar Camı Olur Mu?
Merhaba
Benim 30 lt lik bir akvaryumum var ve kapak olarak pleksiglas kullandım. Sorun yaşamadım bu güne kadar. Benim aydınlatmam askı şeklinde armatür içinde. Senin dediğin gibi sıcaklık görmüyor. Onun için birşey diyemem. Şimdi kapağı biraz daha geliştirip şelale filtre benzeri birşey yapmak istiyorum. Tam olarak kafamda tasarlamadım henüz.
Betam Baloncuk Çıkarıyor
Erkek Beta balıkları üreme zamanı geldiğinde su yüzeyini baloncuklar ile doldurur. Korkulacak bir şey yok. Dişi ile çiftleşme sonrası yumurtaları bu baloncukların içine bırakıyorlarmış.
Yanlış hatırlamıyorsam 1'er ay arayla bunu yaptığını göreceksin.

Eğer dişi Beta bulabilir ve yeterli saklanma ortamı sağlayabilirsen beta balığı yavrusu alabilirsin. Biraz araştırmıştım zor iş gibi geldi bana.
Dogum Isısı ?
Merhaba

Benim 2 adet balığımda aynı şekildeydi. Elimde başka bir akvaryum vardı 15 litre kadar. Onun içine koymamla ardı arkası kesilmeyen doğum süreci başladı. Şuan sayamadığım kadar çok yavrum var.[:D]

Stres yapmış olabilirler.
[EDIT]pehborn,2017-08-29 17:29:55[/EDIT]
Rafya Kullanımı
Selam
İstediğin kadar rafyayı bıçak yada makasa sürterek bukle kazanmasını sağlayabilirsin. Su içine bir miktarı batacaktır. Tamamının suyun dibine inmesine gerek yok. (Tabi sen bilirsin.) O zaman biraz ağırlık ile bağlarsan dibe çöker. Akvaryum silikonu dışında hiçbir yapıştırıcı kullanma. Ben süs yapacağım siye sıcak silikon kullandım ve 4-5 balığımı kaybettim. [:'(][:'(]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.