ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cmylmzQq
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2022 23:31
Son Ziyaret:
11 Ocak 2024 21:43
Toplam Mesaj:
91 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kayıp Balık Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kayıp Balık Yılmaz

SON 10 MESAJI

Betta Balığı Hasta Mı Yoksa Kendi Rengi Mi?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234012/310720231510501.jpg[/IMG]

Arkadaşlar betta aldım internetten. Renginde beyaz, mor, kırmızımsı tonlar var ama kafasında fotoğrafta attığım gibi kırmızılık vardı. Rengidir diye pek içimi karartmadım ama internetten baktığımda parazit olabileceği ihtimali varmış. Balık yemini çok iyi şekilde yiyor iştahında birşey yok, yüzmesinde ve reaksiyonlarında da hiçbirşey yok gayet sağlıklı bir betta ne yapıyorsa aynısını yapıyor ama o kırmızılık hastalıksa bir çözüm var mı? Ne yapabilirim şuan?
Beta Dipte Yan Yatıyor
[QUOTE=BETutkuTa]Öncelikle fanusta beta beslenmez.[:cik:] Yazık hayvana o hatayı bende yaptım ama düzelttim şunun gibi bir tank olsa:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239571/080520232035221.jpg[/IMG] hem betanız için hem sizin için iyi olmazmı seyir zevkiniz artar balık konforlu yaşar şu fanusta hiçbir canlıya bakmayın yazık onlarında canı var,en yakın zamanda sahiplendirin yada doğru düzgün onun doğasını taklit edecek şekilde bir tank kurun rica ediyorum.Metilen mavisi her hastalıkta kullanılmaz.[/QUOTE]

Hocam bende bitki akvaryumuna merak sardımda bu dip temizliği zor olmuyor mu? Nasıl yapıyorsunuz akvaryumun dip çekimini?
Yeni Tank Kuracağım Fotodaki Malzemenin İsmi Ne?
[QUOTE=Yoda25]Galiba plastik halkadan bahsediyorsunuz. Bunu siz hava hortumu ile kendiniz yapabilirsiniz [/QUOTE]

Hava hortumu ilr uğraşmadan alabileceğim bir yer var mı? Veya ismi nedir?

[QUOTE=RockySelim]Şelale filtredir[/QUOTE]

Filtre değil hocam, yuvarlak parçayı kastettim
Yeni Tank Kuracağım Fotodaki Malzemenin İsmi Ne?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234012/170520232225261.jpg[/IMG]

Fotoğraftaki suyun üstündeki parça nedir?
Su Yüzeyindeki Yuvarlak Şey?
Arkadaşlar bir kaç yerde gördüm su yüzeyi bitkili olduğu zaman şelale filtre varsa suyun yüzeyine yuvarlak birşey koyup oraya şelale filtreyi akıtıyolar ve bitkilerde zarar görmüyor. O eşyanın adı ney? Aradım taradım bulamadım. Yani yuvarlak parçanın konulduğu yerde bitki olmuyor bu yüzden şelale filtre bitkilerede zarar vermiyor. Dediğim gibi su yüzeyine konuluyor, bilen varsa yardımcı olsun.
Transgenetik Tetra Işıktan Korkuyor ?
[QUOTE=MCY4]Merhaba,

Ben de yaklaşık 3 aydır sizinle aynı türde balık besliyorum. Başlarda, ışık ilk yandığı zaman ve sönmesinin ardından kısa süreli olarak korkma kaçma refleksleri oluyordu fakat bu durum zamanla azaldı ve şuan hiç yok diyebilirim. Ama şöyle bir durum var, akvaryumum bol bitkili olduğundan saklanacak alanları çok fazla. Bundan dolayı böyle bir sorun yaşamıyor olabilirim. Sizin tankınız bitkili mi? Ya da saklanma alanları var mı?

İlavaten tankınız yeniyse yeni tank sendromu, stres vb. durumlarda yaşanıyor olabilir, bu konuları da araştırmanızı tavsiye ederim.[/QUOTE]

7-8 aya yaklaştı tank ve ışık ama hala aynılar, içinde bitki ve saklanma süsleri vardı. Fakat 7-8 ay dediğim gibi durum böyle devam etti, bende içinden herşeyi söktüm. Böyle devam ederse farklı türe geçebilirim hiçbir yerde çözüm yok. Sağolun önerileriniz için bu arada.
Transgenetik Tetra Işıktan Korkuyor ?
Arkadaşlar nano akvaryumum var ve sürü sayısına uygun şekilde transgenetik tetra aldım, filtre, kum, ısıtıcı vs. herşeyi uygun. Fakat aldığımdan beri ışığı akşamları kapattığımda korkup camlara çarpıyorlar, hatta bu olaydan 3 - 4 balığımı kaybettim. Nereye baksam, aratsam çözüm bulamadım. Işıkta herhangi bir sorunda yok, karma renklerle dolu akvaryum ledi. O akvaryumda 2 farklı balık türü baktım herhangi bir sorun olmadı yani. Fakat tetraları aldığım yer loş mavi ışıkta tetralara bakıyordu. Sorun bundan olabilir mi? O ışığa alışmış olabilirler mi yani. Aldığım yere sorduğumda loş mavi ışığı kapattığında korku olmadığını ve normal yüzdüklerini söyledi. Benim ışığım ise karma led olduğu için beyaz ışık veriyor, tetralar alıştığı ışık harici korkuyor olabilir mi? Bu soruna hiçbir yerde çözüm bulamadım.
Tepe Filtre Hakkında Soru
Arkadaşlar tepe filtre aldım dizecektim ama karbon kömürü toz halinde olduğu için dumanımsı bişey dökülüyordu altından. Bunu alırken aldığım yere sormadım ama toz karbon kömürü yıkanıyormu dumanı gitsin diye? Daha takmadım akvaryuma simsiyah olmasın.
140 Litre Akvaryuma Hangi Filtre?
[QUOTE=TTuna]

Pisliği çekmeden nasıl berrak olmasını bekliyorsunuz ? Berrak demek suyun içinde partikül olmaması demek bu da iyi bir mekanik filtreden geçer. Balık sayısının az olması sizi yanıltmasın japonlar normal balıklara göre daha çok su kirletir.[/QUOTE]

Pislik çekmeden berrak olsun demedim sert konuşmak yerine kitap okusanız ne dediğimi tekte anlarsınız bence. Japon sayısı zaten az ama çok dışkı yapan hayvanlar ve ben dip çekimini yaparım iç filtrede baya güçlü dedim. Bana sadece suyu süzüp berrak yapacak bir yardımcı filtre lazım, pisliğin kirlettiğini fanusta bakan adam bile bilir. Bu üslupla konuşacaksanız cevap vermeyin sorularıma.
140 Litre Akvaryuma Hangi Filtre?
140 Litre akvaryumda biyolojik iç filtre var saatte 1500 litre su döndürüyor ve akvaryumda 4 japon olacak. Ben birde pipo veya köşe filtre yada tepe filtre almak istiyorum. Bunlardan hangisi suyu daha çok berrak yapar? Bakın pislikleri çeksin demiyorum zaten balık sayısı az benim isteğim suyun berrak olması. Dip çekimi sıkıntı değil. Hangisi daha çok berrak yapar? Fiyat aralığı 0 - 350 tl. (Dış filtre istemiyorum). [:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.