ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UrasArt
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
805
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2022 19:37
Son Ziyaret:
3 Saat 54 Dakika önce
Toplam Mesaj:
767 [1.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
29 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uras
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uras 44 litre kiraz karides akvaryumu 32 litre medaka pondu 170 litre su bahçesi

SON 10 MESAJI

Killifish Serüvenim ( Medaka İthalatı )
Merhabalar abi, son durum nedir [:?]
Doğal Kurulumlarım
Uzun zamandır güncelleme paylaşmıyordum, açıkçası bu yaz medaka yavrularını büyütmek için pek çaba sarf etmedim bu sebeple elimde sadece 3 medaka kaldı. İkisi yaşlı biri genç olduklarından onlar için de üremeleri açısından pek fazla ümidim yok.
Cennet balıklarına gelirsek yaklaşık 6 ay akvaryumda yaşadılar, sonra 5-6 hafta önce dışarıdaki büyük kuruluma aldım ancak erkek olan sanırım ölmüş çünkü bakıp bitkilerin arasını karıştırdığımda sadece dişi olanı görebiliyorum. Ölen erkek yaşlı olduğu için mi öldü emin değilim ama su şartlarından veya hastalıktan öldüğünü sanmıyorum çünkü dişi de hiçbir sorun yok ve hala yaşıyor. Son zamanlarda yem vermeden veya yem konusunda minimum müdahaleyi gerçekleştirerek bir kurulum yapmak hakkında daha çok araştırmaya başladım. Öncelikle deneyimlerime göre yem takviyesi olmadan en rahat yaşayan akvaryum canlıları salyangoz ve karidesler sıcak ve soğuktan da minimum etkileniyorlar. Bu sebepten karides yavrularını yiyebilen ancak yetişkinlere dokunamayacak bir balık bu sistemler için ideal ancak şu ana kadar hem sıcağı ve soğuğa dayanıklı hem de yavruları yiyip yetişkinlere dokunamayan bir balık türü bulamadım kendi beslediklerim adına konuşursam medekalar yavru karidesleri yiyemeyecek kadar küçükler, Cennet balıkları ise yetişkin karidesi bile yiyebiliyorlar ancak bir parantez açarak şunu da söylemeliyim ki cennet balıklarını 35 litrelik akvaryuma koymadan önce yaklaşık 30 civarı karides vardı bunların yaklaşık 15 tanesini yani yakalayabildiklerimi çıkardım ve başka kurulumları aldım ancak yakalayamadığım karidesler akvaryumda kaldı yaklaşık 6 ay sonra Cennet balıklarını büyük kuruluma geçirince fark ettim ki yaklaşık 5-6 adet karides yaşıyor balık başına yaklaşık 17 litrenin düştüğü bitkili ve bol saklama alanı olan bir akvaryumda bile karidesler bu kadar iyi saklanıyorsa daha büyük kurulumlarda daha fazla karidesin hayatta kalabileceğini düşünüyorum. Yaz bitmeden çevremdeki su kaynaklarında gammarus bulabilir miyim diye bir göz atacağım tahminimce yetişkinleri karideslerden daha dayanıklı ve sert bir kabuğa sahip oldukları için yem olma ihtimalleri daha düşük olacaktır yazmaktan elim yoruldu şimdilik bu kadar ancak konu hakkında güncelleme yapmaya çalışacağım.
Doğal Kurulumlarım
[QUOTE=sonlgsbukucu]Plastik saklama kutuları salınım yapmıyor mu? 60 lt ve üzeri önerebileceğiniz plastik kutu varmı havuz kurmak için ya da büyük havuz brandaları oluyor balık çiftlikleri için onlardan ufak ebatta alıp kutunun içine sarsam salınım yapmayı engeller mi bana link atabilir misiniz bu ürünlerin?[/QUOTE]

Forumda birçok kişi plastik kaplar kullanıyor bu tarz su bahçeleri, mini pondlar vs için ben dahil sorun yaşayan görmedim.
100 litreye kadar saksılar olsa da her yerde bulmak kolay değil, onun dışında sanayi tipi kasalara da göz atabilirsiniz.
Havuz brandaları hakkında pek fazla bilgim yok.
Bu Göl Bitkisinin Türü
Tilki kuyruğu gibi görünüyor
Doğal Kurulumlarım
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236810/310520242046331.jpg[/IMG]
Killifish Serüvenim ( Medaka İthalatı )
Cennet balıklarını daha 170 litreye alamadığım için bir süredir orada sayısız medaka yavrusu (tahmini 30+) yaşıyorlar kendi kendilerine, onlara nasıl yer bulacağım derken birde varyatelerden iyi haberler gelmesi beni hem sevindirdi, hem de yerim olmadığı için çok çaresiz hissettirdi [:)))]
Hayırlı olsun, bu haberi bekliyordum [:)]
Sizce Ne Eksik Ne Fazla ?
[QUOTE=tafocan]

Ben sadece kötü su şartlarımı demişim? Sebeb olmadan hiçbir balık atlamaz demişim örneklendirmelerim tabiki genişletilebilir.Doğada çok sıçrayan mı? kaç kere sıçrıyor sayı mı tuttunuz? Beta ve labirentliler sıçrama eğilimi çok göstermezler çünkü yaşadıkları bölgelerde genelde av değillerdir.mevsimsel suların çekilmesiyle tüm bataklık ve sığ su balıkları gibi sıçrayarak yer değiştirebilir yada değiştirmez.önlem olarak bunu alabilirsiniz.ama benim sebebsiz yere sıçrama yapmaz dememe muhalefet olabilcek bir görüş koymamışsınız mantıklı.ayrıca bu balıklar doğada değil iyi bir bitkili akvaryumda yeterli saklanma alanıyla huzurlu ve oluşan doğal kurtcuklarla ve sizlerin verdiği kaliteteli yemler ile yerlerinden asla çıkmak istemezler özellikle betalar bölgecidir çok yer değiştirmezler.

[/QUOTE]
[B]
Ben sadece kötü su şartlarımı demişim? [/B]
Evet demediniz, zaten ben de [K]kötü akvaryum koşulları[/K] şeklinde belirttim, su şartları değil.
[B]Doğada çok sıçrayan mı? kaç kere sıçrıyor sayı mı tuttunuz? Beta ve labirentliler sıçrama eğilimi çok göstermezler çünkü yaşadıkları bölgelerde genelde av değillerdir.[/B]
Evet, labirentli balıklar zıplama riski en fazla olan türlerdendir. Ben sadece nesnel bilgiler aktarmışken kaç kere sıçrıyor sayı mı tuttunuz gibi konuyu öznelleştirmeye çalışmanız gereksiz ve saçma, akvaryum dünyasıyla ile ilgili doğru bilgilere sahip bilgi kaynaklarını biraz bile incelerseniz bettaların ne kadar atlamaya meyilli türler olduğunu görebilirsiniz. Veya o kadar araştırmaya bile üşeniyorsanız "betta jumping" şeklinde aratarak iddianızın aksine betta splendes ve farklı betta türlerinin çok sık ve güçlü sıçrayabileceklerini görürsünüz.
[B]benim sebebsiz yere sıçrama yapmaz dememe muhalefet olabilcek bir görüş koymamışsınız mantıklı.[/B]
Aslında yazıyı okuduktan sonra biraz bile düşünürseniz "muhalefet olabilecek görüşler" görebilirsiniz.
Mesela bir sinek akvaryumun kenarına konar, bettanız onu görür ve yakalamak için sıçrar, haliyle yere düşer.
Sizce Ne Eksik Ne Fazla ?
[QUOTE=tafocan]

Merhaba yorum için teşekkürler Su şartları ve hacmi yeterli, düzenli ve yeterli beslenen sağlıklı hiçbir balık akvaryumdan atlamaz. atlıyorsa sorunlar su yüksekliği değil sağlanamayan şartlardır ve o balık atlamasa bile başka sebeblerden zaten ölücektir.iyi hobiler[/QUOTE]

Bettalar ve çoğu labirent organına sahip tür, doğada genel olarak alçak sularda yaşarlar. Zaten yüzyıllar içerisinde labirent organının gelişmesi ve köpük yuva adaptasyonu bu sığ sularda yetersiz oksijenden etkilenmemek içindir. çiftleşmek, saklanmak, kaçmak veya avlanmak için bir su birikintisinden diğerine sık sık geçerler ve diyetlerinin yaklaşık %10'unu sucul böcekler ve sinekler karşılar.
Doğada bu kadar sık sıçrayan bir balık türünün sıçraması, ve başka bir su kaynağı olmadığından dolayı istemsizce yere düşmesi sadece kötü akvaryum koşulları ile ilgili değildir.
Keyifli hobiler dilerim.
Sizce Ne Eksik Ne Fazla ?
Su pek alçak değil, bettanın atlama riski var bu konuyu bir düşünün derim.
Akvaryuma Salon Bitkisi Olur Mu?
[QUOTE=Laterthanbefore][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/270420241118531.jpg[/IMG]

Kendi akvaryumumda bu bitkiye bakıyorum akvaryum için biraz büyük ama su içinde yetiştirebilirsem güzel görünebilir.

Bahsettiğim video:
[VID]https://youtu.be/ae_7n8SRuog?feature=shared[/VID]
Videoyu paylaşan site:
[URL]https://aquariumbreeder.com/how-to-use-pothos-plants-in-a-shrimp-tank[/URL]
Bu site konu bakımından ilginç bilgiler içeriyor ben çok beğendim incelemek isteyenler bakabilirler


.

Özellikle salon bitkileri çok güzel desenlere sahip:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/270420241129241.jpg[/IMG][/QUOTE]

Sizin akvaryumda baktığınız bitki telgraf çiçeği, su altına koyunca en çabuk çürüyeceklerden.
Aslında videoda da göründüğü üzere durum çok net belli, su altında büyümüyor.
Su üstünde olan istikrarlı bir şekilde büyürken su altında kalan zamanla yosun tuttu, aylar sonra verdiği minik bir sürgünden sonra sonucu başarılı bulmak anlamsız, sanırım devam videosu yok, zaten sonuç az çok belli.
Son attığınız bitki fittonia, aslında bir salon bitkisinden çok teraryum ve poludaryumlarda kullanılan, nem seven bir bitki. Bende de var, küçük ve çok hızlı gelişim göstermeyen bir bitki olduğundan dolayı kökleri su altında bakılabilecek olsa bile filtrasyon potansiyeli düşük sayılabilir.
Yine de dediğiniz gibi çok güzel gözüküyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.