ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UrasArt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
762
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2022 19:37
Son Ziyaret:
3 dakika önce
Toplam Mesaj:
742 [1.41 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
226 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uras
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uras 44 litre kiraz karides akvaryumu 32 litre medaka pondu 170 litre su bahçesi

SON 10 MESAJI

Doğal Kurulumlarım
Cennet balıkları yerlerine iyice alışıp renklerini aldılar, artık zıplayarak elimden yem bile yiyorlar.
Erkeğin ve dişinin yem beklediği bir fotoğraf ekliyorum [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236810/270320242052531.jpg[/IMG]
Son zamanlarda akvaryum hobisi dışında teraryumlara da ilgim arttı, bu sebeple birkaç mini kavanoz kurulumu yaptım.
Küf oluşumunu önlemek ve döngüyü sağlamaları için bir cüce isopod türü ve springtail aldım belki ileride paludaryum tarzı bir kurulum da yapabilirim.
Kavanozlardan birkaç fotoğraf ekliyorum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236810/270320242056401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236810/270320242056451.jpg[/IMG]
Bu da kısa süreliğine topraktan çıkıp çevreyi gezen cüce isopod
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236810/270320242057281.jpg[/IMG]
Karma Beta Yumurtaları Sürpriz Mutlu Son
Bir önceki fotoğraflara bakınca daha ayırmak için zaman var gibi duruyor.
Zaten erkekleri tekleme zamanı gelince iş çok yorucu olacak,
Dişiler hacimi küçük tutmamak şartıyla birlikte bakılabilirler ama erkekler için eninde sonunda teklenme zamanı gelecek.
[EDIT]UrasArt,2024-03-27 15:51:56[/EDIT]
Paludaryuma Giriş
Bende yeni yeni bu işlere ısınmaya çalışıyorum birkaç gün önce isopod ve springtail aldım hatta.
Bitki seçimleri güzel, aşk merdiveni ve pilea sanırsam, ekstra olarak fittonia ve ficus pumila da düşünülebilir, dediğim bitkiler teraryumlara da oldukça uygunlar hem.
Sucul alana su piresi, karasal alana isopod ve springtail eklerseniz vampir yengeç çok güzel gider.
Keyifli hobiler diliyorum
Salyangozun Gelişimi
[QUOTE=Lennie]


Bahsettiginiz canlılar mystery snail şeklinde geçen pomacea diffusa ve pomacea bridgesii yerine, bazı yerlerde istilacı türlerin satılması. "Elma salyangozu", aslında Ampullariidae familyasının genel ismi. Dolayısıyla kapsadıgı cok fazla canlı var. Bu iki tür haricindekiler bitkiler için güvenli degil.

Pomacea diffusa ya da bridgesii, su mercimegi ve diger yüzen bitkileri arada tırtıklamak haricinde tankta başka hiçbir bitkiyi yemiyor. Emin olun, epey bir besliyorum ve onlarca farklı bitki ile deneme şansım oldu.

Yapılan en büyük hatalardan biri de bunlar yosun yer artık yem yer mantıgı. Günlük olarak beslenmesi gereken canlılar. İstek ve ihtiyaçları var. İnsanlar beslemiyor ve hayvanlar açlıktan ölüm döşeğine geliyor da son bir çare bitki yapragı yiyorsa onu bilemem. Bu takdirde de sorun kimde o açık bence

Katil salyangoz işini yapıyor yapmasına da onda da iki sorun var. Birincisi dişi erkek denk gelirse ya da aldıgınız dişi aldıgınız yerde çiftleşmişse o da tankta üreyecek. Bu sefer "adi salyangoz" bitince, elinizde yosun, çürüyen yaprak vs de yemeyen etçil salyangozlar kalacak. İkincisi ise kendinden büyük de olsa hiçbir salyangoz için güvenli degiller.[/QUOTE]

Haklısınız, "elma salyangozu" diye geçen canlının alt türleri, fark ve ayrımı konusunda o kadar bilgili değilim, ancak şundan eminim Türkiye'de elma salyangozu olarak satılan canlıların yüzde 90 'ı az çok bitki yiyecektir. Zaten gördüğüm kadarıyla tatlı su salyangozları arasında alt tür, takım ve varyasyonlar arasında çeşitli farklılıklar olabilse de genel durum çoğu zaman aynı. Sizin beslediğiniz türlerin de ara sıra su mercimeği ve su üstü bitkileri yemeleri buna kanıt niteliğinde sayılabilir diye düşünüyorum.
Eğer gerektiği kadar az sayıda katil salyangoz kullanılırsa katillerin ezici bir üstünlüğe ulaşacağını düşünmüyorum ben, ki böyle olursa ve herhangi bir müdahale yapılmazsa durum doğadaki gibi olacak ve bazıları açlıktan ölecekler. Bir süre sonra sayı yeniden dengelenecek, eğer işi garantiye almak istiyorum denirse bir kavanoza 2-3 tane ayırıp sonradan tekrar sisteme dahil etmekte mümkün.
Bence zaten eğer katil - adi salyangoza uyumu yakalanırsa daha büyük bir salyangoza ihtiyaç duyulmayacaktır.
Salyangozun Gelişimi
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba herkese.
Aslında ayrı bir başlık açmayı düşünüyordum fakat olmadı sağlık problemlerim araya girdi ve istediğim araştırmaları ve hazırlığı tamamlayamadım.
Forumda elma salyangozu ile ilgili dolaşırken, elma salyangozlarının camlarda ve diğer yüzeylerde bulunan adi salyangoz yumurtalarını yediği ve bu şekilde adi salyangoz popülasyonunun oldukça kontrol altında tutulabildiği yazısına rastlamıştım. Daha sonra araramama rağmen nerede okuduğumu bulamadım. Bu konuda yazan vatandaşın affına sığınarak kendi yaşadıklarımla birleştirerek diyebilirimki işe yarıyor, kendi tankımda yaklaşık dört ayı geçkin hem adi salyangoz hemde elma salyangozları var ve adi salyangoz sayısı artmıyor hiç bir müdahelede bulunmadığım halde aksine azalıyor.
Böyle bir bilgi ve deneyim paylaşmak istedim,kusura bakmayın kaynak gösteremedim okuduğum ve yaşadığımı aktarıyorum. Sağlıcakla kalın. [/QUOTE]

Daha önce hiç duymamıştım deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.
Yanlız ben her elma salyangozu besleyen on kişiden dokuzunun bitkilere zarar verme konusunda çok şikayetçi olduklarını gördüm/duydum. Bu sebepten hiçbir zaman elma salyangozu almadım veya önermedim.
Bence eğer adi salyangoz nüfusu ayarlanmakta zorlanılıyor ise en güzeli 25-30 litre başına bir adet olacak şekilde katil salyangoz edinmektir.
Zaten akvaryum iyice oturunca onlara bile gerek kalmayacaktır.
Başarısız Beta Üretimi Sonrası
Herhangi bir türde balık üretirken en az bir çeşit canlı yem edinmek gerekiyor bence, en kolayından artemia var mesela.
Canlı yem hem yetişkinlere form kazandırır hem de yavruları daha çabuk ve sağlıklı bir şekilde büyütür.
Bu sebeple bence öncelik olarak canlı yem bulmalısınız.
Sorunuza gelince, suyu temiz tutun ve olabildiğince çeşitli (kaliteli) bir şekilde besleyin ve üretim için acele etmeyin.
Hydrocotyle Leucocephala Nasıl Çoğaltılır
Bende şuan olmasa da sevdiğim bir bitki, belki tekrardan alırım. Daha önce hiç sarmaşık baktınız mı bilmiyorum, yaprak ile gövdenin bitişiği yerde hava kökleri olur çoğu türün,
Hydrocotyle leucophalada aynı şekilde su kökleri var, yaprağın altında gövde ile bitişen yerde oluyor. Yapraklar o kısımlar olmadan besin sağlayamazlar o yüzden en az 1-2 kök olacak şekilde keserek isterseniz zemine sabitleyebilir veya su üstü bitkisi gibi bakabilirsiniz.[EDIT]UrasArt,2024-03-17 17:52:59[/EDIT]
Yaprakta Çıkan Başka Bir Bitki Oluşumu Bilgi Lütfn
Her zaman mümkün olmuyor, ve çıkan bitki normale göre daha küçük oluyor, pek verimli bir yöntem değil anlayacağınız.
Yaprakta Çıkan Başka Bir Bitki Oluşumu Bilgi Lütfn
Bazı bitkilerde bu şekilde çoğalma olabiliyor bacopa monnieride de bu şekilde çoğalma mümkün mesela.
Doğal Kurulumlarım
Dün cennet balıklarım geldi, normalde balıkları 170 litrelik kuruluma almayı düşünüyordum ancak hem havalar tam ısınmadığı için hem yandan da izleyebilmek için bir süreliğine odamdaki 35-40 litrelik kurulumda misafir etmeye karar verdim.
Bu arada sağlıklı balıklar gönderip her sorumu yorulmadan cevapladığı için Orkun hocama (OrkosBetta) teşekkür ediyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236810/130320241743381.jpg[/IMG]
Akvaryumu izlerken sorun mu var bakışı atıyor
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236810/130320241743261.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.