ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zekestanbul
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Nisan 2008 16:27
Son Ziyaret:
23 Ağustos 2013 12:55
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ZEKERİYA DERE
Doğum Tarihi:
29 Mart 1990
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
CNC teknik servis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

AşıK OlmaMaK ElDeMi DiSCuS'a

SON 10 MESAJI

Red Melon Kolleksiyonum...
Maşallah,yurdumuzda bu güzellikte disklerin yetiştirilmesi gurur verici.Tebrik ederim.
DİSCUS'a geçmeye karar verdim,yaklaşık 2 haftadır bütün forumları makaleleri okuyorum. Disklerin bu güzel renklere sahip olması için ne tür yem kullanıyor ve neler yapıyorsunuz.Sakıncası yoksa bilgilerinizi bekliyorum, bu bilgiler benim için çok değerli.

saygılar...
Beta ile Lepistes
sadece 1 erkek beta koyarsanız hiç bir sakınca olmaz,daha önce bu şekilde besledim ama lepistes yavrularını akvaryumdan almıyorsanız akvaryum tabanına bir köşesini midye veya mercan kabuklarıyla dekore edin yavrular saklansın sonuçta havvanların davranış biçimleride birbirinden farklı(betadan betaya fark var :))
 
Saygılar...
Floresan çalışmıyor
Starter ateşlese bile bazen arızalı ola biliyor,starteri değiştirmeyi deneyin ve bağlantıların kesin temas ettiğinden emin olun.
 
saygılar...
RESİMDEKİ YOSUN MUDUR, DEĞİLSE NEDİR?
Evet yosun,endişe etmenize gerek yok.Hatta taşlarınızı doğadaki kibi dekore ederseniz taşlar yosun kapladığında daha doğal görünüm elde ediliyo ama akvaryumunuzun bu şekilde görünmesini istemezseniz ne diyim zevk meselesi,votoz alarak ve ışığınızı azaltarak bu sorunu yene bilirsiniz.
 
Saygılar...
Akvaryumda patlama riski?

Benim akvaryumumda 8 mm camdan 100x50x60h ölçülerinde sadece akvaryumun üst kısmından kayıt attım.

Sizde akvaryumunuzun suyunu yarıya kadar indirin,ön ve arka camlarım bir metre yardımıyla esnemelerinin geçtiğine emin olun ve akvaryumun sağ üst,sol üst ve orta üst kısmından sol 10cm,sağ 10 cm,orta 20 cm eninde 6mm camdan (benim akvaryumumun kayıtları bu şekilde) atabilrsiniz.
 
Akvaryumumu 1,5 senedir kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım,sadece akvaryumu taşırken vb. durumlarda köşelerine dikkat ediniz,cam pul atabilir ve su kaçırma ihtimali yükselir.
 
saygılar...
Sarı prensesimin ağız kısmı şişik
Evet, ağzı dolu olan balık yem yiyebilir. Balığınızı izleyin, daima ağzı şişkin mi? Diğer balıklardan uzaklaşarak,saklanmaya çalışıyor mu? Diğer balıkları kovalıyor mu? Eğer bunları yapıyorsa balığınız kesin kumurta almış, aksi takdirde yem veya taş olabilir.
 
Saygılar...
reis2009-03-26 21:46:16
yeni profil sehbam

Slm arkadaşım öncelikle hayırlı olsun,sehpanın üstüne sunta ve strafor kestirsen daha sağlıklı olur veya  3 cm kalınlığında sade straforda olur.

Çünkü boşta kalan camın daima kırılma ihtimali vardır,ama düz bir zemine yatırılmış camın üstünde zıplasan gene bişey olmaz(tabi çıplak ayakla :D).
 
saygılar...
Akvaryum için buldugum taşlar.

Slm,taşların çamurdan ve kirden temizlendiğine emin ol,1 gün tuzlu suda beklet ve taşları tekrar temiz suyla yıka,sonra akvaryuma koya bilirsin.

Saygılar ve sağlıklı balıklar...
Sarıprenses
Arkadaşım. Balığının kararması üreme döneminin gelmesindendir ,balığı satmana gerek yok,ayrıca balıkları alalı daha 1 ay olmuş.Balıklarının 4-5 cm olması yavrulayacağı anlamına gelmez,çünkü yaşları önemlidir. Eğer balıklarını üretmek istiyosan sabretmelisin,yeterki sen onları mutlu et onlarda seni mutlu edecektir.
 
Saygılar,sağlıklı balıklar...
sarı prensesler yavru vermiyo :(
Slm arkadaşım,aynı olay benim başımada geldi geç oldu ama sorunu buldum.Size net bir şekilde yardımcı olabilmek için birkaç soru sormak istiyorum.
 
Akvaryumda kaç adet erkek var?
 
S.p. yumurlarken izledinmi ve erkeğin döllediğini gördünmü?
 
Dişi yumurtaları attığında yumurtalar beyaz renktemiydi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.