ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
beratözakıncı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Eylül 2009 20:50
Son Ziyaret:
16 Kasım 2023 12:58
Toplam Mesaj:
65 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berat ÖZAKINCI
Doğum Tarihi:
05 Kasım 1989
Yaş:
34
İl:
Bursa
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/80315.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Akvaryum Kumu
Bir zararı olacağını düşünmüyorum , Aksine faydası olur :)
Yunus Cinsiyeti
[QUOTE=kastinbjk]Üstadım Senin Resimden Anlayamadım ama sanırım bu resimler senin işine yarar bunlara göre balığına bak erkek dişi kararını sen ver ok.


[/QUOTE]

Üstad resimler görünmüyor.


[QUOTE=_rammstein_]Eski bir malavici olarak konuyu okuduğumda iyi güldüm doğrusu. Hafif dişi yorumunda bittiğimi sölemek isterim. Balığın güzel bir baskın dişi kardeşim. Kendin tek kaldığı zamandan sonra balık eklediğinde baskınlık kurmak istemiş . Bu durum zamanla düzelecektir tek yapman gereken dişinden büyük bir erkek edinip en az 3-5 dişilik bir harem kurmaktır. Dahada yoruma gerek yok balığın % 100 dişidir. Saygılarımla. [/QUOTE]

İlginize teşekkür ederim Artık sizin yorumuzdan sonra %1 lik bile şüphem kalmadı :)
Yunus Cinsiyeti
[QUOTE=Dadash06] Herif dişi arası :) Şaka bir yana erkeğe benziyor balığınız..[/QUOTE]
Hafif Dişi :) güzeldi bu.


[QUOTE=Kuşçu 01]Yunusunuz erkek,yunuslarda anüs vent kontrolü diğerlerine göre daha zordur.[/QUOTE]
İzleyip görücem artık ne olduğunu teşekkürler
Yunus Cinsiyeti
[QUOTE=malawi_cheart] Balığın dişi olma ihtimali çok yüksek.Bazı dişiler o kadar çok erkeğe benzerki imkansızdır dişi olması dersiniz bir bakarsınız tüpçük çıkarmış.Balığın ortamdaki en büyük balık-en büyük yunus ise her baskın balık gibi oda bölgesini korur ve gözlemlerken erkek gibi davranışlar sergiler.Ancak bu her zaman erkek olduğuna işaret değildir.Kafa ve vücut yapısı,dediğiniz gibi anüs-vent olayı dişiye uyuyor.Boyutununda çok küçük olmadığını düşünerek mavi renginin parlaklığı BASKIN bir erkeğe göre daha az.Balığınız dişi bence.Yüzgeçlerinin sadece sivri olması erkek olduğuna işaret değildir.Erkek olması için yüzgeç uçlarının hem sivri olması hemde uzun olması en azından kuyruk kökünü geçmesi gerekir ancak bu balığın yüzgeçlerine sivri olmasına karşın bir erkeğin yüzgeç uçlarından daha kısa.Tekrar düşünün derim.Eğer bu balık akvaryumdaki erkekten büyükse daha büyük bir erkek edinin.Balık bence kaliteli bir yunus dişisi.
[/QUOTE]
Hocam Ben Anüs ventine baktığımda ayırt edilicek şekilde büyüklükte bir fark var vent ve anüs'ünde yani ben garanti dişi diyordum. 1 hafta kadar Tek başına yüzdü akvaryumda E haliyli alıştı yer edindi :) işte geçen gün 2d1e alınca Erkeğe gövde gösterisi yaptı çok şaşırdım renğini koyulaştırdı Baskınlığını korumaya çalışıyordu anladığım kadarı ile. 
Bugün erkeği geri verdim dişi aldım şimdilik rahat görünüyor ama anüs vent kısmında yine açıklık var elime almadan bile belli oluyor.


[QUOTE=kastinbjk]Anüs-Vent Resmi çek burda paylaş değiştirmeden balığı sana tam bir cvp verelim üstad  [/QUOTE]
Şimdi akvaryumun içine kepçeyi yine daldırıp balığı strese sokmak istemiyorum Hocam ama akvaryumun içinde iken elime almadan bir şansımı deneyeyim çekebilirsem resmi yüklerim. Ama ben kontröl ettiğimde ilk getirdiğim gün emindim dişi olduğundan ve anüs vent kısmına bakılınca bariz anlaşılıyor dişi olduğu


Bir kaç resim ekliyorum çekebildiğim kadarı ile.
Bu resimde biraz keskinlik kattim

Yunus Cinsiyeti
Teşkkür Ederim arkadaşlar sağolun. Bugün izledim balığı bende erkek olduğuna kanaat getirdim :)
Yunus Cinsiyeti
[QUOTE=suatcimbomm] akvaryumda kaç dişi erkek var ve akvaryumun kaç lt[/QUOTE]
akvaryum yaklaşık 540lt ve sump la dahil yaklaşık 650-700 lt De Akvaryumumun kaç lt olduğu ile ne alakası var onu çözemedim. Resimdeki Balığı bir arkadaşımdan aldım Akvaryumunda bir yunus o vardı Karma bir akvaryumdu yani. 2d-1e de dün aldım . Planlarım 3d-1e di ama Elimizdeki balık erkek gibi davranınca işler değişti . Bende sizlere sormak istedim erkek midir dişimidir diye.
Yunus Cinsiyeti
Arkadaşımdan aldım :)
Yunus Cinsiyeti
Arkadaşlar resim ekledim acaba yunusun cinsiyetini anlaya bilen var mı ? Anüs vent kontrolü yaptım , dişi olarak gördüm ama Erkek gibi davranıyor.
Paşamız Budur :) Ön taraftaki

Mercan kumundaki Yağ sorunu
[QUOTE=secilu]Yağ birikintisi dediğiniz şey yem artıkları ve balık pisliklerinin kumun içinde birikmesidir.düzenli olarak dip çekimi yaparsanız bu sorununuz düzelir. her hafta dip çekimi yapmayı unutmayın [/QUOTE]

Akvaryumu daha yeni kurdum . İçerisinde balık yok ve yemde atmadım daha. Dip çekimi yapmamı gerektiren bir kirlilik söz konusu değil 
Mercan kumundaki Yağ sorunu
Arkadaşlar 1-2m kalınlığında mercan kumu var akvaryumumda kumu hafif elimle karıştırdığım zaman suyun üstüne yağ birikintisi oluşuyor bunun sebebi nedir acaba ? 
Kumu akvaryuma koymadan öncede yeterince yıkadığımı düşünüyorum ama bir anlam veremedim bu duruma yardımcı olursanız çok sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.