ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bare
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Temmuz 2024 13:40
Son Ziyaret:
23 Saat 29 Dakika önce
Toplam Mesaj:
17 [0.25 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
17 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur Mert
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kütahya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert

SON 10 MESAJI

İlk Akvaryum [walstad]
[QUOTE=tafocan]5 yıl önce böyle bir tank kurmuştum taşınmak durumunda kalınca tankı bozdum.kiraz karideslerim ve kribensis çiftim vardı.bulabilirsem foto paylaşırım.şimdi bir kaçtır paylaşımlarda denk geliyor boşta 50 lt lik ithal akvaryumuma kurucam inşallah walstad benide gaza getirdiniz [:)))][/QUOTE]

Fazla müdahale etmeden akvaryumun gelişimini takip etmek bana çok keyif veriyor.
Kuracağınız akvaryumunuzu görmeyi merakla bekliyorum [:)]
İlk Akvaryum [walstad]
60. Gün (06.09.2024)

Yavrular gün geçtikçe alışıp gezmeye başladılar. İlk çıktıları zamana nazaran daha rahat gözlemleyebiliyorum. 2-3 mm boyutundalar şuan. Verdiğim yemler haricinde ekstra yavrular için yem kullanmıyorum. Akvaryum sıcaklığı 26 derecede sabit tutuyordum 1 haftalık zaman içerisinde 23 dereceye indirdim. Havaların soğumasıyla beraber rahat bir geçiş oldu.

İlginç bir şekilde akvaryumda bulunan salyangoz hala tek başına takılıyor. Başka salyangoz göremedim. Bir yandan aklıma akvaryum değerlerinde bir sıkıntı mı var acaba diye sormadan edemiyorum. Karidesler ve yavrular iyi olduğu için bir problem olmadığı düşüncesindeyim.

Bitkiler iyi durumda baya uzadılar. Şu yüzeyini geçmeye başladı 2-3 tanesi, budama zamanı geldi. Su değişimi yapacağım zaman budama işini de aradan çıkartacağım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248167/060920240139321.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248167/060920240139381.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248167/060920240139441.jpg[/IMG]
Bu Planarya Mı ?
Tam kafasında o üçgen kısmı gözlemleyemedim, planarya olmasından endişe ediyorum. Eğer planarya değilse zararlı bir canlı mıdır ?

https://www.youtube.com/shorts/tZK-YUzkXFQ[EDIT]Bare,2024-08-18 12:57:05[/EDIT]
Karides Akvaryumumda Ölümler
Akvaryumunuzun sıcaklığı nedir ?
Karides Tankında Su Değişimi
Akvaryumu kurduğumdan beri dip çekimi yapmıyorum. Hamile karidesim olduğunu gördüğümden beri akvaryumun orta kısmının biraz üstünden su çekip öyle su ilave ediyorum.
Bitkili Karides Akvaryum
Güzel kurulum olmuş, hoş görünüyor elinize sağlık.
Karides İçin Yem Ne Kullanılabilir
[QUOTE=Deniz55]
Atakan petshop üzerinden aldım hepsini birde sıvı gübre aldım ReeFlowers Aquaplants All Inclusive tank 16 litre nasıl kullanabilirim bilginiz var mı ?[/QUOTE]

Maalesef hiç gübre kullanmadım. Yanlış yönlendirmek istemem.
Karides İçin Yem Ne Kullanılabilir
Ben shrimps forever'ın complete ve aynı markanın color olan yemlerinden veriyorum. Color olan yem bitkisel yem. Ağırlıklı olarak tahıl ve sebze içeriyor. Complete olan ise ekstra olarak balık ve balık yan ürünleri içerdiğini söylüyor. Youtube üzerinde detaylı incelemesi mevcut.

Moss topu ve christmas moss bende almayı düşünüyorum. Nereden sipariş verdiniz ?
Ekonomik, Küçük Bir Akvaryum İstiyorum Öneriniz?
[QUOTE=Dr. Yağız AYDIN ]
Hocam haftalardır bu teknik hakkında videolar izliyorum makaleler okuyorum gerçekten o kadar merak ediyorum ki
Söylenen o ki basit bir tabir ile zemine gölden aldığınız toprak üzerine dere kumu koyup doğada içinde bakteri olacak ne varsa akvaryuma direkt koyup biyolojik döngüyü sağlamak ne filtre ne ısıtıcı halihazırda bunu Kuran biri olarak ufak bir özet geçebilir misiniz kendi deneyiminiz hakkında [/QUOTE]

İlk olarak bir beta akvaryumu kurmak istiyordum. Araştırırken bu metoda geldim. Konu ile alakalı çok fazla video izledim ve forumda açılan konuları inceledim. İlk akvaryumum olduğu için yanlış yaptığım veya eksik kaldığım noktalar olmuştur. Zeminde bildiğimiz saksı toprağı kullandım. Torf olanlardan değil. Üstüne siyah silis kum ekledim. Ekstra olarak gölden toprak veya bir bakteri koyma durumum olmadı yanlış anlaşılma olmasın. Kısaca özetlemek gerekirse takip ettiğim adımlar:
• Zemini hazırlamak.
• Çeşme suyunu dinlendirip klorun uçmasını sağlamak.
• Bitki dikimi.
• Düzenli su değişimi.

Yarın tankı kuralı 1 ay olacak. Bazı bitkilerim kendilerine yeni geldi. İlk zamanlarda denge tam oluşmadığı için bitkilerimde yaprak dökülmesi haliyle oldu. Ancak sürgün verip budayarak diktiğim bitkiler diktiğim şekilde devam ediyorlar. Bakımı kolay bitkiler olduğu için bu tarza uygun olduğunu düşünüyorum.

18. günde 4 adet karides ekledim. Üstüne nerden çıktığını bilmediğim salyangoz ortaya çıktı. Şuan sorunsuz devam ediyorlar. Karideslerden kaybettiğim olmadı. Üstüne dişi karidesim 15-16 gün sonra yavrularını yetiştirmiş olacak. Yaşadığım ufak bir komik olayı anlatayım. Gece karidesleri koydum. Karideslerden 2 tanesi şeffafdı. Ertesi gün zeminde hareketsiz duran bir karides gördüm. Üzülüyorum, bu kadar sabırsız olursan böle olur vs. şeklinde kendime kızıyorum. Öbür yandan diğer karideslere bir şey olacak diye korkuyorum. 2 gün bu böyle gitti. Sonra akvaryumu dikkatli şekilde incelediğimde karides sayısının aynı olduğunu gördüm. Zeminde hareketsiz duran karides aslında kabuk değiştiren başka bir karidese aitmiş [:D].

Yaşadığım şehir fazla sıcak olmadığı için akvaryumda gördüğüm en yüksek sıcaklık 27. Bu derecenin üstüne çıkarsa bir şekilde müdahale edeceğim. Kış aylarında ısı sıkıntısı yaşayacak olursam ısıtıcı eklemek zorunda kalabilirim. Bunu zaman gösterecek.

Günün sonunda beta akvaryumundan vazgeçtim karides akvaryumu olarak devam edeceğim. Forumda akvaryumumu tanıttığım konu mevcut orada biraz daha detaylı inceleyebilirsiniz.
Ekonomik, Küçük Bir Akvaryum İstiyorum Öneriniz?
Ben kurduğum teknikten ve akvaryumumdan bahsedeyim. Günün sonunda karar size kalmış.

Walstad yöntemi ile bir bitkili akvaryum kurdum. Akvaryumumda ısıtıcı yok, filtre yok, gübre yok. Durum böyle olunca bakması biraz daha kolay ve akvaryumda oluşacak şartlar altında gelişebilecek bitkiler seçmeye özen gösterdim. Bu yöntemin benim açımdan dezavantajı sabırlı olmak. Forum içerisinde "ternapi" nickli kullanıcının çok güzel bir konusu mevcut. O konu üzerinden detaylı ve son derece işe yara bilgiler edinebilirsiniz.

Yapacağınız harcama gelirse ilk aşamada akvaryum - toprak - dere kumu ya da silis kum en olmadı bu kumların muadili bir kum. - bitkiler - ışık. Zamanla akvaryumun azot dengesi vs. sistemleri oturdukça canlı ekleyebilirsiniz. Ben şuan akvaryumumda karides besliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.