ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
demirelis
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
50
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Kasım 2008 22:52
Son Ziyaret:
24 Haziran 2023 15:36
Toplam Mesaj:
444 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ismail Demirel
Doğum Tarihi:
11 Kasım 1984
Yaş:
39
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Okul Yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail Demirel – Bursa / İnegöl 25 Litre – Bitkili, lepistes, kardinal tetra. Şimdi de mini parvulaya adadım kendimi:) Önemli olan yürektir, hayatınızda yürekli insanları barındırın..

SON 10 MESAJI

400 Lt Dış Filtre Önerisi
[QUOTE=ilkerkkn]Mehmet bey canlı yükünüzü adet boy tür olarak ta paylaşsanız sanki daha iyi tavsiyeler çıkar gibi geliyor bana benim size iki tavsiyem olacak kendimde 400 litre de yetişkin ciklet sahibiyim 25 adet bakıyorum şimdilik iç sump ile fena değil gibi fakat biolife monera ve flora ile birlikte daha başarılı olacağını düşünüyorum, ikinci tavsiyemde eheim 2217 dış filtre şuan 200 litre de japonlarimda kullanıyorum mükemmel bir berraklık ve temizlik sağlıyor 400 litrede de gayet başarılı örneklerini gördüm. Kendim 400 litrede biolife monera 'yı flora ile birlikte en kısa zamanda kullanmayı planlıyorum tasarruf konusunda da çok başarılı ayrıca bir türk yapımı olması bence tercih sebebi olmalı diye düşünüyorum nacizane saygılar. [/QUOTE]

Bende kullanıyorum ama tek başına açıkçası Yetersiz kalabiliyor. O yüzden destek sistem lazım oldu yoksa performansından oldukça memnunum. Bizde 15 yetişkin 10 yavru var. Biraz fazla sanırım.
400 Lt Dış Filtre Önerisi
[QUOTE=mehmetaydin]İsmail Bey merhaba. Akvaryum sahibi olmak maddiyata ciddi anlamda bağlı bir hobi. Tetra 800 belki bütçeniz için uygun fakat kesinlikle 400 litre için yetersiz gelecektir. Dış filtrelerin üzerinde yazan veriler fabrikalarda boş halde iken kaydedilen veriler. Tetra ex800 saatte belki 500-600 litre ancak filtre edebilecek. Hatta debinin zamanla tıkanması sonucu bu rakam daha da aşağıya düşecek.Oysa dış filtrenin akvaryum net hacmini ortalama 4-5 defa devir etmesi beklenir. Size önerim bütçenizi zorlamanız veya forumdan uygun fiyata 2. el daha yüksek debili bir filtre edinmeniz olur.[/QUOTE]

Mehmet bey teşekkür ediyorum açıklamalarınıza ben de aynı şekilde düşünüyorum. Uzun yıllardır ucundan kıyısından ilgilenen biri olarak düşünceler aynı. Ama ben tetra 1200 olarak geldi aklıma. Siz ne dersiniz.
400 Lt Dış Filtre Önerisi
Arkadaşlar merhabalar. Daha önceki konuları da inceledim ama sizlerden yine de tavsiye ve tecrübelerinizi aktarmanızı istiyorum. Okulumda 400 lt bir akvaryum var. Bu zamana kadar Biofiltre ile işi çözdüm ama balıklar oldukça boy attı. Büyüdüklerinde için artık yeterli gelmiyor. Sizce ne kullanmalıyım? Evet bazılarınızı duyar gibiyim FLUVAL diyor ama bütçemiz ona izin vermiyor. Tetra ex 800 Plus gördüm veya o fiyat bandında ne alabilirim?

Saygılar.. [EDIT]demirelis,2017-11-11 22:00:06[/EDIT]
Spirogyra Sorunu
Nerite salyangozunu öneririm :) Bende de sizinki ve daha farklı 1 - 2 tane vardı. Maşallah ne kadar şey yaptıysam başa çıkamadığım yosunları kuruttu mübarekler.
Bitkilerin Türünü Öğrenenrbilir Miyim?
Merhaba Mehmet Can :)

Sanırım tankındaki bitki Rotala, yeşil durduğuna bakma, bende de var aynısından.
Hangisi Limon Hangisi Zeytin?
Selamlar. Üstteki resim zeytin alttaki de limon diye tahmin ediyorum.
Akvaryum Canlı Bitki
Benim 1 kere arada başıma geliyor nedense. Her bitkimde olmuyor ama bazı arkadaşlara danışmıştım burada laf arasında şöyle bir sonuca vardık, o kökler bitkinizin sudan besinini tam anlamıyla çekebilmek için çıkarttığı imdat kökleri dediler.. Ha zararlı mıdır ? Hayır dendi.. Sizin için de o kadar önemli değilse problem yok :)
Lepistese Sebze Verilirmi
Ben bezelye veriyorum küçük bir kapta 2 3 tane haşlayıp vermekte sıkıntı yok. Salatalıkta çiğden verebilirsin.
Sarı Prensesim Felçli Gibi Yüzüyor
Hobide üzülmemeniz için bence balıkları değiştirin eğer büyütme şansınız yoksa. Hem siz hem de balıklarınız keyifli olur bence.[:iyi:]
Sarı Prensesim Felçli Gibi Yüzüyor
Kuyruğu yenmiş gibi duruyor burdan ama erime de olabilir. Akvaryum ölçüleri ve balık sayısı, dişi erkek oranı hakkında bilgi verirseniz daha iyi yardım edilebilir.[EDIT]demirelis,2017-05-01 00:28:29[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.