Dennerle Granül Yemler.


ErenkztÇevrim Dışı

[B]14158,3[/B]
Kayıt: 07/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 22
ErenkztÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2017 20:20
Merhabalar;
Forumda biraz araştırdım ama Dennerle marka yemler hakkında pek bir bilgi bulamadım ve bu markanın [U]kullandığım ürünleri hakkında [/U]biraz bilgi vermek istedim.
Uzun zamandır birçok markanın yemlerini kullandım ve hala elimde epey bir çeşidim var. Elimde hali hazırda bulunan ürünler
Dainichi Tropical, Omega One Spuer Colour's, Tropical Super Vit, Tropical Vitality&Colour, Tropical Nanovit, Tropical Red Mico, Tetra Min Pro Chips,Nls, Dennerle vs...Uzayıp gidiyor.

İçlerinde en çok Dennerle firmasının granül yemlerinden ve Tropical firmasının Pul yemlerinden memnun kaldım.
Gelelim Dennerle firmasının kullandığım granül yemlerine.
Beğendiğim Özellkleri
[B]1-[/B][B] Suda batış hızı[/B]: Bir çok firmamnın granül yemi üzerinde yavaş batan granül diye yazsada malesef çoğu hızlı şekilde dibe batıyor ve bu nedenle üst ve orta seviyede yemlenen balıklar bu konuda sıkıntı yaşıyor. Dennerlenin ürünler özellkle Neon & Co Booster ürünü, üst seviyelerde yemlenen balıklar için gayet ideal Batış hızı neredesye batmayacak kadar yavaş dibe ulaşmadan orta sevyede tükenyor. Dennerle Color Booster ürünü garnül olarak Neon & Co Booster dan büyük olduğu için (1mm) birazdaha hızlı ama çok ağır batış sağlıyor buda orta seviyede yüzen balıklar için ideal.
[B]2- Suya Salınım[/B]: Bu özellik Omega One super Colours kullanmaya başlayınca dikkatimi çekti. Yem içeriği ve marka çok kaliteli fakat suya attığımda suda hemen hafif bir bulanıklık yapıyor ve yem suda çok çabuk yumuşayıp çözünüyor. Eğer balıklarınız çabuk tüketmiyorsa suyu hızlıca kirletebiliyor. Bir kaç markada daha bunu gözlemledim fakat Dennerlede böyle bir sorunla karşılaşmadım.
[B]3- Besin Değerleri [/B] Bütün yem üreticileri üç aşşağı beş yukarı besin değerlerini etiketlerinde belirtirler. Dennerle bu konuda iddalı ve garanti veriyor. Besin değerlerini karşılaştırdığımda bu zamana kadar görüdüğüm en yüksek protein(%55,5) ve Astaksantin 1000mg dennerlede.
[B]Astaksantin[/B] yengeç, karides, ıstakoz ve kerevit gibi bazı kabuklularda, somon balığında, flamingo ve kızıl aynak gibi bazı kuşların tüylerinde bulunan ve karotenoidler arasında yer alan bir pigmenttir. Balık yemlerinde renklerin canlılığını artırmak özellikle Kırmızı, turuncu, sarı renklerin daha parlak ve canlı gözükmesini sağlamak amacı ile kullanılır.
Yem üreticileri arasında Astaksantin oranı en yüksek olan firma dennerle.
[B]Dennerle Astaksantin Oranları[/B]
Color Booster 1000mg , Complete Gourmet menü 300 mg Guppy & Co Booster 300 mg.
[B]Tropical Astaksantin Oranları[/B]
VITALITY & COLOR GRANULAT 80mg RED MICO COLOUR STICKS 120mg, KRILL GRAN 100mg
Bu oranlar 1Kg yemde bulunan oranlardır ve bütün firmalar bu şekilde oran verir.

[B]Dennerle Firması Ne Diyor?[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40184/300820172000101.jpg[/IMG]
[B]BİZİ FARKLI YAPAN.[/B]
Balık yemlerinde ucuz katkı maddeleri olmadığını GARANTİ EDERİZ
İçerik hakkında, kesinlikle dürüst ve şeffaf bilgi!
Gerçek Alman Kalitesi
Kontrollü gıda kalitesi ve özenle seçilmiş hammaddeler
Vitamin Üretim
[B]BU YÜZDENSÜS BALIKLARI İÇİN İYİDİR [/B]
Sağlığını korur ve dengeli büyüme sağlar
Renklenmeye teşvik eder.
Canlılığı korur ve doğruganlığı artırır
Hastalıklara karşı direnci geliştirir
Yüksek sindirim kolaylığı
Azaltılmış düşük su kirliliği
Uzun ömürlü balıklar.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40184/300820172004171.jpg[/IMG]
[B]Complete Gourmet menü[/B]
Tüm akvaryum balıkları için temel besinler, granül yem
Karma akvaryumlardaki tüm canlıların iştahla yiyeceği granül yem. Complete Gurmet Menu içeriğinin % 60’ını doğal kabuklular ve yumuşakçalar, % 4’ünü doğal algler oluşturur. Vitaminler, eser elementler ve mucize moringa yaprakları ile zenginleştirilmiştir.

Garanti edilen içerik : Arktik krill % 31, buğday proteini, mürekkep balığı, omega 3 deniz yağı, tatlı su karidesi, sinek larvaları, su pireleri, çim böcekleri, koralin kırmızı algae, maya özü, midye özü, artemia, moringa, hindiba inülin, ıspanak, kırmızı sivrisinek larvaları, Nannochloropsis algler, bitkisel özler, beyaz lahana, spirulina, melissa, sarımsak, kuş otu, chlorella algler, rezene, anason, çiçek polenleri, üzüm çekirdeği unu, beta-glukanlar, probiyotik-prebiyotik bakteri ve laktik asitler.
Analitik Bileşenler : Ham protein% 55.5, ham yağ% 11.6, ham lif% 3.2, ham kül% 12.3, nem% 5.5
1 mm çaptaki granül yem
Astaksantin300 mg

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40184/300820172006131.jpg[/IMG]
[B]Color Booster[/B]
Tüm akvaryum balıkları için renk arttırıcı yem
Balıkarın renklerine canlılık katan astaksantin ile desteklenen tüm tropical türler için yem.
tüm balıklar için uygundur. Renkleri güçlendirici etkiye sahip Cooler Booster etkisi çok kısa sürede gözlemlenebilir.

Garanti edilen içerik: Arktik kril, buğday proteini, mürekkepbalığı, omega-3 deniz petrol, tatlı su karides, su pireleri, çim siloları, sinek larvaları, koralin kırmızı alg, maya özü, yeşil dudaklı midye özü, Moringa oleifera, Artemia, Artemia nauplii, hindiba inülin , Spirulina platensis, Nannochloropsis algler, ıspanak, kırmızı sivrisinek larvaları, bitkisel özler, beyaz lahana, Melissa, sarımsak, kuş otu, Chlorella algler, rezene, anason, çiçek poleni, üzüm çekirdeği unu, beta-glukanlar.
Analitik Bileşenler : Ham protein% 55.1, ham yağ% 11.4, ham lif% 3.2, ham kül% 12,1, nem% 5.94
1 mm çaptaki granül yem

kg başına Katkı Maddeleri: 
2,000 IU E 671 D vitamini: benzer bir etkiye sahip olan vitaminler, pro-vitaminle
Zooteknik katkı maddeleri: bağırsak mikroflorası sabitleyici: 1x10 9 CFU 4d1712 Pediococcus acidilactici CNCM MA 18 / 5M
[B] Astaksantin 1000mg[/B]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40184/300820172009021.jpg[/IMG]
[B]Neon & Co Booster[/B]
Neonlar ve tetra türleri için özel olarak geliştirilmiş temel  besinler
Neon balıkları, tetra grubuna ait canlıları, daniolar ve diğer küçük balıklar için yüksek kalite doğal malzemeler ile geliştirilmiş ince taneli granül yem.
Astaksanin ile canlıların türe özgü renkleri maksimum düzeye ulaşır.
Beta-glukanlar balıkların bağışıklık sistemlerini aktive ederek daha sağlıklı olmalarını sağlar. Prebiyotik-probiyotik bakteriler ise bağırsak floralarını düzenler.
Balıklarınızı 1 dakika içerisinde tüketilecek şekilde günde 2-3 kez yemleyebilirsiniz.
Garanti Edilen İçerik : Hermetia larvaları (% 35), buğday unu, buğday proteini, krill, mürekkepbalığı, ıspanak (% 4), mısır unu, bira mayası, betain, omega-3 deniz yağı, hindiba inulin, lahana (% 1.5) Protein özü gıda, kalsiyum, moringa (% 1), Spirulina, sarımsak (% 0.9), p-glukanlar
Analitik Bileşenler : Ham protein% 49.5, ham yağ% 10,2, ham lif% 4,4, ham kül% 6.4
0,4-0,6 mm çaptaki granül yem
[B] Astaksantin 250mg[/B]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40184/300820172010051.jpg[/IMG]
[B]Guppy & Co Booster[/B]
Lepistes ve tüm canlı doğuran türleri için özel olarak geliştirilmiş temel besinler %45 Zoo-Plankton
Akvaristlerin en sık tercih ettiği canlı doğuran grubu balıklar için özel olarak geliştirilmiştir. Tamamen doğal içeriğe sahip bu yem lepistes varyeteleri, moly ve platy balıkları için en uygun içeriğe sahiptir.
Doğal renk arttırıcı maddeler ile balıkların renk pigmentlerini harekete geçirerek göz alıcı canlı renklere sahip olmalarını sağlar.
Beta-glukanlar balıkların bağışıklık sistemlerini aktive ederek daha sağlıklı olmalarını sağlar. Prebiyotik-probiyotik bakteriler ise bağırsak floralarını düzenler.

Garanti Edilen İçerik : Arktik kril (% 31), buğday proteini, mürekkepbalığı, omega-3 deniz yağı, tatlı su karidesi (% 4), su pireleri (% 4), çim siloları, sinek larvaları, koralin kırmızı alg, maya özü, yeşil dudaklı midye özü, Artemia (% 2), Artemia nauplii (% 2), Moringa oleifera, hindiba inülin, ıspanak, kırmızı sivrisinek larvaları, Nannochloropsis yosun, bitkisel özler, beyaz lahana, Spirulina platensis, Melissa, sarımsak, kuş otu, Chlorella algler, rezene, anason, çiçek poleni, üzüm çekirdeği unu, beta-glukanlar,kan kurdu
Analitik Bileşenler : Ham protein% 55.5, ham yağ% 11, ham lif% 3.5, ham kül% 12, nem% 6,2
1 mm çaptaki granül yem
[B] Astaksantin300 mg
[/B]

[B]Not:[/B] Dennerlenin bahsetmiş olduğum bu ürünlerini kesinlikle denemiş birisi olarak şunu söyleyebilirim. Dennerle firmasının idda ettiği tüm özelliklerin farkını gördüm. Balıklarım renk açısından oldukça farklılaştı. Özellikle Altın barbuslarımı tanıyamaz hale getirdi. İlk aldıklarımda uçık sarı bir renkti arandan geçen 1 ay zarfında altın sarısı bir renge büründüler. Aynı etkiyi Altın ramirezilerimde de görüm ve diğer balıklarımda'da. Tüm balıklarım gayet sağlıklı ve canlılar. Yemleri hiçbirisi yadırgamadan yiyiorlar. Tabi bu benim görüşüm.
Dennerlenin bahsetmemiş olduğu bir konuyu ben bahsedeyim . Yemlerin batış hızı. Colour Booster farklı Neon & Co Booster farklı. Yani her balık türü için ayrı yem ve bu türlerin yemlenme seviyesine göre doğru batan yem yapmışlar. Kısa zaman sonra Yemlerin batışı ile ilgili bir video ve balıklarımın renklerini gösteren fotoğraflar ekleyeceğim.
[B]Herkese Keyifli Hobiler Dilerim.[/B][:)]

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T]
Teşekkür Edenler: [T]145882,Aspet[/T][T]141992,furkanc35[/T][T]197989,ceyh[/T]
+1: [T]145882,Aspet[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bubalusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 278
bubalusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2017 15:37
Nerede satıldığını bulamamamız ve yem boyutunun yazmaması dışında güzele benziyor :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2017 15:59
[QUOTE=bubalus]Nerede satıldığını bulamamamız ve yem boyutunun yazmaması dışında güzele benziyor :D[/QUOTE]

Buradan bakabilirsiniz.[:)]

[URL]http://www.gittigidiyor.com/balik-akvaryum/balik-yemi?k=dennerle[/URL]

Beğenenler: [T]40184,Erenkzt[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2017 17:03
Astaksanthinin hem doğal hem de yapay olanı var. Omurgasızlar, somonlar gibi canlılardan üretilen doğal astaksanthin için pek bilgi yok ama her ne kadar antioksidan özelliği olan bir madde olsa da yapay astaksantin için 100 mg/kg üzerinde tüketimlerde balığa yan etki yaptığı kan değerlerinde istenmeyen değişimlere sebep olduğu ve erkek balıkta testosteron üretimine olumsuz etki ettiği bulunmuş. Birçok yem firması da 100 mg/kg dozun altında. Gramı 1 liraya bulunabilen bir ürün. Sadece bunun için yemi övmek pek anlamlı olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErenkztÇevrim Dışı

[B]14158,3[/B]
Kayıt: 07/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 22
ErenkztÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2017 18:56
[QUOTE=bubalus]Nerede satıldığını bulamamamız ve yem boyutunun yazmaması dışında güzele benziyor :D[/QUOTE]
Petshopların online satış sitelerinde pek yok gibi, çok az. Onun dışında gittigidiyor,n11 gibi sitelerde satışı var fakat dediğiniz gibi bırakın yem boyutunu açıklama bile yazmaya üşenen satıcılar var:)
Bu nedenle yazımda hepsinin yem boyutunu yazdım. Dennerlenin orjinal sitesini de inceleye bilirsiniz. Ben bu ürünü ilk aspet'den aldım . Şiddetle tavsiye ederim.

[QUOTE=Kromatit]Astaksanthinin hem doğal hem de yapay olanı var. Omurgasızlar, somonlar gibi canlılardan üretilen doğal astaksanthin için pek bilgi yok ama her ne kadar antioksidan özelliği olan bir madde olsa da yapay astaksantin için 100 mg/kg üzerinde tüketimlerde balığa yan etki yaptığı kan değerlerinde istenmeyen değişimlere sebep olduğu ve erkek balıkta testosteron üretimine olumsuz etki ettiği bulunmuş. Birçok yem firması da 100 mg/kg dozun altında. Gramı 1 liraya bulunabilen bir ürün. Sadece bunun için yemi övmek pek anlamlı olmaz.[/QUOTE]

Öncelikle bu ürünü Astaksanthinin den dolayı övmedim. Astaksanthinin övme nedenlerimden birisi sadece ve ben bu ürünü kullanıp faydalı etkilerini gördüğümden ötürü ve övmek için değil bilgilenin diye yazdım.
Astaksanthinin hem doğal hem yapay olanı var ve bunlar %2 %5 %10 saflık diye daha bir çok detayıda var. Dennerle üstüne basa basa Garanti edilen içerik diye bir yazı yazıyor ve Ucuz katkı maddeleri kullanmadıklarını garanti ediyor.
Eminimki dediğiniz gibi gr mı 1 Tl den Astaksanthinin kullanmışlardır. :)
Bu ürünü 5-6 aydır kullanyorum devamlı ve balıklarımda hiç bir sıkıntı görmedim, vaad edilenlerin dışında. Bilakis sürekli mango köklerinde, yapraklarda yumurta görüyorum fakat ilgilenmediğim için ve karma akvaryum olduğu için yavru almıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bubalusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 278
bubalusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2017 02:24
Buldum :) 0,4-0,6 mm arasında imiş.
Neon co nun içindeki %35 böcek dediği Hermetia Larvası. Çok değerli bir böcek sürüngen beslenmesi için top noKtası. Acilen deneyeceğim.[EDIT]bubalus,2017-09-03 02:33:09[/EDIT]

Beğenenler: [T]40184,Erenkzt[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bubalusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 278
bubalusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2017 04:37
Ama şöyle bir durum var, gittigidiyor kaldırmış ürünü. Hepsi burada da 10 gün sonra kargoya verilir diyor. Nazar mı deydi nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erulusoyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2012
İl: Içel
Mesaj: 665
erulusoyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2017 09:36
Tüm yemleri her zaman bulunmuyor. Ben de incelemiştim ancak Discus soft bulamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2017 10:18
Benden zaman zaman yem soran arkadaşlara tavsiye ettiğim markalardan birisidir DENNERLE.Kesinlikle her hobici beslediği balık türüne göre bu marka yemlerden balıklarına vermeli.İçerikleri üst düzey yani kuru yemde şimdilik gidilebilecek son noktaya varmışlar diyebiliriz.Biraz pahalı elbette ama kesinlikle değer.10 farklı çeşit ucuz yem kullanacağınıza 3 farklı çeşit kaliteli yem kullanın daha iyidir.

Beğenenler: [T]40184,Erenkzt[/T]
+1: [T]40184,Erenkzt[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bubalusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 278
bubalusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2017 01:32
Ürün sipariş verdim 10 gün sonra kargoya girer diyor ve şimdi de satılmıyor görünüyor , nereden alıyprsunuz acaba siz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErenkztÇevrim Dışı

[B]14158,3[/B]
Kayıt: 07/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 22
ErenkztÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2017 16:25
Aspet Pethopta bulabilirsiniz.
Forumda sayfasını bulabilirsiniz.
[URL]https://www.akvaryum.com/Akvaryumcular/as_pet_shop_akv2992.asp[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MurathanMÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,144185[/C] [C]2,2,144185[/C]
Kayıt: 12/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 2786
MurathanMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2017 16:40
Dennerle yemleri Aspette bulabilirsiniz. Zaten forumdaki çoğu hobici en azından İstanbulda olanlar duymuşlardır Muammer Beyi.

Arkadaşlar kimse yanlış anlamasın ama ben bir şey eklemek istiyorum. Yem değerlerini neye göre yapıyoruz? %55 ham protein mesela, ama bende de Ocean Nutrition Grow yine benzeri protein değeri var ama balıklarım aç kalmadıkça yemiyorlar. Renk, canlılık gibi değerler ön plana çıkıyor. Balığın genlerinde varsa zaten renklerini ortalama yemler ile de gösteriyor. O.S.I, Omega One gibi kaliteli markalar da çok kaliteli yemler ancak gelin görün ki balıklar yanına bile yaklaşmıyor yemlerin. Dainichi bu konuda en iyi reklamını yapan firma bence. Balığın önceki ve sonraki fotoğrafları, ne kadar kullandıktan sonra bu forma geldiğini bilimsel olarak kataloglarında açıklamış. Ama dainichi yemleri de balıklara yedirmek işkence.

Bu liste uzayıp gider, en iyi test bence kullanıcıların kendileridir. Bu da sadece belli bir markaya yönelip, en az 6 ay besledikten sonra ortaya çıkacak olan değerlerdir. Tabii bu süreçte farklı hiç bir yem kullanılmamalı. Elimde olsa, aynı anne babadan, aynı büyüme hızında iki balığı farklı iki yem ile kıyaslayarak yemleri değerlendirmek istiyorum ama bu da şimdilik pek mümkün değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JapoJupoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2095
JapoJupoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2017 17:03
Ben vatozlarıma kullanıyorum Ocean Nutrition Health&Color&Growth Formula, Community Formula Pellets ve Chichlid Veggie Pellets.Üçüde dibe batan yemler ve battığı anda silip süpürüyorlar.Balıktan balığa göre de değişebiliyor bu durum.Genelleme yapamayız yani yemiyorlar diye.

[QUOTE=MurathanM]Dennerle yemleri Aspette bulabilirsiniz. Zaten forumdaki çoğu hobici en azından İstanbulda olanlar duymuşlardır Muammer Beyi.

Arkadaşlar kimse yanlış anlamasın ama ben bir şey eklemek istiyorum. Yem değerlerini neye göre yapıyoruz? %55 ham protein mesela, ama bende de [B] Ocean Nutrition Grow [/B] yine benzeri protein değeri var ama balıklarım aç kalmadıkça yemiyorlar. Renk, canlılık gibi değerler ön plana çıkıyor. Balığın genlerinde varsa zaten renklerini ortalama yemler ile de gösteriyor. O.S.I, Omega One gibi kaliteli markalar da çok kaliteli yemler ancak gelin görün ki balıklar yanına bile yaklaşmıyor yemlerin. Dainichi bu konuda en iyi reklamını yapan firma bence. Balığın önceki ve sonraki fotoğrafları, ne kadar kullandıktan sonra bu forma geldiğini bilimsel olarak kataloglarında açıklamış. Ama dainichi yemleri de balıklara yedirmek işkence.

Bu liste uzayıp gider, en iyi test bence kullanıcıların kendileridir. Bu da sadece belli bir markaya yönelip, en az 6 ay besledikten sonra ortaya çıkacak olan değerlerdir. Tabii bu süreçte farklı hiç bir yem kullanılmamalı. Elimde olsa, aynı anne babadan, aynı büyüme hızında iki balığı farklı iki yem ile kıyaslayarak yemleri değerlendirmek istiyorum ama bu da şimdilik pek mümkün değil. [/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MurathanMÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,144185[/C] [C]2,2,144185[/C]
Kayıt: 12/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 2786
MurathanMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2017 17:10
[QUOTE=JapoJupo]Ben vatozlarıma kullanıyorum Ocean Nutrition Health&Color&Growth Formula, Community Formula Pellets ve Chichlid Veggie Pellets.Üçüde dibe batan yemler ve battığı anda silip süpürüyorlar.Balıktan balığa göre de değişebiliyor bu durum.Genelleme yapamayız yani yemiyorlar diye.

[/QUOTE]

Benim genelleme kavramım zaten yeyip yemedikleri anlamında değil. Bu konuyu düzeltmek isterim, aç kalan balık elbet yer. Benim bahsettiğim konu renk/canlılık olarak en iyisi hangisi? Mesela OSI ürünlerini açtığınızda "deniz ürünleri gibi taze kokuyor" diyorlar. Ben de buna şahit oldum, sanki menüde balık yediriyorum kendi balıklarıma. Ama hangisi daha faydalı? Yıllardır belli aralıklar ile çeşitli marka yemleri kullandım, renklenmeyen balığı hiçbiri renklendiremedi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir