Frontoza Burundiyi 1 Türk Lirasına Satalım mı?


ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2013 11:47
Sertifikalı olsun olmasın,balıklar kendini belli ediyor bence.Fo balıklar ile F1 balıklar,yani anne babalar ile çocuklar yanyana geldiğinde bile farklar görünüyor.Omurga kas yapıları,ağız çene yapıları,yüzgeç bitimi kalınlığı,kuyruk kemikleri herşey bambaşka oluyor.
Bir ara Kayseriye gittim sırf bu iş için.İsim vermek etik olmaz orada bu işi yapan firmalaşmış ithalatçıda incelemeler yaptım.Bir çok balıkta bu farkları gördüm.Büyük firmalardan alınmalı bence.Ancak fiyatlar çok yüksek.F1 özelliği taşıyan,hatasız safkanlar arayıp bulmak daha cazip bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BahadırAdıgüzelÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 355
BahadırAdıgüzelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2013 14:45
Sahibinden comda ilanim var, forumda tanitimim var, aynı sokakta oturan frontoza besleyen komsum var, o 3cm frontozayi 5 tlye veriyor ben 10 tl ye veriyorum. 1 kolonim var tek akvaryumum var. Onun elinde su anda 500 600 yavru var boy boy. Benim elimde 100 yavru. Ondan alan en fazla 1 ay sonra bana gelip tekrar yavru alıyor 10 tlden. Neden acaba ? Kaliteyi bilen biliyor. Bursadan istanbuldan ankaradan sivastancorumdan samsundan hataya kadar bir cok referansim var. Kendimizi yormaya gerek yok fiyatini düşüren dusursun. Beni arayip soruyorlar millet 5 liraya veriyor sen niye iki katını istiyorsun diyor. Tek cevabım 5 liraliktan alin % 50 kar edersiniz diyor saygılarımı sunuyorum kapatıyorum. Kendimi yormuyorum. Çünkü nato kafa nato mermer çok. Birçok kişi medulla spinalisini kullaniyor beynini kullanmak yerine.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2013 17:42
Bahadır kardeşim konuyu açarken balıklarını satamam ya da zarar ederim gibi bir korkuyla açtım sandı herkes.Suçlamalar,kızmalar,iftiralar...
Olura bakalım dedim,kandırılmayın dedim olmadı.
Bu gün 3 liradan,2,5 liradan balık alan 2 arkadaş geldi.55 balık almışlar totalde.Birinin 4 balığı kalmış,diğerinde hiç.300 litre gibi oturmuş tankları var.Neden öldükleri açıkça ortada.Malum üreticiler hayvanları keseleri kaybolunca 6-10 ton orası dökme tanklarda ilaçlıyor ve su değişimi nedir bilmiyor balıklar.Ölümler hep toplu şekilde ve su değişimlerinden sonra olmuş.
Arkadaşlara 20 şer adet olması gereken gibi alışmış sağlıklı balıklardan verdim.Bolca da taksit yaptık :)
10 Tl den aldıkları balıklar aynı şartlarda canavar gibi yaşayacaktır.
Bence herkes bu deneyimleri yaşamadan önce uyanmalı.Herkes bana kızıyor ama malesef durum böyle.


Bu arada konuya yazmaya cesaret edemeyen ancak konuyu takip edip sağda solda ileri geri konuşan akvaryumcu arkadaş elinde ki 500 yavruyu toplu şekilde Antalyada bir çiftliğe teklif etmiş.Düzgün iş yapan beni de tanıyan abimizden haber aldım.:)
Belki o da anladı artık.Alıp satmak kar etmek defolu canlıda olmuyor arkadaşlar.Tişort,pantolon satmıyorsunuz.Canlı hayvan satıyorsunuz.
:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aarowanaaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2014
İl: Antalya
Mesaj: 144
aarowanaaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 09:31
Petshop canıların kar amaçlı satıldığı yer değil, canlılarımızın ihtiyacı olan malzemelerin oradan temin edileceği dükkandır. Aslını inkar edecek varsa;
o zaman neden AVM'lerde insan satılmıyor sorusuna cevabını vermeli.

Canlıya değer vermeyen (hayvan/bitki/kurbağa vs) hiçbir şeye değer vermez . Ne kadar da karşı olsam da kendi içimde para ile canlı alınıp satılması konusunda, değerini ödemeyene vermemek gerekli canlıları. En azından gamsız olmaz alan kişiler "para verdik bari iyi bakalım" diyebilirler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DaSKaPiTaLÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Afyon
Mesaj: 936
DaSKaPiTaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2014 14:26
Ercüment hocam. Soylediklerine gram katılmıyorum. Bu benim şahsi kanaatim. Katılırsın katılmazsın bilemem. Türkiyede veya dünyada balık fiyatları çoğalma hızlarına ve nadir tür(türkiyede değil dünyada) olup olmadığına gore değişir. Benim anladığım kadarı ile (konunun tamamını okumadım ama yazmamak icin sabredemedim) siz bi petshop işletiyorsunuz ve mallrınız elinizde kaldı satılmıyo. Bunun savaşını veriyorsunuz diye anladım. Durum boyle değilse dahi normal hobici dahi olsanız dediklerimin arkasındayım..

Ben senelerdir adını zor duyabileceğiniz türleri besler çoğaltır ve dağıtırım. Bakın satarım demedim. Dağıtırm... Ben para kazanmayı akıl edemeyecek biri değilim. Emin olun satarımda. Bunun tek sebebi balık türlerinin yaygınlaşmasıdır. Hep frontoza beslemek istemiştim fakat besleyememin tek sebebi sen ve senin gibilerin bu balığın fiyatını hep sebepsiz yere abartmaları olmuştur. Senelerdir balık beslememe rağmen bi kere petshop a girip ne malzeme ne balık almadım. Sebebi ise akli dengemin yerinde olması. Neden alayım ki? Yıl 2014. İnternet diye bişiy var. Her malı veya canlıyı yarı fiyatına internetten bulmak mümkün artık. Petshopcunun kirası sence umrumda mı? Neymiş brundi ucuzluyomuş adam kirasını nasıl ödeyecekmiş? Banane? Ödemeesin kapatsın dükkanı. Bana kaç tane adam gibi özveri ile işini yapan petshop gösterebilirsin ki? 1? 2? çok bile dedim.

Balık ucuzlayınca türü tehlike altına girmez. eskiden 30 tl verdiğin lepistesler şimdi 2tl ve aynı formda? E brundilerde ucuzlasın? Beslemek isteyen gitsin kolonisini 20 tl ye tamamlasın? fena mı? Kimin umrunda petshopcu? Sen balığın formunu beğenmezsen giderformunu beğendiğini alırsın ve yine ucuza alırsın. Tanesi 800 liraya aldığın f0 moba lar arasında hic mi formu bozuk yok. Elbette ki var.

Sen işini iyi yaparsan (hobici için diyorum petshopçu için değil) balıkların ucuz da olsa formları çok guzel olur. Ama sen pahalı balık da beslesen kolonine kan değişimi yapmazsan formları bozuk olur. Neyse çok yazdım. Soyleyeceklerim bu kadar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FuTTeRWaCKeNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 556
FuTTeRWaCKeNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2014 14:37
Bu işin ticaretini bırakın da akvaryumcular yapsın. Sizin gibi düşünmüyorum. Çoğu zaman zarar ediyorum, hatta kar ettiğim bile söylenemez bu akvaryum ve balıklardan. Bazen hediye balık aldığım oldu, ben de aynı şekilde herkese hediye olarak ya da adeta hediye fiyatına dağıtıyorum.
Bu hobinin amacı insanları kötü alışkanlıklardan, kahve vs. boşa geçen vakitlerden uzaklaştırmak bana göre. 3'e aldığım balığı biraz büyütüp, bir de eş tutturup 103'e satmak değil... O kadar çok genç var ki okul çağında harçlığı balık, akvaryum almaya yetişmeyip de gidip bilardoda, kahvede harcayan. Amacımız birbirimize akvaristliği aşılamak olmalı, birbirimizin tüyünü yolmak değil...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mülkiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2013
İl: Konya
Mesaj: 574
mülkiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2014 21:33
 Aslında bakarsanız ''tamamen kendi fikrim bu '' burundinin bu fiyata satılmasına üzülmek yerine sevindim, kendimden örnek vereyim , 2004 yılında frontosayı ilk gördüğümde beslemek istediğim tek canlı frontosa olmuştu ,ancak yaşadığım yerde  2-3 cm yavrulara bile 30 tl civarı para istendiği için bu canlıları edinmek için 2013 yılında işe girene kadar , yani yaklaşık 9 sene beklemiş oldum.Bahsettiğiniz fiyatlar yerli üreticiye zarar verir , eğer ki ticari bir beklenti varsa - ki kimse bu beklentiye itiraz edemez - bunu baltalar , ancak bu fiyatlar bir çok hobicinin frontosa rüyasını gerçekleştirir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2014 00:08
Arkadaşlar hepiniz haklısınız.Herkes konuya kendi tarafından bakıyor.Ancak bariz bir şey var ki asla değişmez.
Değeri düşük olan tercih edilmez ve her zaman sorunludur.
Aylardır burundi 1 liraya düşecek,basitleşecek,ırklar kırılacak,bantlar bozulacak,balık havuzlara girdi dedim,1 liraya mı satalım mı deyip güldüm.
Sonuç....
Havuz yapan çok değerli arkadaşlarımın sattığı tüm yavrular hobici arkadaşlarımızı hüsrana uğrattı.Ben ve benim gibi arkadaşlar taviz vermedi.
Şimdi üretimler için yeni havuz dönemi geldi.Piyasa düşük diye kimse burundi yavru almadı.
Toptan satış yine 7 Tl ye çıktı.
O zaman uyarılara kulak asmayan ardaşlara yine balıklar temin ettik.
Lütfen unutmayın.Bu işin ticaretini kim yaparsa yapsın,eğer 10 liralık canlıyı 1 liraya satıyorsa,1 liraya düşürüpte aldığınız canlı ne yazık ki ya istediğiniz formda olmayacak,ya da benim gibi kendimiz kusturduğunuz yavrulardan yavru alma mutluluğunu asla yaşayamayacaksınız.
Fikir ve düşüncelere saygımız her zaman sonsuz.
Ancak kimse bana frontoza bir lira oldu da herkes alsın demesin.
Bu yorum çok komik.
O zaman benzini de 50 krş alalım.Ev kiraları 10 Tl olsun.Elektrik 1 krş olsun...
Bunlardan da çok var.Talebi de çok.
Lütfen artık söylemek istediğimi anlayın.
Sosyoekonomik açıdan imkansızları başaran toplumun bireyleri olan bizler,ucuzdan önce doğruya yönelmedikçe,her zaman kandırılıp sevindirileceğiz.
 
 
 
ERCÜMENT ÖZBAŞ2014-07-08 00:16:53

[QUOTE=DaSKaPiTaL]Ercüment hocam. Soylediklerine gram katılmıyorum. Bu benim şahsi kanaatim. Katılırsın katılmazsın bilemem. Türkiyede veya dünyada balık fiyatları çoğalma hızlarına ve nadir tür(türkiyede değil dünyada) olup olmadığına gore değişir. Benim anladığım kadarı ile (konunun tamamını okumadım ama yazmamak icin sabredemedim) siz bi petshop işletiyorsunuz ve mallrınız elinizde kaldı satılmıyo. Bunun savaşını veriyorsunuz diye anladım. Durum boyle değilse dahi normal hobici dahi olsanız dediklerimin arkasındayım..

Ben senelerdir adını zor duyabileceğiniz türleri besler çoğaltır ve dağıtırım. Bakın satarım demedim. Dağıtırm... Ben para kazanmayı akıl edemeyecek biri değilim. Emin olun satarımda. Bunun tek sebebi balık türlerinin yaygınlaşmasıdır. Hep frontoza beslemek istemiştim fakat besleyememin tek sebebi sen ve senin gibilerin bu balığın fiyatını hep sebepsiz yere abartmaları olmuştur. Senelerdir balık beslememe rağmen bi kere petshop a girip ne malzeme ne balık almadım. Sebebi ise akli dengemin yerinde olması. Neden alayım ki? Yıl 2014. İnternet diye bişiy var. Her malı veya canlıyı yarı fiyatına internetten bulmak mümkün artık. Petshopcunun kirası sence umrumda mı? Neymiş brundi ucuzluyomuş adam kirasını nasıl ödeyecekmiş? Banane? Ödemeesin kapatsın dükkanı. Bana kaç tane adam gibi özveri ile işini yapan petshop gösterebilirsin ki? 1? 2? çok bile dedim.

Balık ucuzlayınca türü tehlike altına girmez. eskiden 30 tl verdiğin lepistesler şimdi 2tl ve aynı formda? E brundilerde ucuzlasın? Beslemek isteyen gitsin kolonisini 20 tl ye tamamlasın? fena mı? Kimin umrunda petshopcu? Sen balığın formunu beğenmezsen giderformunu beğendiğini alırsın ve yine ucuza alırsın. Tanesi 800 liraya aldığın f0 moba lar arasında hic mi formu bozuk yok. Elbette ki var.

Sen işini iyi yaparsan (hobici için diyorum petshopçu için değil) balıkların ucuz da olsa formları çok guzel olur. Ama sen pahalı balık da beslesen kolonine kan değişimi yapmazsan formları bozuk olur. Neyse çok yazdım. Soyleyeceklerim bu kadar.
[/QUOTE] Sevgili kardeşim emin ol o senin özel deyip hediye ettiğin(dağıtmak biraz kaba oluyor canlılar için) özel türler şimdi bir Tl olmuştur.
Sen hediye ettin ya petshopa girmeden..
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DaSKaPiTaLÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Afyon
Mesaj: 936
DaSKaPiTaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2014 15:23
[QUOTE=ERCÜMENT ÖZBAŞ] Arkadaşlar hepiniz haklısınız.Herkes konuya kendi tarafından bakıyor.Ancak bariz bir şey var ki asla değişmez.
Değeri düşük olan tercih edilmez ve her zaman sorunludur.
Aylardır burundi 1 liraya düşecek,basitleşecek,ırklar kırılacak,bantlar bozulacak,balık havuzlara girdi dedim,1 liraya mı satalım mı deyip güldüm.
Sonuç....
Havuz yapan çok değerli arkadaşlarımın sattığı tüm yavrular hobici arkadaşlarımızı hüsrana uğrattı.Ben ve benim gibi arkadaşlar taviz vermedi.
Şimdi üretimler için yeni havuz dönemi geldi.Piyasa düşük diye kimse burundi yavru almadı.
Toptan satış yine 7 Tl ye çıktı.
O zaman uyarılara kulak asmayan ardaşlara yine balıklar temin ettik.
Lütfen unutmayın.Bu işin ticaretini kim yaparsa yapsın,eğer 10 liralık canlıyı 1 liraya satıyorsa,1 liraya düşürüpte aldığınız canlı ne yazık ki ya istediğiniz formda olmayacak,ya da benim gibi kendimiz kusturduğunuz yavrulardan yavru alma mutluluğunu asla yaşayamayacaksınız.
Fikir ve düşüncelere saygımız her zaman sonsuz.
Ancak kimse bana frontoza bir lira oldu da herkes alsın demesin.
Bu yorum çok komik.
O zaman benzini de 50 krş alalım.Ev kiraları 10 Tl olsun.Elektrik 1 krş olsun...
Bunlardan da çok var.Talebi de çok.
Lütfen artık söylemek istediğimi anlayın.
Sosyoekonomik açıdan imkansızları başaran toplumun bireyleri olan bizler,ucuzdan önce doğruya yönelmedikçe,her zaman kandırılıp sevindirileceğiz.
 
 
 


[QUOTE=DaSKaPiTaL]Ercüment hocam. Soylediklerine gram katılmıyorum. Bu benim şahsi kanaatim. Katılırsın katılmazsın bilemem. Türkiyede veya dünyada balık fiyatları çoğalma hızlarına ve nadir tür(türkiyede değil dünyada) olup olmadığına gore değişir. Benim anladığım kadarı ile (konunun tamamını okumadım ama yazmamak icin sabredemedim) siz bi petshop işletiyorsunuz ve mallrınız elinizde kaldı satılmıyo. Bunun savaşını veriyorsunuz diye anladım. Durum boyle değilse dahi normal hobici dahi olsanız dediklerimin arkasındayım..

Ben senelerdir adını zor duyabileceğiniz türleri besler çoğaltır ve dağıtırım. Bakın satarım demedim. Dağıtırm... Ben para kazanmayı akıl edemeyecek biri değilim. Emin olun satarımda. Bunun tek sebebi balık türlerinin yaygınlaşmasıdır. Hep frontoza beslemek istemiştim fakat besleyememin tek sebebi sen ve senin gibilerin bu balığın fiyatını hep sebepsiz yere abartmaları olmuştur. Senelerdir balık beslememe rağmen bi kere petshop a girip ne malzeme ne balık almadım. Sebebi ise akli dengemin yerinde olması. Neden alayım ki? Yıl 2014. İnternet diye bişiy var. Her malı veya canlıyı yarı fiyatına internetten bulmak mümkün artık. Petshopcunun kirası sence umrumda mı? Neymiş brundi ucuzluyomuş adam kirasını nasıl ödeyecekmiş? Banane? Ödemeesin kapatsın dükkanı. Bana kaç tane adam gibi özveri ile işini yapan petshop gösterebilirsin ki? 1? 2? çok bile dedim.

Balık ucuzlayınca türü tehlike altına girmez. eskiden 30 tl verdiğin lepistesler şimdi 2tl ve aynı formda? E brundilerde ucuzlasın? Beslemek isteyen gitsin kolonisini 20 tl ye tamamlasın? fena mı? Kimin umrunda petshopcu? Sen balığın formunu beğenmezsen giderformunu beğendiğini alırsın ve yine ucuza alırsın. Tanesi 800 liraya aldığın f0 moba lar arasında hic mi formu bozuk yok. Elbette ki var.

Sen işini iyi yaparsan (hobici için diyorum petshopçu için değil) balıkların ucuz da olsa formları çok guzel olur. Ama sen pahalı balık da beslesen kolonine kan değişimi yapmazsan formları bozuk olur. Neyse çok yazdım. Soyleyeceklerim bu kadar.
[/QUOTE] Sevgili kardeşim emin ol o senin özel deyip hediye ettiğin(dağıtmak biraz kaba oluyor canlılar için) özel türler şimdi bir Tl olmuştur.
Sen hediye ettin ya petshopa girmeden..
 
[/QUOTE]

Yok hocam 1 tl olmadı benim dağıttığım balıklar merak etme. Ben bana (hobiciye) düşen görevi en layığıyla yerine getirdim ve getirmeye de devam edicem elimden geldiğince. Ayrıca dağıtmak kelimesi kaba falan da olmuyor. Aynen dağıttım dağıtmaya da devam edicem. Sırf balık beslemek isteyen ve bu işe gönül vermiş olan kişiler siz ve sizin gibilerden pahalıya balık almasınlar ucuza temin edebilsinler diye. Ha şunuda söyliyim.. Ucuz etin yahnisi tarzinda bi cümle kullanmışşınız. Benim değil ucuz, bedava verdiğim canlıların bile yapılarında bozukluk yoktur. Niye biliyor musunuz? Para kazanmak için değil, hobi için beslediğim canlılarla ilgileniyorum da ondan...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2014 17:29
Tebrikler kardeşim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KibeleÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 153
KibeleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2014 09:01
Pek çok hobicinin ürettiği balıkları makul fiyatlarla piyasaya sürmesi, yine hobiciye yaradı.Çok kafa yormaya gerek yok. Eğer tekel yoksa, piyasa fiyatı arz talebe göre belirler. Birilerinin mevcut koşullardan memnun olmaması neticeyi değiştirmez.Benim balığım bir numara, el bebek gül bebek büyütüldü, taş gibi, dedesi gölün kralıydı bahanesi ile fiyatı yükseltmeye çalışmakta komik bir olay.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakan yalovaÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2014
İl: Yalova
Mesaj: 10
hakan yalovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2015 08:40
Bu başlıktaki 5 sayfadaki tüm yorumları kelimesi kelimesine okudum. Ve tabii ki ben de bir HOBİCİ olarak Ercüment beye katılmıyorum. Aslında yorum yazan çok aktif biri değilim. Ama yorum yazmadan duramadım. Ercüment bey istiyor ki bazı cinsler sadece dekoratör Ercüment beyde olsun ve diger insanlardan farkı olsun. Ayrıca burası hobicilerin sayfası diye biliyorum. Çok uzatmayacağım 10 liralık sigara içiyorum ama 2 liralık komando çöpçüm hastalandığı zaman elimden geleni yapıyorum ve çok üzülüyorum. 100 milyarlık da akvaryumum olsa en favori balığım çöpçü olurdu. Ama siz gene fikrinizi değiştirmeyeceksiniz biliyorum. Size hayırlı işler Ercüment bey.

Beğenenler: [T]85014,GuppyKeeper[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2018 22:52
[QUOTE=hakan yalova]Bu başlıktaki 5 sayfadaki tüm yorumları kelimesi kelimesine okudum. Ve tabii ki ben de bir HOBİCİ olarak Ercüment beye katılmıyorum. Aslında yorum yazan çok aktif biri değilim. Ama yorum yazmadan duramadım. Ercüment bey istiyor ki bazı cinsler sadece dekoratör Ercüment beyde olsun ve diger insanlardan farkı olsun. Ayrıca burası hobicilerin sayfası diye biliyorum. Çok uzatmayacağım 10 liralık sigara içiyorum ama 2 liralık komando çöpçüm hastalandığı zaman elimden geleni yapıyorum ve çok üzülüyorum. 100 milyarlık da akvaryumum olsa en favori balığım çöpçü olurdu. Ama siz gene fikrinizi değiştirmeyeceksiniz biliyorum. Size hayırlı işler Ercüment bey. [/QUOTE]
Herkes yazdı çizdi...
Ben sadece bekledim...
Binlerce insanın özel tür olarak kabul ettiği,bayılaral beslediği north burundi 1 tl oldu.Hatta toptanda 0,75 kuruşu gördü ve bitti...
Şimdi yüzüne bakan yok.
İlk yazımda anlatmak istediğim buydu.
Ne yazık ki zihniyetleriniz hep aynı.
Özel olan emek verilerek yapılandır.Benim sabaha kadar gözüne bakıp,canlı yemlerle beslediğim,nokta hata görsem üzerine titrediğim şekilde hatasız balıklardan olsaydı,ırk yobazlaşmaz,piyasada rabet görmeyen,orta bantlarda kayık balıklar çapraz çiftleşmeyle ırkı bozdurmazdı.
Böylelikle ucuzculuk mantığımız north burundi türünü 1 tl yaparak neredeyse yok etti.
Şimdi yazan arkadaşlar,sevinen arkdaşlar.
Hanginiz 1 tl olan bu türü besliyor.
Besleyemezsiniz.Çünkü balıklarda ne o renk kaldı,ne o bantlar,ne de renkli yüzgeçler.
BİR LİRAYA BU KADAR OLUYOR ARKADAŞLAR.
UNUTMAYIN.
HERŞEYİN BİR EDERİ VARDIR.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2018 21:27
Bekledim,bekledik,GÖRDÜK...
Frontoza North Burundi...
Kırıldı,bantlar karıştı...
Kafalar kayboldu..
2,5 tl oldu...
Hevesler kayboldu.Ne ilanlarda kaldı bu güzel balık.NEDE AKVARYUMLARINIZDA...
AYNI ŞEKİLDE MOBA DA BİTTİ.
Biz bu bilinçle devam edip sevinirsek pahalı olanı ucuza aldık diye,aldık zannederiz sadece.
Klasik zihniyet...
Nerede şimdi bende ki o mobadan daha güzel renkleri olan NORTHLAR..
Fiyat düştü aldınız.Neden mi düştü...
Havuza attırdınız balığı.Her zaman ki gibi kaliteyi değil,su da yüzeni aynı balık sandınız.
1 liralık yunusa 20 lira veriyorsunuz şimdi.
Evet bende şaşırıyorum ama satıyorum da...
Burundi?
Yok...
Neden mi?
E sizler yaptınız :(
İnandınız 1 liraya güzel balıklar buluruz diye...
Şimdi kimsede yazamaz bile...
Neden mi?
Eee hobiyi bıraktınız...
Yapamadınız çünkü...
Neden mi...
İnandınız 1 liralara bu iş olur diye...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir