ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
koraykbl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
428
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
12 Nisan 2024 16:35
Son Ziyaret:
7 dakika önce
Toplam Mesaj:
615 [1.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
297 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
koray kubeli
Doğum Tarihi:
07 Haziran 2007
Yaş:
18
İl:
Afyon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

~Hayvanların dili yoktur ama sessizlikleriyle çok şey anlatırlar.~ [B]Mevlana[/B]

SON 10 MESAJI

Tetramda Sorun Var
[QUOTE=Amatör balıkçı]Hocam akvaryum boyutu kadar hava taşı var 2 çıkışlı hava motoru ile çalışan havayı veriyorum dibe çöküyor arada ama ramdım yüzüyor evde bezelye yok ne vermemi önerirsiniz [/QUOTE]
O zman balığı ayırın ve 1 veya 2 gün hiç yem vermeyin. Akvaryumda tek başınaysa kalabilir. Elinizle karnına çok hafif ve nazikçe pul yönüne doğru çaprazlamasına anüse doğru baskı yapın. Amq dediğim gibi çok dikkatlice, yavaş ve nazikçe yapın. Asla bastırmayın. Ardından en yakın zamanda bezelye edinip beslenme sonrası verin. Tetralar çok narin türlerdir ve bu tarz hastalıklar kurtarılabilir oksada her zaman işe yarayacak diye bişey maalesef değil. Dediklerimden sonra belki düzelme olur.
Balığım Hasta Sanırım
[QUOTE=Deadfb1907]Uzun kuyruklu çok güzel bir japon balığım var yaşını cinsini bilmiyorum petshop tan aldım ilk defa böyle bir balık bakıyorum. Birkaç gündür yan yüzüyor ve çok mutsuz ters yüzüyor yüzemiyor hatta kendini suya salmış gibi [:(] çok üzülüyorum ne yapabilirim [/QUOTE]
Akvaryumunuzun fotoğrafını atabilirseniz iyi olur. Eğer balık büyükse el ile yoklama yapılarak belki safrayı bulabilrsiniz. Balıkta anlattığınıza göre safra kesesi problemi var. Ters yüzer, yeme ilgisiz olur, dibe çöker, yüzemez vb. Şgenellikle safra kesesi şişerse böyle bir durum olur. Genel fotoğraf alabilirsem yardımcı olmaya çalışacağım.
Tetramda Sorun Var
[QUOTE=Amatör balıkçı]Konu benim değil ama trasngenetik tetram avel avel yüzüyor 1 yıldır bende ölmesini istemiyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/265108/181120251928561.jpg[/IMG]

Normal davranmıyor [:'(] [/QUOTE]
Yan yüzem veya dibe çökme, ters dönme varsa safra kesesi sorunu vardır. Şişmiş olabilir veya yırtılmış olabilir. Ayrı akvaryumda bolca hava verip yem yiyebilecek durumdaysa haşlanmış bezelye verin. Yiyemeyecek durumdaysa ağzını açıp biraz itin kendisi yutar. Şimdilik yapacak başka birşey yok maalesef. İyi hobiler.
Kafalı Yunus Balığı
[QUOTE=IymaI]140 150 l. civarı[/QUOTE]
Merhabalar. Yunuslar yeni geldiği için ve ışıkta pek olmadığı için dinlenme modundalar şuanda. 1 hafta sonra iyice kendine gelirler. Yalnız belirtmem gerkki 150LT yunus için biraz az. Geneli 200LT civarında beslerlerki normalde hobiceler daha büyük tank önerir. 150LT bakılacaksa iyi filtreleme gerek. Bol protein ve bolca hava verin. Cikletler havasızlığa karşı ölebilen balıklardır. Besinlerine haftada 1 gün marul ekleyin ve az miktarda marul verip o gün yem vermeyin. Bu sayede o gün mide boş kalmadan yeşillikle birlikte güzelce sindirime yardım eder. İmkanınız varsa un kurdu ile haftada 3 gün dozunda vererek besleyebilirsiniz. Tetra pul yem ile beslediğim dönemlerde fena seviyorlar. 2 haftda bir veya düzene göre haftada 1 kere sarımsaklı yem atarsanızda iyi olur. Üretecekseniz elinizde su piresi veya artemia bulunsun. Dilerseniz bende mevcut yardımcı olmaya çalışırım. İyi hobiler.
Yeni Akvaryum ve Balık Seçimi Tavsiyeleriniz
[QUOTE=Marinette]95L 100*37*37 akvaryumum kuracağım

Düşündüğüm balıklar, zebra danio 5 adet
6-8 tetra
3 kuhli
3 otocats
2 cğce vatoz
2 nerite salyangoz
1 tane de tavşan salyangoz

Sizce sayılar ve balıklar uyumlu mu
Tanka sığarlar mı
Dengemek icin nasıl değişiklik yapabilirim [/QUOTE]
Merhabalar. Litrenize göre gereksiz çok balık var. Kuhli ile saydığınız balıklar anlaşamaz. Bana kalırsa özel tür lepistes ile tek tank kurun. Yada sadece yek türden balık bakın. 20 adet tetra 2 adet salyangoz gibi. Karma tankalarda kavga ve su değeri konusu çok sıkıntı yapar. Bence en iyisi dediğim gibi tek tür bakmaktır. Cüce vatoz alacaksanız otocats almaya gerek yok diye düşünüyorum veya tam tersi. Balık yükünüz gereksiz çoğalır.
1 Aylık Akvaryum İcin Tavsiyenize İhtiyacım Var
[QUOTE=İsmail_96965]
Hocam 4d 1e lepistes fazla olmazmı ısıtıcıda olduğu için çok fazla üreme olur diye düşünüyorum sadece erkek olsa hem göze daha güzel gözükür hemde üreme derdi olmaz bence. [/QUOTE]
Fazla olmaz. Dediğiniz gibi üreme olur ama ondada bakılabilecek düzeyde. Hem yeni hobici için daha iyi. Yem ile yavru takaslayarak akvaryumun ihtiyaçlarını kendisi döndürebilir. Yanlış anlama olmasın genelde hobise birde ilk başlangıçtamüretme merakı sarar insanı. Bendede vardı. Bence lepistes bu merakın en iyi ilacı desem yeridir. Dediğiniz gibi full erkek olursa güzel gözükür ama kavgalarda olabilir. Full dişi yapılsa binevi daha iyi olur tabişi ama bence koloni hepsinden iyi. Ürese bile en kötü ihtimalle öldüm fiyatından verse veya hediye etse bile özel tür lepistes gider. [:)]
1 Aylık Akvaryum İcin Tavsiyenize İhtiyacım Var
[QUOTE=Med2711]

Merhaba, cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Şu an hayal kırıklığına uğradim gerçekten. Birseylerin yanlış olduğunu düşünüyordum ama galiba dogru bisey yokmuş. Sadece Japonları birine versem tetralar icin de kucuk mü kalir burasi? Bi de 1 beta dediniz ama tek basina mi yasayacak beta? [/QUOTE]
Tetralar içinde aslında küçük. Bence sıfır kurulum bütçenizi yormayacaksa burdan wize gerekn tüm bilgileri veririz. Hayal kırılığına girmeyin. Betta tek yaşar ve bölgesidir. Bitkili ve saklanma alanı olan akvaryumları severler. Elma salyangozu ile birliktede yaşayabilirler ama karakteri sinirliyse elma salyangozunuzu bir sabah bettanızın ağzında görebilirsiniz. Siz anladığım kadarıyla biraz fazla balık bakmak istiyorsunuz. 15lt bunun için çok uygun değil ama yinede bakılmaz değil. 15lt isterseniz özel tür lepisteste bakabilşrsiniz ama yinede o filtreyi değiştirmenizi öneririm. 1 erkek 4 dişi şekilde 5 adet için yeterli gelir bir litredir. Belki 6 adete çıkabilir. Size tavsiyem tek betta bakmak olur. Basit bitkiler ve tek betta başlangıç için en iseal şeylerdir desem yeri olur. Aklınıza twkılan başka birşey varmıdır? Bu arada ismail beyin dediği gibi takas ederseniz bütçenizede uygun olur.
1 Aylık Akvaryum İcin Tavsiyenize İhtiyacım Var
[QUOTE=Med2711]Merhaba arkadaşlar, daha önce hiç akvaryum ve balık deneyimi olmayan biri olarak 45 önce 6 kılıç balığının oğluma hediye edilmesiyle birlikte önce fanus aldım sonrasında fanusta yaşamaz denildiği için bi petshopa giderek akvaryum almak istedim. Petshopcu sana 35lik bi akvaryum vereyim icine de 2-3 farklı tur balik koyalim çok güzel olur vs diyerek beni akvaryum ve +8 balık daha vererek 14 balık sahibi yaptı. Yaklaşık bir aydır diyelim uzunluk 33, genişlik 18, yükseklik 26 ölçülerinde 15 litrelik bi akvaryumum var. 6 kılıç balığının hepsi öldü, muhtemelen ikisini yuttular çünkü bulamadım. Diğer 4ünü ısırılmış halde ölü buldum. Geçenlerde de japon balıklarımdan biri öldü. Şuan 3 japon, 1 çöpçü balığı ve 4 tetra(sanırım) balığım var. Balıklara kaliteli ve huzurlu bir ortam sağlamak istiyorum. Bir çok yerden araştırıyorum ama beni direkt yönlendirecek bi bilgi edinemedim, petshopcuya da güvenmiyorum çünkü bu balıklar bi arada yaşar demişti, yaşamadı. Şimdi fotoğraflarda da göreceğiniz üzere bir şelale başlıklı iç filtre ve 100wlık ısıtıcı var. Bunlara ek olarak ne gerekir? Yem olarak tropical yem yazan kutu var başka yem gerekir mi? Isıyı 26ya ayarlamisti petshopcu ben 24e indirdim gecen gün. İsi kac olmali? Bazen 2-3 günde bazen bir haftada su kötü kokmaya başlıyor, ne yapmam lazım bunun için? Günde iki kez cay kaşığının 3/1i kadar ver demişti, oyle yapiyordum gecen gun baska petshopcu günde 1e kere ver dedi. Ölçü ne olmali? Ve bu sorularım dışında yanlis yaptigim ya da eksik olarak gördüğünüz şeyleri söylerseniz sevinirim. İlk basta akvaryumun dibinde kucuk cakil taslari vardi, kirler alta birikip temizlemesi zor oldugu icin taslari cikardim.



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269937/161120252253121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269937/161120252253131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269937/161120252253151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269937/161120252253171.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhabalar. Akvaryumunuz toplam 15lt. Bu akvaryum 3 japon için çok ama çok dar. 1 japon için en az 30lt gerekir buda 3 japon için 90lt yapar. Genel sorularınızı tek başlıkta topalrsam öncelikle petshopların hiçbir lafına güvenmeyin. Bu akvaryumda daha taban malzemeniz dahi yokken, bakteri kültürü dahi oturmamışken size malzeme satmış ve sonucu ölüm olmuş. Yanlışlarınızın genelini ele alırsam.
1- japon balıkları için akvaryum dar.
2-filtreniz iç filtre ve sadece mekanik arıtma yapabilen bir filtredir. Yani bakteri kültürü için güzel bir filtre değil.
3-100w bir ısıtıcı bu akvaryuma biraz fazla ama auarlıysa kullanılabilir.
4- akvaryumu güneş ışığı alan yere koymayın. Bu akvaryumda bol yosun yapmasını sağlar ve gğneşteki zararlı ışımalardan korunaksız olur.
5-taban malzemeleniz yani kumunuz yok. Bu nitratın dengelenmesi için önemli.
Saydıklarıma bakarsanız bence akvaryumu baştan kurmanızda fayda var. Bence içindeki tüm balıkları satın ve baştan kurulum yapın. Bu akvaryuma gidecek en iyi balık 1 adet betta ve bol bitkili güzel bir tank olur. Kurulumda baştan değişmesi gerekenler var. Örneğin filtre. Filtrenizi şelale ile değiştirin. Onun dışında taban malzemesi olarak bitki ekecekseniz hagen kum alabilirsiniz. Size önerim bol bitkili betta akvaryumu kurmak olur. Bu kurulumda yardıma ihtiyaç duyarsınız her daim burdayız ama kesinlikle o balıklar aynı akvaryumda yaşamazlar. En hızlı biçimde elinizdeki balıkları satıp 0 kurulum yapmaya geçin. Betta akvaryumu kurmak isterseniz temel malzemelerin gerekeceği şeylerin listesini burdan veya özelden atabilirim.
Flowerhorn Mu Oscar Mı?
[QUOTE=Maiestas]Merhaba,

Bu konuda çokça çeşitli görüş var.

Özellikle de iki türe dair "akvaryum köpeği" yakıştırmaları var.
Sizce benzerlik/farklılıklar ayrıca avantaj dezavantajları neler?

Görüşlerinizi merak ediyorum.

Flowerhornın seleksiyonla üretilmesi daha hassas ve dayanıksız balık olmasına yok açar mı? Bu da sorularımdan biri... Oscar'ı abd'de gölden tutanlar bile var ahahah[:D][/QUOTE]
Flowerhorn özel bir türdür. Litreniz nedir ona görede birşey diyebilirim. Flowerhornda akvaryum dekorunuz bile değişiklik göstermeli. Özel yemleri vardır onla beslenirler ve bolca protein almaları gereklidirde. Oscar ise canlı yem ile beslenir ve etçildir. Akvaryum köpeği denmesinin sebebi eğitilebilir olmasıdır. Genel tank bilgileriniz ile bütçenizi belirtirseniz daha iyi yardımcı olurum.
Kafalı Yunus Balığında Hastalık Mı Var ?
[QUOTE=EraySahin19]İlginiz için çok teşekkür ederim su sıcaklığı sabit 26 derecede, filte olarak dış filtre var be akvaryuma göre yeterli düzeyde. Birde marul ver demişsiniz, marulu kaynatıp mı vereyim yoksa sadece yıkayıp mı vereyim ? [/QUOTE]
Güzelce yıkayıp verebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.