ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
orkinos38
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Şubat 2011 04:39
Son Ziyaret:
17 Temmuz 2019 23:15
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hakan aydın
Doğum Tarihi:
12 Ağustos 1985
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hakan aydın

7 adet karma canlı doğuran tankı. 10 adet malavi tankı. 2 adet melek tankı.

buca/izmir

SON 10 MESAJI

Melek Balığımın Kafasında Beyaz Kurtlar Var
Arkadaşlar dün akşam hiçbir şeyi yoktu balığın. Şuan yüzeye yakın duruyor ve çok hareketsiz. Finlerin de ya da kuyruğunda bir sıkıntı yok. Karnı da normal. Kısacası durgunluktan ve yeme ilgi göstermemekten başka bir sıkıntısı görünmüyor. Odaya girdiğimde bana doğru geliyor hepsi. Bu sabaha kadar bu da öyleydi gayette iştahlıydı. Ama bu sabah böyle oldu. Sebebi nedir, ne yapabilirim bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim. Isı 28 derece de sabit. Dış filtre çalışıyor. Tetra discus, sera discus, tetra min, tropikal süpervit ve haftada 2 kere dondurulmuş kan kurdu veriyorum. Akvaryum 1 metre standart bombeli olanlardan. Hava motoru sürekli aktif. Suda bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum diğer balıklar canavar gibi. 2 aydır bu akvaryumdalar.

Arkadaşlar konuyu 3 gün önce açmıştım. Bahsettiğim balığım öldü. Fakat aynı şey şuan başka bir melek balığımda da oldu. Yeni farkettiğim bir şey var. Kafasında beyaz kurda benzer bir şeyler var. Kafasının içinden çok az çıkmış. Fotoğraf net çekemiyorum. Yakaladığım anda atarım buraya da. Yardımcı olacak kimse yok mu. 15 tane daha melek var o akvaryumda.[EDIT]orkinos38,2018-02-20 17:27:03[/EDIT]
Grindal Kurt Kültürü - Tecrübelerim, Püf Noktaları
Başarılı bir makale olmuş bu güzel bilgiler için teşekkür ederim. Merak ettiğim bir durum oldu konuyu okurken. Tamamını okudum ama göremedim gözden kaçırmış da olabilirim. Hazırlanan yatağın ömrü nedir. Belirli bir süresi var mıdır değiştirmek için. Teşekkür ederim... orkinos382015-03-27 17:52:01
Vatozlar yavru yer mi ?
Vatozlar kesinlikle yavru balıkları, hatta canlı herhangi bir şeyi yemez yiyemez. Bence bu konunda vatozların hakkını siz yiyorsunuz...
Üretimhane kurmak ve ticaret?
Ev geçindirir geçindirmez orası biraz şartlara bağlı. yaparsın koca bir üretimhane sağlam 10-15 petshop müşterin olur geçindirirsin ev. Ama 20 akvaryumla falan ev geçindirilmez güzel kardeşim. trop türleri Nihat Bey'in de belirttiği gibi pek petshoplar tarafından tercih edilmiyor. meraklısını bulacaksın onları satacaksın da ev geçindireceksin çok zor kardeşim. Beni yanlış anlama seni hobiden soğutmak gibi bir niğetim falan yok ama bir işin kesinlikle olsun. Dünyanın binbir türlü hali var.
Üretimhane kurmak ve ticaret?
Kardeşim on gün kadar olmuş konuyu açalı ama ben yeni gördüm. hala girip bakıyor musun bilmiyorum ama ben yine de yazayım. Ben 20 yıldır akvaryum balıklarıyla içli dışlıyım. ilk birkaç yılın ardından herkeste olduğu gibi benimde üretim sevdam başladı. fakat ha deyince olmadığı için iki sene öncesine kadar beklemek zorunda kaldım. şuan izmirde küçük bir üretimhanem var. Sana şunu söylemeliyim ki bu işten ev geçindirmek çok zordur. Ek gelir olarak düşünürsen muhteşem bir fikir ancak ev geçindirmek zor. Çünkü sonuçta canlıyla uğraşıyorsun ve ne zaman ne yapacağı belli olmaz. İlerde çoluğun çocuğun olacak. Balıklar iki ay yavru almasa yandın demektir. Nerden bulacaksın mama parası bez parası vs vs. Bana sorarsan kafanda bir iş olsun. Her ay düzenli para kazanacağın bir iş. Üretimhaneyi de ek gelir olarak yaparsın. baştas herkes çok hevesli başlar fakat biraz zaman geçince sıkılanı da çok olmuştur. Bir kere tatili unutacaksın. İki gün şu şehire gidelim de gezelim desen gidemezsin. Balıklar hastalanacak belki toplu ölümler olacak canın sıkılacak. Yani birgün canına tak ederde ben bu işi bırakayım dersen para kazandığın başka bir işinin olması gerekmekte. benim sana tavsiyem odanda iki üç akvaryumluk yer vardır ya da evin farklı köşelerinde. Al iki tane yavru 1 tane damızlık akvaryumu. Koy içlerine lepisteslerini şimdilik böyle yap. hem okul için yan gelir olur hemde biraz işi kaparsın. Ha bu demek değilki evde iki balık ürettin diye üretimhane hakkında tecrübe edersin. Sadece şimdilik bununla yetin diyorum. İlerde kendi evin olunca bi odanı bu işe ayırırsın. Hem bu arada piyasayı da tanırsın. Hangi balık gidiyo kaça gidiyo falan. Sonra baktın para kazanılıyo ayrı bir dükkanda büyütürsün işleri. Çok uzattım son söz olarak üretimhane kurma demiyorum sana kur ama kesinlikle aylık maaşlı bi işin olsun yoksa çok zorluk çekersin. Birde şunu ekleyeyim forumda arama kısmına üretimhane yaz ve çıkanlara bir bak. kaç kişi kapatıyor.
üretimhaneye böcek ilacı
Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. O tarz zehir yemleri pek tercih etmiyorum sonuçta böceğin insiyatifine kalıyo iş çünkü. yerse ölür yemezse yaşar :) öbür türlü havayı solumak zorunda ve ölüm kaçınılmaz. havalandırmayı deneyebilirim sanırım.
üretimhaneye böcek ilacı
Merhaba arkadaşlar. Konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemedim umarım en uygun yeri seçmişimdir. Benim tecrübe sahibi arkadaşlara şöyle bir sorum olacak; benim ufak bir üretimhanem var kendi yağında kavruluyor. Ancak kış aylarında dışarısının soğuk üretimhanenin de sıcak ve nemli olması çekici gelmiş olmalı ki hamam böcekleri istila etmiş durumda. Bu durumda üretimhaneyi ilaçlamaya karar verdim. Şu beş litre suya koyulup seyreltilenlerden, hepimizin deneyimi olmuştur bu konuda diye düşünüyorum. Sorum şu ki, ortamdaki ilaç hava motoru aracılığıyla veya herhangi başka bir sebeple balıklara zarar verir mi? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
Bütün fotoğraflara bıkmadan usanmadan baktım.Gözlerim yanmaya başlamıştı artık :) Hepinizin emeğine sağlık. Sağlıkla balıklar...
sarı prenses yumurta almışsa ne yapmam gerekir
Resimlerden ağzının dolu olup olmadığı anlaşılmıyor fakat eğer doluysa bunu karnına bakarak anlayabilirsiniz. eğer karnı aç kaldığını gösterir şekilde inmişse yani balık zayıflamışsa en az bir haftadır ağzı dolu demektir.böyle de anlaşılmıyorsa yem atın ve yeyip yemediğine bakın yemiyorsa doludur. bu durumda kusturup yumurtaları kuluçkaya alabilir ya da 10 gün daha bekleyip yavruları çıkmış şekilde kusturabilirsiniz.
Uzman hobicilerimiz Sarı prensesim ağzı dolumu ?
Evet balığın ağzı dolu görünüyor. Bence amaç yavru almaksa 3 ya da 4 gün bekledikten sonra kusturup yumurtaları kuluçkaya al.Hem anne çok aç kalmış olmaz zayıf düşmez hem de yumurta atma riski ortadan kalkar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.