ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
asteroid
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Nisan 2011 14:42
Son Ziyaret:
21 Nisan 2015 20:02
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selami KAYIŞ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Giresun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selami

SON 10 MESAJI

Balık Yumurtasının yerini değiştirme
Öncelikle gözünüz aydın. Malesef japon yumurtalarını oldukları yerden ayıramıyorsunuz, ayırmaya çalışırken patlıyorlar. Ama içi siyahlaşmış yumurtalar biraz daha sert olduğu için onları alabilirsiniz.
Havuzda yosunlanma sorunu!
Güzel yorumların için teşekkürler ama o balığımı ve onunla birlikte birçok balığımı geçen bahar canavar kedinin teki yedi :(  Havuza biran önce filtre eklemen iyi olur diye düşünüyorum. Hem ölümler olmaz, hem suyun pırıl pırıl olur, hemde balıkların gelişimleri ve sağlıkları daha iyi olur. Benim sana önerebileceğim en uygun filtre, 10 wattlık bir iç filtre alıp onu başka bir kaba yönlendirip onun içini sünger soğan çuvalı gibi kolay bulabileceğin şeylerle zenginleştirmen. 
Benim eski filtremin resmi bu, şimdiki çok daha iyi resim çekersem eklerim...
Havuzda yosunlanma sorunu!
Sacid kardeşim, yosun deyince ben havuzun duvarlarında oluşan yosunlardan bahsediyorsun zannettim. Sen galiba algleri diyorsun. Dediğin gibi onun birincil çözümü filtre, ama alternatif olarak bitki dikebilirsin eledoa gibi veya bir kovanın altını kesip tülü oraya silikonla yapıştırıp içinde supiresi bakabilirsin onlarda algleri çok tüketirler. Ama imkanın varsa havuza filtre kurman çok daha iyi olur.

Yoksa yosun güzeldir yani... :)
Havuzda yosunlanma sorunu!
Aslında havuzda yosun çok hoş durur(halı gibi) ve faydalıdır(nitratı emer, oksijen sağlar ve balıklara besin oluşturmak gibi). Ama yine de çözüm arıyorsanız, ben havuzumda elma salyangozu besliyorum, yosunları yiyip havuzu pırıl pırıl yapıyorlar. Yalnız elmalar 17-18 dereceye kadar dayanabiliyorlar. Havalar ısınınca koyarsanız daha iyi olur. Ya da alternatif olarak su mercimeği koyun havuza. Onların olduğu yerde diğer bitkiler çok gelişemiyor. Birde havuzunuzu merak ettim resimlerini koyarsanız sevinirim... asteroid2015-01-21 17:35:16
Goldfish Market
1 Hong Kong Doları =
0,26093247 Türk Lirası
Bunu kıyas alırsan çok da pahallı değil. Hatta o kaliteye uygun bile.
Üretim KOi yavruları (videolu)
Yorumlarınız için teşekkürler.Havuzumun birisi japon yavrularımın olduğu güzel,onun ölçüleri yaklaşık 2m(genişlik)-1,5m-1,5m, koilerimin bulunduğu havuz ise toprak seviyesinde olduğu için pek hoş değil.Ama ne çok ısınıyor ne de cok soğuyor o avantajı var.Onun ölçüleri ise 2,5m(yükseklik)-2m (genişlik)-1,5m. Resimleri ise okula gitmeden çekebilirsem ekleyeceğim.

Koilerimin 1,5 yaşında olduğunu tahmin ediyorum,geçen sene Nisanda satın aldım 11-12cm idiler şimdi 20-22cm ler. Bildiğim kadarıyla 2 yaşında yumurta döküyorlar ve sizin de dediğiniz gibi su soğukluğundan şimdi değil ama yaza doğru sperm dökmeye başlarlar ve o zaman anlaşılır.Haziran sonuna kadar yumurtlamazlar ve bende okuldan geldiğimde sağar yavru alırım inşallah.

Ahmet bey sizi çalışmalarınızdan ve engin bilgilerinizden dolayı tebrik eder ve bizleride bunlardan mahrum bırakmadığınız için teşekkür ederim.
asteroid2012-02-23 10:30:11
Üretim KOi yavruları (videolu)

Üstteki iki balığımın erkek olduğunu düşünüyorum
 
Bununda dişi olduğu kanaatindeyim    
 
Bu üçü hakkında ise bir tahminde bulunamıyorum, beni aydınlatırsanız memnun olurum.Ayrıca yabancı sitelerde yüzgecinin altında solungacında sertlik oluyormuş ve kimi yazılarda da japonlar gibi solungacında kabarcıklar oluyormuş.Bunların doğruluğu ve bildiğiniz başka yöntemler varsa bizleri bilgilendirirmisiniz Ahmet Bey.

Birkaç tanede çocuklarımdan güzel kareler ekleyeyim.

asteroid2012-02-22 16:46:21
Üretim KOi yavruları (videolu)
İy günler,ayrı bir konu açmaya gerek duymadım ve bir sorum olacak, ben koilerimin cinsiyet ayrımını tam olarak yapamıyorum resimlerini koysam bana bu konuda yardımcı olurmusunuz?
Üretim KOi yavruları (videolu)
İnşallah kardeşim.İnşallah üretmek ve sizlerle bu muradı paylaşmak nasip olur.Saygılarımla...
Üretim KOi yavruları (videolu)
Ahmet bey inşallah yaza doğru havalar ısınınca ve üniversite tatile girince üretim çalışmalarına başlayacağım.Ayrıca sizden daha fazla video ve resim bekliyoruz.Saygılarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.