ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mmemati
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
232
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ekim 2020 10:18
Son Ziyaret:
10 Saat 39 Dakika önce
Toplam Mesaj:
406 [0.35 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
17 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ulaş T. Xavi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ulaş T. Xavi

SON 10 MESAJI

Türkiye'de Killifish Besleyenler
[QUOTE=Eldurmaz]
Karideslerden güzel yem olur. Annulatus, lampeye gibi hem kendisi hem ağız yapısı küçük türlerle yetişkin karidesler beslenebilir. O türler de yavru karidesler yem olacaktır.[/QUOTE]
Peki bu iki tür bir arada yaşar mı?
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Merhaba killifishleri bitkili karides akvaryumunda besleyebilir miyim? Karideslere davranışı ne yönde olur acaba?
Şelale Filtre Seçimi
[QUOTE=Muhammedcay]

Nacizane benim fikrimde şu şekilde motoru içerde olan şelale filitrelerden al neden diye soracak olursan 2 farklı marka şelale filtre kullandım motorun olduğu kısmı temizlemek için çıkartman gerekiyor ya da faklı bir sıkıntıdan motoru çıkarttığında bir zaman sonra contası sıkıntı çıkartıyor akvaryumun arkasında olduğundan dolayı arkadan yavaş yavaş su akıtıyor ve süpriz bir bakıyorsun parkeler sırılsıklam
ama motor içte olduğu zaman böyle bir sıkıntı yaşamazsın hem de elektrik gidip geldiğinde bazı filtrelere pompalama yapabilmesi için kabına su koyman gerekiyor ama motor içte olanlarda bu sıkıntı da yok Bence Bu Konuyu göz ardı etme[/QUOTE]

İlk defa duyuyorum böyle bir şikayeti. Halbuki saydığım filtreler eheim, aquaclear vs. dandik çin malları değiller. Güvenilir gelmişti. Dış filtreyi sırf bu yüzden istemiyordum. Zaten hacimde düşük olacağından dış filtreye gerekte yok.

[QUOTE=Kınayu]

Selamlar bahsi geçen üründe kesinlikle ses seda yok sadece temizlenmiş akvaryum suyunun Şelale filtreden akvaryuma şelale şeklinde akma sesi vardır . ( Malum Şelale filtre ya hani [:)] ) [/QUOTE]

Su sesi doğal ona sözüm yok zaten. Benim de demek istediğim motor, pervane vs. sesiydi. Uğultu falan bunlar yoksa zaten süper. Yalnız arkadaşın su sızdırma işi kafamı karıştırdı.

Şelale Filtre Seçimi
[QUOTE=Onma]200 litre akvaryumda liberty 200 ve aquaclear 70 i aynı anda kullanıyorum ve çok memnunum, eheim da ses sorunu yok. eheim debisi sıfırdan maksimuma kadar ayarlanabiliyor, aquaclear ise 2 kademe ayarlı alacaksanız kendi akvaryum ölçülerinizin bir boy büyüğünü alın.
Aquaclear çok malzeme alıyor, elyaf , sünger, 1 küçük torba siporax, 1 küçük torba matrix ve purigen var benim filtrede. çin malı filtre almayın bence. Oase kullanmadım, yorumları çok iyi oda tercih edilebilir.
[/QUOTE]
Medya kapasitesi bakımından aquaclear çok daha mantıklı geliyor. Ses durumu nasıl acaba? Çin malı düşünmüyorum zaten.
Şelale Filtre Seçimi
[QUOTE=goldfishsever10]
Aquaclear markasına da göz atın. Eheim kartuşlu olduğu için ileriye dönük sıkıntı. Ve kartuşları çok pahalı. [/QUOTE]
Aquaclear da kullanan ve memnun kalan çok olmuş gibi. Bir de oase nin ürünleri var ama yeni ürünler galiba oda dikkatimi çekti.
Şelale Filtre Seçimi
Alternatif çoğaldı bakalım inceleyeyim ikisini de biraz daha.
Şelale Filtre Seçimi
[QUOTE=alpburakozbayy]
Merhaba ben Eheim Liberty 75 ve 200 kullanmaktayım ve çok memnunum.[/QUOTE]
Merhaba sesli çalıştığı söylenmiş ses durumu nasıl?
Bir de benim hacmime 75 mi 130 mu uygun olur acaba?
Şelale Filtre Seçimi
Öncelikle merhabalar kafamdakini anlatarak başlayayım. 50x30x30 (max 45lt) bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Zamana yayarak sindire sindire kurmayı düşünüyorum akvaryumu taşınma arifesinde olmam sebebiyle bu süreçte temel malzemeleri tamamlamak istiyorum. Hobide para konuşulmaz ama piyasa da malum ne alırsam kar.
Low tech bir akvaryum olacak. Fakat az da olsa tecrübelendiğim bu hobide göze hitap eden bir akvaryum kurma niyetindeyim inşallah. Akvaryumda canlı yükü olabildiğince düşük olacak. Ön bilgileri de verdiğime göre, filtreleme konusunda kafama takılanlara geçeyim. Öncelikle dış filtre kesinlikle düşünmüyorum. Pipo filtre de hem hacmi daha da düşüreceğinden hem de görseli bozacağından düşünmüyorum. Ayrıca tam anlamıyla yararlı bakteri kültürlerinin tutunamayacağını düşünmekteyim. Bu yüzden şelale filtre düşünmekteyim. Hem sepeti sayesinde filtrasyon malzemeleri doldurabilirim hem de görüntü gözümü rahatsız etmez.

Kafamda birkaç marka da belirledim.
Eheim Liberty serisinden biri.
Dophin H100 veye H200.
XLPro500 Mini Dış Filtre (Dış filtre olmasına rağmen akvaryumun arkasına asıldığından daha çok askı filtre gibi)
Bu markaları kullanan ya da başka marka önerisi olan varsa dinlerim.

Dediğim gibi sepet kısmı çok küçük olmasın ki filtrasyon malzemesini az da olsa koyabileyim.
Bunun dışında benim için belli bir desibel üzeri ses hiç katlanılmaz oluyor. Kronik sorunlu bir model olmasın.
Debisi de sepeti doldurduğumda ne çok güçlü olsun ne de çok zayıf.
Yardımlarınızı bekliyorum. Bu konu bir çok arkadaşın işine yarayacaktır. Teşekkür ederim. [:3]
Nehir Kenarı ( Shallow Tank )
[QUOTE=TayfunSylkn]

Çok teşekkürler :) Yati kökü bana daha doğal geldiği için kullandım. Dark start sabır ister, ancak yosuna kesin çözüm olmasa da ihtimalini bir hayli azaltır tabi iyi bir fikir. Co2 kullandığım tanklar yosun konusunda bana hiç çektirmedi neredeyse, bunun için en güzel çözüm Co2 ile bir ışık-gübre dengesi diye düşünüyorum, zira bu tankta düşük gereksinimli bitkiler olmasına rağmen dün Co2’ye start vererek yüksek destekliye geçtim. Tanka kiraz karides, otocinclus, cüce vatoz ve nerite salyangoz eklenmesini dün itibariyle yaptım, çalışmalarını izliyorum :)[/QUOTE]
Hiç yüksek destekli tankım olmadı. Zorlanırım diye düşünüyorum Co2 olayından ayrıca bazen o kadar ilgisiz kalabilir ki akvaryum başıma daha da dert olur diye korkuyorum [:)] Buce, anubias ve moss olur benim tankta da muhtemelen. Bir arkadaş nerite yumurtalarından şikayetçi olmuş. Zebralar diziyordu bende de bir tankımda sıkıntı yaşamıştım. Sonra her çeşidinden 1 er tane aldım. Yumurta sorunu yaşamadım şansıma mı yoksa bir birleriyle eşleşmiyorlar mı farklı çeşit olunca bilmiyorum.

[EDIT]mmemati,2023-11-20 15:20:01[/EDIT]
Nehir Kenarı ( Shallow Tank )
[QUOTE=TayfunSylkn]Aşağıda fotoğraflarını paylaştığım yapıların çürükçül mantar kolonileri olduğunu öğrendim. İlk kurulumlarda özellikle kök, kütük gibi dekor malzemelerinden akvaryuma yayıldığını; elma salyangozu, cüce vatoz ve türevlerinin bu konuda daha hızlı bir temizlik için iyi iş çıkardığını bazı kaynaklardan edindim. Zamanla geçtiği, yeterli filtrasyon ile uçup parçalara ayrılarak yok olduğu, çok dert etmeye gerek olmadığı yazılanlar arasındaydı. Sebepleri ise henüz bakteri oluşumu olmadığı için, kök, kütük gibi dekor malzemelerinin salınımı gösteriliyor. İlerleyen günlerde karşılaşan olursa diye burada dursun. Üstadlarımdan yanlışım var ise düzeltmesini rica ederim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239500/191120231005171.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239500/191120231005241.jpg[/IMG][/QUOTE]

Öncelikle çok güzel olmuş kurulumunuz. Yükseklik düşük olduğundan olsa gerek akvaryum gözüme çok büyük geldi :).Ben de low tech ufak çaplı görselli bir akvaryum kurmayı düşünüyordum fakat taşınma işleri çıktı bahara kaldı. Yatiyle mi kurarım yoksa flame woodlar da bayağı güzel duruyor onunla mı olur öyle bir planım var gelecekte. Bende yosundan çok korkuyorum. Dark start metoduyla kurmayı düşünüyorum bakalım kısmet olursa. Sorunuza gelirsek eski kurulumum da benimde başıma gelmişti bu oluşum. Su değişimleriyle az bir zamanda yok olup gidiyor. Bence yosun savaşçısı olarak nerite ve neocaridina karides eklemesi yapılabilir. Eğer bulabilirseniz Otocinclus ve amano karideste edinebilirsiniz. Her yosunla mücadele etmeselerde genel itibariyle faydalı canlılar.[EDIT]mmemati,2023-11-20 09:59:22[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.