ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Caninenss
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Nisan 2024 04:44
Son Ziyaret:
23 Temmuz 2024 02:12
Toplam Mesaj:
4 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
3 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes Can
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Caninenss

SON 3 MESAJI

Discus İç Paraziti Problemi ''tenikur''
[QUOTE=MertSoyumert]Praziquantel dewormer, yani Kurt sökücü bir etken maddedir. Flagyl ve Seachem Metroplex (ikisi de metronidazole etken maddeli/ protozoalara karşı etkilidir, yani etki ettikleri hastalıklar farklıdır.

Amerika'da API General Cure adında bir balık ilacı var, içinde Praziquantel ve metronidazole var. Yani bu ilaçlar bir arada kullanılabiliyor. Eğer bahsettiğim ilacın içeriğindeki mg'lara ulaşabilirseniz genel etkili bir ilaç elde edebilirsiniz. (Praziquantel ve flagyl bulabilirseniz, ki sorun da bu)

Tabi ki ideali balıktan dışkı alıp veteriner hekimin mikroskopla bakıp, tam teşhis koyup doğru ilacı vermesi ama bu bir hayal tabi ki.

İsmi Carnivern ya da Caniverm gibi birşey olan bir kedi köpek iç parazit ilacı var. İçinde fenbendazole (Kurt döker) ve Praziquantel var. Bildiğim kadarıyla fenbensazole akvaryumda kullanılabiliyor. Nilverm isimli ilaçta da levamizol (Kurt sökücü) bulunur. Bu etken maddeler de tekrarlı kullanıldığında parazitin türüne göre etkili olabilir. [/QUOTE]


Flagyl insanlar için de kullanıldığından temin ettim uğraş gerektirse de, fakat Praziquantel için her yolu deneme çabasındayım, bahsettiğiniz ilaç için çok etkili yorumlar var Prazi. eksiğimi hallettiğimde kesinlikle aynı oranlarda kullanacağım. Bilgi için teşekkür ederim.. [:)]
Discus İç Paraziti Problemi ''tenikur''
[QUOTE=Rafayel]Flagyl'i düşündünüz mü?
Metroplex aradım bende bulamayınca ebayden almak zorunda kaldım. 15 dolara geldi.
Tavsiye ederim ancak 3 haftada geliyor.[/QUOTE]


Dana yüreği yeminde vitaminlerle birlikte flagy kullandım şahsen dışkıda düzelme olduğunu bariz görmeye başladım fakat yem yemesi az olduğu için direkt ana tankta sağlam bir temizlik için Tenikur veya Tenisil 300 arayışına giriştim, etken maddesi olan paraziquantel oranı çok düşük dandik muadil ilaçlar sunarak bazı arkadaşlar ve vet. hekimler de ciddi şekilde fırsat değerlendirmesi yapmaya çalışıyor

[QUOTE=MertSoyumert]Tenidur (kedi/köpek için) yerine aynı etken maddeyi içeren Tenikur (Büyükbaş/küçükbaş hayvanları için olan) kullanabilirsiniz. Çiftlik hayvanlarına bakan veteriner klinikleri araştırıp telefonla sormanız lazım, Ankara'da iki sene kadar önce ben öyle bulmuştum. Çünkü artık kedi köpeklerde bildiğim çoğu klinikte Tenidur yerine hem iç hem dış parazit için olan başka bir ense damlası kullanılıyor.

Ancak bu ilaçlar kurtlar için. Eğer sorun başka işe başka ilaçlar öneririm. Balıklar yem yiyorsa Sera Bakto Tabs kullanabilirsiniz.

Flagyl reçete ile satılıyor (bazı aile hekimleri rica üstüne reçete edebiliyorlar, ya da ishal olduğunuzu söyleyerek Flagyl isteyebilirsiniz.)

[/QUOTE]


Tenidur, Tenikur, Tenisil 300, Guadreks bunlardan arayışım oldu fakat çok düşük dozda muadili ilaçlarla ciddi şekilde incitmeye çalıştılar..[:(]
5 balıktan sadece 1 tanesinde görünür şekilde var diğerleri gayet iyi durumdalar oda azıcık yem yediği için dana yüreğine kattığım Flagy ile müdehale etmeye çalışıyorum.
Discus İç Paraziti Problemi ''tenikur''
Merhabalar herkese,

TENİKUR arıyorum fakat bir türlü bulamadım, İstanbul Beylikdüzü'nde birçok yer dolaştım fakat bulamadım konu ile ilgili yardımcı olabilecek ''Şurada var'' diyebilecek birileri var mıdır.??
2 Balık kaybettim çözüme ulaşmaya çalışıyorum..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 24 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.