ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
musaay
Kullanıcı Grubu:
Kurumsal Üye
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ağustos 2006 00:35
Son Ziyaret:
05 Aralık 2008 19:47
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
musa ay
Doğum Tarihi:
25 Mart 1981
Yaş:
43
İl:
Antalya
Meslek:
malawi üretimi (ahli,yunus ve s.prenses)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Musa Ay (sahil akvaryum)
Ahli,yunus ve s.prenses üretimi

SON 10 MESAJI

damızlık yunus ve ahlim
Engin bey ışklandırma çok fazla sorun olmuyor damızlıklara günde 14 saat ışıklandırma yapıyorum. Işıklanmayıda ısı sorunu gibi yukarıdan ortamı aydınlatarak çözüyorum.
 
Yem olarak sera´yı tercih ediyorum.
damızlık yunus ve ahlim
[QUOTE=veycet]Musa bey ısı sorununu nasıl çözüyorsunuz ? Şuan Ankarada ısı eksilerde ben 400litrelik akvaryumumu zor 26 derecede sabitliyebiliyorum.[/QUOTE]
 
Veysel bey ısı enbüyük problemdir kış aylarında ben bu sorunu kat kaloriferiyle çözdüm yani suyu değilde ortamı ısıtıyorum ve havuzlarda emniyet açısından birer tanede ısıtıcı mevcut.
damızlık yunus ve ahlim
[QUOTE=MARLA]

Sizi  içtenlikle  kutluyor,  başarılarınızın devamını diliyorum. Benim hayalimdede böyle komplike  olmak  var. Ama şansızlık peşimi  bırakmıyor. Balıklarınız güzel  ve  sağlıklılar. Eleştirilere gelince olması  en doğal şey diye  düşünüyorum. Allah  banada inşallah böyle bir imkan sunar. Bu yorumlar bence olağan ve normal sayın Reis nasıl ılımlı dikkat ettiniz mi?

 Başarılarınızın devamını  diliyorum.
 
Antalyadan sevgiler.
 
[/QUOTE]
 
Öncelikle yorumunuz için yeşekkür ederim,inşallah şansızlığınızı yenip hayallerinizdeki üretim haneyi kurarsınız. Saygılar
 
 
 
 
 
 
musaay2008-01-04 13:13:44
damızlık yunus ve ahlim
Kerem ve Engin bey yorumlarınız için teşekkür ederim ,yaptığım işi hiçbir maddiyat düşünmeden hobicilerle paylaşmak istedim ve inanınki balıkları havuzlardan rastgele yakalayıp fotoğraflarını çektim amacım hava atmak veya maddi çıkar sağlamak olsaydı bende 250 ad. damızlık balık arasından tabiki hem daha büyük hemde daha sağlıklı balıklar seçebilirdim ama bu gerçekleri yansıtmazdı. saygılar
 
(Tabiki eleştirilere açığım ama kasıtlı yapılmış eleştiriler çok çirkin.)
damızlık yunus ve ahlim
musaay2008-01-02 22:04:38
damızlık yunus ve ahlim
[QUOTE=discografi]Görünüşlerinden çok bakımsız ve yüzgecleri yırtık pırtık renkleri ölü diye tabir ettiğimiz bir şekilde gayet açık çok sağlıksız oldukları
eziyeti kınıyorum.
[/QUOTE]
 
Arkadaşım sen bu balıklara da renksiz diyorsan benim sana söyleyecek lafım yok.
İnsan önce tebrik eder kardeşim asıl ben sizin bu yorumunuzu kınıyorum bu balıklar gayet sağlıklı yüzgeçlerinde yırtılmalar olabilir buna bende katılıyorum ama bu abarttıgınız kadar değil siz gidip hormonla henüz 3-4 cm iken renklendirilmiş balıkları alın ve gayet saglıklı deyin çünkü renkleri süper işte bu bir eziyettir hormonla dişilerin erkekleştiyini biliyormusunuz?
 
damızlık yunus ve ahlim
[QUOTE=reis]Musa bey;Bu şekilde ağzı dolu anneyi,hastalanan balığı ve havuzda oluşabilecek herhangi bir rahatsızlığı (kavga vs.) görmek zor olmuyormu?
 
Bu durumu nasıl çözüyorsunuz?
 
Saygılar...
[/QUOTE]
 
Sevgili reis kardeşim belli aralıklarla balıkların hepsi elden geçirilip saglık durumları kontrol ediliyor,kusturma işine gelince bildiğiniz üzere balıklar yavrularını 15-20 güne kadar agızlarında tutabiliyor ben balıkları 10 günde bir kusturuyorum tamamını elden geçirip zamanı gelmiş yavruları kusturuyorum.
Havuzlarda bol miktarda kaya bulunuyor buda balıklara saklanma imkanı sağlıyor ayrıca boyutların büyük olması balıklara geniş alanlar saglıyor bu nedenle kavga nadir olur.
 
damızlık yunus ve ahlim
[QUOTE=discografi]

Çok sağlıksızlar akvaryumda bakmanız daha sağlıklı daha mantıklı olurdu sanki amacınız balıklara eziyet vermek gibi musa bey Saygılar.

[/QUOTE]
 
Pardan ama arkadaşım havuzun içinde balıkların sağlıksız olduklarını nasıl anladınız çok merak ettim,fotoğrafdaki balıklar da gayet saglıklılar onlara asıl eziyet 200-250 lti lik akvaryumlarda beslemektir.
 
damızlık yunus ve ahlim
musaay2008-01-02 19:45:24
damızlık yunus ve ahlim
[QUOTE=Semihsungur]1,5 tonluk havuzda bence gayet rahat üreyebildikleri gibi gayet rahat da yaşarlar bence. Ama 75 balık o havuza bile fazla gibi geldi bana. Üretimhane olduğu için sayının önemi göz ardı edilir hep. Bizim ancak 10-15 balık atabileceğimiz bir kapasiteye sahip tanklara 50-60, hatta daha fazlasının da atıldığını gördüm. Balıklar üretimhanede olduklarını biliyorlar mı nedir, orada bile rahatlıkla üreyebiliyorlar. :))
 
Yunusun durumunu ben de iyi görmedim ama tedavi edildiği ve şimdiki durumunun çok daha iyi olduğu yazılmış. Balığın yaşı-boyu gibi ayrıntıları da öğrenebilirsek sevineceğiz. Selamlar....
[/QUOTE]
 
Mustafa bey öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim,havuzlarımda balık başına 20 lt. su düşüyor ve bu oran bana göre gayet normal tabi iyi bir filitre sistemiyle.
 Balık daha 22 aylık kafa yapısının büyüklüyü nedeniyle yaşlı görünüyor olabilir Smile şimdi yunusun aynı yaştaki kardeşlerinin de foto sunu ekleyeceyim onları görünce bana hak vereceksiniz sanırım, boyu 17 cm

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.