ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ultras1907
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Nisan 2013 10:55
Son Ziyaret:
08 Ekim 2016 12:55
Toplam Mesaj:
68 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal Tanik
Doğum Tarihi:
14 Kasım 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal Tanık

Canlı doğuran & Cichlid Üretimhane

Çekmeköy/İstanbul





Kemal Tanık

SON 10 MESAJI

Hamile dişi nasıl anlaşılır
Merhabalar, 

Anladığım kadarı ile ciklet türlerinden bahsediyorsunuz. Ağızlarına yumurta alan dişilerin yanaklarında belirgin bir şişme olur. Yem yemeyi keser yemleme esnasında yeme gelmeyen balık görürseniz ve yanakları şişik ise yumurta almıştır. He gün gözlemleyerek yumurtlama gününü hesap edebilirsiniz. Saygılar.
Mavi prenses kur'u bozuyo
Merhabalar,

Tankta ki erkek fazlalığı rekabet ortamını yaratır. Erkekler kuru bozabilir, dölleme esnasında döllenmeyi bozabilir. Tankınızda ki balık oranını 1e4d yapın fazla erkekleri çıkarın. İmkanınız var iste tek varyete olarak besleyin.
Melek uygun mu ?
Merhabalar,

Melekler sert ve avcı balıklardır, akvaryumunuza koyduğunuz andan itibaren yavru almayı unutun. Ağzına sığabilecek boyuttaki bütün balıklarınızı itina ile avlayacaktır. Sonuç itibari ile canlı doğuranla melek olmaz.Besledim, besliyorum sıkıntı çıkmıyor diyenlere kulak asmamalı, her canlıya hak ettiği değeri vermeliyiz. Sağlıklı balıklar dilerim.
Herkese Merhaba Canlı Doğuran Akvaryum kurulumum
Merhabalar,

Öncelikle akvaryum ve ufaklık çok güzel görünüyor ikisinede maşallah. Göründüğü kadarı ile akvaryumunuz hacim olarak büyük, bir dış filtre temin ederseniz akvaryumunuzdaki gerekli sirkülasyonu sağlayabilirsiniz. Malumunuz kış aylarındayız evdeki sıcaklık sürekli sabit kalmayacaktır ani ısı düşüşleri balıklarınızın hastalanmasını sağlayabilir bunun için minimum 100wat bir ısıtıcı almasınız. Akvaryumunuzda ki plastik bitkiler zamanla suya salınım yapacaktır bitkileri çıkartmanızı tavsiye ederim. Canlı doğuranlarınıza doğal bir ortam sağlamak adına bakımı kolay bitkiler tercih edebilirsiniz. Gül, tilki kuyruğu, eledoa,saz ve moss türlerini akvaryumunuza ekleyebilirsiniz. Birde silis kum kullanıyorsunuz, bitki köklerinin tutunması adına aquacy yada hagen kum alarak bitkilerinize taban malzemesi sağlamış olursunuz. Canlı doğuran türleri yumuşak su sevdiklerinden akvaryumunuza son olarak mangrow köküde koyarsanız balıklarınız için harika bir ortam sunmuş olursunuz hemde moss türü bir bitki eklemeyi düşünürseniz kökün üstüne sararak akvaryumunuza ekstra görsellik katmış olursunuz. Sağlıklı balıklar dilerim.
demasoni besliyecegim
Merhabalar,

Gerek görsellik gerek akvaryum içerisinde ki düzen ve verim açısından önerilen koloni sayısı 2erkek8 dişi şeklinde olmalıdır. 160 litre hacimli tankınızda balık sayısını arttırıp balıklarınız arasında çıkabilecek rekabeti arttırmamanızı önerim. Demasoni görsellik katacaktır yanına başka bir tür eklemeyin hem balıklarınız hemde siz mutlu olsun. Sağlıklı balıklar dilerim.
35 litre tür tavsiyesi
Merhabalar,

Öncelikle en ve boya göre yükseklik olarak ilginç bir tasarımı olan bir akvaryumunuz var. Lepistesler genelde su üzerinde vakit geçirdiklerinden görsellik bakımından akvaryumunuzda çok hoş durmayacaklardır. Sözüm ona bettalara değinirsek doğal ortamlarında pirinç tarlarında yaşayan bu balık için 60 cm yükseklik biraz fazla gelebilir.36 litrelik bir hacim ise melekler için uygun değil. Tavsiye olarak inanın nasıl bir yol izlesem bilemedim. İmkanınız varsa en az 100 litre kapasitesi olan bir akvaryum almanızı önerebilirim. Sağlıklı balıklar.
ph
Merhabalar,

Aşağıda ki linki incelerseniz bir fikir edinebilirsiniz. Seranın ph düşürmek için satılan su düzenleyicilerinden alıp ph seviyenizide düşürebiilirsiniz. Sağlıklı balıklar.

http://www.akvaryum.com/akvaryum_ve_su_kimyasi_makaler_21_183.asp
çöpçü ve sarı prenses
Merhabalar,

Sarı prensesleriniz çöpçülerinizi rahat bırakmayacaklardır, onlara vurarak zamanla strese girmelerini kuyruklarını ve yüzgeçlerini kaybetmelerini hatta bunlardan dolayı ölmelerine neden olurlar. Makrakantalara gelecek olursak Doğu asya kökenli bir balık olup malawi ile uzaktan yakından alakası olmayan sazansı sert bir balıktır. Doğal ortamları alakasız olan farklı türlerinin bir arada bakılmasını mantıklı bulmuyorum. Aralarında sıkıntılar çıkabilir. Akvaryum hacminize göre leopar yada cüce vatozları tercih etmenizi tavsiye edebilirim. Sağlıklı balıklar.
Macracantha ve Salyangozlar
Doğal ortamlarında kabuklu avcıları olan bu canlılar salyangoz türlerini rahat bırakmayacaklardır. Kesinlikle bir arada bakmanızı tavsiye etmem. Boyut olarak salyangozlar büyük olsa bile makrakantalar salyangozlarınızı rahat bırakmayacaklardır.Kendini rahat hissetmeyen salyangozlar kabuklarına çekilip stres altına girebilirler. İki türü aynı ortama sokmayınız.
35 litre tür tavsiyesi
Merhabalar,

Yükseklik ve eni yazmışsınız ama boyu yazmamışsınız. Ölçüleri tam olarak yazabilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.