ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gladyator74
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mayıs 2013 18:37
Son Ziyaret:
30 Nisan 2020 10:00
Toplam Mesaj:
164 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fahri SARIOĞLU
Doğum Tarihi:
08 Haziran 1974
Yaş:
49
İl:
Ankara
Meslek:
CNS Ürün Uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fahri SARIOĞLU 150x60xh50+200lt sump Red Reinbow Kantalamba F0 105x50x35 Karışık Malawi

SON 10 MESAJI

Tropheus için tankda sump mı dış filtre mi
Sump tercihiniz varsa dış filtre çok anlamsız yıllardır sump kullanıyorum ne koku ne de taşma sıkıntısı yaşadım.Sump ı iyi bir ustaya yaptırırsanız hiç sorun olmaz.Ayrıca sump üstünde istediğiniz temizlik malzemelerini kullanırsınız.
Tropheus Yem Tavsiyesi
Yem tercihleriniz çok güzel.Bende kendi balıklarımı 2 cm den büyüttüm şimdi 10-12 cm civarındalar.Benim yemleri tek tek takip edecek vaktim yok. Ben şöyle yaptım.Tropların temel yemi pul yemlerdir 6-7 çeşit pul yemi aynı orantıda karıştırıp, sabah akşam verdim.Ara öğünlerde tablet, renk yemi,sarımsaklı yem gibi ürünleri verdim hiç sorun yaşamadım.Size de tavsiye ederim.kolaylıklar.
Yemler
Yemler kaliteli ve çok güzel.Ek olarak Tetra pro ve sarmsaklı New life There A ve tropical kelp algae(direnç arttırır)listeye eklenebilir.Bir sonraki sefer yemlerin gramajlarını az, sayısını fazla alabilirsiniz.Özellikle yavrular için,Gramaj olarak oldukça fazla yem var burada.Bir de Dainichi renk yemlerini oldukça serttir.Alışmayan küçük balıklar yemekte zorlanır.Bu yemi verdiğinizde sıkıntı yaşarsanız size tavsiyem fazla zorlamayın.Şöyle söyliyeyim. Benim balıklarımın en küçüğü yaklaşık 8 cm hala Dainichi de small boyun üzerinde yem yerken zorlanıyorlar.Balıklar küçükken pul yemler temel yemdir.Umarım faydalı olabilmişimdir.keyifli günler..
Tropical Marka Yem?
Tropical Vegetable ve Kelp algae kullanıyorum ve iştahlı yiyorlar.İlla vegetable yi kullanıcam diyorsanız sevdikleri bir pul yemle karıştırıp verin.Bir yerde okudum Kelp algae de faydalı bir yem. Balıkların direncini arttırıyormuş.O günden beri yaklaşık 8 aydır kullanıyorum oldukça iyi.
black kriza yem
Yavru ve yetişkin Troplar türleri için en iyi yem pul yemdir.Tropical sipuriluna fort,Flaks,vegetable,Tetra Pro Vegetable,sera flora bitkisel,jbl %40 Spirulinalı gibi yemler her daim kullanacağınız temel trop yemleridir.Bu yemlerin herbirini farklı öğünlerde verebileceğiniz gibi,vaktiniz yoksa karıştırarakta verebilirsiniz.Alıştırabilirseniz yavrular yine yapışan Spirulinalı yemleri bütün troplar gibi çok severek yerler.Yine mutlaka spectrum thera a gibi sarmsak içerikli bir yem ilerleyen dönemde elinizde olmalı.Ara öğünlerde ilerleyen dönemlerde renk yemleri kullanabilirsiniz. Granül yemde verebilirsiniz.Ancak her zaman temel yemlriniz pul yem olmalıdır.Çünkü Troplar için risksizdir ve beslenme yapılarına uygundur.Yemlerden çeşit olarak fazla gram olarak az alın.Troplar otçul olduğu için yem çeşitliliği önemlidir.Artemia gibi yemler bazıları tarafından tavsiye edilir ama risklidir.Uzak durmanızda fayda var.Kolay gelsin.
Red Rainbow Dişi Erkek Ayrımı Yardım
Arkadaşlar elimde, eski F0 larımdan aldığım ve yine bu forumdan edindiğim toplam 34 tane yavrudan büyütülmüş troplar var.Şu an 1,5 yaşındalar artık dişi erkek ayrımı yapmam gerekiyor.Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaş varsa destek bekliyorum.Ankara Eryamandayım.Ankara da nerede otururuyorsanız gelir alır tekrar bırakırım.Bu konuda yardım etmek isteyen olursa lütfen mesaj atsın.
F0 Sorunu ?

Ufuk Bey, aynı problemi ben de yaşamıştım.Dekor değişimi,erkek balık değişimi,yavruluk falan kar etmedi.Tropda çözüm büyük akvaryuma geçmek ya da küçük akvaryumda balıkları yavrudan yetiştirmek.Düzen bir kere tutmadımı gerçekten zor.Allah kolaylık versin.

Cagdas OZDOGAN2014-08-23 11:14:25
fluval 305 hava sorunu
İçinde hava kalmıştır pompasıyla halledebilirsiniz.Ayrıca temizlik ve kurulumdan sonra çalıştırmadan filtreyi su ile doldurursanız daha kolay çalışır hava yapmaz.
200*60*60h Yeni Akvaryum Yapımı Projem..
Kulelere durso sistemi yaptırabilirsiniz.Oldukça sesiz oluyor.Cam kalınlığı önemli.İşçilikte önemli.ben Ankara'da olduğum için seçenek çok.Çift kule olmalı yükseklik 60 cm den büyük olmamalı çünkü sürgülü camda tanka müdahale zor oluyor.Bu tip bir tankta sump sistemi de önemli.
XL bant duboisi maswalarım.yeni fotof.3-4 de
Harika balıklar, güle güle besleyin.
Çağdaş ÖZDOĞAN2014-05-14 16:46:58

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.