ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rams
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Eylül 2006 13:08
Son Ziyaret:
27 Aralık 2022 22:22
Toplam Mesaj:
399 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ramazan Rışvanlı
Doğum Tarihi:
26 Haziran 1989
Yaş:
34
İl:
Sanliurfa
Meslek:
Entomolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M.Ramazan Rişvanlı

SON 10 MESAJI

Dış filtre ses,conta ve genel sorunların çözümü
Oda olur baya da gider ama işte silikonda geri dönüş olmuyor maalesef. Sıvı contanın herhangi bir durumda sökülmesi çok kolay kulanım alanıda geniş bu alternatif aklınızda bulunsun
Dış filtre ses,conta ve genel sorunların çözümü
Merhabalar arkadaşlar benimde yaşadığım ve bir dönem baya bir canımı sıkan dış filtre sorunları hakkında bu başlığı açma gereği duydum çünkü çözüm yolu genelde hem direk yok hemde bilgi kirliliği yüzünden insanı çözümden de soğutur nitelikte olabiliyor neyse fazla uzatmadan tecrübelerimi sizle paylaşayım...

3 yıldır gayette memnun olduğum dış filtrem jebo 829/839'un su sızdırma problemiyle sorunlar başladı. Şunu bilmekte yarar var su sızdırma probleminiz varsa sorun %90 contalardandır. Zamanla su-kireç gibi faktörlerden dolayı haliyle contalar esnekliğini kaybediyor ve bizi bu sorunla karşı karıya bırakıyor. Şimdi eğer orijinal contalara ulaşabilecek imkanınız varsa ne ala ama benim gibi tüm çabalarınız sonuçsuz kalıyorsa işte orada bir çözüm daha var. 

Contalar filtrede 1 kafada 1 pompada birde musluk girişlerinde bulunmakta genelde musluktakilerde bir sorun olmuyor ama ilk zayiat kafadakinde oluyor. Çözümüne gelecek olursak her yerden kolaylıkla bulabileceğiniz 'sıvı conta'. Benimde kullanmadan salınım yapar mı?, zararlı olur mu? gibi binlerce sorum vardı ama kırmızı renginden birazcık kıllansamda araştırmalarım ve deneyimim sonunda endişenin gereksiz olduğunu anladım. Eski contaları çöpe yollayıp filtreyi iyice kuruttuktan sonra titiz bir biçimde contayı filtreye çektim, bir gün kurumaya bir günde ne olur ne olmaz diye suda bıraktım. Filtrenin kovasına ilk tam oturmadı aslına ama ufak rötuşlardan sonra oturdu ve kontrol altında tuttuğum filtrenin sorunsuz çalıştığını gözlemledim. 1 ay sonra miadı dolmuş ki pompanın da contasının ölmüş olduğunu gördüm ama kafadaki sorunun aksine bu sefer su filtrenin üst kısmından, pompanın yanlarından çıkıyordu yine orijinal bulamayınca sıvı contaya işimiz düştü yalnız bu biraz sorunlu oldu çünkü kafayı komple açmak gerekti ee haliyle pompanın işlevide artık kullanılamıyor bu işlemden sonra. Fakat 1 yıldır bu şekilde sorunsuz kullanıyorum ne ses ne sorun. 

Son olarakta eğer ses sorununuz var millerde pervanede de gözle görünür sorun yok ise bu genelde filtrenin içinde hava kalmasından kaynaklanıyor sallayarak veya pompayla bir çözüm bulamıyorsanız nereden hava alabilir ona bir bakın. Bende musluklardan biri sorunluydu ondan dolayı hava yapıyor ses çıkarıyordu onu halledince sorunda haliyle ortadan kalktı.

Benim acı tecrübelerimin yararlı olması dileğiyle... 
rams2014-11-19 14:16:42
İlk balık yakalama tecrübesi
Öncelikle video için teşekkürler. Biraz geç bir yorum olacak ama kendi tecrübelerime dayanarak yardımı olur düşüncesiyle şunları söyleyebilirim :
Özellikle yunuslar yavrularını ne olursa olsun bırakmayan sarı prenses, ahli , imparator gibi balıkların aksine herhangi bir tehlikede hemen bırakan korkak balıklardır. Işığı kapatıp aniden açmak inanın onları çıldırtıyor. Ne acıdır ki böyle bi hengamede anaç balıklarımdan biri yavrularla birlikte zıplamıştı, yavruları kurtardık ama anne birkaç gün sonra öldü ne yazık ki.
Bu yüzden acı tecrübelerim sonucu en sağlam yöntemin ya akvaryum içinde kendinizinde kolaylıkla yapacağı bir bölme ile balığı ayırmak ya da balığın suyla temasını kesmeden bir kova yardımı ile naklini sağlamanın daha sağlıklı sonuçlar vereceğini düşünmekteyim.
rams2014-11-19 00:34:34
100*40*50 Yardım edin
Bu gibi durumlardan çok muzdarip biri olarak bence çok güvenmeyin camcıya insan bir kaç kuruş daha ucuz olsun karlı olurum diyor da olmuyor. Sonra sizde bizim gibi gece çatlayan camdan dolayı gözünüz gibi bakıp dolu dolu paralar döktüğünüz arkadaşlarınızı kaybedebilrisiniz.  8mm yapın camı silikonu da aman iyi seçin.
Tür belirleme
Blue Acara'ya benziyor resimlerden anladığım kadarıyla ama farklı bir Aequidens türüde olabilir.
http://www.akvaryum.com/aequidens_pulcher_(blue_acara)_tatlisur_4_375.asp
Ucuz üretimi çok kolay canlı yem (Tribolium spp.).)
Üretimi hakkında detaylı bilgiye sahibim laboratuvardan fakülteye geçince resimlerle anlatmaya çalışacağım.
Boyu 4cm den büyük tüm balıklara verilebileceğini tahmin ediyorum.
Ucuz üretimi çok kolay canlı yem (Tribolium spp.).)
  Merhaba arkadaşlar uzun bir süredir sizlerden ayrıydım öncelikle site baya gelişti ben uzak kaldığım dönemde ki acayip mutlu oluyorum gelişmeleri görünce neyse bunları söylemek istedim öncelikle... :)
  Konumuza gelecek olursam ziraat fakültesinden mezun olmanın avantajıyla fakültede bizim beslediğimiz kültürleri balıklarımıza canlı yem olarak vermeyi düşündüm ki kültürü acayip kolay olan tribolium spp.'nin bize baya bir yarar sağlayacağını düşünüyorum.

                                                             Artı yönleri:
-Parazit riski yok.
-Maliyeti çok düşük (çok az unla bile çok iyi sonuçlar alınabilir.)
-Üreme kapasiteleri çok yüksek
-Tenebrio molitor (un kurdu) 'na göre boyutunun küçük olması (Larvalar granül yem boyutunda)

 Siz değerli kardeşlerimin görüşlerini aldıktan sonra uygun görülürse kültür hakkında detaylı bilgiyi sizlerle paylaşacağım...


Yukarıdaki bağlantıda da genel bir anlatım var okumanızı tavsiye ederim...
Sp Yan yana 2 resim aynı balıklar toplam 6 balık 12 resim

Uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba herkese neyse lafı fazla uzatmadan ilk iki balık ventraline bakmaya bile gerek yok erkek diğerlerinin hepsi gördüğüm kadarıyla dişi balıklı günler...

rams2011-08-22 03:48:36
En güzel akvaryumlar...
Gerçekten muhteşem akvaryumlar.Paylaşım için teşekkürler Murat Bey.Clap
Kafada delik hastalığını yendim!
Onur bey teşekkür ederim filitreyi aslında yanlış anlatmışım.24 saat çalışması 10 günden sonraydı ben orda aslında iyi bir havalandırmayı kastetmek istemiştim.İnşallah bu hastalık yüzünden ölümleri görmeyiz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.