ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Muhsin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Nisan 2014 22:25
Son Ziyaret:
01 Ekim 2015 23:52
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhsin AKIN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Muhsin

SON 10 MESAJI

Özel varyetelerde yapılan mantık hataları
Yazılar daha çok beyin fırtınası gibi olmuş, bilgiler çok kaliteli. Olmaması gereken tatrışmalar haricindeki kısımları defaatle okuduk.
Ama sizden ricam lütfen klasik tarz lepistes yetiştirmede tecrübeli fakat özel türleri kaliteli bir şekilde üretmeye ve beslemeye başlayacak hobiciler için bir başlık açmanız ve orada ideal yöntem olan backcrossing yöntemini tam olarak anlatmanız ve özel varyete yetiştirmeye tam olarak nasıl başlanır nasıl devam edilir yazmanızdır. Aşamalar nelerdir vs. tarzı. Çünkü, mesela benim akvaryuma 1 hafta sonra damızlık full red lepistesler gelecek (inşallah.)

Tabi eğer vaktiniz ve arzunuz var ise. Veyahut ingilizceyi iyi bilenler için (benim gibi) yararlı yabancı kaynak site, forum konuları veya makale linkleri paylaşabilirsiniz. İngilizcesi olmayanlar içinde türkçe kaynak site, makale linkleri eklemeniz bizim gibi yarı tecrübeliler için çok yararlı olacaktır. Eğer müsaitse özellikle konuyu başlatan Raif beyden rica ediyorum.


Muhsin2014-10-12 16:55:31
Grindal Kurt Kültürü - Tecrübelerim, Püf Noktaları
Ulvi bey ben 29 eylül tarihinde grindal kurt üretim setimi hazırladım. Yem olarak 1cm civarı boyda 1 adet kedi maması parçası attım. Bis sürü canlı kurt olmasına rağman hepsi toprak altında muhtelif yerlerdeler. Cam muadili ince düz bir plastik parçasını kabın ortasına toprağın üstüne koydum fakat aaltında 3-4 adet kurt gözüküyor sadece. Öbür kurtlar kabın altından gözüktüğü üzre hep toprak altındaki muhtelif yerlerde bulunuyorlar.
Benim anladığım bunlar attığım yemi yemiyorlar yani. Ne tavsiye edersiniz?
Grindal Kurt Kültürü - Tecrübelerim, Püf Noktaları
Ulvi bey girindal kurtların beslenmesi için en yararlı ve pratik yem (etli) kedi maması mıdır? Daha doğrusu şöyle sorayım, beslenmeleri için siz ne yem kullanıyorsunuz, en iyisi hangi yemdir?
Hamile Lepistes Öldü, Yavrular İçinde:(
[QUOTE=ERKANABANOZ]Merhaba arkadaslar hamile lepistesim dun aksam dogum anina geldi yani dibe coktu hizli solunum basladi vs. Gece saat 02:00 a kadar bekledim ama dayanamadim yattim sabah kalktigimda hakkin rahmetine kavusmustu. Bu neden oldu gayet saglikli idi akvaryum ve suyundada problem yoktu 1 gun once kilic kuyruktan yavru aldim.

Su sicakligi: 30
3 gundur yavruluktaydi.
[/QUOTE]

Balığın neden öldü bilmem ama suuyun sıcaklığını kademe kademe 26 dereceye çekerseniz akvaryumunuzun sağlığı açısından daha hayırlı olacağını düşünüyorum (Mesela her gün veya her 3 günde bir derece aşağı çekmek suretiyle).  Zira 30 derece sıcaklık tavsiye edilen sıcaklık değeri değil.
Üstadlar bilginize ihtiyacım var Velifera balığı
Benim bildiğiim safkan veliferalarda siyah rengi bulunmaz. Sizin erkek balığınız ise tamamen siyah. Yani demem o ki bu balık black molly denilen siyah moli'dir.

Dişilerinizde -bence- velifera ile moli kırmalarıdır.
Grindal Kurt Kültürü - Tecrübelerim, Püf Noktaları


Temperature

Whiteworms reproduce normally at and above 46 ~ 50°F, with optimum growth and reproduction occurring between 59 ~ 70°F. As the temperature begins to rise or fall below this range; their production rate will decline. Growth has been reported to occur more rapidly at the higher end of the range with maturity in 28 days at 68°F, the clitellum (The clitellum is responsible for producing the cocoon in which the eggs are deposited) forming when the worms were about 13~14 mm. The maturation period at 46°F was at least twice that at 68°F. Experience has shown that at temperatures above 86°F or below 32°F, Whiteworms will die.

Resource: http://en.wikipedia.org/wiki/Enchytraeus_buchholzi#Temperature

---

Kendi çevirime göre bu kurtlar 0 santigrat derecenin altında ve 30 Santigrat derecenin üstünde ölüyorlar.

İdeal büyüme ve üreme sıcaklık değerleri ise 15 Santigrat Derece ile 21 Santigrat Derece'dir yazıyor.

Yani bu demek oluyorki kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde örneğin İstanbul'da sıcaklıklar geceleyin 15 derecenin altına düşmeye başlayacağından grindal kurtlarına balkonda bakmak onlar açısından eziyet olacak denilebilir.
Grindal Kurt Kültürü - Tecrübelerim, Püf Noktaları
Ulvi bey size izninizle bir kaç soru sormak istiyorum. Alttaki soruların cevaplarının bizler için yararlı olduklarını düşünüyorum, bunun için direk en üstteki ana yazınıza ekleseniz daha yararlı ve pratik olacağını düşünüyorum.

1-Grindal kurtların ortalama ölçülerine ulaştıysanız burada paylaşır mısınız? (Ulaşabilirseniz, yavrularının ve yetişkinlerinin çap mm'lik ölçüsü, uzunluk ölçüsü gibi)
2-Grindal kurtları örneğin lepistes yavruları için düşünürsek kaç cm'lik Lepistes'ler yiyebilirler?
3-Ben bir dolabın içerisine koymayı düşünüyorum sizce uygun mu? Kastettiğim dolap sadece menteşelerinin oradan az bir hava alıyor. Böyle hava almayan yerlerde bulunması koku vs. yapar mı?
4-Eğer ulaşabildiyseniz, canlıların dayandığı en düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarını öğrenebilir miyim? Balkonda da bakılabilir mi? Eğer balkona koyacak olursam içlerine birde ısı ölçer derece koyacağım tabii yaşadıkları derece aralığını öğrenmem gerekir nitekim kış gecelerinde sıcaklık hayli düşüyor, sonuçta onlarda canlı doğal ortamlarını tam taklit etmemiz gerekir, hayvanlara eziyet etmek istemem.
5- Ana yem olarak toz bebek mamasının çok uygun olduğunu yazmışsınız, b
irde kalitelerini artırmak için tetrabits'i önermişsiniz. Tetrabits yerine herhangi kuru balık yemide atılabilir mi? Eğer uygunsa kurtlara bebek mamasını verirken yanına mı ekleyeceğiz? Veya sadece bebek maması kullansak besleyiciliği yine iyi olur mu?

Şimdiden teşekkür ediyorum. Cevap vermeniz şart değil, abartmış olabilirim :)
Muhsin2014-09-17 13:00:58
kolay Kabuksuz Artemia Hazırlanışı
Arkadaşlar parfümlü çamaşır suyuyla sonuç nasıl olur acaba? Deneyen var mıdır?

Ayrıca sayın yönetim madem bu konudan herkes yararlansın diye ağaca alınmış güzelce bir toparlayın düzenleyin rica ediyorum. Aksi taktirde ağaçtan bilgi almak için gelip artemia yazan adam bu değerli konuya gidip 14 sayfa okumak zorunda kalıyor.

Bu sebepten, gereksiz mesajlar silinsin arada kalan değerli paylaşımlarda en ön sayfada madde madde yazılsın ve son olarak resimler güncellensin, arz ederim.
Muhsin2014-09-04 00:42:29
Arayıp da bulamadığınız türler (vatoz-apisto vs)
Ender türlerle hiç alakam olmadığı halde yukarıdakilerden bazısının tıpkılarını akvaaryumcularda gördüm. Bence büyük yanlışınız var
Su kaplumbağası ve lepistes
Bir video'da cani bir yabancı kaplumbağa akvaryumuna japon balıklarını canlı canlı atıp yediriyordu. Yani canilik derim ;)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.