ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akici
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2006 00:23
Son Ziyaret:
07 Nisan 2007 20:34
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
abdullah akıcı
Doğum Tarihi:
20 Temmuz 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

abdullah akıcı

SON 10 MESAJI

ekol 15 bence çok güzel
 Benim alışveriş yaptığım akvaryumcuda büyük akvaryumlarından birinde ekol kullanıyor akvaryumuda 250lt'den fazla 3 senedir kullanıyormuş. Akvaryumun içinde 1 tanede iç filtre var. Onun tek karşılaştığı sorun contasıymış iyi oturmazsa su kaçırıyormuş. Gerçi bir kere karşılaşmış ondada 25-30 arası balığı ölmüş. Bunun dışında hiç bir problemle karşılaşmamış.
200 litrelik akvaryumum

Akvaryumun güzel bence sadece arka fon olayı bozmuş. Taşlarlada biraz oynarsan güzel olacak bence kolay gelsin

mağaralı arka fon

Paylaşım için teşekkürler  gerçekten 10 numara

 

diskus aldım
Diskus beslemek pek kolay olmadığı söylenir doğruluk payı mutlaka var ama bence diskus lepistes gibi balıklardan çok daha sağlam bende bu sene başladım beslemeye çok şükür hiç biri ölmedi.Ph diskuslar için önemli bir faktör genel olarak 6-7 ph düzeyinde yaşarlar 7'nin üstünde sitrese girerler. Ph'ı ölçmek için çeşitli aletler vardır bunların en ucuzu ph test diye tabir edilen testlerdir ama bu test elektronik olanlar kadar verimli değildir. Ph düşürmek için bazı markaların ilaçları piyasda mevcuttur. Bunun yanında ph düşürmek için fosforik asit kullananlar var ama bu pek tavsiye edilmez. Yetişkin bir diskus için gerekli olan su 60 lt. dir. Fazlası beslenmez die bir şey yok ama balıkların rahatı ve gelişimi için bu gerekli. Yavru alma olayı ise çok daha tefarruatlı bilgi gerektirir. Benim balıklarım 7 ph ve şebeke suyunda yaşıyorlar içinde sadece mango kökü ve bir iki kök bitkivar taş ve kum yok sıcaklık sabit 28 derece.
Isıtıcı- İç filtre
Arkadaşa katılıyorum benim akvaryumumda 200lt 300watt'lık bir ısıtıcı kullanıyorum. Filtreye gelince iç filtre mekanik temizlik olarak temizleyebilir ama ben de bir dış filtre kullanmanı öneririm. Benim kullandığım atman 3338'i tavsiye edebilirim hem ucuz hemde iyi bir filtre(kişisel görüşüm).
Isıtıcıya su girdi...
Benimde başıma gelmişti ısıtıcıyı fişten çekip içini açtım ve temizledim ama geri taktığımda çalışmıyordu. Dikkatli ol elektrik sonuçta.
Aquapetcenter bir soru?
Bende gittim sitedeki herşey var ve fiyatları zaten sitedekiyle aynı satışta yapılıyor hatta ben diskus fiyatlarını sorduğumda siteyi açıp bakmışlardı.
Kütük Suyu Kahverengi Yaptı

Bende akvaryumuma ilk kütüğü koyduğum zaman çok sarartmıştı ama 1ay içinde normalleşti bu arada dış filtremi temizlememinde faydası olmuştu filtreyi açtığımda elyaflar sapsarı olmuştu.

Dış filtre hava aparatı...:)

Güzel olmuş bence hava motoruna gerek kalmamış.

atman 300 w
Bende 200lt akvaryumumda kullanıyorum şuan itibariyle memnunum fakat benimde dikkatimi çeken ıstıcının derecesiyle normal derce arasında 1-2 derece fark olması bende ısıtıcının ayarını 2 derece fazla tutuyorum. Yapacak bir şey yok sağlam ama atman daha tam kaliteyi yakalayamadı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.