ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
egemenfurat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
78
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2015 23:34
Son Ziyaret:
09 Mart 2024 07:50
Toplam Mesaj:
107 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Egemen Furat
Doğum Tarihi:
09 Şubat 1990
Yaş:
34
İl:
Bursa
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Egemen Furat

SON 10 MESAJI

Saç Yosunundan Kurtulamıyorum
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Araştırırken fark ettiğim bir durum sanırım benim akvaryumda oluşan yosun Cladophora Yosunu yapı olarak sümüksü değil daha ipliksi durumda. Bu yosun türünün sebepleri ve giderilmesi hakkında desteklerinizi bekliyorum.

[QUOTE=Gokayb]Zaten sorunuzun cevabını siz vermişsiniz. Gübreleme yok co2 yok. Bu sorunları ancak bunlarla aşabilirsiniz.

Farkındaysanız ışık ile ilgili bir cözüm yok bilgilendirmelerde.[/QUOTE]

Yani diyorsunuz ki düşük destekli tankların tamamı bir süre sonra bu yosun ile kaplanır [:)] Bence bu durum belirli bir mineralin eksikliğinden ileri geliyor. CO2 veya genel gübreleme ile ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum. Tabanda kök gübreleri mevcut. Elimde test kiti olmadığından net bir yorum yapamadım. Daha önceden yaşayan arkadaşlardan destek almak istedim.

[QUOTE=emokaan82]Co2 olursa iyi olur ama bence asıl sorun muhtemelen tankınız güneş görüyor, öyleyse güneş gelmesini engellemeniz lazım.[/QUOTE]

Tank direk olarak güneş görmüyor ancak içinde bulunduğu oda gün içerisinde yaklaşık 3-4 saat direk güneş alıyor. bunun etkisi olabilir mi?
Ayrıca aynı odada yan yana 3 adet akvaryumum var ve sadece bu akvaryumda bu yosun türü mevcut. Diğerlerinde nadiren de olsa sadece camda yeşil nokta şeklinde oluşumlar görülüyor.

[QUOTE=bady34]Gökay beyin tavsiyesine ilavede bulunayım,filtre temizliği ve sirkülasyonu artırmanız olacak[/QUOTE]

Filtre temizliğini 2 ayda bir periyodik olarak yapıyorum ancak sirkülasyonu arttırabilecek bir çözüm düşünebilirim.

Fh İle Teksas Eş Tuttu
[QUOTE=BadWolf]Amerikan cichlidlerin büyük çoğunluğu birbiri ile melezlenip kısır olmayan yavrular vermeye müsaittir. Zaten papağan [B](midas x Paraneetroplus synspilus)[/B] , Flowerhorn [B](Trimac x Red devil x Papağan)[/B] ve Red Texas [B](Texas x Flowerhorn)[/B] temelde hibrit türlerdir. Yani iki ya da daha fazla türün melezidir.
Bu nedenle bahsettiğiniz türlerin yavru vermesi işten bile değil. Ancak söz konusu melezlenmede kesin yavrular şöyle gözükür diye bir kalıp veremeyiz çünkü milyarlarca farklı tip olasılığı var. Yine de genel görüntü şu şekilde;
[IMG]http://i1.ytimg.com/vi/Cshwgq3wQ4o/hqdefault.jpg[/IMG] [IMG]http://4.bp.blogspot.com/-D6M2SLgJCTY/TqPXo5vqoOI/AAAAAAAACVs/K5HNFwX_L28/s1600/rtsonny.jpg[/IMG]
[/QUOTE]

Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Dediğim gibi çok tanımadığım türler. Eş tutabileceklerini bile düşünmemiştim açıkçası. bakalım yavru alabilecek miyiz? şu anda 2. günü ve yumurtalar hala duruyor. ne zaman hareketlenme başlayacak merak içerisinde bekliyoruz.
Fh İle Teksas Eş Tuttu
Karma amerikan takında beslediğimiz dişi FH yanına geçtiğimiz hafta 1 teksas ekledik. Eş tuttular ve 1 haftadır tüm balıklara akvaryumu dar ettiler. Baştan olayı çözemedik ancak avaryumun tabanı alt üst olunca olayı çözdük [:D][:D][:D]

Dün akvaryum içerisine bir porselen tabak atmamızla yumurtalar 2 saat içerisinde dizildi. Bu eşleşmeden yavru çıkar mı? Çıkarsa nasıl bir tür olur? Amerikan türlerinde yeniyim ve konuya detaylı hakim değilim. yardımlarınıza ihtiyacım var.
Saç Yosunundan Kurtulamıyorum
Arkadaşlar merhaba. Akvaryumu kuralı 4 ay oldu. Yaklaşık 100 litre. Fotoğraftaki yosun yapılanmaları yaklaşık 2 aydır mevcut. Sae ve otocat ekledim çözüm olmadı. Aydınlatmam 1 adet 24W T5 grolux 1 adet 24W daylightstar. Başlangıçta 4+4 saat yanan ışıklandırmayı 3+4 saat olarak azalttım yine çözüm olmadı. Gübreleme yapmıyorum. CO2 yok. Ne yaptıysam çözemedim. Özellikle bitkilerin uzerinde oluşuyor ve zamanla tüm bitkiyi sarıyor.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180993/080420172340551.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180993/080420172341361.jpg[/IMG]

Fikir verebilecek kimse yok mu?
Fiyatı Normal Mi?
Fiyat normal. Ben aynı ölçüleri kayıt kuşaksız ve buhar camsız makine rodajlı olarak bursada 80 liraya yaptırdım. Belirttiğiniz ölçülerde ve 6mm camda güzel yapıştırılırsa kayıt kuşağa da gerek yok aslında.

Daha ucuz fiyat veren yerler de olabilir. Ancak bir yerden sonra işçilik ve malzeme kalitesi düşer.
JBL CristalProfi E901
[QUOTE=AknKlc]

İlginiz için teşekkür ederim... Bu konuda haklısınız. Ama her zaman için iyi niyetli olmaktan yanayım, aksi bir durum hissedersem o zaman hakkımı sonuna kadar savunurum emin olabilirsiniz. Hatta yakın bir örnek vereyim. Teknosa ile yaşamış olduğum bir sıkıntı vardı. Bugün çözüme ulaştırdım aksi halde icra yolu ile halledecektim. Hatta şikayet var'dan okuyabilirsiniz şikayet numarası 6740836...[/QUOTE]

Kesinlikle katılıyorum iyi niyetli olmak her zaman çözüme katkı sağlar fakat kişisel görüşüm olarak söylüyorum çeyreği fiyatına aynı işi görebilecek ürünleri almak varken başım ağrımasın almışken en iyisini alayım diyerek kat kat fazlası fiyata aldığımız ürünlerde defalarca aynı sorunun çözülmemesi durumunda para iadesi yada değişim talep etmek sizi iyi niyet dışına çıkarmaz. Sorun mutlaka olur ancak tamiri olmuyorsa da bir yerde nokta koymak gerekir.

Daha da vahim bir örnek olarak (allah korusun diyeyim) siz 3-4 gün tatile gittiğinizde filtrenin durması gibi bir sorun yaşasanız ve bu beslediğiniz canlıların hayatına mal olsa?
JBL CristalProfi E901
Aşkın Bey,

Rastgele konunuza denk geldim ve ilgimi çektiğinden baştan sona okudum. Ciddi manada ürün ile ilgili sıkıntı yaşamışsınız ve firma inatla ürünü tamir etmiş ve sorun devam etmiş. Tüketici kanunu bu konuda çok açıktır. Ürünü aldığınız tarihten itibaren 6 ay içerisinde karşılaşılan tüm sorunları kanun üretim kaynaklı problem olarak tanımlar ve size onarım/değişim/iade haklarını sunar. Eğer ürünün kusuru 6 aydan sonra ortaya çıktıysa aynı sorunun 4 kez tekrarı ile servise gitmesi yada farklı sebeplerle 6 kez servise gitmesi ürünün ayıbının ürünün kullanımına engel olduğu gerekçesiyle değişim yada iade haklarınızı kullanmanızın yolunu açar. Tedarikçi ile değişim yada iade konusunu konuşmanızı ve eğer kabul edilmezse elinizdeki servisfişleri ile tüketici hakem heyetine başvurmanızı öneririm.

Kimse defalarca servise ürün götürüp getirmek zorunda değil. Herkes yapması gereken işi hakkıyla yapmak ve olası kusurlarda tüketiciyi madur etmeden kalıcı çözüm üretmekle yükümlüdür.

(Kaynak: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/11/20131128-1.htm)
Dekota dan Armatür Yapımı
Merhaba,

Konuyu biraz hortlatıyorum sanki ama ben de buna benzer bir çalışma yapmayı füşünüyorum size birkaç sorun olacak. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sizin yaptığınız şekilde üst kısmı oval yapmak isiyorum. Sizin çalışmanızda ovallik ve üst kısımdaki yükseklik ideal gözüktü gözüme. Üstte kıvrımlı olarak kullandığınız dekorayı kaça kaç kestirdiniz? Genişlik benim de 60cm olacak ancak üst parça için 60x kaçlık dekota kestirmem gerektiğinde bir türlü netleşemiyorum.

İkinci sorum ben de Bursadayım. Dekotayı nereden temin ettiniz? Dün bir reklamcıya sordum elinde yokmuş.

HAQOS EXPRO-500 Filtre incelemesi
[QUOTE=barahin]Ölçüler birebir doğru, gönül rahatlığı ile güvenip alabilirsiniz.[/QUOTE][QUOTE=AEfe]

Her iki versiyonuda kullanıyorum. AT versiyonu daha ince ve genişliği daha fazla, yüksekliği daha az. 500 versiyonunda 4 sepet var. 500 AT versiyonunda 3 sepet var. Yüksekliği az olduğu için sepet sayısının az olması normal, hacmi yüksek tutabilmek için de genişliği arttırmışlar. Üzerindeki AT (autostart) butonu anladığım kadarıyla bir nevi hava alma işlevi görüyor. Butona bastığınızda 15-20 saniye kadar motor yüksek devirde dönüyor, sonra normal devire düşüyor.

500' ün devreye girme sıkıntısı ile ilgili olarak; filtre tam su ile dolu değilse çalıştırmak sıkıntı olabiliyor. Filtreyi ağzına kadar su ile doldurun. Kapağı kapattıktan sonra emme veya basma borularında herhangi birisini çıkararak taşana kadar bir miktar daha su ilave edin, boruyu yerine taktıktan sonra fişe takın. Filtreyi ilk çalıştırdığınızda debi ayar düğmelerinin maksimumda olması gerekiyor. Hava tam anlamıyla boşaldıktan ve debi maksimuma ulaştıktan sonra ayar düğmeleri ile debiyi düşürebilirsiniz. Ben fitreyi tam dolu şekilde kullanıyorum ve ara ara çalıştırma konusunda sıkıntı yaşadığım oluyor. Yukarıda anlattığım şekilde filtreyi tam olarak su ile doldurduğumda sıkıntı çoğunlukla çözülüyor ve elektrik kesintiside olsa filtre sıkıntısız çalışıyor. Filtrede kullandığım malzemeler yukarıdan aşağıya,
1. sepet - filtrenin orjinal süngeri,
2. sepet - purigen + Eheim substrat pro + elyaf,
3. sepet - Eheim bio mech + eheim substrat pro,
4. sepet - Eheim torf pallet + elyaf.

500' deki devreye girme sıkıntısı yüzünden 500AT modeline autostart butonunu eklemişler sanırım.[/QUOTE]

Yardımlarınız için teşekkürler. Ölçüler doğru ise beni büyük bir sıkıntıdan kurtarmış oldu.

Filtre için fiyat araştırmasına başlayalım o zaman :)
Akvaryum-kitaplık Düşüncem Ve Sorularım
[QUOTE=Va_sil]Tum konuyu okumadim ,onu icin arkadaslarin onerilerini bilmiyorum ama
Sizi biraz belki uzebilirim , simdiden dediklerimi dusunun biraz.
Bu 3 akvaryumun agirligi 350 kilodan fazla gelir.Kitapligin yapim tarzini goremiyorum ama,fazla sabitte goremiyorum.
Allah korusun,bir zerzele ile,bence hepsi yikilabilir.Onun icin tum kitapligi duvara baglamanizi oneririm.Mesela boyle koselerle kolay olur.
[URL=http://s1029.photobucket.com/user/kixlidatos/media/Kataskeves/Ilika/GR-6060_zpsixmtfojh.jpg.html][IMG]http://i1029.photobucket.com/albums/y352/kixlidatos/Kataskeves/Ilika/GR-6060_zpsixmtfojh.jpg[/IMG][/URL]

Ikinci proplemde akvaryumlar bildiginiz gibi,devamli su degisimi yapmaniz gerek.Ne kadar dikkat ederseniz edin,az veya cok miktarda sular,kitapliga sizacaklar,ve yavas yavas,tahtalar sisecek bence.Dediklerim simdi biraz abartili gozukebilir ama,tecrubelerimden oneriyorum[:)][/QUOTE]

Hocam ilginiz için teşekkürler. İki konuda da haklısınız kesinlikle.

Sabitleme konusunda kitaplığı yapan arkadaş işçilik konusunda epey titiz olduğundan görsel ilettiğiniz L aparatı olduğu gibi kullanmak istemedi. Onu da dolabın renginde boyatmak için statik boyaya gönderdi bir türlü fırsat olmadığından sabitleme yapamadık. Kesinlikle es geçmememiz gereken bir durum hatırlatmanız da çok iyi oldu benim için. [:iyi:][:iyi:]

Diğer konuda su illa ki akacaktır. Kesilen kütükler çok sert ve kuru ağaçlardan yapıldı. Üzerinde 4-5 kat vernik mevcut. Mutlaka zamanla yıpranacaktır ancak kısa sürede olacağını öngörmedik. Metal profil de epey sağlam. Kitaplık yıprandığında yenilenir yapacak bir şey yok onun için kitaplarımıza zarar gelmese yeter [:)][:)][:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 16 Online Kullanıcı, 9 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.