ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aupqua
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
75
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2018 11:45
Son Ziyaret:
43 dakika önce
Toplam Mesaj:
132 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
25 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
ENES DEMİREL
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yeni Tank İçin Yosun Yiyici Önerisi
[QUOTE=A.Fethi]

Evet işte aynı sorun yumurtaları temizleyemiyorsun sıkıntı oluyor , peki dişi olanı nasıl anlayabilirim net olarak ?[/QUOTE]

Hocam hiçbir fikrim yok ama biri diğerlerinden daha hacimliyse muhtemelen odur. Ama en güzeli gözlemlemek. Ben hiç aydınlıkta yumurta bıraktığını görmedim yalnız belki karanlıkta bırakıyor olabilir ara sıra akvaryuma flaşla bakmanın faydası olabilir [;)]
Yeni Tank İçin Yosun Yiyici Önerisi
[QUOTE=A.Fethi]

Küçük bir karides tankım var 2 tane Nerite var içinde çoğalmıyorlar ama sürekli yumurta bırakıyorlar her yere ona sinir oluyorum :) yoksa Nerite eklemek aklımda ama , acaba iki tane oldukları için mi yapıyorlar birini alıp diğer tanka koysam yine yumurta çıkarmaya devam eder mi ? sizler de böyle bir durum oluyor mu ?[/QUOTE]

Dişi olanı elinizden çıkarmanız lazım. Aynı sorun bende de var. Biri diğerlerinden büyük 5 adet neritem var ve dişi sürekli yumurta bırakıyor. İşin kötü tarafı yumurtalar tam anlamıyla temizlenemiyor da.
Bitki Türü Nedir ?
Sessiflora hocam. Cabomba daha ince ve sık yapraklı olur ayrıca akşamları yapraklarını kapatan bir bitkidir.
Lepisteslerim Ölüyor
Sizi yanıltmak istemem ama benim tahminim kum yönünde ve suyu değiştirseniz daha iyi edersiniz.
Öncelikle balıklarınızı başka bir yere ayırmanız lazım. Eğer elinizde başka akvaryum varsa ona koyabilirsiniz yoksa da bir kova veya leğene koyabilirsiniz. Çok dalga yapmayacak şekilde içine bir hava taşı atsanız birkaç gün sorunsuz yaşarlar. O sırada akvaryumdaki kumu boşaltıp sıfırdan su koymanızı tavsiye ederim. O suyun da dinlenmesi için bir süre geçmesi gerekiyor. Ben kendi kurulumlarımda 24 saat sonra balıklarımı bırakıyorum, forumda 1 hafta - 2 hafta boş çalıştırın deniyor fakat kimsenin o kadar beklediğini düşünmüyorum. Suyu 1 gün çevirdikten sonra balıklarınızı bırakabilirsiniz. Balıkları bıraktıktan sonra canlı yem bulabilirseniz direnç kazanmaları için güzel olur. Hasta balıklar genelde iştahsız oluyorlar yeme gelmiyorlar fakat artemia verdiğimde çatır çatır yediklerini gözlemledim. Artemia bulabilirseniz güzel bir sonuç alabilirsiniz.
Lepisteslerim Ölüyor
Hocam ben o olayı yaşadıktan sonra JBL manado almaya karar vermiştim. Baya bir araştırma sonucunda kilosu 10 TLden alabilmiştim, o zamanlar için uygun bir fiyattı. O akvaryumu komple bozup yeni kum aldım yaklaşık 3 ay önce ve kilogramını aşağı yukarı 30-40tl arasında bulabildim. Şuan biraz pahalı gelebilir fakat tavsiye ederim çok şık bir kumdur. Alternatif olarak dere kumu kullanılabilir. Sakın silis kum almayın çünkü bitki dikerken sorun yaşarsınız, bitkiler tutmuyor. Piyasada siyah kum olarak geçen hagen marka kum var ben hiç kullanmadım biraz kumar gibi. İçeriği balıkları zehirleyebiliyor sanırım pek bilgim yok siz araştırabilirsiniz. Doğala en yakın ne varsa onu kullanmanızı tavsiye ederim kısaca. Petshoplara gittiğinizde boyalı taş parçaları satmaya çalışacaklardır sakın almayın. Jbl manado bulabileceğiniz kaliteli kumlardan. Renk olarak aynı fakat boyut olarak farklı ve fiyatı oldukça uygun olan lav kırığı kumu da tercih edebilirsiniz. Görsel olarak sizi rahatsız etmeyecekse o da güzel bir zemin materyalidir, ben tercih etmiyorum çünkü ince taneli kumları daha çok beğeniyorum.

Balıklarımı öldüren bazalt kumum:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/100920231906561.jpg[/IMG]

Daha sonra aldığım JBL MANADO:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/100920231907121.jpg[/IMG]

Şuan kulladığım JBL MANADO:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/090920232047531.jpg[/IMG]
Armatür Yapımında Hangi Led Leri Kullanmalıyım 89
Merhaba powerled armatür uygun olacaktır. Bitki tecrübeniz zamanla artacak ve ileride daha yüksek gereksinimli bitkilere heves edeceksiniz bu noktada sağlam bir ışığa ihtiyaç duyacaksınız :)

Öncelikle ben kendi tankımdan örnek vereyim. Daha önce 50x50x50 küp akvaryumum vardı ve bu tankta çift sıra 50x15cmlik alüminyum soğutucuya monte edilmiş 34watt sistem kullanıyordum. Daha sonra tankı 100x50x50 ölçülerine çıkarttım ve aynı soğutucuya 36 watt daha montajlayarak toplamda 70wattlık bir sistem kullanmaya başladım. Işık dağılımını 2 beyaz-1 full spektrum - 2 beyaz - 1 full spektrum şeklinde dağıtmaya çalıştım ve memnunum bu düzenden. Siz öncelikle kaç wattlık bir sistem kurmak istediğinize karar vereceksiniz daha sonra şu malzemelere ihtiyacınız olacak:
Power led.
Powerledleri çalıştırmak için driver.
Powerledleri lehimleyeceğiniz pcb ( yıldız veya şerit pcb ).
Yüksek ısıyı sönümlemesi için soğutucu blok mümkünse alüminyum soğutucu fakat biraz pahalıdır.
Daha sonra internetten nasıl lehimleyeceğini izlemeniz gerekiyor. Gerisi el becerisine kalmış. Bir elektrikçiden de yardım alabilirsiniz veya forumda hazır yapılmışını satan arkadaşlar var aşağı yukarı aynı fiyata gelir onları tercih edebilirsiniz[:)]


Lepisteslerim Ölüyor
Büyük ihtimalle kumdan dolayıdır. Ben de birkaç yıl önce fiyatı çok çok uygun olan bir kum almıştım kırma bazalt kum adı altında, akvaryumdaki görüntüsü mükemmeldi fakat içinde bir sürü çürümüş balık parçası gibi partiküller uçuşuyordu. Ne kadar yıkasam da tam anlamıyla temizleyemedim. Bir müddet sonra lepisteslerimde hastalıklar ve ölümler gerçekleşmeye başladı. Lepisteslerime düzenli olarak kaliteli yemler, haftada 2 kere artemia ve haşlanmış sebze veriyordum, hastalanmaları mümkün değildi bana göre. Kumdan şüphelenmeye başladıktan sonra tüm kumu çektim ve camacam olarak kullandım tankı, ileri seviye hasta balıklar dışında ölüm yaşamadım. Ben tavsiye etmiyorum lepisteslerle bazalt kum kullanmayı belki moli platy gibi daha dayanıklı canlı doğuranlarda sorun yaşanmayabilir ama lepistes çok narin kalıyor. Benim tavsiyem kumu boşaltıp bir süre öyle beslemeniz eğer ölümler azalırsa ve durursa bilin ki kumunuzda balıkları zehirleyen bir madde var.

Lepisteslerim Ölüyor
Kumu nereden aldınız
Dişi Sarı Prenses Erkeleri Kovalıyor
Dişi erkeklerden daha büyükse kovalamaca normal olabilir. Bol bol saklanma alanı yaparsanız her balık kendine bir bölge belirler ve pek fazla takışmazlar. En kısa sürede dişi sayısını artıracağınızı söylemişsiniz zaten, yalnız 160L hacimde kaç sarı prenses bakılıyor onu bir araştırabilirsiniz. Benim 250L tankım var bana bile ciklet bakılamayacak kadar küçük geliyor :)
Karides
Dış filtre kullanıyorsunuzdur sanırım. Dış filtrenizi kontrol edin. Ben de yakın zamanda 13 tane karides almıştım ve 2-3 hafta sonra filtre temizlerken içinden 6-7 tane karides çıkardım ( canlılardı ). Bir de vatozlar için satılan dip yemleri veyahut direkt karides için üretilmiş yemler oluyor, onlardan birkaç parçaya bölüp akvaryumun çeşitli yerlerine atarsanız canlılar kokusunu alıp göz önüne çıkacaklardır. Salatalığı dilimleyip bir çöp şiş yardımıyla kuma saplayarak güzel bir ziyafet verebilirsiniz hem de besleyici olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.