ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nicoles21
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mayıs 2016 18:09
Son Ziyaret:
30 Temmuz 2016 23:10
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1990
Yaş:
34
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Karma Ciklet Akvaryumum: 1 Papağan, 2 İceman, 1 Demosani, 1 Mavi imparator, 1 Şeker Pembe, 1 Sarı Prenses, 1 Turuncu Portakal, 1 Buz Prensesi, 3 Mavi Prenses, 2 Frenatus Çöpçü, 1 Albino Vatoz -- Küçük Akvaryum: 2 Mücevher

SON 10 MESAJI

Canyon Box 36 Nano Kullanan Var Mı?
Merhaba. Haqos - Canyon Box 36 Nano akvaryumunu kullanan var mı? Bu kadar küçük bir akvaryumda üstelik protein skimmer olmadan palyaço balığı besleyenleri gördüm. Forumda kullanan var mı? Tecrübelerini anlatabilir mi? Almalı mıyım?
Karma Ciklet Tavsiyeleri
Merhaba. 3 aylık karma ciklet akvaryumuma hangi türleri ekleyeceğime karar veremiyorum. Barışçıl halinin bozulmasını istemiyorum. Şuan akvaryumda en büyük balık papağan ve baskın balık da turuncu portakal. Vatoz dışında hiç balık ölmedi. Şuanki durum(elma salyangozu da ekleyeceğim yarın)

Karma Ciklet Akvaryumum: 1 Papağan, 2 İceman, 1 Demosani, 1 Mavi imparator, 1 Şeker Pembe, 1 Sarı Prenses, 1 Turuncu Portakal, 1 Buz Prensesi, 3 Mavi Prenses, 2 Frenatus Çöpçü, 1 Albino Vatoz

balıkların huzurunu kaçırmadan aşarıdaki türlerden hangisini eklersem sorun olmaz. Uysal bir tür arıyorum. Aşarıdaki balıklardan prenseslerle beraber besleyen var mı? aşarıdakilerden hangisini almalıyım?

sarı severyum, cüce ciklet krebensis veya ramirezi, Bumble Bee, Flower Horn red dragon, kırmızı imparator(bende mavi var kavga ederlerler mi?)
Ciklet Akvaryumuna Vatoz Veya Elma Saylangozu
Bende karma akvaryum var. 3aydır ölen tek balık vatoz oldu. onu da mücevherler yumurtladığı zaman yediler. şu anda albino vatoz var orta boyda. cikletlerle beraber yaşıyor ve bir sorun yok. normal vatoz alma ama sakın. çöpçü olarak da frenatus öneririm. kırmızı kuyruğundan tanırsın. elma salyangozunu bilmiyorum. yakında ben de alcam bir tane. inşallah yemezler
Mücevherler Yumurtadan Ne Zaman Çıkar?
Meraba arkadaşlar. Yaklaşık 5gün önce mücevhererim bir taşın üzerine yurutladı. ama hala yavrular çıkmadı. tecrübeli arkadaşlar mücevher yavruları aşırı küçük mü olur ilk çıktığında? yani çıktılar da mı göremedim yoksa yumurtalar ölü mü? toplam kaç gün sürüyor çıkması? nasıl anlarım yumurtaların sağlıklı olduğunu. öylece taşın üzerinde duruyorlar ve hafif şişkinler.
Yeni Ciklet Akvaryumum Son Durum
Son durum hakkında bilgi vereyim. mücevherleri ayırdım başka akvaryuma. yumurtalarını malesef yediler. keşke daha önce ayırsaydım. Bu arada benim mavi prenses sandığım ciklet renk değiştirdi. meğer mavi imparatormuş. buna çok şaşırdım. iyi bakılınca kuyruğu renk değiştirdi kırmızımsı oldu :)
ciklet akvaryumum: 1papağan, 1frontoza, 1iceman, 1maviimparator, 1şeker pembe, 1turuncu portakal, 1sarı prenses, 1 vatoz ve 6 küçük renkli prenses var.
hakan bey yavru almadım. almayı da düşünmüyorum çünkü hepsi tek tek tür. sakin ve görselliği ön planda tuttum. belki ilerde yavrulamaları için çift alırım. şuan hepsi çok iyi anlaşıyor ve bunu bozmak istemiyorum. sonradan eklediğim iceman ve frantoza daha küçük. büyük balık eklersem kavga etmelerinden çekiniyorum. plastik süsleri de çıkartıp akvaryuma gerçek mercan ekledim. yavrular onun içinde saklanabiliyor. geçenlerde vatoz öldü. sanırım sudaki tuz oranının yükselmesinden. dikkat ettim kuyruğunda yenme yoktu.
Yeni Mücevherlerim
Bilmediniğiniz konularda yorum yapmayın. 1 metre akvaryum küçük cikletler için uygundur. konu dışında yazacaksanız konuyu siliyorum.
Mücevherlerim Yumurtladı
[QUOTE=KadiR]Balıkların yumurta dökmüş olmaları stressiz veya uygun şartlarda beslendiği anlamına gelmez hocam.

Dünyada milyonlarca insan sigara içiyor. O zaman sigara sağlığa zararlı değildir diyebilirmiyiz ?[/QUOTE]

Balıkları Manisa'dan bir arkadaşımdan aldım. 500Lt'lik akvaryumda diğer cikletler yüzünden yavrulamadığını ayırmak istediğini söyledi ve aldım. Alır almaz 1 hafta içinde hemen yumurtladılar. Şu ana kadar hiç balık öldürmedim. En kaliteli yemlerden karıştıp veriyorum. (Manisa hobicileri olarak ortak alıyoruz). Buraya akvaryumun boyutunu sormak için değil mücevher yumurtaları sormak için konu açtım. Konu dışına çıkmayınız lütfen.
Mücevherlerim Yumurtladı
Abartıyorsunuz. Akvaryumum küçük değil. Evde 3 akvaryumm var ve dediğim gibi huzurlu ve oturmuş bir akvaryumu durduk yere neden bozayım? ortalama 60 litrelik bir akvaryumda 8 cikletin çok olduğunu düşünmüyorum. Balıklar stresli olsaydı zaten yavrulamazdı.
Mücevherlerim Yumurtladı
Yorumunuz için teşekkürler. Ancak akvaryumum oturmuş durumda ve balıklarım sağlıklı. Kavga etmiyorlar ve aynı akvaryumda 50-100 tane sarı prenses besleyenleri çok gördüm. Ben de sadece 8 balık var. Belki büyüdükleri zaman yer kavgası edebilirler ama şu an için ortam huzurlu. Mücevherleri ayırdım başka akvaryuma. İmkanım olursa elbette 500lt'lik bir akvaryum almayı düşünüyorum gelecekte. [:)][:)][:)]
Mücevherlerim Yumurtladı
[IMG]http://i.hizliresim.com/2ZaLEN.jpg[/IMG]Bir hafta önce aldığım mücevher balıklarım yavruladı. Ayrı bir akvaryuma koydum yumurtalarıyla beraber. Mücevher besleyen arkadaşlar tecrübelirinizi paylaşabilir misiniz? Ne yapmam gerekiyor? Sanırım bir hafta içinde yumurtadan çıkarlar.[:3]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.