ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
snejniybar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Eylül 2018 22:57
Son Ziyaret:
21 Haziran 2019 02:32
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yalçın Aydın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

snejniybar

SON 6 MESAJI

Akvaryum Sehpa Tavsiyesi
Görüştüğüm hiçbir mobilyacı ile ihtiyacımı çözemedim. Birebir, özel olarak üretilmemiş de olsa, sağolsun Samet Usta akvaryumumu güvenle koyabildiğim bir sehpa ayarladı benim için...
Akvaryum Sehpa Tavsiyesi
Bu arada konuyu açmamdaki sebep, akvaryum ve sehpa konusunda güvenebileceğim bir usta arayışıydı. Eminim forumda birçok akvaristin bildiği, tavsiye ettiği ustalar da vardır. Hatta forumda ararken bir başka arkadaşımızın geçen seneden paylaştığı numarayı aradım.

İstanbul Bayrampaşadaki Seyfi usta tam istediğim ölçülerde sehpayı 120TL gibi bir rakama yapabileceğini söyledi. Elindeki sehpalardan örnek 1-2 foto gönderecekmiş. Model, fiyat konusunda öğrendiklerimi tekrar buradan paylaşmaya çalışırım. Bu arada istersem akvaryumla birlikte 200-250TL gibi bir rakama hazır mobilyalı akvaryumları da olduğunu söyledi .Numarası: 0545 459 42 12

Yukarıda bahsettiğim ve şimdilik garanti olan seçeneğim ise Pendikte Samet Usta(Ceylan Akvaryum). Çalıştığı mobilyacıyı değiştirdiği için şu anda sadece elimdeki sehpalardan verebilirim dedi. Burayı da geçen sene, Samet ustadan mobilyalı akvaryum alan çocukluk arkadaşım tavsiye etti. Bakırköye çok uzak kalsa amacım bu işle uğraşan akvaristlerin tavsiye ettiği bir yerden sehpamı almak. Numarası: 0506 376 06 33

Şimdilik Samet Ustada, ihtiyacımdan 10cm geniş de olsa hazır sehpa var. Seyfi Ustanın teklifine göre son kararı vereceğim. Bu arada benim gibi Usta arayışındaki bu işe yeni başlayanlar kendi tavsiyelerini yapmaya da devam edebilirler...

[QUOTE=Abacus]Eğer aldığınız ürün akvaryum için değilse yinede güçlendirmek en iyisi.
Ben Bauhauseden aldım güçlendirdim [:)))][/QUOTE]

Bahsettiğim ustaların ikisi de akvaryum sehpası olarak üretip sattıkları için ekstra desteğe ihtiyacım olmayacak diye umuyorum. Samet ustadan 100litre akvaryum alan arkadaşım sehpanın bu iş üretildiğini, taş gibi durduğunu(nazar değmesin:) söyleyip ıslarla Samet ustayı tavsiye ediyor.

Seyfi ustayı tanımıyorum, işlerini de bilmiyorum ama onu da tavsiye eden forumdan bir akvarist arkadaşımız sonuçta.
Akvaryum Sehpa Tavsiyesi
Soruma cevap verip yardımcı olan herkese teşekkür ederim tekrardan. Anladığım kadarıyla tam istediğim ölçüye göre dolap yaptırmak tahminimden daha maliyetli olacak. Bu nedenle ben de yukarıda bahsettiğim 110 litrelik mobilyalı akvaryumu satan ustaya sadece sehpa ne kadar diye sordum. 130TL ye 70*35cm taban genişlikli, kapaklı akvaryum sehpasını almaya karar verdim. Hem amacı akvaryum taşımak olduğu için sağlam, hem de fiyatı iyi bence.

Aslında kendi yapabileceğim birşeyle uğraşmak keyif verse de bu aralar tadilat/tamiratla uğraşacak enerjim yok sanırım. Ayrıca konu daha ufak ve önemsiz birşey olsa, kesin dener, birinci denemem başarısız olsa da ikinci, üçüncüde sonuca ulaşırdım. Ama bu konu hata yaparsam akvaryum kaybı bir kenara evin zemini, parkeler vs beni çok ama çok pişman edebilir diye korkuyorum.

Yine de kendi emeğiyle akvaryum, sehpa, dekor vs yapabilen varsa yapmalı bence de. Tekrar cevapları için herkese teşekkür ederim.
Akvaryum Sehpa Tavsiyesi
Açıkçası fikrim olmadığı, bilgi edinmek istediğim için bu konuyu açtım. Hem 100TL harcayıp hem de vidasına kadar hesap yapmaktansa bu 100TL yi ustaya veririm demek istedim. Artık 100 mü, 200 mü ne tutacağını Usta söyleyecek olsa da 200TL ye çıkmak gibi bir niyetim de yok açıkçası.

Online satış sitelerin 110 litrelik mobilyalı(raflı, kapaklı, siyah beyaz renk seçenekli) akvaryumu 225TL ye bulabildiğim ve koskoca akvaryumun 75TL'den fazla bir ederi(maliyeti değil) olduğunu düşündüğüm için rafsız, kapaksız düz bir sehpayı da ucuza mal edebilirim diye düşündüm açıkçası.

Yanlış anlaşılma olmasın, niyetim ne sizin fikrinizi eleştirmek ne de bir marangoz ustasının emeğini küçük görmek. Yukarıda bahsettiğim özellik ve fiyatta mobilyalı akvaryumu doğrudan satan üreticiler varsa kazık yemeden basit bir akvaryum sehpası da yaptırabileceğimiz yerlerin muhakak olduğunu düşünüyorum. Bu tarz yerleri bilen akvarist arkadaşların bildiklerini paylaşmasını rica ediyorum sadece.
Akvaryum Sehpa Tavsiyesi
Evde halihazırda kullanabileceğim pek seçeneğim yok ne yazık ki. Ikea da "LACK" diye bir sehpa buldum mdf den ancak max yük:25kg diyor. Her ne kadar ikea çalışanı kız gayri resmi olarak "biz buna çıkıyoruz, bizi bile taşıyor" dese de içime tam sinmedi. Ben de dediğiniz gibi metal L ler ve aralara taşıyıcı bacaklar eklerim diye düşündüm başta. Ancak sonra dedim ki ikea gidip gelmek + lack sehpa almak + eksra bacak kestirecek marangoz bulup, bunları monte etmek vs vs ve 120kg ı taşımasını umud etmek yerine vereyim işin ehli bir marangoza 100TL filan, hakkıyla yapsın basit ama sağlam bi sehpa...
Akvaryum Sehpa Tavsiyesi
Herkese merhaba arkadaşlar,

forumda yeniyim ve ilk sorum konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var. Taban ölçüleri 60cm x 30cm olan 100litrelik akvaryumum için sehpa sıkıntısı yaşıyorum. Akvaryumu, suyu, kumu, dekoru derken 120kg'ı rahat taşıyacak, kötü sürpriz yaşatmayacak sehpa istiyorum.

Forumda, yetersiz sehpalarla risk almak yerine mobilyacılardan, marangozlardan böyle bir sehpanın çok da maliyeti yükseltmeden yaptırılabileceği yazıyor. Ancak kimse usta ya da firma bilgisi paylaşmamış. Ben Bakırköy tarafında oturuyorum ve tercihen bu tarafta bana yardımcı olabilecek bir usta arıyorum(Eğer gerçekten işini iyi yapan biriyse Bakırköy dışı da olur).

Fikirlerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.