ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dogukane
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ekim 2019 11:49
Son Ziyaret:
07 Eylül 2021 14:38
Toplam Mesaj:
42 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğukan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doğukan

SON 10 MESAJI

Bu Balığın Türü Ne?
[QUOTE=BadWolf]

Evet erkek betta[/QUOTE][QUOTE=-akaanb-]Betta splendens [/QUOTE]
Peki her betta bu kadar büyür mü? büyümesi için ne yapmak gerek?
Bu Balığın Türü Ne?
Bu videodaki tür ne acaba? Betta değil mi?
https://www.instagram.com/reel/CQOQlmanRyF/?utm_medium=copy_link
Bettam İnatla Büyümüyor
[QUOTE=DarkRhom] Büyümek bir yana üst yüzgeci erimiş sanki, su koşulları kötü olabilir. Sıcaklık, hacim ve su değişimi sıklığınız nedir? Ne ile besliyorsunuz?

Üstelik balıkta ilk alındığında kuyruk erimesi vs. yok ise fazla büyümesini beklemeyin bence, internette gördüğünüz videolarda genelde bettanın "önceki" yüzgeçleri kısa hali balık petshopta kötü koşullarda bakıldığı için olur, "sonraki" sağlıklı hali balığın gerçek boyutudur, aslında büyümemiştir, sadece iyi koşullarda bakılmaya başlandığı için sağlıklı formuna dönmüştür[/QUOTE]
Sıcaklık 28 derecede. akvaryum 25 litre. Su değişimini max 2 haftada 1 yapıyorum. Rotifish betta&tetra ile besliyorum. Peki dediğiniz olay bu türe özgü mü yoksa her balıkta mı öyle?
Bettam İnatla Büyümüyor
Selamlar. Geçen gün sosyal medyada bir video gördüm 4 ayda bettası 2 katına çıkmıştı kuyruğu falan baya büyümüştü. Bettam yaklaşık 1 yıldır benimle fakat çok az büyüdü. Bunun sebebi ne olabilir?
[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218361/020920210018471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218361/020920210018491.jpg[/IMG]
Betta Kanlı Kuyruk
[QUOTE=JapoJupo]Kuyruk ve yüzgeç kanlanması YÜKSEK AMONYAK nedeniyle olur.Tankta amonyak yükselmesinin sebebi de kötü su koşulları, yetersiz filtrasyon aşırı yemleme v.s. dir.Tek balık olduğunu düşünürsek balığınızı kısa sürede tüketeceği kadar yemleyin.Mümkünse yemi yediğini izleyin.Suda çözülen yenmemiş artık yemler amonyağı yükseltir.Yaz aylarındayız ve hava sıcak yüsek ısı sudaki oksijen miktarını düşürür.Bu da suyun daha hızlı bozulmasına sebep olur.

Herhangi bir ilaç kullanmanıza gerek yok EN İYİ İLAÇ SU DEĞİŞİMİDİR!

Tankınızda her gün %50 dinlenmiş su değişimi yapın doğrudan çeşme suyunu tanka koymayın içindeki klor balığınızı zehirler.Dinlenmiş su ile değişim yapın balığınız toparlanacaktır.BETTA lar etçil canlılardır yakınlarda pet shop varsa ve dondurulmuş canlı yem alma imkanınız varsa tavsiye ederim.Sakın açıkta satılan canlı TUBIFEX falan vermeyin ama.Steril dondurulmuş canlı yem verme imkanınız varsa balığınıza daha hızlı kondisyon kazandırırsınız.

Alma imkanı yoksa sevdiği kuru yemlerden azar azar kısa sürede tüketeceği kadar verin.[/QUOTE]

Yem konusunda iştahı hiç kesilmedi atar atmaz yiyor. Zemin lav kırığı arasına kaçanlar olabilir dediğinizi uygulayacağım.
Betta Kanlı Kuyruk
[QUOTE=Beta_balik]Isıtıcı kullanın, su 26°C de sabit kalsın.
Filtre kullanın, akıntı yapmayan ufak birşey olsun.
Kaliteli yemler kullanın. En az 3-4 tane olacak şekilde iyi markaların betta yemlerini kullanın. Ek olarak kesinlikle canlı yem de kullanın.
Su değişimini düzenli yapın. Haftada bir suyun çeyreğini değiştirebilirsiniz.
Yanında başka balık olmasın.
Su değerleri için catappa yaprağı, kızılağaç kozalağı, sanital ketapang tuz gibi malzemeler temin edin veya kuru meşe, çınar, dut, muz, malta eriği, ceviz gibi ağaçların yapraklarını, dallarını, köklerini kullanın.
Akvaryumu bitkili kurun, doğal bir ortam olsun. [/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218361/240720211830261.jpg[/IMG]
Selamlar. Dediklerinizi yapabildiğim ölçüde yaptım. Kanlanma daha arttı gibi fakat yeme ilgisi ve enerjisi hala var. Kuyruk erimesi olduğuna emin misiniz? Teşekkürler.
Betta Kanlı Kuyruk
[QUOTE=Beta_balik]Evet erimeye benziyor. İncelemeler var ve ucu tırtıklanmış. İlk yorumunda dediğim, "Muhtemelen akvaryumunda eksik olan şeyler var.", hala geçerli. Galiba o zamandan bu zamana akvaryumda birşey yanlış mı diye bakıp düzeltmediniz. [/QUOTE]
Balık 9 aydır akvaryumda bir sorunu yoktu. Akvaryumum bitkili 20 litre. Balığın iyileşmesi için ne yapmamı önerirsiniz?
Betta Kanlı Kuyruk
Selamlar. Siz bunları dedikten sonra dip çekimi yapıp balığı izlemeye başladım. Balığın kuyruğunda sorunlar oluşmaya başladı. Tahminimce kuyruk erimesi birde siz görün istedim. Teşekkürler.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218361/140720211232171.jpg[/IMG]
Betta Kanlı Kuyruk
[QUOTE=Beta_balik]Eksik olması tahmindi, akvaryum ortamını bilmeden eksik var mı yok mu varsa ne söyleyemem. Ama herhangi birşeyi kastettim, akvaryum hacmi, ısıtıcı, filtre, yemler, su değişim sıklığı eksik veya hatalı olabilir.

Su piresi veya beyaz kurt öneririm canlı yem olarak. Gerçi yazın beyaz kurt sıkıntı oluyor, grindal da olabilir. [/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218361/090720212139461.jpg[/IMG]

Bahsettiğim kırmızılık burada kırmızılık belli olmamış fotoda. Aklımda kaldı kusura bakmayın.
Betta Kanlı Kuyruk
[QUOTE=Beta_balik]Balığın renginden kaynaklı bir durum. Yani herhangi bir problem yok o kırmızılıkta. Ama balık çok sağlıklı durmuyor. Muhtemelen akvaryumunda eksik olan şeyler var.

Birde eğer yemin miktari bir ise, her öğünde bir tane yem veriyorsanız bu az. Onu arttırın yemin boyutuna göre. Yem olarak ise muhakak çeşitli yem kullanın her balıkta, betada da canlı yem önemli. Canlı yem de kullanın. [/QUOTE]

Eksik olan şeyden kastınız ne tam olarak. Akvaryumum bol bitkili bir akvaryum. Canlı yem olarak ne önerebilirsiniz? Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.