ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karaveloglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2007 13:58
Son Ziyaret:
09 Şubat 2023 11:08
Toplam Mesaj:
155 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan KARA
Doğum Tarihi:
22 Şubat 1980
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Bilgisayar Programcisi - Devlet Memuru
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/23482.jpg[/img] Erhan KARA ** Klavyemde Turkce karakterler olmadigi icin kullanamiyorum. Tum arkadaslardan ozur dilerim.

SON 10 MESAJI

Bunu bir sorun olarak görmelimiyim ?
Eger kucuk siyah veya kahverengi salyangozlardansa akvaryumlarda pek tercih edildigi soylenemez. Cogalmalari sikinti yaratabilir ki cogalacaktir da. Makrakanta sikintinizi giderebilir.
Disi Beta Alacaklar Dikkat
 
 
[QUOTE=powerfulstriker]Barışçıl betalar birbirlerine kabarmıyormuydu.[/QUOTE]
 
 
Bazıları kabarıyordu tabii. Ancak adları ustunde barışçıl. O yüzden saldırgan bir tutum yoktu.
eren the legend2008-05-01 14:59:48
Disi Beta Alacaklar Dikkat
Hafta sonu akvaryumuma tekrar beta aldim. Eminonu'nden baska yerde fazla cesit olmadigindan dolayi solugu da Eminonu'nde aldik haliyle. Ancak disi beta olarak satilan baliklar ne yazikki buyuk cogunluk olarak bariscil beta denen yuzgecleri kisa bir beta turunun erkekleriydi. Akvaryumculara uyarimi yaptigimda soyledigimin dogru olabilecegini ama onlari disi olarak sattiklarini soylediler. Onlarca balik icinde ancak birkac tane disi beta gorebildim. Kendimce en saglikli olanini aldim. Eminonu'nden balik alacak arkadaslarin dikkat etmesini ve her disi beta diye gosterilen baligi disi olarak almamalarini oneririm. Saygilar.
Uc Balik Tek Ayak Kirk Yalan

 

[QUOTE=kuduzruh] Fikrinize saygı duymakla beraber herşeyin bir bedeli olduğunu düşünüyorum.Bu maddi de olabilir manevi de.Bu bedeli ben ödüyorsam başkasıda ödemeli.Ödeyemiyor ise haketmiyor demektir.Saygılarımla. [/QUOTE]

Acikcasi ben herseyin bir bedeli olduguna inanmiyorum. Surekli ureyen su mercimegini parayla satmak bana cok fazla sey kazandirmaz. Ancak birileriyle paylasarak birilerinin ihtiyacini gormek beni o birkac kurustan cok daha fazla mutlu eder.

 

Uc Balik Tek Ayak Kirk Yalan
       Bilen arkadaslar bilirler simdiye kadar para karsiligi bu siteden hicbirsey satmadim. Elimde olan fazla malzemeleri, bitkileri, baliklari hep hediye ve ya takas ettim. Ilanlarimda hep takas ve ya olmazsa hediye olacagini belirttim. Diledim ki elimdeki fazla urunleri ve ya canlilari ihtiyaci olanlarla paylasayim. Simdiye kadar gorduklerimi diger hediye ilani veren arkadaslar da gormuslerdir eminim. Hic ihtiyaci olmadigi halde sirf bedava diye ilana saldiran insanlar, bana ver diye mesaj ustune mesaj atip -kimse alinmasin ama- dilenen insanlar ve sizden aldigini ertesi gun ilanla birilerine ucuz fiyattan satmaya calisan insanlar. Dun verdigim canli doguran ilani icin de benzer seyler geldi ne yazikki. Gerek bu siteden gerek diger forumlardan pek cok arkadas baliklari almak istedigini soyledi. Ne yazikki sadece bir kac tanesi takas teklif ediyordu. Normaldir, insanlarin elinde yoktur gibisinden dusunurum genelde bu konularda. Art niyet aramam. Ama baliklari almak icin once tum baliklarinin oldugunu, sonra annesi izin vermedigi icin balik besleyemedigini, izin alamiyorsa benim baliklarimi nasil besleyecegini sordugumda da sikisip dilerse arkadasindan benim icin amerikan zebra alabilecegini soyleyen biri cikti karsima dun aksam. Ustelik dun aksam hic baligi olmadigini soyleyen bu adamin forumda amerikan zebra ilanini gorunce cok sasirdim. Maddi degeri 50 Ytl'yi gecmeyecek bi kac balik ugruna adam tek ayak ustunde 40 yalan  soyluyor. Bu ben ve benim gibi dusunen insanlari forumda paylasimci olmaktan sogutuyor acikcasi. Ben yine de bu tur insanlara karsi hediye ilanlarima devam edecegim. Kandirilsam da, aldatilsam da insanlara yardimci olmaya calisacagim. Bu uzun konu icin hepinizden ozur diler, saygilarimi sunarim. karaveloglu2008-03-11 09:25:33
Öneri
    Bitkili tankiniz varsa araya kirmizi baliklar koyun bence. 1 e 3 disi kilickuyruk gibi. Kirmizi ile yesil guzel uyum gosteriyorlar. Neonlar oldukca hassas baliklardir ama bitkili akvaryumlarin da vazgecilmezleri arasindadirlar. Pembe tetra olarak satilan baliklardan alabilirsiniz. Canli doguran besleyecekseniz en basta fazla balik almaniza gerek yok. Onlar zaten zamanla cogalacaklardir. Saygilar.
kılıç kuyruk
[QUOTE=karsinojen]Ben kılıç kuyruk öneririm , molilere göre daha fazla yavruluyorlar ve çok dayanıklı balıklar.
Ayrıca moliler, velifera ile çiftleşmezler. Kılıçlar valifera ile lepistesler moliler ile çiftleşir.
Saygılar.
[/QUOTE]
 
Benim akvaryumumda bi suru kilic ve velifera var ama daha ciftlesitklerini gormedim. Veliferalar ile moliler ise surekli ciftlesiyorlar. Tecrube konusuyor.
kılıç kuyruk
    Moliler cok guzel baliklardir. Veliferalar ile de ureyebilirler. Degisik renk varyasyonlari bulabilirsiniz. Bakimlari kolaydir. Yemlemelerini ve dip cekimlerini duzenli yapar ve akvaryumunuzu guzel bitkilendirirseniz oldukca fazla yavru alabilirsiniz. Kiliclara gore biraz daha hassastirlar ama bakimi zevkli baliklardir.
kılıç kuyruk
    Kilickuyruk da diger canli doguranlar gibidir. Hatta bazilarindan cok daha dayaniklidir. Akvaryumdan atlama ve erkekler arasi catismalar haric bir sorun cikarmazlar. Tabi yavrulari yeme konusunda oldukca israrli ve bsarilidirlar. Bunlari unutmayin.
Dişi lepistes: bunlar nedir?
   Bu kesinlikle bir parazite benziyor. Hastaliklar ve ilaclar kismindan yardimci birseyler bulabilirsiniz umarim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.