ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aqua42
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2023 00:54
Son Ziyaret:
03 Ekim 2023 14:28
Toplam Mesaj:
34 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
AQUA 42
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

AQUA 42

SON 10 MESAJI

El Yapımı Yavruluk Güzel Sonuç
Yavruluk anaç balığı strese sokar ve stresten kaynaklı ölümler yaşanabilir. Akvaryumunuzu güzelce bitkilendirip balıklarınıza gerekli miktarda protein verdiğinizde bir süre sonra yavru yememeye alışacaklar.
Şu aşamada yavru balıklara kullandığınız kaliteli yemleri çok ufak hale getirip verebilirsiniz, ayrıca artemia ile beslemeniz canlıları daha hızlı büyütür.
Lepistesim Hamile Mi
Henüz hamileliğinin başlarında.
İlk Bitkili Akvaryumum
Bitkilerin birbiriyle olan uyumu birkaç hafta içinde belli olacaktır. Gül hızlı büyüyen bir bitki ve dolayısıyla sudaki mineralleri diğer bitkilere göre daha hızlı tüketecektir. Eğer uyumsuzluk olursa yerine farklı bir kırmızı bitki tercih edilebilir. Bambu tecrübem yok umarım o da diğer bitkilerle uyum sağlar.

Bu hacim için Endler tercih etmek daha güzel olabilir, yanına birkaç nerite salyangozu eklenip camda oluşacak yeşil nokta sorunu giderilir. Ayrıca monte carlo iyice büyüyünce karidesler de eklenebilir.

80 Litre 65cm Akvaryuma Dekor
Gayet doğal bir akvaryum olmuş tebrikler. Canlı doğuranların yalnızca canlı doğuranlarla beslenmesi gerektiğini düşünen birisiyim. Cüce gurami, zebra danio, rasbora, beyaz bulut dağı balığı türlerinden vazgeçmek canlıların sağlığı ve yavru alma konusunda iyi olacaktır.

Akvaryumun arkasına siyah fon yapmanız renkleri daha güzel gösterir. Ayrıca sarı ışık hem suyu kirliymiş gibi gösteriyor hem de canlıların rengini %100 gösteremiyor. Tavsiyem pembe renk karışımlı bir led kullanırsanız hem canlılar mükemmel gözükecektir hem de bitki gelişimleri hızlanacaktır.
Kılıçkuyruklarım Ürer Mi? 3 Erkek 9 Dişi İdeal Mi?
[QUOTE=SadeceAkvarist]Ölçüler:Bilinmiyor
Canlı Türleri:Lepistes,Kılıçkuyruk,Moli,Zebra Danio,Neon Tetra
Bitki Türleri:Su Mercimeği,Kıl Yosun
Tankın Yaşı:4 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma:Pipo Filtre-Gün Işığı(Florasan)
Tasarım ve Dekorasyon:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236496/050220230020031.jpg[/IMG][/QUOTE]

Akvaryumunuz kılıçkuyruk beslemek için çok küçük. En güzel bekleyeceğiniz tür bu hacimde endler veya lepistes beslemek olur.

Kılıçkuyruk erkekleri arası üstünlük mücadelesi olur ve zayıf düşen erkekler akvaryumda saklanarak yaşar. Sık sık birbirlerine karşı rekabeti gözlemlersiniz.
Beyaz Dışkı
[QUOTE=TuRKeR]

if {Karnında göçme varsa}
iç parazit, go to sarımsak
else {karnında gçöe yoksa}
kabız
go to haşlanmış bezelye

end
Hell Awaits !!!


[/QUOTE]

printf("software developer detected");
Bu Tür Ne Olarak Anılıyor
Harika bir tül kuyruk kılıçkuyruk. En az 100 litrede, güzel akvaryumlarda beslenmesi gereken narin bir canlı.
Bitki Sorunum
Gübrelemede bir sorun olmadığına göre tek akla gelen seçenek aydinlatmanin zayıf olması. Aydınlatmayı biraz daha güçlendirin. Mayali sistem deneyebilirsiniz. Fotograftaki bitki türleri için de şunları araştırın : Hygrophila türleri, Echinodorus Uruguayensis, Cryptocoryne
Deprem Dolayısıyla Evde Değilim. Ne Yapacağım?
Geçmiş olsun. Low tech akvaryum için korkmaniza gerek yok orada az kayıp olacaktır belki de hiç. Bitkili olması büyük avantaj. Lepisteslerden doğuracak olan varsa o yavruları yiyip hayatta kalacaklardır ayrıca yosunlarla da besleneceklerdir. 200 lt lik akvaryumda beslediğiniz canlılar da oldukça dayanıklı türler umarım minimum kayıpla atlatırsınız.
15 Lt İçin Balık Veya Omurgasız Türler Tavsiyesi
[QUOTE=Azmann]Merhaba elimde 15 lt bir tank var. Hobiye yeni başladım. Ben bu tankta 5 adet karides 1 adet elma salyangozu ve 1 adet midye koymayı düşünüyorum sizin bana önerebileceğiniz bir tavsiye varmı ?
(Beta hariç)[/QUOTE]

Midye akvaryum ortamına adapte olamayabiliyor bence koymayın. Ayrıca elma salyangozu yerine nerite tercih etmeniz de iyi olacaktır, camlarda zamanla oluşabilecek yeşil nokta sorununu çözecektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.