ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BUGRACAGATAY
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ocak 2008 21:58
Son Ziyaret:
17 Mayıs 2021 23:04
Toplam Mesaj:
1596 [0.27 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
BUĞRA ÇAĞATAY
Doğum Tarihi:
11 Haziran 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Forum imzası yaptırmak isteyenler İçeri
Merhaba;

    Banda yapabilirseniz çok sevinirim.

Ad Soad: BUĞRA ÇAĞATAY

DİSCUS RED MELON

BU RESİMLERDEN SEÇEBİLİRSİNİZ







BUGRACAGATAY2014-03-28 13:13:28
550 LT RED MELON TANKIM. ÇİFTLER HAZIR YUMURATLARD
[QUOTE=burak]Buğra emeğine sağlık gayet güzel görünüyorlar, tatil sonrası dekor işinide halledersen tadından yenmez, ben tek tip değilde discusta bol çeşit olmasından yanayım, nasıl olsa üretim gibi bir gayemde yok.

Şimdi koleksiyona blue dıomondda ekledimmi benim tank tamamdır.
[/QUOTE]

     Kardeşim teşekkür ederim. Evet boşken çok güzel olmuyor ama dekor ve iki tür tera ve biraz mlekle çok güzel olacak dekor içinde güzel şeyler planladım. Aslında bende discusta bir kaç türden yanayım ama bu balıkları alırken paket halinde bulduk ve çok güzel oluncada kaçırmak istemedim ilerleyen dönemlerde takasla bende senin ki gibi farklı türlerden oluşan bir koloni oluşturabilirim. Yavru almak her beslediğin balıkta çok güzel ama ben artık alıp büyütmekten biraz yoruldum açıkcası oğlan büyüdükce de bu kadar vakit ayırmak daha zor oluyor son dönemde bunların bile bakımını zaman zaman aksattım o yüzden artık dekoru yapıpkarşısına geçip seyretmeyi daha çok istiyorum artık biraz keyif zamanı diyelim bunada. Yumurta dökmelerni seyretmekle yetineceğiz artık.
Sonunda Bende Kumlandım..
Merhaba;

     Kardeşim maşallah dekor olunca tank dahada güzel olmuş. balıkların da maşallahları yavrularını görürsün inşallah. Bende dekor aparken bir el atarsın artık.
550 LT RED MELON TANKIM. ÇİFTLER HAZIR YUMURATLARD
Merhaba;


     Uzun zamandır konuyu gücellemiyordum güncelleme zamanı gelmişti artık. Şuan için üç çift garantileşti düzenli olarak yumurt dökmeye devam ediyorlar ama ayıramadığım için yumurtalarda diğer balıklar tarafından yenmeye devam ediyo. Yumurta dökmelerini kurlaşmalarını bile seyretmek çok güzel keşke ayırma şansım olsada yavruda alabilsem ama bunun için şuan ne vaktim nede yerim mevcut. Aslında yavru alma gibi bir derdim de yok ama beslediğiniz canlıdan yavru almak ve en baştan gelişimini seyretmek en büyük haz.

      Balıklarım da gelişim yavaş yavaş tamamlanıyor. Sanıyorum 4-5 ay için de tam damızlık boya ulaşmış olacaklar dekor işini bu yaz başı halletmeye hedefliyordum ama hem gelişmeleri tamamlamalarını hemde yaz döneminde akvayum da yaşanan olumsuzlukları düşününce yaz sonuna ertelemeyi daha doğru buldum. Dekor tamamen planlanmış durum da bu ay itibari ile de malzemeleri yavaş yavaş temin etmeye başlayacağım özellikle istediğim kütükleri bulmam zaman alacak ama önümde vakit var. Dekor amamlandıktan sonra tankta discuslarım 6-7 adet melek ve iki tür sürü halinde yüzen tetralar olacak bunlardan biri mutlaka penguen diye bilinen teralar olacak muhteşem bir sürü balığı ve yabıba da bir tür daha bulacağım.

      Sizler için biraz fotoğraf ve bir video çektim. Balıklar fotoğraftakinden çokdaha kırmızılar ama çekimlerde nedense renkler düzgün çıkmıyor aslına bakarsanız resimlerde çok iyi değil ama bu sefer lik idare edin artık.

      Yemlemeyi artık daha fazla kuru yemleme yapmaya başladım mama tabiki veriyorum ama kuru yem daha fazla veriliyor pul ,granür yem ayırt etmeden yiyorlar gün de 6 defa yemleme yapılmaya devam ediliyor. Su değişimini gün aşırı yapmaya başladım , her su değişiminde 200 lt değisu değişimi gerçekleşiyor.


      Şimdide fotoğraflara ve vidoya geçelim. Lütfen MAŞALLAHLARINIZI esirgemeyin.

Bunlar fotoğraflar.










Buda videomuz.

[VID]http://www.dailymotion.com/video/x1j673v_red-meloonnnn_animals[/VID]
BUGRACAGATAY2014-03-24 10:41:05
550 LT RED MELON TANKIM. ÇİFTLER HAZIR YUMURATLARD
[QUOTE=afatih]Maşallah Dostum çok sağlıklı gözüküyorlar. İnşallah en kısa zamanda yavrularına kavuşursun.
Bahsettiğin akvaryum gibi olacağına hiç şüphem yok.

Sağlıklı keyifli hobiler.

Selamlar.
[/QUOTE]

Merhaba;

     Kardeşim teşekkür ederim. Daha iyileri senin olsun. İnşallah bakalım yavaş yavaş pilanlama yapıyorum 3-4 aya kurulacak gibi.
550 LT RED MELON TANKIM. ÇİFTLER HAZIR YUMURATLARD
[QUOTE=Volkan ULUĞ]Bugra bey tebrik ederim sizi maşallah her alanda beslemiş olduğunuz balıkların hakkını veriyorsunuz. Umarım hayalinizdeki tankı kurmak sizin için zor olmaz. Sizde bunu başarabilecek tecrübe bilgi yeterince var diye düşünüyorum.

Saygılar,
[/QUOTE]

Merhaba;

   Volkan Bey öncelikle güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Hayalimde ki tank için bir kaç arkadaşım var onlardan istediğim desteği alabilirsem çok daha güzel bir tank ortaya çıkacak diye düşünüyorum ama tank için hala biraz vakte ihtiyacım var , nedeni ise beslediğim tür iri bir ırk daha fazla balıklarım büyüyecek ve tam büyümelerini tamamlamadan ev yapımı mamayı bırakmak istemiyorum. Şuan balıkları hem ev yapımı mama hemde çeşitli türler de kuru yemlerle beslemekteyim tank kurulumunu gerçekleştirdikten sonra ev yapımı yemi keseceğim ve su bozulmayacağı için hergün su değişimi yapmama gerek kalmayacak.
550 LT RED MELON TANKIM. ÇİFTLER HAZIR YUMURATLARD
[QUOTE=vel.erg]Ya ben bu discuslardan beslemeden ölürsem gözüm açık gidecek :( keşke bu balıklar bu kadar meşakkatli olmasalar…

Balıklarınız maaşallah çok güzeller gerçekten Allah sıkıntı yaşatmasın inşallah.[/QUOTE]

Merhaba;

     Veli Bey öncelikle Allah kourusun Allah size uzun ömür versin. Discus beslemek büyük zevk tabii biraz da meşakatli. Bu hobiyi yapan arkadaşlar genel de evde vakit geçirmeyi seven insanlar olduğu için aslında bu bakım da evde vakit geçirmek için güzel bir kaynak oluyor. Discus aslında zahmetli bir iş değil su değişimi bu işin zahmeti ise en yüksek oranda su değişimi düzeninizi kurduysanız yarım saatinizi almaz. Dayanıklılık konusuna gelirsek beslediğim bir çok tüeden daha dayanıklılar ve bu türü beslemek gerçekten büyük bir zevk.
550 LT RED MELON TANKIM. ÇİFTLER HAZIR YUMURATLARD
[QUOTE=ensar1903]Teşekkürler abi.Evet sanırım dediğin gibi tekrar işe yarayacak gibi gözüküyor o tank.İhtiyacın olduğunda çağır abi.Kolay gelsin. [/QUOTE]


Teşekkür ederim kardeşim. İhtiyaç olursa gelme canın sıkıldığında gel balıkları birlikte izleyelim.
550 LT RED MELON TANKIM. ÇİFTLER HAZIR YUMURATLARD
[QUOTE=ensar1903]Çok güzel hareketler bunlar.
İnan kendi balıklarım yumurta dizmiş kadar sevindim abi.Bencede sağlam bir çift kendine ayır ve dene derim abi.MAŞALLAH 
[/QUOTE]

 Teşekkür ederim kardeşim. İnşallah daha iyisi senini olur. Sanıyorum aşağıya indirdiğimiz tankı çıkaracağız yukarıya gibi tekrardan.
550 LT RED MELON TANKIM. ÇİFTLER HAZIR YUMURATLARD
[QUOTE=omardaing]Çok güzel olmuşlar maşallah. Yumurtalar mantarlaşmış mı? Yoksa ekranda mı öyle görünüyor?
[/QUOTE]


Merhaba;

    Ömer Bey öncelikle teşekkür ederim. Yumuratalar da bir mantarlaşma yoktu sanıyorum fotoğrafta o şekilde çıktı ama tank kalabalık olduğundan ertesi gün yumurtaları yemişlerdi. İlk mesajlarımda da belirtmiştim yavru almak için uğraşmayı düşünmediğimi ama bu iki çift beni çok heyacanlandırdı en azından bir çifti ayırarak belki bir yavru alma ve büyütme tecrübeside discusta edinebilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.