ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Libidish
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
89
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Nisan 2021 04:13
Son Ziyaret:
11 Saat 29 Dakika önce
Toplam Mesaj:
76 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berkay Eren Bircan
Doğum Tarihi:
12 Temmuz 2000
Yaş:
23
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci/Grafiker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berkay Eren Bircan L144 Longfin blue eye Clown killifish 80 litre lowtech bitkili 65 litre low tech bitkili

SON 10 MESAJI

Beta Balığım Köpük Yuva Yaptı
Betta yavruları ilk zamanlar artemia yiyemeyecek kadar ufaklardır.
Betta Akvaryumu Kurmak İstiyorum
[QUOTE=Fitil]

Bende sizin yorumunuzu bekliyordum teşekkür ederim. Evet kastım balık koyduktan sonra oluşan bulanıklık. Nitrat nitrit mevzusu sanırsam. Aslında kafamdaki plan biraz değişti. 30 litre akvaryuma birkaç hafta önceden çim yetiştirip kurmak istiyorum akvaryumumu.

hmpk almak istiyorum sanırsam onların kuyrukları erise bile kısa kuyrukları olduğu için kolayca toparlar diye düşünüyorum.

Yem konusuna gelince. Aslında canlı yem benim çok gözümde büyüyor odamda canlı kızıl kurtlar olduğunu hayal etmek bile insanı biraz geriyor. Onun yerine internetten baktığım kadarıyla kurutulmuş kan kurdu satılıyor "sera" markasının. Tabiiki canlı yemin yerini tutmaz ama besin değeri protein yapılı olduğu için azalmıyor diye biliyorum. Yani canlı yem kısmı beni biraz tedirgin ediyor onun yerine sera bettagran, tetra betta granül, ve sera bloodworm almayı gönlümden geçiriyorum.


Sağlık açısına gelirsek balığım için internette Betta Bonny isminde bir vitamin takviyesi gördüm onu almayı düşünüyorum. Onun dışında şebeke suyu kullanacağımdan ötürü Reeflowers Effective Condutioner almayı düşünüyorum . Ağır metalleeri temizleme adına. Yalnız birşey kafama takıldı. Çeşme suyunu hemen akvaryuma ekledikten sonra bu düzenleyiciyi kullanınca balığı direkt suya bırakabiliyormuyuz onu anlamadım. Ve bu düzenleyici ilerde oturmuş akvaryumda kullandığımda yararlı bakterileri öldürürmü?

Bakteri kültürü mevzusu da ayrı kafamı karıştırdı. Hali hazırda yeni kurulum yaptığım transgenetik tetralarım var bunların akvaryumumdaki suya hiçbirşey katmadım balık yükü fazla olduğu için 2.günden suları bulanıklaştı. Bakteri kültürü oturana kadar ben yeni betta akvaryumumun çimlenmesini bekliyor olacağım bunun için ek olarak "seachem stabilty" isminde bir çözelti gördüm bakteri kültürüymüş. Bunu almadan hali hazırda oturmuş bakteri kültürü olan akvaryumumdan koysam bir sorun yaratırmı?


Birde bahsettiğiniz blackwater olayını anlamadım sanırsam oda satılıyor ve yukarıda dediğim birkaç çözeltilerin muadili bir çözelti. Biraz bahsederseniz sevinirim teiekkürler

[/QUOTE]

Öncelikle merhaba, hazırda oturmuş sağlıklı bir akvaryuma sahipseniz onun filtresinden aldığınız süngeri yeni akvaryumunuza sıkabilirsiniz yeterli olur tekrar bakteri kültürü için bence özel bir sıvıya ihtiyacınız olmaz.
Blackwater içinde kızılağaç kozalağı alıp akvaryuma atabilirsiniz suyu hem karartır hem de suyu az da olsa yumuşatacaktır.
Size önerim ufak birkaç kök(mangrow vb) birkaç lowtech bitki ve kozalak kullanmanız. Ayrıca yine bu benim kişisel düşüncem bunları uygulayıp bakteri kültürünün de oturmasını bekledikten sonra akvaryuma ek olarak vitamin takviyesi yapmanıza gerek yok.[EDIT]Libidish,2023-09-30 01:35:03[/EDIT]
Biohome Nedir?
Herhangi bir dijital mecra ortamında sohbet ederken kullanılan caps lock (büyük harf kullanmak) bağırmak anlamına gelmektedir. Lütfen saygı çerçevesini aşmayalım.


Not: konu kısmında tarafsızım sadece son mesajları gördüğümde belirtmek istedim.[EDIT]Libidish,2023-08-23 02:39:12[/EDIT]
Yeni Aldığım Balik Hemen Öldü
Anladığım kadarıyla aldığınız yeni balıkları alıştırmadan akvaryuma eklediniz. Yeni balık alındığında akvaryuma eklemeden önce balıklar bir kaba alınıp koyulacak akvaryumun içerisine bir hava hortumu atılıp damla damla akacak şekilde en azından 20-25 dakika bekletilmeli. Eğer hava hortumu vs yoksa da koyulacak akvaryumdan az az su alınarak belirli aralıklarla kaba eklenmeli. Kesinlikle ama kesinlikle dışarıdan gelen su akvaryuma eklenmemeli balıklar file ile alınıp akvaryuma direk eklenmeli.
Aquawıng 30w Filtre İyi Midir?
Merhaba ben gereksiz bir filtre olduğu görüşündeyim. Bu fiyat bandında hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama daha iyi bir ikili elde edebilirsiniz bence. Küp bir 100lt akvaryum + şelale filtre gibi... Tabi bunları besleyeceğiniz türlere bağlı olarak seçmelisiniz. Benim söylediğim ikilide bitkili bir akvaryum canlı doğuran akvaryumu veya bir çift cüce ciklet türlerinden besleyebilirsiniz. Büyük ciklet balıkları beslemek istiyorsanız daha büyük hacimli bir akvaryuma ve bence bir dış filtreye ihtiyacınız var. Not : bunlar benim görüşlerim %100 doğruluk payı yoktur.[EDIT]Libidish,2023-08-04 01:55:21[/EDIT]
Apistogramma Hongsloi Yavruları
Yavrular gelişmeye devam etmekte cinsiyetleri hakkında bilgi için tecrübeli büyüklerimi ve arkadaşlarımı davet ediyorum.

https://youtube.com/shorts/N1lAKPaDGQ0?feature=share
Arkadaşlar Balıklarım Kavga Ediyor Ne Yapmalıyım?
Hacim bu ciklet türleri için maalesef uygun değil. Hacim büyürse bu problem ortadan kalkacaktır. Ayrıca olabildiğince doğal malzemeler dekorlar kullanmakta da fayda var. Yapay dekorların büyük kısmı suya salınım yaparak balıklarınıza zarar verecektir.
İç Filtre Ses Sorununa Bulduğum Çözüm
Eğer yüzey dalgalanıyorsa bir problem olmaz.
Beta Balığı Üretimi Yapmak İstiyorum Bilgisi Olan?
Merhaba, merak ettiğim birkaç soru var ;
1- Betta yavruları ilk doğduklarında bolca protein içerikli besine ve çok ufak micron yemlere ihtiyaç duyarlar bunlara hakim misiniz ?
2-Betta balıkları ortalama tek seferde 50-150 yavru verebilir bu yavruları sağlıklı bir şekilde boylandıracak akvaryuma sahip misiniz?
3- Bu adımları geçtiniz yaşattınız yavruları bu yavrular büyüdüklerinde cinsiyetleri belli olduğunda erkek balıkları tekleyebilecek yeriniz var mı atıyorum 40 erkek yavru çıktığında 40 ayrı alana ihtiyaç duyacaksınız.

...
Demek istediklerim kötü şeyler değil öncesinde tepki görmemek için bu mesajı yazmak istiyorum. Açtığınız konuları incelediğimde bettalar hakkında çok fazla bilginiz olmadığını görüyorum. Yukarıda bahsettiğim adımları geçmek zor ilerisi daha zor bu balıklar hassas olduğundan yavru iken hava kesesi gibi problemler yaşanabiliyor. Hevesinizi anlıyorum lakin bence balıkları alır almaz üretmeyi düşünmekten ziyade araştırın.
Su Geçişli Bölmeli Akvaryum
Ciklet balıkları için normal bölmesiz bir akvaryum daha doğru olacaktır. Tabi ciklet balıkları cüce ciklet türlerinden değilse yüksek hacim istediklerini de unutmayalım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.