ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rokozay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Şubat 2008 14:25
Son Ziyaret:
03 Aralık 2008 11:56
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ferhat Can
Doğum Tarihi:
25 Aralık 1972
Yaş:
51
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ferhat Can
Ankara

SON 10 MESAJI

Yavrulardaki ciddi Yaralanma-Hasar
Fotoğraf: Video
http://www.youtube.com/watch?v=DtNPfiaqzLY

Canlıdaki Belirtiler:
Kuyruklarda yaralanma,
Akvaryum Kapasitesi (litre):
150
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
4 yetişkin Lepistes 15-20 yavru
3 Yetişkin kılıç kuyruk  10-15 yavru
4 Neon
2 Albino çöpçü
2 vatoz
2 MAGNAKARTA (? - !)
1 Elma salyangozu (ceviz büyüklüğünde)
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
sıcaklığın 3 gün önce ısıtıcı arızası yüzünden 22'ye inip bir gün sonra 30'a çıktığı olmuştur
Filitrasyon:
2 iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Ayda birkaç damla Contra
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Her hafta düzenli %20 su değişimi..
 
-Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım emin değilim. Birkaç gün önce bir kılıçkuyruk yavrusunun kuyruğunun ve gövdenin kuyruğa yakın yerin üst kısmın ciddi yaralandığını farkettim.. bir gün sonrada aynı boyda başka bir kılıçkuyruk yavrusunun benzer şekilde yaralandığını gördüm.. ikisinide diğer balıklardan korumak adına yavruluğa aldım.
Merak ettiğim buna neyin sebep olduğu.. Balıkların genelinde hatta daha küçük yavrularda şu an için benzer bir yaralanma yok.
Acaba magnakartalardan (yanlış yazıyorsam affedin) şüphelenmekte ne kadar haklıyım.
Şüphelenmemin nedeni bu balıkların bezelyeden daha ufak istenmeyen salyangozlara karşı sergilediği hırçın ve yırtıcı tavır.
 
Bazan da (ekseri kurutulmuş kan kurdu attığım zaman) maknakartaların daha da hareketlenip, hırçınlaşıp diğer balıkları kovaladığını farkediyorum..
Eğer emin olursam magnakartaları gözden çıkarttım..Akvaryumcuma götürüp başka bir dost ile takas etmeyi düşünüyorum
Bu yaralanmalara sebep Bilmediğim başka bir sebep olabilir mi?
Estetik sistem Resimli
Sabih bey  size iki öneri
 
1. Akvaryum aydınlatması ile ilgili..  Sanırım Balasttan sonra ampüllere giden kablo kısa.. O kabloları mümkün olduğunca uzatıp balastları altta bir yere hatta zemine bile koysanız hem görüntü kirliliği hemde riski azaltırsınız.. Eğer elektrik konusunda bilginiz yok ise merak etmeyin herhangi bir sorun olmaz uzatınca..
 
2. Fotoğrafları yüklediğiniz adresin linkini buraya yapıştırma usulü alın
 
son verdiğiniz fotoğrafın linkini örnek olarak yapıştırıyorum
 
 
bu sizin fotonun linki
 
bunun başına       [.img]
sonuna da            [./img]
eklerseniz fotoğraflarınız bu sayfada görünecektir
 
Önemli not : köşeli parantezden sonraki noktayı koymayın.. sizin görebilmeniz için ben koydum ama siz bu iki komut arasına yapıştıracağınız fotoğraf linklerinizde o noktaları koymayın.
 
 
 
şeklinde yaparsanız fotoğrafınız aşşağıdaki gibi görünecektir
 
Estetik sistem Resimli
Fotoğrafların tamamını gördüm.
Bunu yapmak kadar birde paylaşmak için emek harcamışsınız.. Zahmetinize teşekkür ederim.
 
Yalnız son fotoğrafa geldiğimde açıkcası hayal kırıklığına uğradım..
 
Estetik adına o kadar zahmetten sonra o balastların kapağın üstünde durması umarım geçici bir durumdur.. Big%20smile
 
kolay gelsin.
ışık problemine çözüm
[QUOTE=wolfman]Sadece oyle yapcaz yaniLOLo benim de aklıma gelmişti.ben daha yaratıcı bişeyler bulursunuz sandımBig%20smileolsun yinede teşekkurler. [/QUOTE]
 
yaklaşık 10 dakika kaşınma sonucunda bütün zihnisinir performansımı harcayarak istediğiniz kıvamda bir birşey buldum ama uygulayabilenin elini öperim.
 
Tüm Akvaryum camını likit kristal panel (LCD) ile kaplayıp ışıklar kapandığında siyah olacak şekilde elektrik verilebilirse sanırım arzunuz gerçekleşmiş olur.
 
derken LcD de kullanılan polarize filtre geldi aklıma
sayın wolfman eğer akvaryum camı büyüklüğünde polarize filtre bulabilirsek ışıkları kapattığımızda bu polarize filtreyi 90 derece çevirebilecek bi mekanik düzenek hazırlayabilirsek buda çözüm olabilir.
 
diğer taraftan forumda çokca paylaşılan arka fon çalışmalarını öne alırsak yada yeni bir "ön fon çalışmaları" akımı başlatabilirsek buda sizin sorununuza çözüm oluşturabilir.
 
balıklara uygulanabilecek şartlı reflekse dayalı bir takım düşüncelerimde var ama bunu biraz daha düşünüp ayrıntılandırdıktan sonra paylaşayım
 
Embarrassed  Big%20smile
Elma Salyangozum Yumurtluyor
amman tecrübeye müracat..
uzun zamandır (yaklaşık 1 aydır) akvaryumumda gezinen ceviz büyüklüğündeki elma salyangozum su seviyesinin üstüne, akvaryum camının bitimine (kapağa değen kısmına) yumurtlamış.
Bu yumurtaları yaşatmayı çok isterim.
Bulundukları yer gayet nemli, belki hava taşından çıkan kabarcıkların sıçrattığı minicik damlacıklarda değiyordur üzerlerine..
 
Bu vaziyette kalmaları en iyisi sanırım. iki adet boş yavruluğum ve ayrıca içi dolu bir yavru tankım mevcut.
 
Sormak istedğim hiç eşi olmadığı halde yumurlayan salyangozum yumurtaları nasıl dölledi..
 
ve daha önemli sorum. eğer bu yumurtalardan minik salyangozcuklar çıkıpta suya düşecekse bunların benim karma canazorlar tarafından yem edilmesini nasıl önlerim
 
2e 3d yetişkin lepistes (+10  bir aylık yavru)
1e 2d kılıç kuyruk
2 albino çöpçü
4 neon
2 vatoz
1 elma salyangozu
Bolca gri-siyah minik salyangoz..
 
 
 
rokozay2008-04-01 17:51:26
200/200/160 (Konu kilitlenebilir)
Allah utandırmasın, İnşallah çok başarılı bir çalışma olacak.
 
Herşeyden önce bu kadar mütevazi ve eleştriye açık olunması bu projenin başarı garantilerinden biridir.
 
Bilmiyorum destek yada motive edici bir unsur olurmu ama birkaç yıl önce bir yapı fuarında "eğlence havuzu" görmüştüm. Seyyarmı desem yoksa monte/demonte mi desem tam adını koyamıyorum. Yaklaşık 3-4 metre çapında 1,5 m derinliğinde içine girilip yüzülebilmek maksadıyla imal edilmişti. Demir profilden çevreleyen ayaklardan ve o ayakların üstüne örtülüp içinde bir hacim yaratan polyester bir örtüden ibaretti.. Tabirimi mazur görün ama biraz incelemeyle çok ihtişamlı görünen o havuz gayet dandikti. Böyle bir havuzun dayanıklılığı insanların içine girip yüzmesine bile sızdırmama garantisi veriyorsa sizin bu araştırmacı ve dikkatli çalışmanız haydi haydi başarıya ulaşır.
 
Evdeki akvaryum hüsranınızı az önce okudum orayada birşeyler yazacaktım ancak şu anki çalışmanız olumsuz etkilenmesin diye şimdilik kendime saklıyorum.
 
Bu arada geçenlerde sızdıran akvaryumum için sohbet ederken bir yapıştırıcı gösterdi arkadaşım internetten.. Sanırım su dolu bir akvaryumu bile zarar vermeden küçük sızdırmaları tamir edebiliyormuş. Tekrar bulabilirsem buraya linkini eklerim.. olaki bir sızdırma anında imdadınıza yetişir.. okuyan takipçilerden bir bilen varsa eklemesinide ayrıca rica ederim.
 
Bütün teknik zorluklardan bağımsız benim bu konuda farklı bir soru işaretim var..
Zevkler tartışılmaz gerçi ama bu akvaryum hobisinde tek amacımız seyir zevki değil sanırım. En azından benim için akvaryum sadece seyretmekten ibaret değil. Akvaryumun düzenlenmesi, yavrulama ve yavruyu büyütme heyecanı, Anlaşamayan balıkların tespiti, Balıkların çiftleşme ve kur merasimleri vs..  Bu kadar büyük bir tankta bu meşgale ne kadar elverişli olacak..
Benimde birgün içine girebileceğim kadar büyük bir tank sahibi olma hayalim var ama bu saydıklarımda kendime sorduğum sorular..
 
Şu ana kadar başarılı olarak görüyor ve devamını diliyorum
Lepistes üretimi
[QUOTE=pashayavuz]Bende 200 lt tank yaptırıyorum ve lepistes bakcam şuan 15 adet erişkin var 70 adet yavru o zmn bende daha fazla yetişkin almayayım kısa sürede 100 ü bulur .
[/QUOTE]
 
ahh keşke herzaman işler yolunda gitse
felaket tellalığı yada şom ağızlılık yapmış olmayım ama özellikle canlı doğuranlarda bazan akvaryuma bir hastalık musallat olur tüm balıklarınızı kaybedersiniz. Ben yaklaşık 150 kılıcımı 2 günde kaybettim.
Balığım Ne Zaman Doğurur? (canlı Doğuran)
3-5 gün önce yaptığım gözlem..
Bilmiyorum ne kadar doğru ve ne kadar uygulanabilir ama paylaşayım..
3-5 gün önce Anaç lepistes yem kovalamayı ve pislik çıkartmayı kesti.
Zaten karnı şiş ve siyahtı. Çok eskiden lepistes yavrulaması tecrübem olsada araya uzun yıllar girince unuttuğum için emin değildim..
Hemen sakince yakalayıp yavruluğa aldım. birkaç saat içinde yavrulama başladı. Önce sanırım döllenmemiş cansız 3-5 yumurta çıkarttı. Suyun içinde yağ benzeri gibi ama dibe çöküyorlardı. sonra birer birer yavrular çıkmaya başladı. 10-15 dk arayla 2'şer, 3'er tane çıkarttı. Bazı yavrular çıkarçıkmaz hareket ederken bazıları hareketsiz ve yuvarlak halde yavruluğun dibine çöküyordu. Hele bazılarında karınlarına yapışık renksiz baloncuğun içinde kırmızı damar benzeri şeylerin kalp atımı gibi hareket ettiğini görmek hayli şaşırtıcıydı. 4-5 saatlik yavrulama sonucunda yaklaşık 20 tane sayabildim. Ama 5-7 adet kadarı dipte hareketsiz yuvarlak şekilde duruyordu. Anaç lepistesi alıp ana tanka bıraktım. Hareketsiz olanları ölü doğdu zannedip çok dikkatlice almaya kalktım.. Ama dokunur dokunmaz pire gibi uçuşmaya başladılar..
Şimdi 20 kadar yavru sağlıklı görünüyor.
ve Yavruluğa bir anaç daha koydum.. Henüz pislik çıkartmaya devam ediyor. Micik yem kırıntısı atıyorum arada ve gözlemliyorum.. Halen yem peşinde.. .. 
Bu pislik çıkartma ve yem konusundaki son durumu yazacağım.. Sanırım son 24 saat yada doğum anı teşhisi için yardımı olur..
 
Bunu yapabilecek olan var mı ?
[QUOTE=deniz_06]Benim br önerim olacak, önceden genelde işe yarardı.
Bi balığı yakalamak istediğim zaman, hiç yakalicakmış piskolojisiyle yaklaşmazdım, balık korkmasın diye.Hareketsiz kalırdım yani, kendi farkında olmadan ağın yakınlarına hatta içine gelirdi zaten :) Bilmiyorum böyle yakalayan başka insanlar varmı :)
[/QUOTE]
 
Deniz bey sizin balıklar sazan mı ?  LOL Big%20smile
 
Benim yapmak isteyenlere bir önerim olacak..
Pişirme poşeti diye satılan fırınlara koyulan poşet var.. Gayet sağlam olacağını düşünüyorum.
Birleştirme işleminide tırtıklı bir şeyi (örn. demir testeresi) ısıtıp bastırarak yapabilirsiniz..
 
Deniz bey Allahta sizi güldürsün.. Hala gülüyorum. LOL
lafayette2008-02-23 19:21:19
İstenilen şekilde plastik kapak yapımı
Çorbada tuzum olsun.. (ve siftah olsun,.. forumda mesaj anlamında milli oluyorum dersem kızan çıkmaz umarım)
 
Benden önce polikarbon levha malzemesi hakkında bilgili arkadaşlar yeterince şeyler belirtmiş..
 
Benim tavsiyem "kaplaması" ve biraz makyaj yapılması konusunda olabilir.
 
Kaplama konusunda çeşitli yaratıcı malzemeler kullanılabilir. En yaygın ve kolay olanı yine reklamcılarda kullanılan PVC yapışkanlı folyodur. Son zamanlarda hemen hemen her yapı markette hatta büyük marketlerde tabakalar rulolanmış halde satılıyor üstelik oldukçada ucuz.
 teknik olarak bir iki püf belirteyim..
Bildiğiniz camsil sıvısını yapışacak yüzeye püskürttükten sonra yapıştırma işlemine gecerseniz eğri yada yanlış yapıştırmayı düzeltme şansınız olabilir. Yapıştırma işlemini bitirdikten sonra plastik ve keskin olmayan bir parça ile (örneğin tarak arkası veya çakmak kenarı) sıyırma işlemi (sıvama) yaparak aradaki camsil sıvısını ve havayı alabilirsiniz. Daha da küçük kabarcıklar kalırsa bir iğne dokunuşu ile o kabarcığı delip sıvazlayabilirsiniz. Saç kurutma makinesi ile biraz ısıtmanız daha iyi yapışma sağlayacaktır ama fazla ısıtmamaya dikkat edin.
 
Görsel olarak benim tercihim ağaç desenli folyolar.. mermerde fena durmuyor..
 
birde biraz ehil için bir püf söyleyim.. şekil verme aşamasında kesik yaptığımız yüzey dışa bakıyordu.. eğer her kaburganın arasını kesip bunu içe gelecek şekilde yaparsak yuvarlak (yarım silindir) kapak elde edebiliriz..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.