ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kursunlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Şubat 2008 00:05
Son Ziyaret:
27 Ocak 2019 23:32
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eyüp Kangal
Doğum Tarihi:
22 Mayıs 1984
Yaş:
39
İl:
Bursa
Meslek:
İşletme Müdürü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eyüp Kangal
130X50X35
210 LT (50 Adet sarı prenses Kolonisi 7 adet yunus Kolonisi )

120*40*60
288LT (sarı prenses yavru ve yunus yavru koloni)

SON 10 MESAJI

Discus Yem Önerileri
Arkadaşlar Merhaba,

Uzun zaman üretimini ve bakımını yaptığım yunus ve sarı prenseslerden vazgeçerek, Discus akvaryumu kurdum. Forumdan epey faydalandım. Balıklarım gayet sağlıklı görünüyorlar.
Bir arkadaşımın verdiği dana yüreği ile bir süre besledim fakat kuru yem olayına geçmem lazım iş yerinde dolapta dana yüreğini muhafaza edemiyorum bozulup bozulmadığı konusunda hep şüphelerim oluyor. Bana önerebileceğiniz balıklarımı sağlıklı büyüte bileceğim yem öneriniz var mıdır? Sera Discus granulat nasıldır ? sizlerden fikir almadan yem almak istemedim.

[EDIT]kursunlu,2016-05-23 14:35:08[/EDIT]
Bursa'da 200cm Eninde Akvaryum Gerekli
Arkadaşlar merhaba,
200 x 60 x 60 yada 200 x 55 x 60 gibi kombinasyonları olan mobilyalı bir akvaryum almayı düşünüyorum. Bunu aldıktan sonra elimde 120 x 35 x 55 ve 105 x 35 x 65 cm ölçülerinde ki iki akvaryumu elimden çıkaracağım.

Araştırmalarımı yaptım aslında fiyatlar o kadar yüksek değil ama belki elinde ihtiyaç fazlası olan arkadaşımız vardır diye foruma da yazmak istedim.

İyi yıllar...
Yeni kurulum su çok bulanık
Merhaba arkadaşım.. Öncelikle suyun berraklığı için dış filtre içine aktif karbon ilave edin bu sizin sorununuzu çözebilir.

sonra,
dış filtrenizin iç elemanların sıralaması yanlış olabilir , sıralamayı kontrol etmek istersen sıralama tersden 
yazılmıştır. 1 olan aslında en alt tabakasına yerleştirilecek olandır. Orada yazan zeolit ve aktif karbonlarda suyun berraklığı ile alakalıdır

 1-Seramik,bioball (mekanik filtrasyon)

2-Geniş gözenekli sünger
3-(opsiyonel elyaf) Substrat (biyolojik filtrasyon)
4-(opsiyonel elyaf) Zeolit + Aktif Karbon (+opsiyonel elyaf)


eğer dış filtrene zeolit yada aktif karbon koymak istemiyorsan bazıları zeolite karşıdır ben kullanıyorum bir sıkıntı yaşamıyorum onuda belirteyim ilacıda mevcut http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/azoo17255-cloudy-treatment-60ml-berraklastirici-85647032 buradan satın alıp kullanabilirsin.
Mücevher Hakkında Bir Sorum Var?
[QUOTE=BAYIR]110 litre akvaryumum var bu tankımın içinde 1 e 4 oranında imparator 1e 3 oranında sarı prenses ve 1 e 1 mücevher balığım var 2 balık daha alırsam akvaryum balıklara küçük gelmeye başlamaz mı? 60 litrelikte yavru tankım var içinde 7 tane 2 aylık sarı prenses yavrularım var.[/QUOTE]

Benim imzama bakarsan küçük gelmeyeceğini anlarsın. Fakat doğru bir şekilde su değişimi yapman gerek. Hafta da bir 20 Lt kadar su çekip yerine dinlenmiş ve akvaryum sıcaklığında olan suyu akvaryumuna takviye etmen gerek. Ben Hazır su takviyesi yapıyorum genelde haftada 4 TL masraf yapıyorum fakat her 15 günde bir yavru alıyorum balıklardan.  Unutmaman gerek diğer husus da yemleme yaparken yere yem düşmemesine dikkat et azar azar yemle balıklar yem için yarışırsa devamlı sağlıklı kalacaklardır.
Sarı Prenses Hastalık
[QUOTE=keremkutay]Bugün ters yüzüyordu eve geldiğimde.[/QUOTE]
Merhaba arkadşım, öncelikle geçmiş olsun. Ölüm gelmediği sürece çözümü var ama ölüm başlarsa sakin ol çünkü devamı da gelecektir.
Yakın zamanda akvaryumda fazla su değişimi yapıldı mı ? yada yeni balık alıp akvaryuma koydun mu ?
balik yemleme
Çok fazla canlı yem atıyorsanız balıklar bekliyor olabilir ;) ama bence Bayır arkadaşımın dediği gibi yem yemiyorsa yemini değiştirmelisin.
Anne ahliyi ne zaman ayırmalıyım=
Merhaba,
ayrı bir tankın yok ise 2 gün sonra koymanı öneririm. Ve yavruluk da yem yemeye bilir hayvan stres den dolayı ama 2 gün beklet derim hayvan kendini bir toparlasın yoksa akvaryuma saldığında güçsüz olduğu için hırpalanabilir.
Balığın Cinsi Nedir.
Sarı prenses ile beyaz prenses çiftleşmesi ile meydana gelmiş bir cinse benziyor :)
Mücevher Hakkında Bir Sorum Var?
[QUOTE=BAYIR]Erkek balığım kendine bölgesini yaptı ve kimseyi yaklaştırmıyor. Önceleri kırma bir ciklet balığım vardı baskın bir erkekti balıklar korkudan hep suyun üstünde yüzüyordu şimdi o balığı ayırdım ve değiştirmeyi ve yanına yunus almayı düşünüyorum. Neyse gelelim mücevhere dediğim gibi kendine bir bölge yaptı ama dişi balığım hiç oralı değil arada erkek balığım yanına gidip etrafında dönüyor ve kovalıyor sizce yavru alırmıyım?[/QUOTE]

Merhaba,
1 Erkek 1 dişi bakmak her zaman sıkıntı olmuştur. En az 3 dişi 1 erkek olmalı. 2 dişi balık daha eklediğinde akvaryuma erkek balık gövde gösterisine çıkacaktır.
balıklarım suyun ustune duruyor
[QUOTE=degiros]Selam arkadaslar saulosılerım var 4 gun once suyu degıstırdıydım balıklarımın bir kısmı suyun ustunde duruyor nedenı nedır acaba yardımcı olurmusunuz  cok moral bozucu bır durum agır hareket edıyorlar onceden elımı uzatınca kıpır kıpır gelıyorlardı sımdık yarısı motorun kenarında yuzeyde duruyorlar cok yavaslar:S:Syardımcı olursanız sevınırım[/QUOTE]

Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun. Aynı sıkıntı geçenler de benim başıma geldi atolye taşındığından suyun tamamını değiştirmek durumunda kalmıştım ve hemen balıklar sapıttı. suyun sıcaklığı, bakterilerin devamlılığı çok önemli. Balıklardan çok az sayıda sağ kalacaktır. Ölenler ölecektir çaresi yoktur boşuna ilaçlama yapma bence. 1 hafta boyunca her gün 4/1 su çek ve dinlenmiş ılık su takviyesi yap. Hava motorunu tam gaz çalıştır oksijeni bollaştır hatta varsa mavi ilaç dan biraz damlatabilirsin. Tekrardan geçmiş olsun. Ölen balıkların yerine kesinlikle şuan balık alımı yapma. en az 15 gün akvaryumun oturmasını beklemelesin. Yemleme olayını da kes zaten balıklar hasta iken yemlenmeye gelmezler aksiye yere düşen yemler zehir olarak balıklara geri dönecektir. Son olarak tavsiyem canlı bitki de eklemen akvaryuma.. Kimse Cichlidler ile canlı bitki önermez yerler diye ama benim akvaryumum da bir sürü var hiç de yemiyorlar.
Anubias Barteri Broad Leaf , Anubias Wrinkle Leaf ,Anubias Barteri Var Barteri ve Microsorium Pteropus Hardy Leaf Sp. bunları araştırıp akvaryuma koyabilirsin. Balıkların içinde akvaryumun görünümü için de çok faydalılar.

geçmiş olsun tekrardan...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.