ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OzgurAksoy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
102
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Şubat 2008 00:00
Son Ziyaret:
28 Aralık 2023 17:23
Toplam Mesaj:
175 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozgur Aksoy
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür Aksoy

SON 10 MESAJI

Betta Akvaryumu - İlk Akvaryum Denemem
[QUOTE=whoami]

Hocam konudan alakasız olacak ama fotoğraftaki filtreden memnun musunuz? Ne kadarlık bir akvaryumu çeviriyor? [/QUOTE]

Aquawing AQF500 filtrenin adı. Memnunum yaklaşık 25 litrelik bir akvaryumu çeviriyor. Oldukça sessiz çalışıyor. Ben biraz modifiye ettim, sıfır halinde 3 adet karbonlu elyaflı kartuş var. Onların takmak filtrenin hacmini oldukça daraltıyor. Açıkçası slim olması alırken tercih ettiğim bir şeydi fakat şu an slim yerine biraz daha kalın olmasını tercih ederdim.
Beta, Çöpçü, Vatoz Akvaryumu
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Akvaryumu Hygrophila Corymbosa Angustifolia, Nomaphila Siamensis, Anubias türleri ve Java moss ile bitkilendirdim. Görünüm oldukça değişti. Bitkiler büyüdükçe betta için dediğiniz orman görünümüne kavuşaçağımı düşünüyorum. Kum uygun değil yorumu geldiği için bitkilerin köklerine misket gübre takviyesi yaptım. Isıtıcı siparişi verdim. Vallisneria spiralis lerin kökleri erimişti onları çıkardım.Cryptocoryne leri diğer akvaryumuma aktardım.

Cüce vatozu diğer akvaryuma aktardım. Coryi geri veremedim. Akvaryumda kalmaya devam ediyor. Ayrıca akvaryumcunun tavsiyesi ile yosun yiyici olarak tanıttığı Borneo vatozunu ekledim. Eve gelince internetten baktığım kadarı ile pek doğru bir tercih olmadığını anladım. Açıkçası küçük boyutu ile beni kandırmıştı.

Buzlu cam görünümünde arka fon ekledim ama hava kabarcığı kaldı. Hava kabarcıklarından kurtulabilirsem arka fon kalmaya devam edecek yoksa şu an gözümü çok rahatsız ediyor.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/43397/091120212314011.jpg[/IMG]
Betta Akvaryumu - İlk Akvaryum Denemem
Elinize sağlık yeni baslayan için çok güzel akvaryum olmus. Hobiye minik arkadaşı kazandırdığınız için ayrica tebrik ederim. Aman dikkat edin çaktırmadan fazla fazla yem atmasin.

Saz eklemeniz gayet iyi olur. Akvaryumda dikine bir boşluk var. Onu kapatir ayrica bir kac yüksek kütük ile desteklerseniz çok güzel olur.

Şelale filtre ve asetat kağıdıyla sanırım su akis hizini kesmeye calistiniz. Pistialar çok hareket sevmiyor. Ben şöyle bir çözüm buldum. Pistialar için yaptığınız plastik parçayı Şelale filtrenin suyunun döküldüğü yere koydum. Pistialar o bölgeye geçemiyor. Ayrica selale filtreye sera crystal clear ya da elyaf koyarak su akisini yumusatabilirsiniz.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/43397/081120212315121.jpg[/IMG]
Neocaridinadan Zebra Danio Ve Neon Tetraya
Akvaryum gözüme çok kalabalık geldiği için bir ufak düzenleme gerçekleştirdim. Java mossları ve akvaryumda en çok yer kaplayan büyük yati kökünü çıkardım. Balıklar için daha rahat bir yüzme alanı oluştu. Bir adet cüce vatoz ekledim. Bir tane de Otocinclus ekleme niyetim var. Sizce akvaryuma ne gibi eklemeler, çıkartmalar yapılabilir ? Arka fon kullansam acaba daha güzel bir görünüm alabilir miyim ? Isıtıcının görüntüsü hoşuma gitmiyor, önüne ne tarz bir bitki ekerek saklayabilirim ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/43397/071120210856371.jpg[/IMG]


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/43397/071120210856381.jpg[/IMG]
Sun-sun 603b Filtre Dizilimi Nasıl Olmalı?
Yer değiştirmeye gerek olduğunu sanmıyorum. Benim tavsiyem filtrenin içini bütçe el verdigi ölçüde seachem matrix ve sera siporax ile doldurmak. Sadece suyun giris noktasinda bir sünger kullanilabilir. Ben bu şekilde oldukça verim almistim. Hatta süngeri filtre çekiş borusunun etrafina bir pipo filtre sungeri koyarak da halledebilirsiniz. Bu sekilde temizlik için filtreyi açmaya da gerek olmaz. Belki benim beceriksizligim ama ne zaman sun sunu temizlesem etrafi su yaparim.
Beta, Çöpçü, Vatoz Akvaryumu
[QUOTE=BeyzPl]Merhaba,
Coryler için de vatoz için de biraz bakınırsanız 15 litrenin oldukça ufak olduğu kanaatine varabilirsiniz. Kaldı ki corynin sürü halinde de olmaması daha fazla stresli olmasına neden olur. Halinden memnun, akvaryum şartları uygun olan bir yerde coryler son derece hareketli balıklar oluyorlar örneğin. Corynin de vatozun da akvaryumda durması her an hastalık çıkmasına sebebiyet verebilir. İkisini de akvaryumdan çıkartmanız dağa doğru bir karar olur.

Akvaryum hoş gözüküyor, kurulumunuz hayırlı olsun. Sanki kum çok da bitki kumu değil. Bitkilerde bu yüzden de problem yaşıyor olabilirsiniz. Ama farklı tür bitkiye yönelmek yerine özellikle sazların sayısının artması daha güzel olabilir gibi geliyor. Bir arka fon da ayarlarsanız akvaryumun o boşluk hissiyatı büyük oranda gidebilir.

Ya bu arada ısıtıcı gözükmüyor akvaryumda. Termometre de. Zaten betanın yüzgeçlerinde erimeler var gibi. Havalar soğumuşken ısıtıcısız bir beta akvaryumu hiç sağlıklı değil. [/QUOTE]

Coryi geri vereceğim. Vatoz için bir sorun görmüyorum ama eğer 1-2 cm daha büyürse onu da geri vermeyi düşünürüm.

Kum quartz kum özel bitki kumu değil, dediğiniz gibi saz ya da crypto dışında bir şey ekmekten çekiniyorum.

Evet ısıtıcı yok, geceleri 20-21 gündüzleri ışık yanarken 23-24 derece olduğu için gerek duymadım. Bu sıcaklıklar düşük mü kalıyor ?
Beta, Çöpçü, Vatoz Akvaryumu
[QUOTE=Pamir Kandemir]Merhaba çok güzel olmuş akvaryumunuz bence çöpçüyü geri verebilirsiniz daha iyi olacaktır, bitki olarak kök diplerine Anubis, bucheplandra olabilir su üstü bitkisi isterseniz pistia olabilir. [/QUOTE]

Teşekkür ederim. Bucheplandra daha önce deneyip başarısız olduğum bir bitki o yüzden pek istemiyorum. Anubias türlerinden olabilir aslinda.
Neon Tetra Ve Zebra Danio İçin Tek Yem
İşte araştırdıkça sizin gibi bir liste yapmaya yöneliyorum. Fakat ben 9 çeşit yem alacağıma, premium malzemelerle hazırlanmış tek bir yem alayım ve balıkların tüm ihtiyaçlarını karşılasın istiyorum. Mümkün değil mi acaba ?
Beta, Çöpçü, Vatoz Akvaryumu
Ölçüler: 35x20x23
Canlı Türleri: Betta splendens (Beta), Corydoras trilineatus (Leopar Cory), Ancistrus sp. (Cüce Vatoz )
Bitki Türleri: Cryptocoryne lucens, Echinodorus amazonicus, Vallisneria spiralis
Tankın Yaşı: 2 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: İç Filitre Sunsun HJ-311B, Wolfmar Plant 6w Led
Tasarım ve Dekorasyon: Yati kökü, Beyaz quartz kum

Echinodorus ve Vallisneria pek keyifsiz, yeni kurulum olduğu için tabandan pek besin bulamıyorlar sanırım. Cryptocoryneleri yeni ektim cılızlıkları ondan kaynaklı. Umarım toparlarlar. Akvaryum gözüme çok boş geliyor. Ne tarz bitki ile zengileştirmemi tavsiye ederisiniz ?

Coryi sürü balığı olduğunu bilmeden aldım. İlk başlarda sürekli yüzeye çıkması telaşlı hareketleri vardı fakat artık oldukça sakin bir şekilde dipte geziyor. Yanına başka cory almak istemiyorum hacimden dolayı. Sizce balığı geri vermeli miyim ?


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/43397/281020211501171.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/43397/281020211501141.jpg[/IMG]
Neon Tetra Ve Zebra Danio İçin Tek Yem
Merhabalar,

Yeni sahip olduğum neon tetra ve zebra daniolar için tek bir yem istiyorum. Piyasadaki bir çok çeşit yem kafamı karıştırdı. Birden çok çeşit yem alarak beslemek istemiyorum. Bozduğum karides akvaryumumda çok çeşitli yem kullanıyordum fakat farkettim çeşit yem olsun diye karideslerin 10 yılda yiyebileceği kadar yem almışım ve bunlar bayatlıyor.

Tek tamamlayıcı bir yem olsun, düşük gramajda alayım piyasadaki en pahalı yemde olabilir çünkü biliyorum ki birden fazla çeşit aldığım zaman maliyet olarak bunu aşacak. Bu tarz bir yem var mıdır ?

Şu an; Tropical nanovit tablet, tetra crusta menu ve fluval shrimp granül karışımını ezerek toz hale getirdim. Ana yem olarak bunu veriyorum. Tropical Reptiles Carnivore Soft su kaplumbağası yemini de rondodan geçirerek veriyorum. İçerisinde kurutulmuş un kurdu, cırcır böceği, krill ve gammarus bulunuyor. Bunlara ek olarak Tropical Betta Soft Line ve Rotifish kurutulmuş artemia veriyorum. Elimdeki yemleri değerlendireyim dedim ama oldukça karışık bir tablo oldu. Hatta daha elimde karideslerden artan polen, spirulina tozu, ısırgan otu kurusu ve kendi yaptığım bitkisel yemler var.

Bütün bunlar yerine tüm ihtiyaçları karşılayan tek bir yem arıyorum. Dediğim gibi maliyete takılmadan hangi ürünü tavsiye edebilirsiniz ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.