ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sk79
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2008 16:25
Son Ziyaret:
09 Ocak 2016 05:34
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan korkut
Doğum Tarihi:
24 Kasım 1979
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

serkan korkut

SON 10 MESAJI

Yavruların Çoğu Küçücük...Neden?
Benim aklıma beslenmeyle ilgili bir sorun olabileceği geldi, yemlemeyi yeterli sıklıkla ve yeteri miktarda yapmıyor olabilirsiniz. Kurnaz olanlar attıklarınızıın çoğunu yiyip diğerlerini aç bırakıyor olabilir, yeterli beslenemeyen balık cılız ve küçük kalır. Aşırıya kaçmadan fazla yemleme yapabilirsiniz nasılsa sık su değişimi yapıyormuşsunuz.
iceman
Tam olarak rengini almıyor ancak 1 cm kadarken iceman olduğunu rahatlıkla ayırt edebilirsin.
Bu kayalar mbuna için uygun mu?

Merhabalar; kayalarınız görünüş olarak çok güzel, bende İzmirdeyim nerden temin ettiğinizi öğrenebilirmiyim?

Sorunuza gelince kimyasal olarak sche00 söylediği gibi, dekor olarak düşünürseniz mbunalar kaya  gediklerinde, oyuklarında vs yerlerde gizlenmeyi severler ben taşlarınızı görünce dikey olarak yerleştirilmiş olarak gözümde canlandırdım ama yatay olarak üst üste koyarak yuva şeklinde dekore etmeniz daha faydalı olacaktır.Ayrıca umarım auratus sorun çıkarmıyordur:).

iceman

Aysmen, ingilizce yazılışı iceman (buz adam) 2 varyetesi olan(sarıkuyruk ve beyazkuyruk ) güzel bir türdür akvaryumcular arasında asahi olarak bilinir.sakin agresif olmayan sarıprenseslerin yanında çok güzel 2ci tür olacak bir balıktır,Analdığım kadarıyla sarıkuyruk arıyorsun akvaryumcularda asahi sarıkuyruk diye ararsan işin dahada kolaylaşır. Her 2 varyetesinide beslemiş biri olarak sarıkuyruğu bende tavsiye ederim.

Ayrıca balık satanlar bölümünde bulunduğun şehirde balık satan hobiciler olabilir orayada göz atabilirsin.

Yurt Dışı NLS yem
Free shipping olarak satış yapan yerler var. Yanlış hatırlamıyorsam 150 euro ya kadar gümrük vergisindende muaf. İyibey forumlarında yurtdışından alışverişler vs. tartışılıyor bu tip forumlardan ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.
Siyah benek hastalığı..
Rica ederim; katkım olduysa ne mutlu. Ayrıca bu hastalıkla ilgili yabancı bir kaynak buldum translate google ile az-buz anlayabilirsiniz
http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fthegab.org%2FIllness-and-Treatment%2Fwhat-is-wrong-with-my-fish.html&sl=en&tl=tr
Siyah benek hastalığı..
Bence bu ortaya yeni çıkmış bir hastalık ve başığın sağlığını etkilemediği için pek fazla dikkat çekmiyor, yada normal geliyor. Bu bir tür deri hastalığı ve bulaşıcıdır. Nedenini bilmediğim şekilde zaman zaman çoğalıp azalabiliyor birçok forumda bu konuda polemik konudur ancak tam olarak bir yanıt yok. Yabancı forumlarda bu hastalık black spot diye isimlendiriliyor ancak tekrar söylüyorum öldürücü değil ölüm yaşanıyorsada başka sebeplerden kaynaklıdır bu lekeler sadece gözü rahatsız eder ve balığınızı başka akvaryuma aktardığınızda ordaki balıklarada zamanla bulaşacaktır.Bulunduğu akvaryumdan çıkarmayınız sen nerden biliyorsun derseniz başımdan geçti ve 1 akv.da hongilerimde icemande var ve yerlerini değiştirmiyorum.
sağlıklı balıklar..
Tropheus'taki Kara Lekeler
Burak bey; üzerinden baya geçmiş ama sormak istiyorum kara benekten kurtulabildinizmi ve nasıl
iyi günler..
Balığımın türü nedir?




Arkadaşlar; fotoğraf makinam ile daha net fotoğraflar çektim ve yükledim. ayrıca hongi besleyenlerin de yorumlarını bekliyorum. kendimde besliyorum ama daha yavrular bir arkadaştan almıştım, benzerlikleri var ama yinede emin değilim ayrıca cinsiyeti hakkındada tahmin yapabilirseniz sevinirim ben dişi diye tahmin ediyorum.
İyi günler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.