ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mathrock
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Aralık 2008 15:35
Son Ziyaret:
18 Mart 2012 00:21
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Huseyin percin
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Kayseri
Meslek:
matematik öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüseyin
Kayseri
0rh(+)
sarı prenses

SON 10 MESAJI

Sarı Prenses
Sadece stresten de olmuyo bu çizgiler bazı splerde doğumdan itibaren bu çizgiler hiç koybolmuyor yapacak bişey yok kırmadır.
mavi prenses cinsiyeti
Gülsemmi ağlasam mı bilemedim. Arkadaşım balık sarı prenses, büyük ihtimallede erkek kararmasına bakılırsa da çiftleşmeye baya baya hazır. Ancak cinsiyetini anlamak için vent kontrolü yapmak gerekir. O kadarına gerek yok  diyosan erkek bir sp sahibi olduğunuz muhtemel sonuç.
Korkuya çare varmı ?

Akvaryumda kayalar kalmalı, yalnız akvaryumun bulunduğu yer çok tenha olmamalı yoksa gec alışıyorlar. Bir de akvaryumun hacmi az ise bu da balıkta strese neden olur ve sürekli korkmalarında da stresli olmaları etkilidir.

Demasonilerimdeki sorun nedir.?

Sıcaklığa dikkat etmelisiniz, birde düzenli su değişimlerini ihmal etmeyin özellikle cihiclid türü balıklar sıçaklık ve su değişimlerinde hemen hastalanmasalar da bu tür belirtileri ortaya çıkıyor.

balıklarım benden korkuyor
Akvaryumun bulunduğu odada eskisinden daha az bi hareketlilik yaşanmaya başladıysa ondan da kaynaklanıyor olablir. Zira malavilerde sıklıkla başıma geldi. Mesela sınav dönemlerinde çoğunlukla odada olduğumdan o dönemin sonlarına doğru akvaryumdaki balıklar beni gördüğünde çıldırmış gibi ön cama hucum ederken, diğer dönemlerde ki o dönemlerde neredeyse eve dahi zor uğradığım oluyordu. balıklar yemlemeden yemlemeye hareket eden  bişey gördüklerinden gittikçe yabanileşip bir süre sonra en ufak tıkırtıda saklanmaya başlıyolar. Tek çözümü de daa hareketli bir ortama taşımak (imkan varsa) yoksa da bolca kayalık yapıp strese girmelerini engellemek...
Şişman Sarı Prenses
http://www.akvaryum.com/malawi_bloat_hastalikr_781.asp
hastalık hakkında siteden bi sayfa umarım faydalı olur. Burada hastalığın büyük ihtimalle parazit kaynaklı olduğu da yazılı, İyi günler
Şişman Sarı Prenses
Hocam inşallah yanılıyorumdur ama balığınızda malawi bloat hastalığı olabilir. Bu hastalık aşırı yemlemeden ve uzun süren kabızlıktan kaynaklı ancak hastalık ilerlerse balıkta parazit oluşumu hızlanır ve diğer balıklara da bulaşma ihtimali ortaya çıkar, bu nedenle size tavsiyem bir an önce balığı ayırın. Bir de söylediğim hastalığı araştırıp varsa bir tedavi yolu uygulamaya başlayın.
Ancak balığı kesinlikle başka bi akvaryuma ayırmanız gerekiyor. Sağlıklı balıklar dilerim...
mathrock2010-10-23 13:55:24
AŞIrı SAlYAngozlanma
Evet magna karta ingiliz kraliyetinin feodal yönetimlerle imzaladığı bizdeki sened i ittifak a benzer bişey diye biliyorum bende, neyse konuya dönelim, o salyangozlar öyle kolay kolay tükenmiyo arkadaşlar ama nufuslarını kontrol altına aldığınız zaman akvaryuma çok faydalı oluyorlar. hem kumu havalandırıyor hem de artık yem olursa onları tüketiyorlar, nufus kontrolüne gelirsek birçok yolu var bunun, mesela gündüzleride dolaşırken görüyosanız eğer, haftalık yapacağınız dip çekimlerinde gördüklerinizi alırsınız. yok o kadarı yetmez daha fazla toplamalıyım diyosanız hava kararınca akvaryum tabanına bi marul yaprağı felan indirin, birkaç saat sonra ışıkları açın büyük kısmı onun başına üşüşmüş olacaktır, bu durumda dilediğiniz kadarını çıkarıp atarsınız.
İlk bitkili denemem 68 Lt.
Canlı doğuranlarda tuzun sorun olacağını sanmam ama bitkiler için sorun olabilir.
Yellow Tail Tuxedo
Konuyu hortlatmak gibi olmazsa bi soru sormak istiyorum :D şu son resimdeki sol tarafta duran elyaf ne için?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.