ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
srkcns
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Şubat 2009 23:14
Son Ziyaret:
14 Kasım 2018 23:32
Toplam Mesaj:
98 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan Cansoy
Doğum Tarihi:
13 Haziran 1987
Yaş:
36
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

İlk Canlılar
Havalandırma derken?
İlk Canlılar
Çok az az ekledim. Damla damla değilde 5ml- 10ml şırıngayla çekerek yaptım :)
Tecrübe edinmiş oldum. Uzun yoldan gelen balığı almamak lazım. Nasıl böyle balık bulacağım bu memlekette onuda bilmiyorum açıkcası :)
İlk Canlılar
Poşetleri önce akvaryum suyuna koydum sıcaklıkların aynı olması için. Daha sonra bir kovaya iki poşeti açtım balıkları koydum. Önce burada biraz birbirlerine artistlik yaptılar. Sonra akvaryum suyundan aşılama yaptım. 
İlk Canlılar
Okuduğum öğrendiğim kadarıyla yeni kurulmuş (1 aylık bekleme süresinden bahsediyorum) bir akvaryumda nitratın 10mg/l çıkması normal diyor herkes. 2 hafta daha bekleyeceğim sonra canlı alacağım tekrar. Su sanırım artık oturmuş ve hazır hale gelir :)
İlk Canlılar
[QUOTE=dugarry]Allah rahmet eylesin. test kitleri vs. bunlarla suyu bir sekilde ideal degerlere nasıl cekmek gerekir arastırmak lazım.  bende ilk kez başlayacağım.. suyun muhakak testlerle ideal degerlerde olduğunu kontrol etmek lazım::( yoksa balık olumlerı er yada geç olucaktır..
Cokta güzel bir akvaryumunuz vardı. Nedenin ne olduğu konusunda bir fikriniz var mı?[/QUOTE]

Suda nitrat çıkıyor sadece 10mg/l ne yaptıysam da düşüremedim. Hafta sonu biraz su değişimi yapacağım. Her 10 günde bir KH,PH,Nitrit,Nitrat ve Amonyak testleri yapıyorum. Sadece nitrat sorunum var. Onuda dediğim gibi su değişimiyle çözmeye çalışacağım(daha önce yaptığım su değişimlerinden sonra düşüş olmadı) Balıkların ölümünün nedeni sanırım öncelikle stres diye düşünüyorum. Uzun yoldan geldiler akvaryuma koyar koymaz strese girdiler. 2 hafta kadar daha bekleyip yeniden canlı ekleyeceğim. İnşallah bu kez herşey iyi gider.
İlk Canlılar
Son balıkta öldü :) Kayıpsız atlatamadım malesef. Hafta sonu %50 su değişimi yapıp nitratı 0 layacağım daha sonra biraz bekleyip tekrar canlı almayı düşünüyorum. Başka yapmam gereken birşey varmı ? 
İlk Canlılar
Malesef ikinci balıkta can çekişiyor. Kurtulan yok :) Akvaryum salyangozlar ile devam edecek birkaç saate büyük ihtimalle. Canımın sıkıldığı nokta harcadığım paranın 1 kuruşunu bile düşünmüyorum. Zavallı canlılar benim gibi biri yüzünden ölüyor ona canım yanıyor.
İlk Canlılar
Granül de pul yemde var ikisinide veriyorum yemiyor son kalan balık. Beyaz benek çok tehlikeli değil diye biliyorum ama balığın ciğer-solungaç'ına sıçradığında boğulup ölüyor diye düşünüyorum. 3 - 5 gün dayanabilir açlığa ilk geldiği gün biraz yem almıştı. Bu akşam yine yemedi ve ağzını sık sık açıp kapatıyor gidici gibi görünüyor kısacası.
İlk Canlılar
1.5 ay kadar oldu akvaryumu kuralı. Tam oturmuş olurmu olmazmı bilmiyorum. Sabırla bekledim coralling alg oluşumunu pod's vb oluşumların olmasını. Balık strese girmesin diye 1,021 olarak ayarladım tuzluluğu ama yinede strese girdi beyaz benek oldu ve öldü. Diğeri gayet aktif yüzüyor ama yem yemiyor malesef.
İlk Canlılar
Balığın birini malesef kaybettim. Peppermind karideste ölmüş. Sanırım o su sıcaklığı ve tuzluluk oranı yüzünden öldü. Diğer balığı inşallah kurtarabilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.