ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
duboyzii
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2009 18:12
Son Ziyaret:
10 Kasım 2014 19:17
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ibrahim kale
Doğum Tarihi:
04 Ekim 1981
Yaş:
42
İl:
Rize
Meslek:
doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

demasoni

SON 10 MESAJI

birlikte olur mu?
arkadaşlar öncelikle selamlar
 100X45X75 lik bir akvaryumum var içinde 2o tane demansoni var. Bir akvaryumcuda 8 adet  balıktan oluşan tropheus türü var. demansoni ile tropheuslar aynı akvaryumda yasar mı?
Tropheuslar baya büyük akvaryumcuda pek bilmiyor dişi erkek oranını ama koloni imiş ve tanesini 50 tlden veriyor. Nedersiniz?
akvaryumdaki bulanıklık
Aslında resim yüklemek istedim ama resim yükleyemiyorum.
akvaryumdaki bulanıklık
Selam arkadaşlar yaklaşık bir yıldır bende olan 110x75x45 mm boyutlarında akvaryumum içinde 20 tane demansoni beslemekteyim. erkek dişi oranını net bilmiyorum. 
Akvaryumdaki asıl problemim son bir aydır suyunda oluşan bulanıklık. 3 kez tama yakın su değişimi yapmış olmama rağmen bulanıklık geçmedi. Akvaryum içinde salınım yapacak yeni bir malzeme de yok. Sadece dış filte hiç kullanmadım. İç filtreyi her hafta temizliyorum.
Akvaryumumun suyundaki bu bulanıklığın nedeni hakkında bir fikri olan ve önerisi olan var mı? 
Saygılar.
duboyzii2013-07-13 21:33:35
hagi tür?
Demansoniyi daha önce koloni olarak beslemiştim ve çok da yavru aldım ama dediğim gibi şu rainbow denen tropheus türelerini cok merak ediyorum, deneyimim yok ama iyi bir koloni oluşturabilirsem bir sıkıntı olmadan besleyebileceğimi düşünüyorum.
hagi tür?
Lepistes beslmek istemiyorum, demansoni veya başka bir tropheus türü beslemek istiyorum.
hagi tür?

En sonunda istediğim gibi bir akvaryum buldum. Sitedeki üye bir arkadaşın akvaryumunu aldım. 110x40x75 (h), 330 ltlik bir akvaryum kurdum. 11/08/2012 tarihinde akvaryum tabanına strafor koyduktan sonra çok ince bir kum döşedim ve kayalar ile dekore ettim. Kumunu ve kayalarını koyduktan sonra su ile doldurdum. İlk etapda çok bulanıktı ama şuanda bulanıklık azaldı yalnız su tam berrak değil. Sanırım içindeki biyosistem oturmadığı için daha henüz tam berraklaşmadı. biyo sistemin oturması için bir arkadaşımın akvaryumundan aldığım bir miktar suyu da akvaryuma ekledim. Filtre olarak akvaryum içinde olan köşe filtreden kullanıyorum ( marka adını bilmiyorum akvaryumcuda 4o tlye aldım.) Tür olarakda daha önce demansoni beslemiştim koloni oluşturmuşrum, kusturma yapmadım ve doğal sürece bırakmıştım. Şu an ne besleyeceğim konusunda karasızım, rainbow denen bir tropheus türü var cok hoşuma gitti. Demansoni de besleyebilirim. Önerisi olan arkadaş var mı? Bir de bulunmuş olduğum ildeki akvaryumcularda tropheus türleri veya demansoni yok. Uzak illerden kargo ile balık gelmesi sağlıklımıdır?

Akvaryumun resimlerini de en kısa sürede ekleyeceğim.
duboyzii2012-08-17 11:24:31
Malawiden Amerikana Geçiş
Akvaryumunuzun ilk halini ben daha cok beyendim.
Arkada kullandıgınız mavi fon ve kayaların türü nedir?
Rize'de yeni kurulacak olan akvaryuma öneri
Selam arkadaşlar ben rizeye yeni taşındım.
Yıllardır akvaryum hobisi ile uğraşıyorum, en son taşınmadan önce elimde bulunan akvaryum ve balıklarımı bir arkadaşıma bıraktım.
Şimdi burada yeni bir akvaryum kurmak istiyorum yalnız Rize'de akvaryumcularda hem akvaryum olarak hem de balık türleri olarak çok çeşit yok.
Ben büyük ve mobilyalı bir akvaryum kurmak istiyorum 150cm uzunluğunda gibi.
Rizede hem hobici arkadaşlar ile tanışmak hem de tavsiyelerini almak isterim.
Birde buralarda akvaryum imalatı yapan bir üretici var mı, tavsiye edebileceğiniz akvaryumcular var mı veya elide büyük akvaryumu olupta bunu satmak isteyen arkadaşlar varsa onlar ile de iletişim kurmak isterim
Besleyeceğim tür hakkında henüz net bir karar vermedim ama daha öncede beslemiş olduğum demansoni kolonisi kuracağım.
Saygılar.
duboyzii2012-07-25 09:54:20
İlk Adım -Low tech-
Orta kısımda konumlandırdığınız, sondan 2. sırada olan bitkinin adı nedir ve pahalı bir tür müdür?
lelelupim yumurtladı
 100x45x30 cmlik önü bombeli olan taymur akvaryumumun içinde 4 tane erkek ve 4 tane dişi demansoni besliyordum ( biliyorum erkek sayısı fazla vey dişi sayısı az ama denk düşmedi)
akvaryumuma 1 erkek 2 tane dişi lelelupi aldım ve 4 gün sonra dişilerden biri akvaryumda bulunan küpün içine yumurta bıraktı. bu asamadan sonra ne yapmalıyım
demansoniler otcul lelelupiler ise etcil lelelupilere ne tarz yem vermeliyim ve birbirlerinin yeminden yerlerse zarar olurmu ve yumurtadan yavrular cıkınca artemia ile mi beslelem sart *
artemiayı nasıl bulabiririm?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.