ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
drrecep
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Şubat 2010 01:33
Son Ziyaret:
29 Kasım 2022 23:45
Toplam Mesaj:
99 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
recep özgür
Doğum Tarihi:
03 Mart 1989
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
DOKTOR
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

recep özgür

60*40*50 bitkili kiraz karides

60*30*30 kristal kırmızı karides akvaryumu

60*30*30 bitkili melek(1 eş)

SON 10 MESAJI

Kiraz karides akvaryumdan çıkabilir mi?
Kesinlikle sudan dışarı çıkabilir. Kendim yaşadım bunu. 50 litrelik kiraz karides tankımda bir akşam eve geldiğimde yaklaşık 30 adet 2cmlik karidesleri suyun dışında görünce gerçekten çok şaşırmıştım. Bazıları camdaydı, bazıları da hava hortumuna sırayla dizilmişlerdi. Kepçe ile vurup düşürdüğümde sorun olmadan yüzdüklerini gördüm. Hiçbiri ölmedi. Zannedersem su değerlerindeki ani bozukluk buna yol açtı. (büyük ihtimalle de bozuk yemden) %80 su değişimi yaptıktan sonra da bir sorunla karşılaşmadım. Akvaryumun kapağı yoktu ama halıda, masada hiç bir kaçak karides görmedim.
kırmızı kristal arı karideslerim yavruladı:)
Boyut (cm): 65*25*35h
Kapasite (litre): 56 lt
Canlılar: kırmızı kristal arı karides

4 haftalık yumurta taşıma zamanının ardından kristallerimden 2si yavruladılar. 1 hafta kadar yavru falan göremedim, öldüklerini düşündüm ancak 2 gün önce yaklaşık 10 tane yavru sayabildim. Ama eminim ki daha da fazla vardır(görmesi gerçekten zor oluyor)

Fotoğraf:
önce akvaryumun genel bir fotoğrafı ile başlayayım:
Hizliupload.com

damızlıklarım

:
Hizliupload.com

Hizliupload.com


yine damızlık karidesim. daha yeni bıraktı yumurtalarını.
Hizliupload.com

Hizliupload.com

yaprağın sapında bir adet yavrum görünüyor:

Hizliupload.com

Hizliupload.com

yaprağın altındaki mango kökü katlantısında yavru görünüyor. damızlık ile kıyaslarsanız ne kadar minik olduklarını anlayabilirsiniz:
Hizliupload.com

Şimdilik bu kadar çekebildim. Akvaryumdaki bitkilerden özellikle anubiaslarım pek iyi durumda değil. Aslında ışıklandırma çok güzel ama gübre kullanamıyorum kristal tankı olduğundan. Bu yüzden yapraklardan bazılarında erime var. Bu konuda yapabileceğim birşey varsa bilgilendirirseniz sevinirim. Yeni fotolar çektikçe eklemeye çalışacağım buraya.
Yengeç Beslemek
Ben yengecime 60*30*40lık bir akvaryumda bakıyordum. Kum olarak lav kırığı kullanıyordum, su sıcaklığı 24-26 derece arasındaydı,hava motoru kullanıyordum ve mutlu mutlu yaşıyordu. Bu koşullarda 1 sene kadar baktım. Yem olarak her tür yemi kullandım diyebilirim. Sera flora, granugreen, vipan, vegetable... Tek sorunu büyüyünce biraz agresifleşmesi olmuştu ama başka canlı ile bakmazsanız onun da sorun  olacağını sanmıyorum. Çok zevkli canlılar gerçekten. İzlemesi keyif veriyor.
Suyu boyar mı ?
Eğer kastettiğiniz kum hagen siyah kum ise ben kendim kullanıyorum hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Rengi de hala ilk günkü gibi.
Yeni Bitkiler Ekleyeceğim.
Sırasıyla cevaplandırmaya çalışayım: 2 adet 15 wattlık floresan uygun olur bu bitkiler için, ancak bir tanesi yetersiz gelecektir. Co2 sistemi bu bitkiler için şart değil ancak kullanırsanız bitkilerin daha hızlı ve sağlıklı büyüdüğünü görebilirsiniz. Bunun için size önerim mayalı sistem kullanmanız, yapımı kullanımı çok kolay olan bir sistem. Bitkileri uygun bir kuma gömmelisiniz. Kum olarak aquaclay, lav kırığı,çakıl ya da hagen kum kullanabilirsiniz.
Neon Tetra Üretimi
Neon tetralardan yumurta almıştım zamanında ancak yavruları ne yazıkki çoğu hobici gibi ben de göremedim.Neonlarda önemli olan phı düzgün ayarlayabilmek diye biliyorum.Ancak yavru alabilseniz bile bu yavrular çok küçük oluyor.Özel yemler kullanmanız gerekir.Yurt dışındakiler rotifer kullanıyorlarmış.Ancak üretmek isterseniz zor bir işe kalkışırsınız benden söylemesi:)
dereden yakaladığım sarı renkli karides
Gerçekten çok güzel görünüyor karides. Umarım akvaryum ortamında üretilebilen bir karidestir.
Mavi Kerevit ile İlgili Bilgi Verebilir misiniz?
60 lt yeterli olur kerevit için. Karides içerikli yemlerden çok hoşlandıklarını biliyorum ancak diğer dibe düşen yemleri de tüketebilecekleri yazıyor. Dekorda bol bol saklanma yerleri olmalı. Çünkü kabuk değiştirdiklerinde çok hassas oluyorlar. 
hangi karidesleri besliyoruz.
Hoş bir konu olmuş. Okuduğum kadarıyla paylaşımlar da faydalı karides yetiştiriciliği için. Benim tankımda da kiraz,yeşil ve kırmızı kristal karides var. 2 hafta önce 5 tane kırmızı kristal karidesim aynı anda yumurta aldılar. Yavrularımın çıkmalarını bekliyorum artık.
Bu arada elinde siyah beyaz arı karides ve kaplan karides olan varsa iletişime geçebilir. Bu türleri de akvaryumuma katmak istiyorum.
Su Piresi Üretim Denemesi
Ben de karideslerimi ve vatozlarımı beslediğim tanka su piresi koydum. Hala duruyorlar. Eğer sadece su piresi beslemek istemiyorsanız tankınızda karides, vatoz ya da salyangoz ile besleyebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.