ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ates47
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Şubat 2010 00:11
Son Ziyaret:
08 Eylül 2014 17:22
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can ATEŞ
Doğum Tarihi:
08 Aralık 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Satış
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can ATEŞ

SON 10 MESAJI

Yeni bitkili ve sorunlar :(
[QUOTE=aquaworld]

Yükseklik 60cm.Balıkları ve bitkileri bıgün aldım ve aynı anda koydum hepsini ışıklandırma pek ii değil.florasanın kalitesi kötü elektirikçiden 3sene önce almıştım bide masa lambası kullanıyorum.sıvı gübre alcam yararı olurmu?[/QUOTE]

60cm yükseklikte işiniz çok zor, çok sağlam bir aydınlatma yapmanız lazım. Bilgi ağacında incelerseniz http://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basarihi-tech_k162934.asp  bu konuyu okumanızı tavsiye ederim. 

Bitki akvaryumunda bitkiler için özel üretilmiş flo kullanmanız gerekmekte ve flo ları senede bir yenilemeniz gerekiyor. Daha bitkileriniz kök gelişimini tamamlamadığı için sıvı gübre eklerseniz hem çok fazla yosun sorunu yaşarsınız, hemde bitki gübreyi dallarından dengesiz kullanacağı için gövdenin farklı yerlerinden kökler çıkabilir. 
Yeni bitkili ve sorunlar :(
[QUOTE=aquaworld]

Merhabalar arkadaşlar.Ben 300 litrelik tankımı bitkili yaptım.Eskiden cichled besliyodum.Şuan 15 kök farklı çeşit bitki var.Hiçbir gübre torf vb. kullanmadım.Hava motorunu kapatınca 20 dakka sonra melekler aralıklarla ağızlarıyla yüzeyden hava almaya çalışıyorlar.Bitkilerin yapraklarında herhangi bir baloncuk yok.Fotosentez yapıyorlarmı?Motoru açıncada sudaki co2 gidiyor.Ne yapmalıyım.Seranın sıvı gübrelerinden alsam bitkiler kısa sürede fotosentez yapmaya başlarlarmı?[/QUOTE]

Balıklarınızı bitkileri diktikten ne kadar zaman sonra eklediniz akvaryuma ? 

Eğer bitkileri dikip hemen balıkları koyduysanız, daha kökleri gelişip akvaryuma adapte olamadıkları için foto sentez yapmıyor olabilirler. Bu durumda balıkların sağlığı daha önemli olduğu için hava motorunu çalıştırmaya devam edin. He birde 300 litre akvaryumda yükseklik ne kadar ? ve aydınlatma için neler kullanıyorsunuz ? Aydınlatma yeterli gelmediği için fotosentez yapmıyor olabilirler. 
Lepistes
[QUOTE=Fredom]

Abi ısıtıcı var.Motoru kapattıgımda üzerindeki kabarciklar gidiyor belkide sadece hava kabarcıkları üstüne yapışıyor.Ama öyle ise neden her zaman öyle üste kendini serbest birakiyor :S

[/QUOTE]


Birkaç saat hava motorunu kapalı tut ve öyle gözlemle. Pek sanmıyorum ama dediğin gibi hava motorundan dolayı oluyor olabilir. Hava motorundan olsa diğer balıklarda da olurdu. Sen motoru kapatıp gözlemlemeye devam et.  Bir de balığın biraz daha net fotoğrafını ekleyebilir misin ? 
ates472011-04-09 23:29:10
Akvaryum Öneri
Canlı doğuran düşünüyorsanız öncelikle bitki dikmenizi, bitkiler iyice geliştikten sonra canlıları eklemenizi tavsiye ederim. Bitki dikimi ve gelişimi aşağı yukarı 45 günlük bir süreç. 

Canlı doğuran türleri yanına kılıç kuyruk, moly, kiraz karides gibi türler eklemenizi ve forumda balık uyum tablosunu arayıp incelemenizi öneririm. 
Lepistes
Balığınız bu resimdeki http://www.akvaryum.com/ichthyophthirius_multifiliis_(beyaz_benek)_hastalikr_691.asp gibi görünüyorsa beyaz benek hastalığına yakalanmıştır. Diğer balıklara bulaşmaması için ayrı bir akvaryumda karantinaya alın. Ve diğer balıklarınıza çok hızlı bulaşabileceği için sık sık diğer balıklarınızıda kontrol edin. Akvaryumcudan en kısa sürede < ="utf-8">Contra-ıchthyo  < ="utf-8">temin edin ve prospektüsünde yazdığı gibi uygulayın. Uygularken havalandırmayı arttırın ve ısıyı kademeli olarak yükseltin. Bu uygulamayı ne kadar erken yaparsanız o kadar iyi olur, çünkü bu hastalık belirginleştikten sonra balığınız 1 saat içinde ölebilir.

Beyaz benek hastalığı genelde ani ısı değişimlerinden kaynaklanır. Bu aralar havalar çok dengesiz olduğu için ısıtıcınız yoksa ısıtıcı edinin. 

Geçmiş olsun, umarım balığınız iyileşir.  
ates472011-04-09 22:03:29
yunusun yuzgeç ve ağzında kızarma
 Şu anda hastalık belirtileri görülen balığı hemen bir karantina akvaryumuna alın ve düzenli olarak su değişimi yapın.

Ana tankınızda da düzenli olarak dip çekimi yapın. 

Yüzgeç erimesi genelde su değerlerinin bozulmasından kaynaklanıyor. 
Balıklarım tek tek ölüyorlar.
Düzenli dip çekimi ve su değişimi yapıyor musunuz ? 

Akvaryumunuzda kaç adet balık var acaba ? 

Yemlemeyi ne şekilde yapıyorsunuz ? 

Yüzgeçlerinde erime var mı ? 

Pulları dökülüyor mu  ? 

Vücutlarında kanlanma / yaralanma var mı ? 
ates472011-02-05 02:00:39
İç Filtre ve Bitki
< ="utf-8">İç filtrenizi bitkileri akıntısıyla rahatsız etmeyecek şekilde istediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz. Ön cama arka cama fark etmez. 
size göre filtrelemeyi nasıl yapmalıyım ?
Sistemde seramik kullansanız iyi olurdu. 

Benim tavsiyem şu şekilde olacak. Kaba pislikleri filtreleyecek malzemeleri en alta koyarak ince filtreleme yapacak malzemeleri de üste koyacak bir sıra yapabilirsiniz. 

en alttan başlarsak  siyah sünger,bioball,zeolit,mavi sünger,gri sünger,elyaf ve en üstte karbon olacak şekilde yerleştirebilirsiniz. Bu arada balık türleriniz için karbon pek tavsiye edilmiyor karbonu ilk kurulumda kullanıp 15gün sonra çıkartırsanız iyi olur. 
suda köpürme ve bir kaç soru
Şelale filtre suda hareketlenme olacak şekilde akıyorsa oksijen ihtiyacını karşılayacaktır.
Buharlaşma her akvaryumda olur.  Ancak aydınlatma sisteminizi korumak ve buharlaşmayı en aza indirerek ısıdan ve sudan tasarruf etmek için buhar camı kullanabilirsiniz. Buhar camı kullanmazsanız, aydınlatma sisteminiz buhardan etkilenebilir ve aydınlatma sisteminizin ömrü kısalabilir. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.