ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yavuzerdogan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mart 2010 09:45
Son Ziyaret:
15 Eylül 2021 04:32
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yavuz erdoğan
Doğum Tarihi:
03 Temmuz 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yavuz erdoğan 30x30 bitkili, 10+ karides, 1 CT Betta, 1 B.Albopilosum T padişahda olsan er kişi niyetine!

SON 10 MESAJI

Bilinmeyen Canlı Türü?
Merhaba, 30x30 bitkili ve karidesli akvaryumumda dün resmini eklediğim bir canlıyı fark ettim. Ne olduğu konusunda bilgisi olan var mıdır? Yakalayıp atmalı mıyım?
Bilgilendirme ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/89729/291220202226131.jpg[/IMG]
Yeni Aldığım Uzun Kulak ve Hm Bettam
Maşallah harikalar, uzun kulağa bayıldım. sağlıklı balıklar.
Dişi betta göz problemi
Herkese merhaba,

Dün akvaryum temizliği yaparken dişi bettamın sağ gözünün üzerinde, şeffaf ve balon gibi şişmiş bir tabaka oluştuğunu gördüm. Sebebi ve tedavisi hakkında bilgisi olanlar var mıdır?

Betta Çiftleşme hk.
Herkese merhaba;
Geçtiğimiz Ramazan Bayramı haftasında bettalarımı çiftleştirmeye karar vermiştim. Erkeğin köpük yuvası, dişinin yumurtaları, birbirlerine karşı tepkileri vs. herşey hazır gibiydi. Dişi ve erkeğin hazır olduğunu düşündüğüm anda (1 hafta gösterdikten sonra) dişiyi erkeğin yanına ekledim. ''Yalnız burada bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum; cüsse olarak dişi erkekten iridir.''  Normal çiftleşme kurları sonunda 1 gün geçirdiler ve çiftleşme olmadı. 2nci günün sonunda ise erkek bettam da yüzgeç namına hiç birşey kalmadığını gördüğüm anda dişiyi tanktan ayırdım. Öyleki erkek dipte ve sanki yüzgeçsizlikten yüzemez hale gelmiş gibiydi. Oldukça bitkindi. Neyse gerekli mudaheleyi yapmaya çalıştım ve şuan yüzgeçleri belirgin bir şekilde düzelmeye başladı. Gayet de sağlıklı, hatta o kadar ki suyun üstünü yine köpüğe boğmuş durumda ve son derecede hareketli. İşte benim size asıl sormak istediğim konu burası: Sizce yüzgeç formunun düzelmesini beklemelimiyim yoksa bir kez daha çiftleştirmeyi denemelimiyim?
yavuzerdogan2011-09-11 03:44:38
beta kuyruğu koptu
Yüzgeçlerin hepsinde de parçalanma veya yırtılma varsa eğer kuyruk erimesi olabilir. Buna karşı seranın baktopurunu kullanabilirsiniz. Ama resim falan olsaydı daha rahat konuşulabilirdi. En olmadı forumdaki betta hastalıklarıyla ilgili konuları okuyup balığınızın durumunu karşılaştırarak müdahelede bulunabilirsiniz.
Beta ve Kiraz Karides
Çok yüksek ihtimalle gördüğü yerde musallat olacaktır.
Dişi bettam -> plakat erkeğimi yoksa?
Maşallah nur topu gibi bir plakat :)
Tankta Kovalamaca
Merhaba evren bey;
Öm'den tel. no.yu gönderdim.  Açıkcası ilk betta baktığım zamanlarda 2 kez yavru almayı başardım ama her defasında 2 hafta içinde tüm yavruları kaybettim. Yavru almak kolay ama bakmanın zor olduğunu bu şekilde anlamış oldum. Sayı olarak tam birşey söyleyemem. Çünkü ozaman tek derdim yavruları büyütebilmekti. Maalesef henüz başaramadım ama fırsatını bulduğumda tekrar denemeyi istiyorum.
Tankta Kovalamaca

merhaba evren bey;

Bahsettiğim yapraklar kurutulmuş şekilde satılmakta olan yapraklardır. forumdaki bitki ve bitki malzemeleri ilanları bölümünde satış yapan arkadaşlardan bulabilirsiniz. ayrıca bulunduğunuz ilde betta ve betta ürünleriyle ilgili ve benimde kendisinden bir erkek hm aldığım hüseyin bey var. hatta bu siteye de üyedir kendisi ama nickini hatırlayamıyorum. isterseniz özelden tel.ini verebilirim. yada bildiğiniz bir akvaryumcu varsa onlara da sorarak bu yaprağı edinebilirsiniz.
Saygılar..
Tankta Kovalamaca
Merhaba;
Evren bey bettaların form ve sağlıkları açısından su değişiminin düzeni yanında bir de catappa yaprağı kullanmanızı tavsiye ederim. ben özellikle kuyruk ve renk formu açısından çok yararını gördüm. şuan bile balıklarımda herhangi bir sorun olmamasına rağmen bütün tanklarımda catappa yaprağı eklidir.
Acizane tavsiyem farklı türleri eşleştirmemeniz olacaktır. Çünkü daha öncesinden bir arkadaşın yapmış olduğu ct erkek ve vt dişi kırmasının yavrularının ne kadar tipsiz ve şekilsiz olduğuna tanık olmuştum.
Saygılar, sağlıklı balıklar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.