ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SaFaK_HnCr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Temmuz 2010 23:43
Son Ziyaret:
24 Ağustos 2010 19:19
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şafak Hançer
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Şafak Hançer

SON 2 MESAJI

Serrasamus Elongatus(Piranha-makale)

                      SERRASALMUS ELONGATUS (PİRANHA)

Not:Bu makaleyi tamamen kendim yazdım.


Serrasalmus elongatuslar diğer serrasalmuslar arasında en agresifidir.Eğitimi(agresifleştirme eğitimi)diğer serrasalmuslara göre daha kolaydır.Çünkü agrasif olmaya bayağı eğimlidir.Serrasalmuslar sabır işidir ama eğer sabırsızım ama serrasamus bakmak istiyorum diyorsanız kesinlikle elongatus bakmanızı tavsiye ederim.Benim elime geçen ilk adam akıllı serrasalmus,elongatustur.

Akvaryumda;
Akvaryumda kesinlikle tek bakılması gerekir aksi takdirde zaten bir tane balık kalır o da kavgaların galibi olarak.Akvaryumda küçük ve dekorsuz yani saklanabileceği yer olmayan tanklarda dahada agrasifleşiyorlar.Yanlız küçük tank dememden kasıt 70-80 litre gibi hacimli tanklar.Normalde 120-150 litrelik bir tankta hayatı boyunca rahat bir şekilde bakılabilir.Bakıldığı tank bol bitkili ve loş ortam olması doğal yaşam alanlarını taklit olduğu için daha çabuk adaptasyon olmasını ve ele tepkilerinin hızlanmasını sağlar.

Beslenmesi;
Tamamen etçil beslenmelidir.Arada sırada doğadaki gibi canlı yemlemede yapılabilir(Tabi bakan kişiye bağlı canlı yem verip vermemek.)Kuru yemleri kabul etmemeyebilirler.Eğer canlı yem vermek istemiyorsanız dana yüreği ve karides gibi alternatif ve ana yemleme olarak kullanabilirsiniz.


                                                                                                          Şafak Hançer

SaFaK_HnCr2010-07-04 21:50:35
Silver Dollar(makale)

                                               SİLVER DOLLAR


Not:Bu makale tamamen bana aittir.


Silver dollarlar benim ilgimi çeken amazon balıklarından biridir.Silver dollarlar aslında çoğu sitelerde piranha ailesinden gelmedikleri yazılır ama aslında piranha familyasındandır.Yanlız zararsız bir türdür binevi otçul piranha diyebiliriz.Boyut olarak 15 cm civarı oluyorlar.Genelde sürü olarak beslenilmesi ve bakılması daha uygun olur 6-8'li gibi.Çünkü korkak bir yapıya sahiplerdir ancak sürü olarak tutulurlarsa kendilerine özgüvenleri gelir hemde daha çok gezinip,volta atarlar.Anavatanları ise Amazon Nehridir.

Akvaryumda;
Akvaryumda sürü halinde tutulması daha uygun olur.Tek balık için en az 30 litre uygundur.Fakat balığın sağlığını riske atmak yerine tek balık için 50-60 litre daha uygun olur.Sürü olarak 6'lı şekilde 120-150 litrede rahatlıkla bakılabilir.Ama daha kalabalık bir sürü yapacaksanız 8-10-14 vs. 250-300 litrede çok daha zevkli ve rahat olduğunu göreceksiniz.Su ısıları ise 26-28 derecelerinde uygundur.

Beslenme;
Genelde otçul olarak beslenir.Fakat çoğu sitede bu balıkları otçul olarak haricinden başka et vs. yemez diye bahsediliyor ama canlı yemide kabul ederler.Ayrıca kuru yem olarak nerdeyse hepsini kabul ederler.Bu balıklara özellikle kaz ciğeri(bazı yem markaları kaz ciğerinin içine sarımsak bitkisel gıdada karıştırıyorlar böyle kaz ciğerlerini silver dollar'lara normal kaz ciğerinden daha da tavsiye ederim.)Gibi gıdalar verilebilir.


                                                                                                                 Şafak Hançer

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.