ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AdnanAcar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ekim 2010 17:36
Son Ziyaret:
17 Ocak 2015 16:02
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Adnan Acar
Doğum Tarihi:
26 Eylül 1988
Yaş:
35
İl:
Izmir
Meslek:
Muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Adnan Acar
Yeni Akvaryum Tutkunu
...

SON 10 MESAJI

Sizce ?
[QUOTE=oblomov]Adnan Bey, bence baska bir akvaryum olmayacakmis gibi dusunerek karar verin besleyeceginiz ture. Ben yeni bir guney amerika tanki kurdum, resimleri yeni actigim konuda gorebilirsiniz. Benim esim begendi, belki sizin esiniz de begenir.[/QUOTE]

ya öyle diyorsunuz da şimdi nasıl diyim bir anda ben 2 tane flower horn alcam koca akvaryumda sadece 2 tane canlı olacak diye :) önce gözünü doyuracağım sonra kendi zevkime hitap edeni yapacağım  geçen hafta yaptırıyordum neredeyse ama inatlaşmaya gidince son söz hakkımı kullanıp tamam karıcığım demek zorunda kaldım :)
Sizce ?
[QUOTE=emirhansarac]Akvaryumunuza güzel gidecek çeşitler,
***Canlı Doguran (3 Trio LepistesFarklı ve Özellikle Leopar desenli :) Yanlarına 5 6 adet Panda Çöpçü ve 2 adet Vatoz  )

***Tetrarium (10 15 adet Cardinal Neon Tetra ve yanına  Galaxy Rasbora , Kongo Tetra , Ramirezi , Kırmızı Burun Tetra vb farklı 2 3 tür daha )

***Rengarenk bir killifish tankı kurulabilir veya Barb çeşitleri bulabilirseniz güzel bir Barb tankı kurabilirsiniz

***Yada çok mükemmel bir Japon Tankı yapılabilir. Tül kuyruk Japon balığı , Celestial Goldfish , Balon Göz Japon Balığı , Ranchu , Teleskop , Oranda , Aslanbaş , Ryukin gibi balıklardan 2 3 çeşit yapabilirsiniz. Ama size tavsiyem duygusal yaklaşın ve içlerine 1 adet (çok değil) yanlız kalan zenci teleskop koyun :) Eşiniz bir süre sonra ona acımaya başlayacaktır :) Birazda eşinize sorumluluk verin. Öğlenleri veya akşamları yemi o versin :):) Umarım başarılı olursunuz
Saygılar
[/QUOTE]

tüm dostlarımın önerileri çok hoş ve güzel ramirezi fikri hoşuma gitti hatun da beğendi :) sanırım tetra türleri koyacağız. kardinal neon tetra gold veya bolivian ram vs.vs. haftasonu bende geleceğim balıklara bakmaya diyor. sanırım işe yarıyor yöntemim :) akvaryum olan yerde içinde biraz da heves varsa bu iş tamam olacak 
Sizce ?
[QUOTE=Nefer]Tavsiyeden öne benim dikkatimi şey; bitkinin bir tanesinin yaprakları oldukça sararmış. Gübre takviyesi yapıyor musunuz ?  
Cüce Gurami türü de güzel gider bu akvaryuma. Yalnız bir arka fon olsa daha hoş olur.[/QUOTE]


mert bey ferropol sıvı gübre ile takviye ettim. ancak aldığımda öyleydi. bende çürüyen yaprakların döngüye iyi geldiğini düşünürek ellemedim. bilmem ne kadar doğru ama . 


[QUOTE=akyamaner]Arkadaşlar, 15 yıllık tecrübelerime dayanarak bu işlerin bu şekilde olamayacağını söylemek isterim, tabi istisnası vardır. İstediğin kadar güzel yap bukadarına izin verdiğime dua et derler.
3 yılda 70 lt ye izin alabilmek te büyük başarı tebrikler :)
İzin almanın en kolay yolu daha iyi birşey vermek olabilir, ama size pahalıya patlayabilir :) . Mesela ben hanımın istediği fırını alsam rahat rahat 200 lt akvaryumu eve sokarım gibi geliyor ama oda beni kasıyor

[/QUOTE]

valla bende sanırım öyle bir durumla aldım diyebilirim. bot aldım ona sonra ertesi gün mutluluk sarhoşu iken akvaryumu getirdim kurdum eve  neymiş evde o kadar suyun ne işi varmış :) parkeleri bile bilerek evlenmeden önce suya dayanıklı aldım. yavaş yavaş işliyorum bu sevdayı bizim hatuna yoksa bir anda 900 litre akvaryum görürse evde kapıya koyar beni 
Sizce ?
Merhabalar,
Değerli dostlarım çok uzun süredir akvaryum hobisiyle öyle veya böyle uğraşıyorum. Ancak 3 yıldan uzun süredir eşimden dolayı akvaryum evin içine sokamadım sonunda hatunu kandırıp ufak bir tank alabildim. şimdi problem şu ki akvaryum yaklaşık 70 litre ve benim hayalim 2007070 bir akvaryum hatunu bu hobiye alıştırmak gerekli ki o büyük akvaryumu eve soka bileyim. ne beslemem gerekli sizce bunun içinde  siz değerli dostlarımın görüşlerini almak istedim.

400-600 lt. Akvaryum
Kemal Bey,
Cefa olmadan sefa olmaz demiş atalarımız elbette şöyle karşısına geçince huzur dolu bi akvaryum için bazı külfetlere katlanmak gerekir. Ancak bitkili akvaryum konusunda deneyimim neredeyse yok denecek kadar az; bu nedenle korkuyorum. Boyut konusunda da bi kaç hesaptan sonra bi kaç ölçü belirledim kafamda ama henüz karar vermedim ve acele etmek istemiyorum. Örneğin 170*70*60 veya 160*70*50  170*60*60 da olabilir.  
AdnanAcar2013-11-28 22:28:52
400-600 lt. Akvaryum
Bu forumu yaklaşık iki buçuk senedir takip ediyorum. İzmirli akvarist dostlarımın ve üstadlarımın bilgi birikimlerine başvurmak istiyorum. Bu konuda, bir kaç sorum var.
1) Bu litrelerde akvaryumu yaptırabileceğim veya hazır olarak satın alabileceğim en uygun yer neresi?
2) Bir Bitkili akvaryum aşığı olarak bu hacimli bir akvaryum bitkili olsa çok mu abes olur?
3)Bitkili olmazsa bakılabilecek en uygun tür ve nereden kimden temin edebilirim?

Ocak ayına kadar bütçemi toparlayıp en geç ocak ayında akvaryuma kavuşmayı planlıyorum. 






Görüş bildiren veya fikir sunan tüm herkese şimdiden teşekürler.
Saygılarımla,

Gaziemir,Karabağlar,sarnıç civarında güvenilir petshop varmı ?
Gaziemir Nice Pet Shop (Serkan Abi) Gaziemirin en iyisidir. İyi bir bilgi dağarcığı da var ayrıca. Öğlenden sonra gidildiği zaman kenidisiyle görüşebilirsiniz. Sabahları genelde malzeme canlı vs. getirmeye gidiyor. Ayrıca bugüne kadar her hangi bi kandırmaca görmedim kendisinden hakkı olan fiyatları söylüyor size. Güvenerek alışveriş yapabilirsiniz. 
İzmir Buluşması, Mayıs 2011
Belki 7'de orada olamayabilirim. Fakat inşallah bende gelmeyi planlıyorum işten erken çıkabilirsem :)
Demasoni Yem Tavsiyesi
Yapacaksanız tam yapın derken ? ben canlıların para karşılığı satılmasına karşıyım. bugüne kadar bütün baktığım canlıyı tanıdıklarımdan veya başka kişilerden ya rica ile yada takas karşılığı aldım . bu durumdan hiçte şikayetçi değilim. Amacım Polemik yaratmak değil dostum yanlış anlama Saygılar.
Demasoni Yem Tavsiyesi
Arkadaşlar ve saygı değer üstadlarım 1 aydır beklediğim demansonilerim bugün geldi ama söyle bi sorunum var. Ne tür bir yem kullanmalıyım bitkisel besinle beslemem gerekli onu biliyorum fakat balıklarım daha yavru sayılır o yüzden bende daha önceden sp vardı onlardan kalan sera granül green vardı onu verdim bu gece ama o yemi yiyemediler gibime geldi. balıklar daha anca 2 cm ne tür bi yem vermeliyim marka ve isim olarak yazabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar şimdiden herkese TEŞEKKÜR ederim. SAYGILAR.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.