ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
cnckmk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Temmuz 2020 00:42
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Can Cakmak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Can Cakmak
SON 9 MESAJI
Tek Parca Akrilik Akvaryum Olur Mu
Bana kalirsa en uygun aldimiz akvaryumun 3/4 litre hacminde su dinlendirmek ve cozelti hazirlamak icin ayri camacam akvaryum almak.
Bu durumda akvaryumu mabilyali alirsak alt kapagina da bu alvaryumu koyabiliriz belki. Hatta kurulu oda mini musluk varsa hortumla su alip su bosaltma isimiz de kolay olabilir.
[QUOTE=Carl]
"Low tech yani az bitkili" demek değildir, low tech bakımı az isteyen bitkilere denir. Su değişimine gelecek olursak klor arıtıcı cihaz var ben 200 TL ye aldım internetten. 2 tane akvaryumum var 40 litre suyu 2 kovada bekletiyordum ki yer israfı üzerinde oluşan toz partikülleride cabası. Akirilik akvaryumlar pahalıdır uygun ölçekli cam akvaryum ve cam kalınlığına göre akvaryum yaptırınız. Akvaryum hakkında fazla tecrübeli değilseniz 55-60 litrelik bir akvaryum yaptırın. Heves mi değil mi onu anlayın sonra canınız isterse büyük akvaryum temin edersiniz eski akvaryumunuzuda yavru büyütme akvaryumu veya başka tür bakabileceğiniz akvaryum yaparsınız.[/QUOTE]
Cevabiniz icin tesekkur bu aritici cihazi hakkinda bilgi verir misiniz rica etsem nerden temin ederiz ?
Bana kalirsa en uygun aldimiz akvaryumun 3/4 litre hacminde su dinlendirmek ve cozelti hazirlamak icin ayri camacam akvaryum almak.
Bu durumda akvaryumu mabilyali alirsak alt kapagina da bu alvaryumu koyabiliriz belki. Hatta kurulu oda mini musluk varsa hortumla su alip su bosaltma isimiz de kolay olabilir.
[QUOTE=Carl]
"Low tech yani az bitkili" demek değildir, low tech bakımı az isteyen bitkilere denir. Su değişimine gelecek olursak klor arıtıcı cihaz var ben 200 TL ye aldım internetten. 2 tane akvaryumum var 40 litre suyu 2 kovada bekletiyordum ki yer israfı üzerinde oluşan toz partikülleride cabası. Akirilik akvaryumlar pahalıdır uygun ölçekli cam akvaryum ve cam kalınlığına göre akvaryum yaptırınız. Akvaryum hakkında fazla tecrübeli değilseniz 55-60 litrelik bir akvaryum yaptırın. Heves mi değil mi onu anlayın sonra canınız isterse büyük akvaryum temin edersiniz eski akvaryumunuzuda yavru büyütme akvaryumu veya başka tür bakabileceğiniz akvaryum yaparsınız.[/QUOTE]
Cevabiniz icin tesekkur bu aritici cihazi hakkinda bilgi verir misiniz rica etsem nerden temin ederiz ?
[QUOTE=alpburakozbay]
Tekrar merhaba, ilk kurulumu yaparken musluk suyu ile kurulumda, içinde canlı olmadan su bir kaç gün dönsün. İsterseniz bu süreci kısaltmak için su düzenleyici kullanabilirsiniz. Su değişimleri dediğiniz gibi ama Ters Osmoz (RO) su sistemiyle eksilen suyun tamamlanması daha kolay olur veya değişilecek su miktarını günlere yayın. [/QUOTE]
ilk kurulumda şebeke suyu kullanıyoruz ama bitkili akvaryumda ilk kurulumda bitki ve gübre konuyor, dolayısıyla ben bunun üzerine şebeke suyu koyunca bu bitkiler direk klorle yüzleşecek, bu da bu bitkilerin ölmesine neden olmaz mı ?
ayrıca su değişimlerinde bu miktarlarda suyu dinlendirmek için nerede muhafaza ediyorsunuz ?
[QUOTE=alpburakozbay]
Tekrar merhaba, ilk kurulumu yaparken musluk suyu ile kurulumda, içinde canlı olmadan su bir kaç gün dönsün. İsterseniz bu süreci kısaltmak için su düzenleyici kullanabilirsiniz. Su değişimleri dediğiniz gibi ama Ters Osmoz (RO) su sistemiyle eksilen suyun tamamlanması daha kolay olur veya değişilecek su miktarını günlere yayın. [/QUOTE]
ilk kurulumda şebeke suyu kullanıyoruz ama bitkili akvaryumda ilk kurulumda bitki ve gübre konuyor, dolayısıyla ben bunun üzerine şebeke suyu koyunca bu bitkiler direk klorle yüzleşecek, bu da bu bitkilerin ölmesine neden olmaz mı ?
ayrıca su değişimlerinde bu miktarlarda suyu dinlendirmek için nerede muhafaza ediyorsunuz ?
Bilgiler için teşekkür ederim.
Kafamı kurcalayan bazı konular.
Bitkili canlı doğuran akvaryumu düşünüyorum, low tech yani az bitkili.
Akvaryum kurulumunda suyu direk şebeke suyundan mı koyuyoruz ? Önce dinlendirip sonradan akvaryuma koymamız gerekiyorsa malum bu tanklar 250-300 litre kadar su hacmi var, bu kadar suyu dinlendirebileceğim bir kap düşünemiyorum. Bunun yerine çözelti solüsyon ekleyip su değerleri ayarlanabilir mi ?
Keza aynı şekilde su değişimlerinde de nasıl uyguluyoruz ? 250 litre tanka %30 su değişimi yapsam bu yine 75 litre su demek. Koskoca damacana bile sadece 19 litre, bu durumda benim 4 damacanada su dindirmem lazım bu da hiç kolay değil.
Bu işin pratik uygulaması nedir ?
Bilgiler için teşekkür ederim.
Kafamı kurcalayan bazı konular.
Bitkili canlı doğuran akvaryumu düşünüyorum, low tech yani az bitkili.
Akvaryum kurulumunda suyu direk şebeke suyundan mı koyuyoruz ? Önce dinlendirip sonradan akvaryuma koymamız gerekiyorsa malum bu tanklar 250-300 litre kadar su hacmi var, bu kadar suyu dinlendirebileceğim bir kap düşünemiyorum. Bunun yerine çözelti solüsyon ekleyip su değerleri ayarlanabilir mi ?
Keza aynı şekilde su değişimlerinde de nasıl uyguluyoruz ? 250 litre tanka %30 su değişimi yapsam bu yine 75 litre su demek. Koskoca damacana bile sadece 19 litre, bu durumda benim 4 damacanada su dindirmem lazım bu da hiç kolay değil.
Bu işin pratik uygulaması nedir ?
Merhaba,
100x60x60 akvaryum dusunuyorum.
Akrilik mi cam mi karar veremedim. Akrilik berrak, hafif dayanikli oluyor ancak tek parca olarak olabilir mi ? Kastim bir bardak on arka yan ve tabanin birlestirmemiz silikonsuz yapisyirmaz tek parca olarak cikabiliyor mu ? Kenarlari tamperli keskin kosesi olmayab.
Akrilik anlatildigi gibi akvaryum icindeki kum veya bir vatoz tarafindan rahatlikla cizilebilir mi ?
Merhaba,
100x60x60 akvaryum dusunuyorum.
Akrilik mi cam mi karar veremedim. Akrilik berrak, hafif dayanikli oluyor ancak tek parca olarak olabilir mi ? Kastim bir bardak on arka yan ve tabanin birlestirmemiz silikonsuz yapisyirmaz tek parca olarak cikabiliyor mu ? Kenarlari tamperli keskin kosesi olmayab.
Akrilik anlatildigi gibi akvaryum icindeki kum veya bir vatoz tarafindan rahatlikla cizilebilir mi ?
Kendi Kendine Yetebilen Akvaryum Nasıl Yapılır ?
Zahmet edip yazmışsınız bu kadar ama sorum basitti, sadece kendine kendine yetebilen insan müdahalesi olmadan veya minimum müdahaleyle sirkülasyonu döndürebilen ev içine kurabileceğimiz bir akvaryum olup olamayacağıydı.
Bilimsel bir açıklama yapacaksanız varsa bir teorisiniz bir fikriniz, deneyimlediğiniz bir örnek yazın hayır ben teoloji tartışmak istiyorum diyorsanız atesitforumda hodri meydan diyebilirsiniz.
Beni yanlış anlamayın ama böyle konuyu amacından saptırınca hoş olmuyor.
Bunun dışında fikir beyan eden arkadaşlara teşekkür ederim.
Zahmet edip yazmışsınız bu kadar ama sorum basitti, sadece kendine kendine yetebilen insan müdahalesi olmadan veya minimum müdahaleyle sirkülasyonu döndürebilen ev içine kurabileceğimiz bir akvaryum olup olamayacağıydı.
Bilimsel bir açıklama yapacaksanız varsa bir teorisiniz bir fikriniz, deneyimlediğiniz bir örnek yazın hayır ben teoloji tartışmak istiyorum diyorsanız atesitforumda hodri meydan diyebilirsiniz.
Beni yanlış anlamayın ama böyle konuyu amacından saptırınca hoş olmuyor.
Bunun dışında fikir beyan eden arkadaşlara teşekkür ederim.
[QUOTE=Heisenberg]İnsanoğlu hiçbir zaman ekosistem yapamamıştır. (Bakınız biyosfer deneyleri) zaten akvaryuma yem atarsanız o ekosistem olmaz. Yemi çözseniz su her türlü buharlaşır. Tam bir ekosistem olmaz. [/QUOTE]
su eklemeyi ve yem vermeyi istisna kabul edersek peki ?
[QUOTE=Heisenberg]İnsanoğlu hiçbir zaman ekosistem yapamamıştır. (Bakınız biyosfer deneyleri) zaten akvaryuma yem atarsanız o ekosistem olmaz. Yemi çözseniz su her türlü buharlaşır. Tam bir ekosistem olmaz. [/QUOTE]
su eklemeyi ve yem vermeyi istisna kabul edersek peki ?
Merhaba,
Internette çeşitli videolar var, kendi kendine yetebilen tank eko sistem oluşturduğunu söyleyen videolar var.
https://www.youtube.com/watch?v=0cwoITZIz9A
https://www.youtube.com/watch?v=TYrqG3ORTGo
Gerçekten böyle birşey mümkün ? Doğru bitkilendirme, doğru ışık kaynağıyla. Filtrasyona, temizliğe, su değişimine ihtiyaç duymadan sadece suya yem katarak tank kurulabilir mi ?[EDIT]cnckmk,2017-08-24 17:01:00[/EDIT]
Merhaba,
Internette çeşitli videolar var, kendi kendine yetebilen tank eko sistem oluşturduğunu söyleyen videolar var.
https://www.youtube.com/watch?v=0cwoITZIz9A
https://www.youtube.com/watch?v=TYrqG3ORTGo
Gerçekten böyle birşey mümkün ? Doğru bitkilendirme, doğru ışık kaynağıyla. Filtrasyona, temizliğe, su değişimine ihtiyaç duymadan sadece suya yem katarak tank kurulabilir mi ?[EDIT]cnckmk,2017-08-24 17:01:00[/EDIT]
5 Litre Fanus İcinde Balik Beslenebilir Mi ?
Bu fanuslar cok guzel ancak komplex sisteme benziyor, icinden bir kac cesit bitki var. bu bitkileri bulmak ve gelismesini beklemek zor olmali. Ayrica boyle birsey yapinca 4 mevsim bu goruntuyu almak da zor olmali.
Nereden satin alabiliriz ? Tasarim ve kurulum hakkinda video var mi ?
Bu fanuslar cok guzel ancak komplex sisteme benziyor, icinden bir kac cesit bitki var. bu bitkileri bulmak ve gelismesini beklemek zor olmali. Ayrica boyle birsey yapinca 4 mevsim bu goruntuyu almak da zor olmali.
Nereden satin alabiliriz ? Tasarim ve kurulum hakkinda video var mi ?
5 Litre Fanus İcinde Balik Beslenebilir Mi ?
Merhaba,
resimde gordunuz fanusun capi 19cm yukseklik 21 cm. bu da 6 litre yapiyor bunun bir kismi zaten doldurulmayacagi icin fiilen 5 litrelik fanus gibi kullanmayi dusunuyorum. Icine 2 adet sans bambusu koydum, asil amacim bitki fanusu yapmak ancak icine 1 adet de canli bulundurmak istiyorum. beta baligi yada tek lepistes uygun olabilir mi ?
balik olmazsa yerine baska su alti bitkileri dusunebilirim, bu konuda onerilerinize ihtiyacim var.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199422/210820172237331.jpg[/IMG]
Merhaba,
resimde gordunuz fanusun capi 19cm yukseklik 21 cm. bu da 6 litre yapiyor bunun bir kismi zaten doldurulmayacagi icin fiilen 5 litrelik fanus gibi kullanmayi dusunuyorum. Icine 2 adet sans bambusu koydum, asil amacim bitki fanusu yapmak ancak icine 1 adet de canli bulundurmak istiyorum. beta baligi yada tek lepistes uygun olabilir mi ?
balik olmazsa yerine baska su alti bitkileri dusunebilirim, bu konuda onerilerinize ihtiyacim var.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199422/210820172237331.jpg[/IMG]
SON MESAJLAR
- Uvb Işığı Begumtar, 18:11
Malzemeler ve Yemler Forumu - Katil Salyangoz Alacağım mustafakrml, 17:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Türleri Yem Tavsiye batu811, 17:30
Malzemeler ve Yemler Forumu - 55 Litre Tür Tavsiyesi. HydroLeaf, 17:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Axolotl Akvaryumu Hakanyldr, 17:00
Yeni Üye Forumu - Heterandria Formosa (cüce Canlı Doğuran) Sorusu Rafayel, 16:35
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Mobilyası Hakkında AtlasPoyraz, 15:51
Yeni Üye Forumu - Hobiye Yeni Başladım ₩€€₩, 15:35
Yeni Üye Forumu - Sera Baktopur Ve Kuyruk Erimesi Fatih_hakankaan, 14:19
Hastalıklar ve İlaçlar - Tiger Endler AquaVita, 14:17
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Kum Kalınlığı Fatih_hakankaan, 14:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pipo Filtre Yetersiz Fatih_hakankaan, 14:02
Filtreleme Seçenekleri - Su Test Kiti Tanıtım KaanE, 13:49
Akvaryum Dünyasından Haberler - Lowtech Walstad Akvaryum İnci Kefali, 11:39
Akvaryum Tanıtımı - Koi Ağız İçi Kabarcık Yara Ve Çene Altı Yara Orhan76, 11:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Akvaryum Sıvı Gübre Kullanımı bora881, 10:29
Bitki Akvaryumları Genel - Fotoğraf Galerim sinor, 10:28
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Başladım Hobiye Destek ahmetbrn, 02:45
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Sonrası Sorular tolgabaran, 01:21
Yeni Üye Forumu - Plakat Betta Mı Dişi Betta Mı? ternapi, 00:29
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Pistialarımı Büyütmek Ve Diğer Tür ternapi, 00:21
Bitki Türleri ve Bakımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin TuRKeR, 00:03
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Co2 Siz Sıcaklığa Dayanıklı Bitki Tavsiyeleriniz ? Dave Mustaine, 23:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dolap Uygulamasından Armatür Satışı Ahmetcn9, 23:22
Aydınlatma - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Fatih_hakankaan, 23:17
Canlı Doğuranlar - Tür K0L0Ni, 23:13
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sarı Prensesle Ne Yaşar Akvaryum karides, 22:28
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Mıknatısla Artemia Ayırma K0L0Ni, 22:27
Malzemeler ve Yemler Forumu - Karideslerde Üreme Hakkında İnci Kefali, 20:49
Omurgasızlar - Oscar Gönderim Mirza Adar, 19:50
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Akvaryum %100 Su Değişimi Durumu Akrattin, 19:02
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Öneri Fikir LionelMehmet10, 18:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balıklarıma Oksijen Yetersizliği.. Hoppala, 18:20
Yeni Üye Forumu - Neocaridina Karides Rehberi SunkenShrimps, 17:18
Omurgasızlar - Transgenetik Tetraların Cinsiyet Ayrımı Bariscs, 16:56
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin LosTurcos, 15:22
Yeni Üye Forumu - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 14:39
Akvaryum Dünyasından Haberler - Lepistes Satış Önerisi Klesvikss, 14:19
Fiyat Forumu - Akvaryum Cam Problemi Hakkında. ogurcay, 13:23
Akvaryum Bilimi - Betta Akvaryumu Birminikçınar, 12:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tatlı Su Olarak Deniz Kumu Kullansam Olurmu AtlasPoyraz, 11:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tetra 6 İn One Test Çubuklarını Kesiyorum? KaanE, 11:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu salyangoz türü nedir? KaanE, 10:33
Omurgasızlar - Tropical Algin Önleyici Olarak Kullanılabilir Mi? Orhan76, 10:28
Yosun - G. Amerika Biyotop Kurulumu - Guapore Nehri Eflatun61, 09:28
Akvaryum Tanıtımı - Crystal Karides İçin Öneri Ve Sorular Akvarist1923, 08:32
Omurgasızlar - Netlea Nl 560s Uygulama Ayarları Kturan06, 00:44
Aydınlatma - Amerikan Kerevit Akvaryum karides, 00:31
Omurgasızlar - Küçük Akvaryumlara Balık Önerileri Dwolvin, 23:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Hobiciyim Bir Kaç Sorum Vardı. TayfunSylkn, 23:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 18:16
- Yati Kökü Ve Driftwood Kökleri ozan_1903 18:16
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 17:58
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 17:58
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 17:58
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 17:51
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 17:51
- Sunsun Hbl 601 Askı Filtre 500 L\h 5w Kturan06 17:47
- Periuvan Altum Melek Kaliteli Renk Kturan06 17:47
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 17:37
- Haqos Expro 500- Yati Kökü Mehari 17:19
- Karışık Tür Balıklar Ne Ararsan Var :) İASK77 17:09
- Albıno Cüce Vatoz ferhattt 16:23
- Poso (tavşan) Salyangozu Arıyorum Ve Bitki Arıyoru ferhattt 16:23
- Hopar azizkaraca 16:17
- Kum azizkaraca 16:17
- Moss -pelia Moss - mightymurat 16:06
- Bitki Büyütme Lambası Full Spectrum mightymurat 16:06
- L333 - L397 Pleco Dişi Arıyorum mightymurat 16:06
- Siyah Molly mightymurat 16:06
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 15:41
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 15:41
- Afrika Cichlidleri devito 15:34
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:12
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:12
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:12
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:12
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 15:12
- Arıyorum, Galaxy Rasbora, Cardinal Tetra, Otocat, iori86 13:21
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 11:52
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 11:52
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 11:52
- Hongsloi Süper Red Çift Fiyatı AtlasPoyraz 11:49
- Mini Pipo Filtre AtlasPoyraz 11:49
- Mikrogeophagus Ramirezi Yeni Erişkin Çiftler. koyu 11:48
- Apistogramma Şahinöztürk 11:33
- Co2 Set palankesli 11:32
- Katil Salyangoz Esakvarist 11:29
- Aquael Ultra Filter 900 Uriel 11:07
- Astro Dış Filtre Uriel 11:07
- Pico Akvaryum Arıyorum Uriel 11:07
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 11:04
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 11:04
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:53
- Corydoras Sterbai nikon_ 10:53
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 10:53
- Odessa Barb rasporasrc 10:07
- Satılık Uaru Çifti – 25cm+ rasporasrc 10:07
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:52
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 09:48
KULLANICILAR
- 131 Online Kullanıcı, 70 Üye
Online Kullanıcılar
Heisenberg,
Jotunheim,
mustafakrml,
CEM KIRCALI,
muharremcey,
Uriel,
alecozan,
osmandbnl,
Pena,
Jeveux,
ciways,
Ali4765,
mrbaracuda28,
sıtkı,
kambortam,
Balikcidede,
Antler,
LosTurcos,
emrekaya87,
Alphird,
Koksal Gurkan,
Kaangzkr,
MASsacre,
yamansengonca,
Kizmaz,
kopruluonur,
ssener,
İASK77,
MiSoSiKiaN,
rexxter,
makifozkann,
rupee,
K0L0Ni,
keser18,
sina cen,
metalhead,
bora881,
hasancn,
Vitalis,
iori86,
buglemaqua12,
Kturan06,
batu811,
DeepWater,
Sadel,
Zaid,
Muhendis39,
TayfunSylkn,
Optimum,
Burak PEKDEMİR,
Klesvikss,
Siminay,
BalikAdam3099,
ibmsony,
Hobimus,
CoryCory,
_bburak,
İnci Kefali,
neomeo,
OSCAR,
rdm23,
Serengeti,
burak3206,
AtlasPoyraz,
Gastropoda,
egedin,
Best Fish,
Omer901,
Canerkartal,
brucelee44,
staha,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.