ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
[QUOTE=odysseus11]Dostum almıştım zaten var filtre de bunu nasıl açıcam tamam içindeki malzemeleri yıkarız yada yenilerzide bunu açınca her yer su olmayacak mı neresinden açılır bu alet yapmam gereken başka bişey var mı mesela içindeki suyu boşaltmalı mıyım ne yapmalıyım[/QUOTE]
Arkadasım bak sırayla anlatayım.Önce fişini çek. sonra kafa kısmındaki muslukları cevirerek kapat. Üstte 2 tane kilit mekanizması var, birini yukarı kaldır, altta gördüğün küçük kilidi ise cevirerek aç. sonra musluk kısımlarından yavasca oynatarak musluk kısmını cıkart., damlamaması için ana gövdeden ayırdıgın parcayı bi miktarpecete ile tıka. Sonra ana kova kısmını kucakla, doğru banyoya yüksek bi yere götür. yandaki mandalları ac ve içinden sepetleri çıkar, kova içindeki suyu tuvalete dök.Elyafı degiştir, içinde substrat yada süngerleri akvaryumdan aldıgın suyla yıka. kovayı temizle. Gereekiyosa hortumlarıda sök ve bir telin ucuna sardıgın bez parcasıyla içindeki yosunu temizle. Sonrada uygun sıralamayla tekrar sepetleri yerleştir.
Kendim temizliyomuş gibi yoruldum yazarken . Kullanma kılavuzunu okumayı denesen.BU KADAR ZOR DEGİL . Kafanda büyütme.
[QUOTE=heroglu] [QUOTE=Memento-Mori] Diyanete sormaya ne gerek vardıki. Zaten içinde biraz hayvanlara sevgisi olan insan hasta da olsalar her canlının yasam hakkı oldugunu bilir ve onları canlı yem olarak kullanmayı düşünmez. Bu kadar net. Cevapları kendi içinizde arayın , kaf dagına gitmeye gerek yok.
[/QUOTE]
Ben müslüman olduğum için diyanete sorma gereği duydum siz gerek duymayabilirsiniz. Diyanet Kaf Dağı' nda değil www.diyanet.gov.tr işte bu kadar yakın ;) Ben normaldede canlı yemi kullanamam herhalde ama dinen bir sakıncası yoksa doğal dengeye zarar vermiyorsa kullananada birşey demezdim malum bir beslenme döngüsü var.
Dikkat edersen cevabım canlı yemlerle ilgili degil tamamen hasta balıkların diğer balıklara yem edilebilirmi kısmı ile ilgiliydi. Diyelimki konuya vakıf olmayan bir din adamı evet hasta balıkları diğer balıklara yem edebilirsiniz, yada farklı bir soru da hasta bir kediyi yada köpegi yem olsun diye bir pitbull un önüne atabilirsiniz dese demekki inanıp atacaksın. Niye sırf konuya vakıf olmayan biri bunu dedi diyemi. Diyorumki senin kadar bende Müslümanım . Ama önce vicdan.
Diyanete sormaya ne gerek vardıki. Zaten içinde biraz hayvanlara sevgisi olan insan hasta da olsalar her canlının yasam hakkı oldugunu bilir ve onları canlı yem olarak kullanmayı düşünmez. Bu kadar net. Cevapları kendi içinizde arayın , kaf dagına gitmeye gerek yok.
Arkadaşım verdiğin ölçülerdeki bi akvaryum için dalga motoru nun olması zarar degil fayda getirir. 110,50,60 ölçülerindeki akvaryumumda kullanıyorum. Dalga hareketini su yüzeyine doğru verince hem oksijen ihtiyacını karsılıyorum hemde pisliklerin belli bir yerde toplanmasını sağlıyorum.Kullandıgım dalga motoru Hydor koralia 2. Ölçülerime uygun geliyor. Aynı zamanda newawe 3000 seriside var ama 110 uzunluğu olan akvaryumumda kullanamadım, öylece kenarda yepyeni söktüm duruyor.. Sebebi ise su yüzeyine verdiğim halde akvaryumun diğer ucundaki silis kumu kaldırması. Hydor koralia eger kurcalanmayacaksa , sık sık söküp mili falan kurcalanmayacaksa kullanılabilir, eger merak edilip sık sık acılırsa mil kırılabiliyor 4 mil degiştirdim şimdiye kadar. . Ama senin ölçülerindeki bi akvaryuma newawe 3000 tam gelecektir. Resun gibi dalga motorlarınıda asla kullanma uzun ömürlü olmuyorlar.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=JIcud-_OqGU[/VID]
200 litrelik yavru akvaryumumda ilk ürettiğim yavruların da yumurta almalarını görmek cok mutluluk verici. Umarım begenirsiniz.
Verdiğim linkte konu ile ilgili bilgiler var. Konu açmadan önce biraz araştırsak bu forum da bulunamayacak bilgi yok.
http://www.akvaryum.com/Forum/hydra_30_nitrit_amonyak_ve_ph_duzenliyici_filtre_duydunuzmu_k525601.asp
Kardeşim seni tebrik ediyorum. bu yaşta bu ilgi ve bu bilgiler herkeste yok. Malaviciler de bu arada bitmedi bende varım. Senle aynı ölçülerde ve markada tank kullanıyoruz. Dalga motoru ve iç filtre kullanmalımıyım diye sormuşsun. Kendimden örnek vermek gerekirse ben her ikisinide kullanıyorum. Dalga motorunu suyun yüzeyine doğru ayarlayarak oksijen ihtiyacını karsılyorum hemde dıskıların akıntıdan dolayı sabit bi yerde toplanmasını sağlıyorum. Tanıtım linkimi inceleyebilirsin. Sağlıklı balıklar.
http://www.akvaryum.com/Forum/330_lt_malavi_akvaryumumson_resimler_sayfa_2_de_k583392.asp
[QUOTE=sek_onder]Fikret bey e901 en az tetra ez1200 kadar cevirir kanisindayim. o yuzden e901 dusunuyorum. e1501 de dusunuyorum aslinda ama fiyat iyice artiyor. Peki izmirde jbl filtreleri uygun fiyata alabilecegim biryer varmi bildiginiz. [/QUOTE]
Hocam firma ismi vermem doğru olmaz sanırım burada.istersen pm den yardımcı olabilirim. Ama kısa bi arastırma ile 387 tl ile 420 tl arasında taksitli fiyat secenekleri bulabilirsin.
Bu arada Tetra iy filtre, sessiz filtre ama tek sıkıntım 1 ay sonra yasadıgım debi düşüşleridir. Sırf bu yüzden mecburen ayda1 istemedende olsa filtre temzilği yapmaktayım. JBL i çok arastırdım evet fiyatı yüksek gibi gelebilir, o fiyata Eheim de alınabilir ama saatte 1500 lt cevirebilen bi eheim biliyorumki JBL den daha pahalı. Bi kaç yerdede kullanan kişilerde inceleme fırsatım oldu gercekten güzel debi sorunu olmayan tasarruflu ve kailteli bi filtre.
[QUOTE=sek_onder]
Arkadaslar daha oncede filtre icin baslik acmistim ve fluval 406 almistim malesef sesinden rahatsiz oldum ve elden cikardim. Akvaryumum net 300 litre su almakta.Sessizlik ve elektrik tuketimi onemli. jbl 11 w tuketmekte. sessizlik konusunda tetra basarili jbl i bilmiyorum. fiyatlari nakit ex1200 172 tl. jbl e901 240 tl. Ex1200 yaklasik 600 litre civari cevirmekte jbl fabrika verisi 900 litre ama en az tetra kadar cevirecegini dusunuyorum. Her iki cihazida kullanmis birine rastlamam oldukca zor. fluvalide tavsiyelerle almistim ama ses konusunda hassas olanlara tavsiye etmiyorum.
Siz degerli forum uyelerinin bilgilerine ihtiyacim var. Simdiden tesekkurler.
[/QUOTE]Merhaba. Hocam 300 litrelik bi akvaryum sahibi isen seceneklerinden e901 i çıkar. Alacagın filtre e1501 greenline olmalı. 2 akvaryum sahibiyim. 330 litrelik olan akvaryumum salonda ve Tetratec 1200 ile kullanıyorum. Yatak odamda ise 200 litrelik diğer akvaryumumda lifetech in 4 sepetli olan modelini kullanmaktayım ama musluklarından özellikle filtre temizliğinden sonra su kaçağı meydana geliyor ve baya tedirginim. Filtre alma aşamasındayım ve alacagım bu filtre e1501 greenline modeli olacak.JBL i salondaki 330 litrelik tankıma, Tetrayı ise yatak odamdaki 200 litrelik tankımda kullanacağım. Şu an bunun araştırmasını yapmaktayım fiyat olarak. Aldıgım zamanda kapsamlı bi ön incelemesini forumda yayınlayacağım. Tavsiyem e1501 Greenline dır.Saygılarımla.
Güzel türler tebrik ederim. Fakat sanki akvaryuma alışamamış gibiler. Çok ürkek ve panik halindeler.. Bende aynı türleri besliyorum(Demasoni hariç) kayaları tabana daganık degilde mağaralar oluşturacak sekilde dizayn edebilirsen kendilerini daha güvende hissedecekler ve akvaryumun doğalarına daha uygun hale gelecektir. Sağlıklı balıklar .
SON MESAJLAR
- İlk Büyük Akvaryum Deneyimi Fatih_hakankaan, 23:07
Yeni Üye Forumu - Betta Üretimi: Erkek Betta Ne Zaman Köpük Yuva Yapar? Ahmet özşen, 22:41
Labirentliler - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 22:37
Akvaryum Tanıtımı - Anlamadığım Sorunlar lepistesvebetta, 21:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Ve Karidesler Ouuz, 21:13
Yeni Üye Forumu - 40x40x40 Popilasyon Ve Cins Uyumu Hk Bsr99, 20:46
Yeni Üye Forumu - 25x25 Kurulum ogurcay, 20:29
Akvaryum Tanıtımı - Karides Ticareti SaidAlabas, 19:44
Yeni Üye Forumu - Şelale Filtre Malzeme Önerisi arifabi, 19:17
Yeni Üye Forumu - Şelale Filtre Taşma Sorunu İlkel Çözümü fishhyy, 19:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hobiye Tekrar Dönüş dincseref, 18:51
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Aydınlatma Tavsiyesi Yusferl, 17:56
Aydınlatma - Betta Balığı Akvaryumu Mu Nasıl Geliştirebilirim. Efe ulu, 17:40
Yeni Üye Forumu - Erkek Mi ? Dişi Mi ? lordhaggar, 17:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Agresif Moli? Velifera? Plati? Ne Bunun Cinsi Sena08, 17:09
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Arka Fon Renk Tercihi SaRCoPhiLiuS, 16:06
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım Eminsalih, 15:18
Akvaryum Tanıtımı - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum yigitglu, 15:14
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Ehtiyar, 15:09
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Kurulum 20x20x20 Masaüstü Nano Tank İnci Kefali, 14:53
Akvaryum Tanıtımı - Mycopur Kullanımı Bilen Yazabilir Mi Fatih_hakankaan, 12:29
Yeni Üye Forumu - Almakmı Daha Ekonomik Yapmakmı? Hidro Dinamik, 11:52
Yeni Üye Forumu - Yunus Alacağım Ama Aklıma Takılan Sorular İnci Kefali, 11:16
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yeni Kurulum Akvaryum ogurcay, 10:52
Yeni Üye Forumu - AI Destekli Balık Analizi: Sürü Davranışlarına Bir Bakış Ozzgur, 10:01
Akvaryum Dünyasından Haberler - Beta Balığım Bugün Su Üstünde Devamlı sukeyne, 09:44
Yeni Üye Forumu - Seachem Paraguard Karideslere Etkisi gurkanktkc, 09:30
Hastalıklar ve İlaçlar - 5000 Tl Akvaryum Değer Mi? MasterChiefHakan, 08:46
Yeni Üye Forumu - Deniz Akvaryumunda Home Assistant Mantığı alipaksi, 08:37
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 40x40x40 Low Tech Bitkili Tank Çöpçüler Yumurtladı abds, 08:30
Akvaryum Tanıtımı - İlaçlama Sonrası Takip Etmem Gereken Adımlar. Dira29, 05:54
Yeni Üye Forumu - 170x70x60 İçin 15-18-20 Yan Sump Kaç Olması Gerek? TropheusTRe, 00:36
Filtre ve Sump Yapımı - Karides İçin Kaç L Uygundur Akvaryumcu_Doru, 00:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Axolotl Tedavi EmreYZN, 00:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitki Köklenme Seymenefe, 23:55
Yeni Üye Forumu - Karideslere Kabuk Tarçın Veren Var Mı Afyon0303, 23:51
Omurgasızlar - Balıkların Cinsi Nedir Acaba? Servet hocam, 22:53
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin ZobanS10, 21:45
Yeni Üye Forumu - Sg 1.005-1.008 Arası Bitki İnci Kefali, 20:38
Bitki Türleri ve Bakımı - Yavru Vatoz Boylandirma Esk2626, 19:04
Yeni Üye Forumu - Plastik 50 Litre Saklama Kabında Balık Bakılırmı? koraykbl, 19:01
Yeni Üye Forumu - Yararlı Bakteri Kültürü Ve Su Değişimi ogurcay, 17:33
Yeni Üye Forumu - Demasoni Ciklet Dipte Oturması ferhatarikoglu, 17:32
Yeni Üye Forumu - Beta Balığım İçin Kurulum Desteği albeta, 17:27
Yeni Üye Forumu - Vahşi Bettalar Cyber_Scout, 17:20
Akvaryum Tanıtımı - Hamburg, İç Sump, Alternatif Sistem Önerisi? ecological, 16:58
Filtreleme Seçenekleri - Sump Motoru Seçimi SaRCoPhiLiuS, 15:22
Yeni Üye Forumu - 8 Figure Puffer Fish Serüvenim Avoure, 15:04
Acı Su Balıkları - 350 Litreye Iwagumı Yaptım John Constantine, 14:16
Yeni Üye Forumu - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 13:45
Akvaryum Dünyasından Haberler
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 23:20
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 23:20
- Eheim, Tetra, Atman Hava Motorları Esakvarist 23:04
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 22:49
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:49
- 1 Erkek 3 Dişi Damızlık Sarı İmparator Gursel 22:37
- Kalın Bant Duboisi Maswa Yavru &ramshorn Salyangoz yns325 22:05
- ***f0 Fdragon Puffer-pao Palembangensis*** artgy 21:06
- Demir Profil Set Ve Mobilyalı Akvaryum Hediyeli artgy 21:06
- L15 Pleco, 1 Erkek 2 Dişi Ve L333 1erkek 1dişi voltran 20:57
- Metal Snake Skın Blue Lepistes mbcr06 20:20
- L333, Lda16 Duz rebelde 19:33
- İceman, Calico, Mavi İmparator, Portakal omrsyn 18:36
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 18:33
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 18:29
- Yati Kökü- Lily Pipe - Co2 İnce Ayar Vanası - Co2 Mehari 18:14
- Gerçek Hobiciden Dost İşi Akvaryumlar BRHNSNMZ 17:50
- Çift Geophagus Red Head Tapajos oguzozt 17:49
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:46
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 17:46
- Çift Bricardi (yavrulu) emrahdm 17:40
- Albino Full Red Bıg Dorsal ataberk28 17:37
- Komple Set ataberk28 17:37
- Hemigrammus Bleheri (kırmızı Burun Tetra) ozkan61 16:56
- Mangrov Kökü blenny 16:35
- 120x30x30 Ultra Clear, Tüm Canlılar Ve Malzemeleri blenny 16:35
- Nannacara Anomala, German Ram, Kardinal Tetra blenny 16:35
- Kusursuz Anubiaslar/jungle Stars ballantines 16:27
- Ucuza Rotala Çeşitleri ballantines 16:27
- Leleupi & 3 Çeşit Nadir Endler scorpion26 16:12
- Akvaryum Malzemeleri morgentern 15:20
- Karides , Özeltürlepistes , Ekipman Cucevatozcu 15:01
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/03/26 osmandbnl 15:00
- Ramshorn Saylangozu SaidAlabas 14:56
- Black Rose - Siyah Gül Karidesi SaidAlabas 14:56
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 14:22
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 14:15
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 14:15
- Eheim Su Tamamlama, Isıtıcı, Uv Filtre, Hava Mot. Hüdai 14:04
- Takaslık Kiraz Barblar. abunil 13:26
- Myriophyllum Tuberculatum emregungor 13:14
- Christmass Moss emregungor 13:14
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 13:12
- Saulosi Coral Red (arıyorum) Ercankurt 12:54
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 12:54
- Su Piresi & Infusoria Amati340 12:54
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 12:54
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:54
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 12:54
- Betta Albimarginata Cyber_Scout 11:43
KULLANICILAR
- 155 Online Kullanıcı, 84 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

