ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NORGAZ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ocak 2011 14:33
Son Ziyaret:
06 Mart 2021 12:42
Toplam Mesaj:
81 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan NORGAZ
Doğum Tarihi:
29 Ocak 1974
Yaş:
50
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan NORGAZ

SON 10 MESAJI

Çift discus cikartmak icin
Bende 120 lt de dikdörtgen akvaryumum da 2 ay sonunda 5 tane discustan 1 tane çift çıktı. Çok sürpriz oldu ama oldu. Çay kullanmayı deneyin bence.Ben ne zaman kullansam sonuç üreme anlamında olumlu oldu. Ayrıntılarını forum konularında bulabilirsiniz. 

Saygılarımla
Yavrular sırta geçti
Ne yazık ki bu konunun bir öncesi daha var. Ancak her ikisinde de ihtiyacım olan öneri ne yazık ki öneri veya eleştiri hiç gelmedi. Bu yüzden devam etmedim. Araştırarak öğrenmek sanırım en kolay yolu. 

15 tane kadar yavru sırta geçti. Gayet iyi idiler. su değişimi yaptım 7. gün(yumurtlamadan beridir yapmadım) Ancak sanırım fazla yaptım su değişimini ve kayıp ettim hepsini. 

Bir kaç benim için yeni uygulama ile devam edeceğim şu an bir tanesi üretim filtresinde yapacağı bir değişiklik. Yumurtlama hunisini bir üretim filtresinin üzerine oturttum. Huninin tepesinden hava hortumunu geçirdim. 0.5mm büyüklükte delikler yardımı ile hava çıkışını sağladım. huninin boşta kalan bölümlerine bioball yerleştireceğim.Tepe filtrenin motorunun su emiş bölümünü de bir sünger yardımı ile tamamen kapatarak içinde zeolit ,lav kırığı ve elyaf kullandım. Bu filtreleme metodu ile bakalım ne olacak.

 Sürekli lambanın açık kalması hem mantarlaşmayı hem de yosunlaşmayı   artırıyor bu yüzden yumurtlama zamanı kullanacağım ledli bir aydınlatma takıyorum. En son olarak mantarlaşmayı engellemek amacı ile catappa yaprağı ve çay (çayla yaptığım yumurtlamalarda hep larva oldu en sonuncusunda ise sırta da geçti) kullanacağım. Osmos kullanmayı düşünmüyorum henüz. Sırta geçmede sorun olmadı çünkü. Larvaların hepsi sırta geçmişti. 

Herkese keyifli günler dilerim. 



NORGAZ2014-11-04 16:09:02
Yavrular sırta geçti
En büyük sorunum matarlaşma oldu hep. Suyun iletkenliği 400ppm civarındaydı hep. su değişimlerinde 375 civarına düşüyordu ama mantarlaşmayı durduramadığımdan kafamdakileri hiç uygulamadım. Damacana su ilki olacaktı sonra reserve osmoz deneyecektim. İlk başlarda metilen mavisi ile başladım. Akvaryumda üretim için bölüm yoktu diğer 3 discusla beraberdiler. Burada 7-8 kez yumurtlama dönemi geçti. Bu sayede çok iyi bir çift olduklarını düşünüyorum. Çok korudular yumurtalarını. Sadece 1 kez 1 adet larva görebildim o kadar. Metilen mavisi mantarlaşma hızını azaltıyor gibi görünüyordu ama hiç bir zaman yeterli olmadı. Bu arada çay her zaman (beslediğim tüm balıklarda üretimi ve eşi tetikledi cüce vatoz ve melek tecrübelerim bunu gösterdi, eş tutma da ilk çayı koyduktan sonra oldu) üremeyi tetikledi. bundan sonra bir akvaryum yaptırdım 200lt. 80 lt lik bölümü üretim bölümü 120 ltlik bölümü ana tank yaptım. Sağlık ve yer problemlerin ikinci bir akvaryumu kaldırmıyor malesef. Bu bile çok fazla geliyor. ama çok keyifli tabiki. İlk denemelerde çok başarısız geçti. Metilen mavisi çay mantar ilaçları hiç fayda vermedi üstüne üstlük dişinin gözlerinde fungus oluştu(en sonunda ana tankda diğer dişi ile yaptığı kavgaların sonucu olduğuna karar verdim düzeltemedim hiç) tuz vs gibi tedavilerle sonuç olmadı ve iştahı kesildi zaten azdı.  Ama yumurtlama hep haftada 1 olarak devam etti. Sonuç hep aynıydı. 1k kere çay ve metilen mavisi sayesinde 4 günde çok fazla larva görmüştüm ama akılsızca su değişikliği yaptım ve hepsini kaybettim. 2 haftadır hastaydım. Uğraşamadım. bu arada dişi discusumun iştahı çok açıldı çok iyi yiyordu( hiç bir zaman dana yüreği kullanmadım. Haftada 2 kez su piresi ve kan kurdu kuru yemler ve haftada bir tubifex veriyorum). son yumurtlamada berarber bir çay içtik. o kadar. Larva görmek sürpriz sıta geçmeleri mucize bir görünüm oldu benim için. Bu Gün su değişimi yapacağı çok kirli su. 
Işığı hep açık bıraktım anne ve babanın yumurtalara daha iyi bakacağını düşündüm çünkü. Halada acık. Yavrular arada sırttan iniyorlar anne baba topluyor onları. 
Garip filtre uygulaması yapmıştım. Onu daha sonra anlatırım.

Yavrular sırta geçti
Sabırla beklememin karşılığını dün aldım. Çok sayıda yumurtanın mantarlaşmasına 20  kadar yavru annesinin sırtına geçti. (Su dinlendirilmiş çeşme suyu. Sadece yumurtlama zamanı çay kullandım) 
Ancak bundan sonra yavrulara ne zaman yemleme yapmaya başlayacağımı bilmiyorum. Su değişiminde biraz korkum var az olan yavrularımı çekerim diye korkuyorum. Cumartesiden beri su değişimi yapmadım ve ışıklar sürekli açık. yosunlaşma ve karides beslediğim zamanlardan hatırladığım ufak canlılar oluştu artık. Şu noktadan sonrasını hiç tecrübe etmemiştim. Neler önerirsiniz?
Yavru Akvaryumu Kurulumu
 2 gün dinlenmiş su kullanıyorum. Pazar günü akvaryumun sehpasında problem cıktı yeniden yapıyoruz.  Çok fena kavga var akvaryumda. Dişi fena halde gözlerinden darbe almış görünüyor( umarım hastalık değildir.) Canım sıkıldı. 3 defa doldurup boşalttım yeni akvaryumu...Acayip yoruldum ve moralim bozuldu.. Mobilyaya sadece 4 ayak koymuşlar. Ve doldurunca fena halde sallandı mobilya. Ayakları çıkarıp 30x30 profil ve köşe bentten yeniden alt taban yapıyoruz. Arkadan da mobilyaya sabitleyebileceğim 3mm saç döneceğim akvaryum sehpasına göre..

Sonunda sehpa ve akvaryumbitti. Cumartesi eş discusları iletkenliği 179ppm ve ph ı6.5  olan suya koydum. Biraz ürkek durumdalar ama su pireleriniyediler pazar günü. Sanırım biyolojik filtre oturmadı tam hafif bulanık su(metilen mavisi de sebep olabilir). Akvaryumun diğer bölümünde aynı filtreleme olduğundan sanırım 3 balığım gayet rahattılar yeni bölümde. Çarşamba yumurtlama beklentim var bakalım göreceğim. Hadi hayırlısı.... 
NORGAZ2014-09-22 17:19:08
Yavru Akvaryumu Kurulumu
Teşekkür ederim Kaan Bey. 

Balıklarımı 3 ay önce aldım. 8 cm civarı en küçüğü. Kaç aylık olduklarını ve türlerini bilmiyorum. Ancak 1 ay önce eş tutup yumurtlama gerçekleşti. 1 tane larva görmeyi başardım. 4. batım da dün bitti yemişler yumurtaları.. Zaten beklentim yoktu. Ancak diğer 3 üne onlar için küçük olan akvaryumu iyice küçülttüler. Bu yüzden onları ayırabileceğim bir bölümü olan akvaryum aldım. Bu sayede diğer ücü rahat eder sanırım. Sadece erkeğin dişiden küçük olması biraz kafamda sorun olmuştu larvayı görürken. Tabi ki üremelerini isterim gerekeni yapacağım ama en önemlisi sağlıklı olmaları. Bu yüzden yeni akvaryuma geçişi yavaş yapıyor ve korkuyorum. Yeni akvaryum da temizlik için bol miktarda kaya tuzu ve metilen mavisi ile dolu su var. en az 1 gün daha bekleyecek. Yani yarın icindeki suyu atıp bir temizlik ile su doldurmaya başlarım sanırım. Bu arada ufak bir bilgi çay(120 lt 12 dk demlenmiş 1 fincan çay haftada 1) ve sıcaklık(normal sıcaklıklarının 2 derece üstü) daha önce beslediğim cüce vatoz, melek(onlarda 3 ayda eş tuttu aldığımda 1 lira boyutundaydı) ve discuslar 2-3 ay içinde yumurta dizdiler. Bu devam ettiği sürece düzeni bozmadılar. Ama en düzenlisi Discuslar oldu. 

 
Yavru Akvaryumu Kurulumu
Yine  kendi kendime yazıyorum;dün akşam saat 10 da çiftim bana yeni akvaryumlarının önünde ben, şaşırtarak yumurtlama işlemine başladılar.


Filmde gördüğünüz akvaryum hafta sonuna kadar üretim bölmesi olan akvaryuma (yine sonlarda görülüyor 1:48) Bu 4. yumurtlama. Hemen sonrasında metilen mavisi şırınga yardımı ile uyguladım.

Herkese iyi, mutlu ve keyifli  hobiler....

Balıklarımın türleri hakkında hiç bir bilgim yok. Filmden anlayabilen arkadaşlarımız var ise yazarlar ise sevinirim. 
NORGAZ2014-09-10 15:27:13
Yavru Akvaryumu Kurulumu
Kendi kendime yazıyor gibi oldu ama arkadaşlarımla bir tecrübemi paylaşayım istedim. Yumurtalara metilen mavisini döktükten ertesi günü 3 tane yumurtanın mantarlaştığını gördüm. Metilen mavisini sıktığım iğnenin ucu yardımı ile bu yumurtaları almak istedim. Ve aldım almaya çalışırken anne ve babanın şırıngaya ne kadar sert vurduklarını tahmin edin. Akşam üstü baktım bir iki tane daha mantarlaşmıştı. Onları da alayım dedim ama iğnenin ucu mantarlı yumurtalardan 1 tanesini deldi. Benimkiler yine çılgınca vuruyorlardı. Ancak yarım saat içinde sanırım patladığı için olacak yumurtalar hızla beyazlayıp mantarlaşıyordu. 3 saat sonra bütün yumurtalarını yediler. Sebebi mantarlaşma mı yoksa benim yumurtalara müdahalem mi bilmiyorum. Ama öğrendiğim tek şey yumurtalara dokunmamam gerektiği.
Yavruluk salı akşamı sanırım elime gelir diye düşünüyorum. Çarşamba yine yumurtlama olur sanırım. Bu durumda içinde hafta sonuna kadar su dinlendirip hafta sonu yeni yerlerine geçirebilirim discuslarımı
 
Yavru Akvaryumu Kurulumu
Eş tutmuş olan discuslarım her çarşamba  standart olarak yumurtlama gerçekleştiriyorlar. Dün 3.sü gerçekleşti.200 den fazla yumurta var diye düşünüyorum saymak olanaksız gibi. Standart olarak metilen mavisini şırınga yardımı ile enjekte ediyorum.Geçen hafta larva da gördüm.Anne baba fazlası ile görevlerini yapıyor. Koruma ve ilgilenme çok üst seviyede. Ancak yavrulama için bir akvaryum yapma mecburiyetim olduğunu biliyorum ve başladım da. 

40x40x50 bir yavruluk hazırlanıyor. İçinde beyaz bir üretim filtresi ve ısıtıcı olacak. Sıcaklığı 29 derece yapmak istiyorum. Reserve osmoz suyunu arkadaşımdan temin edebiliyorum 20ppm değerinde iletkenliği. Ancak ben başlangıçta damacana sulardan başlayacağım tedarik etmesi daha kolay benim için. Damacana suların ortalama iletkenliği 70ppm ve ph 6.5 civarında kendi test sonuçlarıma göre. Yavruluk 80 lt iki damacana su yaklaşık 38 lt. Geri kalanını ph ı 6.5 iletkenliği 400ppm olan ana tankdan tamamlamayı düşünüyorum. 

Bu anlattıklarımda eksik veya yanlış bir şey var ise sizlerden bana yardımcı olmanızı rica ediyorum. Sürekli okuyabiliyor ama malesef cevap yazacak zaman bulamıyorum çoğu zaman. Şimdiden teşekkür ediyorum okuyan ve yorum yapan herkese. Keyifli hobiler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.