ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vinas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2011 11:38
Son Ziyaret:
21 Kasım 2017 11:48
Toplam Mesaj:
59 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Özgütürk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih Özgütürk

SON 10 MESAJI

Doğadan Dekorasyon Dersleri
Fotoların hiç birisi gözükmüyor, merak ettim doğrusu şimdi :(
sehpa yerine duvara asmak?
Bence güzel bir plan.. o demir parçası taşımayabilir ama taşıyacak illaki bir şey vardır. mutfak dolapları da binanın temeline kolonuna kirişine sabit değil sonuçta 5-10 tane vida tutuyor onları da içi dolu tabak tencere.. bir şekilde yapılabilir yapılırsa da çok hoş olur bence..
Mağara
Ben bugün akvaryum silikonu aldım dondurma kabını ortadan ikiye böldüm, ilk önce kum yapıştırmaya çalıştım baktım zor oluyor taş yapıştırmaya başladım ve o şekilde yaptım şimdi kurumaya bıraktım 3 gün sonra görecez artık neticeyi :)
Demasoni Akvaryumum
Yusuf bey teşekkür ederim. Bakalım ilerleyen zamanda artıları eksileri beraber göreceğiz.. 
Demasoni Akvaryumum
Selim bey evet tankın genişliği malesef küçük ne yazıktır ki evimde koyabileceğim max boyut da bu. yani hobiyi ya hiç yapmamam lazım yada bu şekilde biraz kurallar dışında idare ettirmem gerekiyor. biraz balıklar sorun yaşar biraz ben ama bir şekilde onlarda mutlu olacak bende.. yani insan oğlu bile zamanında koca koca evlerde yaşamışlar şimdikinin çiftlik evlerinde yetiişip şehre geldikllerinde 2+1 80m2 lere sığmak zorunda kalmışlar ve alışmışlar üremişler çoğalmışlar.. kaldıki balıklar mı alışamayacaklar :)

Neyse bunlar bahane değil tabiki :) yem önerilerinizi dikkate alacağım hatta kendim yem üretmeyi düşündüm ama araştırıyorum şuanda.

Demasoni Akvaryumum
[QUOTE=Yağız Gürbaş]Eğer faydalı olduysam ne mutlu bana. Seve seve yardımcı olurum.

Mercan kayasına gelirsek aslında ben daha çok akvaryuma sadece oval olacak şekilde normal kayalar koymaktan yanayım. Hem balıkların zarar görmemesi açısından çok daha iyi oluyor.

Isıtıcıya gelecek olursak. Böyle şeylerin 1 kere ve iyisinin alınmasından yanayım. Neticede 10 liralık ısıtıcı alıp kar ettim derken daha büyük sıkıntılar yaşamak da mümkün. En basiti canlıları kaybetmek gibi. Böyle birşey yapıp hem maddi hem manevi zarar göreceğime iyi ekipman alırım kafam rahat olur.

Ayrıca yine bir tavsiyem haftada 1 akvaryumun 3 te 1 oranında suyunu değiştirirsen çok iyi olur (Atık suyu dipten çekecek şekilde.) ve 2-3 haftada bir ekleyeceğin taze suya bir miktar kaya tuzu takviyesi yaparsan hiç derdin tasan olmaz. Suya mümkün olduğunca kimyasal sokma doğal yoldan çözmek en iyisidir.
[/QUOTE]

Tamamdır çıkarıcam mercan kayasını. acaba küçük küçük kırıp kum üzerine mi sersem? yoksa sump ın içine mi eklesem karar veremedim?

[QUOTE=green28]Mrb yağız kardeşim anladığım kadarıyla demasoni hakkında baya bir tecrüben var. Bende yeni başladım bu türe ve biraz yardıma ihyiyacım var. Yardımcı olabilirsen çok sevinirim. İlk olarak akvaryumum 80x40x40 ölçülerinde yaklaşık 120 lt su kapasiteli sadece bu tür besleyeceğim yeterlimi? Şuan için 3 adet demasoni var tankta 1e 2d    2 dişi daha eklemeyi düşünüyorum ama tankta acayip stres var çözemedim erkek balığım dişileri çok fena hırpalıyor kovalıyor dişiler streste şuan azaltmak için haddinden fazla diyebileceğim mağralar yaptım ama pek faydası olmadı ben kartalda oturuyorum dişi bir demasoni bulamıyorum kime gitsem yok diyo teğmin edebilmem için yardımcı olabilirmisin şimdiden teşekkür ediyorum umarım başını ağrıtmamışımdır. :)

Bu arada fatih bey tankınız çok hoş tebrik ediyorum.[/QUOTE]

Teşekkürler umarım sizde aradığınızı bulursunuz.

[QUOTE=12Kamil]Sigara konusunda tebrik ediyorum sizi. Umarım ömür boyu bir daha kullanmazsınız.

Akvaryumunuz çok güzel, balıklarınız da öyle. Demasonileriniz alıştıktan sonra bolca yavru alacaksınızdır. Yavruya doyururlar sizi. 

Bende arkadaşların mercan fikrine katılıyorum. Malawiler mutlaka sürtüneceklerdir. Benim bir Demasonim, deniz kabuğuna sürtünürken gözünün yanını yaralamıştı. Milim farkla kör olmaktan kurtuldu diyebilirim.

Keyifli hobiler.
[/QUOTE]

Teşkkür ederim darısı sigara kullananlara artık umarım kurtulurlar..Mercan başıma iş açmadan çıkarıcam.

Bu arada balıklar bugün kayaların arkasından çıkmıyorlar, çıktıklarında da beni görünce tekrar giriyorlar henüz yem yediremedim balıklara. normalmidir acaba?
EV YAPIMI KARİDESLİ YEM (YAPILIŞ VE KULLANIMI)
Güven bey çalışmanızı baştan sona okudum izledim maşşallah çok güzel bir çalışma gerçekten.

Sorum şu olacak ki malawi gölü demasoni türü balık beslemekteyim, bitkisel beslendikleri için, uygun olacak bir tarif edeceğim sizden mümkünse.. Mümkün değilse de canınız saolsun :)

Demasoni Akvaryumum
[QUOTE=Yağız Gürbaş]Fatih bey güle güle sağlıkla besleyip bol yavru almanız dileğiyle. Hayırlı uğurlu olsun. Ben de alışverişin yanı sıra hoşsohbet edebileceğim bir dost kazandığımı düşünüyorum. Tekrar görüşmek üzere.[/QUOTE]

Valla ara ara rahatsız edebilirim seni en kötü ihtimalle forumdan taciz ederim :) ayak üstü verdiğin bilgiler içinde teşekkür ederim çok faydalı oldu. Ayrıca ısıtıcı tavsiyen :) iyi ki değiştirmişim gözüm arkada kalmadı en azından güven veriyor çalışması :) bu arada şu mercan kayası için bir yorumun olursa sevinirim.

imzan dikkatimi çekti çok anlamlı ve güzelmiş...
Demasoni Akvaryumum
[QUOTE=ka2n]Dizilim çok güzel ama tavsiyem son bölmeden pek birşey beklememeniz. Gerçi zaten oraya gerek kalmamış diğer dizilimle. Mercanı ufalayıp sumpta kullanırsanız aynı etkiyi hatta belki daha fazlasını yapar. [/QUOTE]

Bunu araştırıp en kısa zmanda aksiyon alacağım. bilgiler için de teşekkür ederim.
Demasoni Akvaryumum

Ben bu şekilde dizmiştim. Yanlış var ise düzeltiniz lütfen :)

Bir de bu mercanı ben ufalasam suyun ph değerini yükseltmek için sump içine koysam artısı eksisi bir şey olur mu acaba?


Sünger dediğim de bunlar.

vinas2013-02-10 20:58:19

[QUOTE=BurakGuran]Sigarayı bırakmanıza çok sevindim. Tebrik ederim. Akvaryumunuz çok güzel nazar değmesin. İlk resimdeki mercanı kaldırmanız daha sağlıklı olur gibi geliyor bu tür hakkında pek bilgim yok ama balıklar yüzerken sürtüp veya çarpıp zarar görebilirler. Sağlıklı balıklar. [/QUOTE]

Teşekkür ederim, darısı kullanıp da bırakmak isteyenlere :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.