ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
orhantoker
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Kasım 2011 11:45
Son Ziyaret:
01 Aralık 2015 10:38
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orhan Toker
Doğum Tarihi:
15 Temmuz 1968
Yaş:
55
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Orhan Toker

SON 10 MESAJI

JBP CristalProfi e701 Filtre aldım
[QUOTE=altinparmak ]Jbl filtrelerin fluvaldan daha iyi oldugunu düşünüyorum... Bu arada gerçek debi testi yaptınızmı eheimdan sonra tercih edeceğim marka kesinlikle jbl dir...[/QUOTE]

Filtreyi alalı 3 aya yaklaştı. Geçen hafta içime sinmedi bir temizlik yaptım. Ancak hiç kirlenmemişti. Debidinde bir düşüş gözlemlemedim. Nozzle'ı suyun yüzeyinden 4-5 santim altta kalmasına rağmen su yüzeyine mükemmel dalga veriyor.
70 litrelik yeni akvaryumum
[QUOTE=seturker] Merhaba arkadaşlar. Akvaryum hobisinde çok yeniyim. 70 litrelik yeni bir akvaryum kurdum. İçinde 5 adet Japon balığı ve 3 adet adını ve türünü bilmediğim (bu konuda sizden yardım istediğim), sırf çok beğendiğim için aldığım balıklar var. Bilinçsizce bir seçim yapmış olabilirim.  Aşağıda 2 dakikalık bir video var. Değerli fikirlerinizi, görüş ve önerilerinizi rica edeceğim. Ayrıca aşağıdaki sorularıma da cevap verirseniz çok memnun olurum.

http://youtu.be/GX4ylkuOrU8

1-) 70 litrelik akvaruma, Eheim 2213 dış filtre aldım. Normalde 250 lt/saat çevrim kapasiteli bir filtre işimi görebilecek iken, 440 lt/saat kapasiteli bir filtre almış oldum. 250 litrelik tanklar içinmiş bu filtre. Sizce bu filtre, bu akvaryuma büyük gelir mi? Sanki tank içindeki su sirkülasyonu biraz kuvvetli gibi. Bu hızlı sirkülasyon balıkları yorar mı?

2-) Filtrem musluklu tip. Devirdaim hızını azaltmak için, çıkış hortumundaki musluğu biraz kıssam olur mu? Bu işlem motoru zorlar mı?

3-) Filtremi normalde 24 saat çalıştırıyorum. Ancak, sessizliğe ihtiyaç duyduğum zamanlarda, ara sıra, filtreyi 1-2 saatliğine kapatsam bir sakıncası olur mu?

4-) Tankımda ısıtıcı yok. Evimde 24 saat boyunca kalorifer yanıyor. Sıcaklık sabit yani. Ayrıca bir ısıtıcıya gerek var mı?

5-) Musluk suyunu 1 gün dinlendiriyorum, aquatan ile şartlandırıp kullanıyorum. Doğru bir uygulama mı?

6-) Videoda görmüş olduğunuz akvaryum süsü aslında ciklet balıkları içinmiş. Ve taş olduğu için suya sertlik veriyormuş. Bildiğim kadarıyla Japon balıkları da yumuşak su istiyor. Ne yapayım, bu süsleri de çok beğeniyorum. Kalsın mı, çıkartayım mı? Japon için daha uygun bir akvaryum dekoru var mıdır?

7-) Ben aslında ciklet balığı beslemek istiyorum ama forumdan öğrendiğime göre 70 litrelik tankım buna uygun değil. Şöyle bir şey yapsam nasıl olur: Yavru cikletler alsam, sonra büyüdükleri zaman akvaryumu büyütsem, ya da buna imkanım olmazsa balıkları birine hediye etsem. Yavru ciklet te mi beslenmez bu tankta? Beslenirse, kaç santim boyunda olmalı ve en fazla kaç tane konmalı?

[/QUOTE]

Öncelikle hayırlı olsun. Uzun yıllar hastalıksız balıklar dilerim. 

1) Videodan izlediğim kadarıyla akıntı balıklara iyi bile gelmiş. Filtrenin büyük olması elektrik tüketimi açısından kötü ama ileride büyük akvaryuma geçerseniz elinizde hazır olur.

2) Muslukları kısmayın. Hem ses yapar hem de motor kafasının çabuk bozulmasına yol açar.

3) Filtrenizi 1-2 saat kapatmanız bakteriler açısından riskli. Özellikle sıcak yaz günleri devirdaimin hiç durmaması gerekir. Daha sessiz filtre için JBL CristalProfi e701 önerebilirim. Sesini duyamazsınız. Elinizdekini de buradaki arkadaşlara satabilme şansınız var.

4) Japon balıkları için 19-23 derece arası idealdir. Geceleri ısı çok hızlı düşmüyorsa gerekmez. Benim akvaryumum hemen kalorifer yanında. 24 derecenin altına düşmüyor. Geceleri en az 22 oluyor.

5) Musluk suyunu en az 48 saat dinlendirmen lazım. Aquatan'ı da dinlenme süresinin bitmesine 24 saat kala koyarsan daha iyi olur.

6) Japonlar ve ciklet balıkları arasında bir seçim yapman gerekiyor. Ben Japon bakıyorum. Hem kolay bakılır hem de seyri güzeldir. (Elbette ciklet de bakabilirsiniz)

7) Evet 70 lt ciklet için işkence. Onlar volta atmayı severler.
JBP CristalProfi e701 Filtre aldım
[QUOTE=NuriBerk]>Arkadaşlarım bana da önermişlerdi bu filtreyi..Size güvenerekten alacağım bunu ...Ama siz biraz daha kullanın ... 1 Ay sonra tekrar sorarım filtrenin durumunu; ona göre alırım [/QUOTE]

Bence 1 ay daha beklemenize gerek yok. Alır almaz akvaryum suyunun nasıl değiştiğine şahit olacaksınız. Bu debide daha az enerji tüketen ve daha sessizi olduğunu düşünmüyorum.
JBP CristalProfi e701 Filtre aldım
Filtreyi alalı 1 ayı geçti, izlenimlerimi yazıyorum:

1) Su berraklığı çok iyi. (aslında çok titizim daha önce de iyiydi ama bu başka!)
2) Balıklar nedendir bilmiyorum (tesadüf de olabilir) çok daha iştahlılar
3) Filtrenin nozulını kullanıyorum. Suyun 4-5 cm altından basıyor ve su yüzeyinde çok hoş görünümlü bir dalga yaratıyor.
4) Ses halen başlangıçtaki gibi. Sadece yanına yaklaşınca bir titreşim sesi var.
5) Bu filtreyi Fluval ile karşılaştırdım. Aynı debide Fluval 18W motor kullanıyor ve çok daha pahalı. 
6) Yani 160LT akvaryum için süper bir dış filtre
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
[QUOTE=M.Tuna] [QUOTE=orhantoker]JBL CristalProfi i701 Greenline kullanıyorum

Artıları: 6.1l filtre hacmi, kaliteli malzeme, kafayı çıkartırken suyu oyomatik kesmesi, sessiz. ve 9W motor.
Eksileri: Hortumlarınn sert ve emici, basıcı ağızlarının biraz kalitesiz olması. Fluvalın spiral hortumları ve akvaryuma bağlama aparatları çok daha iyi düşünülmüş.

İlk aldığımda oldukça tedirgindim. Ses ve su kaçırma olayından korkuyordum. Ancak çalıştırınca ses çıkarttığını anlayamıyorsunuz. Ancak elinizi ya da kulağınızı ürünün üzerine dayarsanız titreşimi farkedebilirsiniz.

Su kaçırmasından hala korkuyorum o kullandıkça geçecek herhalde.

[/QUOTE]
Su kaçırma korkusu evhamdan ileri geliyor.
Ben 22 yıl önce ilk Eheim filtremi aldığımda gece yarılarına kadar kontrol amaçlı kalkıp bakmıştım.
İlk kurulum sendromu diyelim buna.
Tankınızda değişimleri de yazarsanız çok iyi olur.
[/QUOTE]

İlk kurulumda malzemeleri iyi yıkamadığımdan herhalde tüm akvaryum beyaz oldu. Camlarına bile yapıştı beyaz bioball'ların tozu. İlk su değişimini takip eden 8 saatte billur gibi suyum oldu. 1 ay içinde bir filtre temizliği yapacağım. O zaman daha iyi bir netice alacağımı düşünüyorum.
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
JBL CristalProfi i701 Greenline kullanıyorum

Artıları: 6.1l filtre hacmi, kaliteli malzeme, kafayı çıkartırken suyu oyomatik kesmesi, sessiz. ve 9W motor.
Eksileri: Hortumlarınn sert ve emici, basıcı ağızlarının biraz kalitesiz olması. Fluvalın spiral hortumları ve akvaryuma bağlama aparatları çok daha iyi düşünülmüş.

İlk aldığımda oldukça tedirgindim. Ses ve su kaçırma olayından korkuyordum. Ancak çalıştırınca ses çıkarttığını anlayamıyorsunuz. Ancak elinizi ya da kulağınızı ürünün üzerine dayarsanız titreşimi farkedebilirsiniz.

Su kaçırmasından hala korkuyorum o kullandıkça geçecek herhalde.

JBP CristalProfi e701 Filtre aldım
[QUOTE=M.Tuna]Birisi ''dış filtre aldım'' diye konu açınca sanki kendim almış gibi seviniyorum.
Yeni filtreniz hayırlı olsun.
Bize birkaç haftalık izlenimlerinizi aktarın lütfen.
Akvaryuma getirisi neler oluyor yazın.
(Bu arada fiyat ve aldığınız yerin adını da söyleseniz iyi olur)
[/QUOTE]
225 TL.- ye aldım. Bizim semtte bir petshop var adına dikkat etmedim. Ancak CANPET online olarak 212'yye de alabilirsiniz.

İlk günün sonunda akvaryumun camlarında beyaz bir toz tabakası (içten elbette) oluştu. Bunu filtrenin orta bölümündeki yuvarlak beyaz taşlardan gelen toza bağlıyorum. İlk temizlikten sonra bir daha olmayacağına eminim.
JBP CristalProfi e701 Filtre aldım
[QUOTE=Life]Merhaba,

Orhan Bey, yeni filtreniz hayırlı olsun.

Bende E1501 kullanıyorum ve çok memnunum. Ses ve debi düşmesi yaşamadım. Yalnız ben kendi iç malzemeleri yerine Eheim'in malzemelerini kullandım..

Saygılarımla.
[/QUOTE]

Eheim benim beğenerek kullandığım bir marka, ancak dış filtrede bu modeller gerçekten iyi. İleride yukarıda bahsettiğim JBL'İn değişik ilç filtre malzemeleri ya da seachem malzemeleri de denemek istiyorum. Filtrenizin temizliğini hangi sıklıkta yapıyorsunuz?
JBP CristalProfi e701 Filtre aldım
Sevgili arkadaşlar,

60l japon balığı akvaryumum var. Kendi özel imalatım bir iç filtre kullanıyordum. Ancak sürekli dış filtrelemenin daha iyi olduğunu yazılardan takip ediyorum. Son olarak komando çöpçüm iç filtrenin arkasına sıkışıp ölünce dış filtre almaya karar verdim.

Uzun süren araştırmalarım sonunda JBL CristalProfi e701 GreenLine'da karar kıldım. İşte özellikleri ve ilk izlenimlerim:

  • 9W'lık motor inanılmaz sessiz ve 160l'ye kadar işe yarıyor (bence 200 litrede de işe yarayacaktır)
  • Motor mili seramik olduğu için aşınma derdi yok. Ancak temizlik yaparken çok dikkatli olmak gerekiyor. Daha önce bol bol seramik mil kırmışlığım var.
  • 700 l/h çevrimi var
  • 6 litre filtre hacmi var ki aynı orandaki eHeim 2211 2.5 litre. Ayrıca içinde filtre malzemeleri hazır geliyor.
En çok sesten korkuyordum, çalıştırınca inanamadım. Kendi ayakları ses emici özel lastik pabuçlu. Bu yüzden zaten sessiz olan motorun titreşimi de duyulmuyor. Sadece su sesi...

Giriş çıkış hortumlarının filtre bağlantısı çok akıllıca tasarlanmış. Hortumlar filtreye özel bir aparatla takılıyor ve bu aparat filtreye tam oturup mandalları kapatılmadan su akışı sağlanmıyor. Yani filtre temizliğinde sadece hortumların bağlı olduğu kafayı söküyorsunuz ve filtre serbest kalıyor. Su kesmek için de uğraşmanıza gerek yok.

Filtrenin tek eksiği suyun debisini ayarlayacak bir düzeneği yok ancak çıkış hortumuna bir musluk takarak bunu çözebilirsiniz. (Ben öyle yaptım 60 Litre de 270 l/h debi fazla bile gelir. 

Filtre sepetleri 3 adet hepsi de 2 litreye yakın hacimli. İçlerinde malzemesi hazır geliyor. Yani ekstra filtre malzemesine gerek yok. Yine de JBL'in yosun, su sertliği ve değişik sorunlar için özel tasarlanmış filtre membranları var.

Gelelim sonuca: Filtre malzemelerini ılık suyla sadece 2-3 dakika yıkayarak kurulumu yaptım. Akvaryumum oturmuş olduğu için bakteri oluşumu ilacı koymadan döngüyü başlattım. 2-3 gün içinde filtre de kültürler tamamlanır. 

Filtreyi çalıştırdıktan yarım saat sonra suyun netliğini sizle paylaşmak isterdim doğrusu. Özetle 224 TL.-ye aldığım alete helal olsun diyorum. Bütçesi müsait olan her akvaristin JBL CristalProfi serisini denemesini tavsiye ederim.
İlginç bir çöpçü balığı ölümü
[QUOTE=mehmet zahit]Çok ilginç çöpçüler akıllı balıklardır sıkışacakları yere girmezler[/QUOTE]

Sürekli filtrenin etrafında dolaşıp duruyordu :) Dip balığı olmasına rağmen su yüzeyine de çıkıp çıkıp iniyordu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.