ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ahmet akdemir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ocak 2007 15:58
Son Ziyaret:
18 Eylül 2007 15:07
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Akdemir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Adım:Ahmet Akdemir
100x50x45
moli ,silvermoli,plati,lepistes,velifera
45x30x45
yavrularım

SON 10 MESAJI

Neden büyümüyorlar neden neden?
Merhaba arkadaşlar;
 
Akvaryumumu kuralı neredeyse 6 ay oldu tamam ilk zamanlardaki ölümler bitti zaten büyük balıklardan geriye bişede kalmadı.
Ama yavrular büyümüyorlar akvaryumumun içi midte kabuğu dolu büyüklü küçüklü ve hepsi büyük akvaryumda nerdeyse 220 litre ve genişte içinde kılıç lepistes ve plati yavruları var kendi hatamdan yavrulardan ölen çok oldu ama sebebini biliyorum o değil sorunum.
 Büyümüyorlar.6Aylık lepsites yevrularım daha yetişkinlerin yarısı kadar kılıç yavrularım büyüklerinin daha 4 te biri kadar bu kadar geçmi büyür bu balıklar platiler zaten olduğu yerde sayıyor.
Verdiğim yemlere gelince çok kalite ithal dediği toz kırmızı renkli bi yemi pul yemle ezip karıştırdım sadece bunu yiyorlargünde 3 defada yemleniyorlar ama büyüme yok ayrıca midye kabuğu suyu sertleştirir diyorlar suyu yumuşatmak için içine bitki harici ne koymalıyım burada akvaryumcularda bitki satılmıyor bir dal bişeyede bi ara 12 lira demişti akvaryumcunun biri
Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden.
Balıklarımın Hepsi Ölüyor Neden ?
Merhaba arkadaşlar
Akvaryumu kuralı 5 ay kadar oldu ve öle öle sadece 1 plati ve sonradan aldığım kılıçların gümüş renkli olanı kaldı .Yavrularımın durumları iyiler sayılmıyor baya bi yavrum var kılıç,plati,lepistes ve daha seçemediğim gümüş renkli gibi daha küçük yavrularda var erkek yavru kılıçlarımdan birinin kuyruğu 3 cm.kadar oldu erkek lepisteslerim çok dişiden renklendiler ve çiftleşmeye başladılar bide erkek lepistesler büyük dişi kılıçlada çiftleşiyor acaba bunların yavrusu olurmu
Leopar Vatoz Sorun Olurmu?

Ben gene bu sitede leopar vatozların gece ters dönerek yerde ağır yüzen yada uyuyan balıklara yapışarak kanını emdiğini ve balıkları zayıflatıp öldürdüğünü okumuştum.

Hangisi yavru yemez?..
Ben yavru tankında beslemeyi bıraktım ana tanka aldım 100 kadar yavrumu yeni doğanlar bile ortalarda geziyorlar yetişkinlerden arkasını dönüp bakan dahi yok bence akvaryumda saklanma yerleriniz çoksa ve sık yemleme yapıyorsanız hiç sorun yok
Plankton

Arkadaşımızın şalgam dediği zaten siyah havuç arkadaşlar

filtredeki balıklar
Kanımcada filtreyi açın
Isıtıcının Yanına Rafya
Akvaryum büyük değilse yavrulukta bakın bence benimde tüm yavrularım ana tankta ama tankımın uzunluğu 100cm. ve içinde sadece 6 büyük var.
Ürkek balık mı,?

Kemal bey benim ana tankım oturma odamda balıklarımla beraber saat gece 12 lere dek film seyrediyoruz ses desen ses var hareket dersen alası balıklar alışmalılar size ve ortama ama önce size kanımca benim 1 aylık yavrularım dahi elimle dans ediyorlar artık. Açken değil saadecede elim nerdeyse balıklar orada tekrar diyorum açken değil her zaman böyle.

Biraz daha zaman geçsin alışırlar elbette

1 aylık yavrularla yeni doğanlar yaşarmı

Kanımcada yaşar vede yaşıyorlarda bizim evde.Benim akvaryum 200 lt.yavruluğu iptal ettim yavrulukta yavru olmuyor onu anladım büyümüyorlarda içide çabuk kirleniyor su değişimindede ölenler oluyor su dinlense dahi.

Ana tanka aldım tüm yavrularımı akşamdan1 ay önce doğan yavrularım bile ortalarda rahat rahat geziyorlar vede bu arada daha yeni yavrulayan lepistesimin yavruları rafyaların içinde hala saklanıyor

Büyüklü küçüklü 100 kadar yavrum var içinde yemlemeyi sık sık ve az az yapıyorum büyük balıkların gözü doyuyor yavrularla hiç uğraşmıyorlar.Ayrıca hamile balıklarımıda ayırmıyorum ben 1 metre boyundaki akvaryumumun sağ tarafını 1 karıştan fazlaca komple su yüzeyine kadar rafyaladım isteyen yavrular orada saklanıyor deniz kabukları vede suni bitkide var akvaryumda doğumu gelen anne balık gidip rafyaların içine yavruluyor yavrularada bişe olmuyor ana tanktada yavruluktan çook çabuk gelişiyorlar.

Yani değil 1 aylıkla bugün doğan büyükleriyle bile yavrular birarada yaşıyorlar ama sistemi tam oturtturmalısınız dediğim gibi

Karma canlı doğuran ve beta

Ben neler besledim neler zamanında .Japonlarla melekleri vede canlı doğuranları aynı tanktamı bakmadımki içinede beta atmadımmıki beta dövüşü bile yapmadımmıki kimse demiyor burada ama mutlaka deneyenler vardır bi zamnalarda olsa.Şampiyon bi betam vardı hatta 5 dövüşün galibi mahalleden çocuklar sırf bendekine rakip olsun diye beta alırlardı .

Ama bu uzun yıllar önceydi çocuktum daha . Şimdi işi öğrendim kanımca azçok melekle japonun birarada olmayacağını canlı doğuranlarlada biraraya gelmeyeceklerini öğrendim .Betaya gelincede ozamanlar beslediğim savaşçı betam bi deniz kabuğunu yuva yapmıştı kendine içinde yaşardı sakince yanına getirmezdi kabuğun başkalarını yuvasını korurdu.

Şimdiki canlı doğuranlar akvaryumuma bi beta attım baktım olacağı yok akvaryumun bi bölgesini parselledi beta sonradan kabarmalarına alışan balıklar betaya akvaryumu dar etmeye başladılar balık çok olmamasına vede akvaryumumun 200 lt. olmasına vedeee iyi saklanma yerleri olmasına rağmen çocukkendi dövüşler şimdi balıklarımın puluna zarar gelmesini istemem elbette ayırdım betamı akvaryum eski huzurlu günlerine kavuştu tabi betamda

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.