ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akademiker
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Aralık 2008 19:50
Son Ziyaret:
06 Ekim 2009 21:42
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin ERSOY
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1969
Yaş:
54
İl:
Sakarya
Meslek:
Akademisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

HüseyinErsoy

SON 4 MESAJI

frontozaların bazılarının yumurtaları çürüyor

1 Erkek, 5 dişi frontozam var dişilerin 4 tanesi yumurta yapıyor. Bir dişinin yumurtalarından kuluçka makimasıyla yavru aldım. Ancak diğer dişilerin yumurtaları 2-3 gün içinde kuluçka makinasında çürüyor yavru çıkmıyor. Büyük ihtimal döllenme gerçekleşmiyor. Döllenmeme nedeni erkek olsa hiçbir dişiden yavru alamamam gerekir. Ancak birisinden yavru aldık. Diğerleri 5-6. defa yumurtlamasına rağmen yavru çkmamıştır. Yavru alamadığım dişilerin yumurta sayısı 140 civarında. Anlayacağınız çok yazık oluyor. Benim tahminim dişiler yumurtaları daha döllenmeden toplamaya başlıyor ve dolayısıyle döllenme gerçekleşmiyor. Fakat bunun nedeni nedir? Düzeltilmesi için ne yapılmalıdır? Acilen katkılarınızı bekliyorum. Bulunduğum bölgede işi bilen sorabileceğim frontoza uzamnı da yok. frontoza Uzmanları lütfen yardım ediniz!

Selamlar
Frontoza yumurtalarından yavru çıkmıyor

Dün gece en büyük dişi frontoza yumurtladı. Yumurtaları yapıp ağzına doldurduktan sonraki sürece rastgelebildim. Erkeğin kur yapıp, sanki dölleme isteğine karşı dişi hep isteksiz davrandı ve ondan hep uzak durdu. Sanki dölletmek istemedi gibi gözlemledim ben. Erkeğinde buna sanki sinirlendiğini gözlemledim. Sanırım benim dişiler bu ikinci erkek balıklada uyuşmuyor.

Bu balıklarda böyle uyuşmama durumu da oluyormuş galiba. Şayet öyleyse 3. bir erkek daha alıp denemem gerekecek.

Birşeyler eklerseniz seviinirim
 
Uğur bey. Sanırım frontozaların çiftleşmesiyle ilgili çok fazla bilgim yok. Bu konuda bilgi verirmisiniz?
 
 
akademiker2008-12-10 12:09:11
Frontoza yumurtalarından yavru çıkmıyor
Yumurtaları 2. gün alıyorum. Çünkü 3. gün ağzında yumurta kalmıyor. Daha önce 3. ve 4. gün de almıştım, fakat yumurtalar pembeleşmişti ve yavru çıkmadı.
 
Balıkların çiftleşme anına hiç denk gelemedim. dolayısıyla durumun benim dediğim gibi olduğundan emin değilim.
 
Frontozaların çiftleşme şeklini biliyorum. Dişiler yumurtayı bıraktıktan sonra erkek döller daha sonra dişi yumurtaları ağzına alır.
 
Buarada yeni bir gelişme oldu. dişilerden biri ilk defa yumurta yaptı. 2. gün yumurtaları kusturdum. Bugün 5. gün ve 26 yumurtadan 15 tanesi yavru olmaya başladı. Buda diğer dişilerin acemilik yaptığıyla ilgili düşüncelerimi güçlendiriyor. Yani erkek dölleyebiliyor.
 
Bu konuda yardıma ihtiyaç var. yoksa gerçekten yazık oluyor.
 
akademiker2008-12-09 00:49:49
Frontoza yumurtalarından yavru çıkmıyor

Merhaba arkadaşlar,

 

1 Erkek, 5 dişi frontozam var dişilerin 4 tanesi yumurta yapıyor. Ancak yumurtalardan yavru çıkmıyor. Kuluçka aparatına koymama rağmen yumurtalar 2-3 gün içinde çürümeye başlıyor ve parçalanıp gidiyor. 4 balık ortalama 200 yumurta yapıyor ama yumurtalardan yavru çıkmıyor. Erkek balıkta kusur var ihtimaliyle erkeği değiştim. Ancak durum değişmedi. Benim tahminim dişiler yumurtaları daha döllenmeden toplamaya başlıyor ve dolayısıyle döllenme gerçekleşmiyor. Yani dişiler acemilik ediyor. Şayet böyleyse bu acemilik geçermi? Ne zaman geçer? Geçmezse döllenmenin gerçekleşmesi için ne yapabilirim? Çok yazık oluyor. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Hüseyin Ersoy

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.