ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UEK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
343
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
01 Mayıs 2022 19:02
Son Ziyaret:
3 dakika önce
Toplam Mesaj:
339 [0.29 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
164 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Utkan Ege Kervan
Doğum Tarihi:
05 Şubat 2006
Yaş:
19
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Utkan Ege 30x40x35h Taiwan Bee Karides 30x30x30h Bloody Mary Karides 35x35x35h Betta Smaragdina 50x50x50h Channa Bleheri ⏳ https://instagram.com/uekshrimps?igshid=MTIzZWQxMDU=

SON 10 MESAJI

Akvaryum Camında Minik Beyaz Şeyler
Ostracod. Zararsızdır. Yemleme miktarını azaltmak ve kısa bir dönem su değişim sıklığınızı arttırmak sayılarını azaltmaya yardımcı olacaktır.
Hobide Yeniyim
Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Sorularınıza sıra ile gelecek olursam;
1) Aydınlatma için düşündüğünüz ledlerin değerleri yazılmamış ancak yeterli olacağını düşünmüyorum. Low-tech bir sistemde basit smd'led bile kullansanız düşündüğünüz bitkiler için fazlasıyla yeterli olacaktır. Çeşitli internet siteleri üzerinden hazır armatürlere bakabilir ya da kendiniz yapabilirsiniz 2 durumda da en fazla 400-600tl bandında çözüm bulursunuz.

2) Balıklarınız teorikte uyumlu dursa da iş kurulumu yapıp canlıları ekledikten sonra farklı olabiliyor. Dediğiniz türlerin hepsini beslemiş birisi olarak söylüyorum;
-Neonlar bettanın kuyruk ve yüzgeçlerini mutlaka tırtıklayıp strese sokacaktır.
-Bettanız erkek ve agresif karakterli olursa akvaryumdaki bütün canlıları kovalama ya da saldırma durumları olabilir.
-Taban alanınız yeterince geniş değil, 2'si de sürü balığı olan kuhlii ve corydoras türlerinden yalnızca birisini seçip 6-8 üyeli bir grup halinde beslemenizi öneririm.(Kuhliiler saklanmayı fazla seven türler, corydoraslar kadar aktif ve görünürde olmadıkları için corydoras tercih etmenizi tavsiye ederim.)

3) 40x40x40h bir akvaryum için 6mm cam kalınlığı yeterli olur.

4) Pipo filtre doğrudan hava motoruna takılmaz. Hava motorundan çıkış kısmı ve pipo birbirlerine hava hortumu ile bağlanır. Spf34 kendimde karides tanklarımda kullanıyorum. Ancak bu tarz pipo filtreler mekanik temizlik yapmıyorlar, aynı zamanda filtrenin suyun içinde olması da hem görüntü hemde temizlik kolaylığı açısından dezavantaj. Tavsiyem pipo filtre yerine saatte 300-400lt/h su çevirebilen bir şelale filtre bakmanız. Kendim dophin H serisini kullanıyorum ve memnunum tavsiye ederim.

5) Evet ısıtıcı zorunlu. Yazın bile Akvaryumlarda gece-gündüz arası 3/4 derece fark oluyor bu yüzden yazın dahi çıkarılmamalı. Canlıların bağışıklılığını asıl zayıflatan ve hastalıklara sebep olan su sıcaklığının düşük ya da sıcak olması değil (aşırı absürt değerlerden bahsetmiyorum), su sıcaklığının gün içinde sürekli ve ani olarak değişmesidir.
Neon Tetra Akvaryumum
[QUOTE=cihann7]
Dana yüreği veriyorlar sanırım bir parça yalnız suda çok uzun süre durmaması gerekiyor çok kirletir. Co2 için evet daha erken olabilir daha sonrası için demiştim, tekrar elinize sağlık [:nazar:][:nazar:][:nazar:][/QUOTE]

Dana yüreğine gerek yok katil salyangozlar hepsini bitiremezlerse suyu çok çabuk bozar hacim de zaten çok fazla değil gereksiz risk. Normal salyangozlar gibi biofilm tabakası ile de beslenebilen canlılar. Protein içerikli bir yem atarsanız neonların ağzına sığmayacak büyüklükte yeterli olur.
Karides Lepistes Yavrularını Yer Mi?
[QUOTE=cagrikarabas]Merhabalar.
Bugün 10 tane karides aldım. Karideslerimi lepistes, transgenetik tetra ve kardinal neon bulunan 90 litrelik ana tankıma koymak istemiyorum. Ana tankım bol bitkili olmasına rağmen karidesleri balıklar ile beraber beslemek istemiyorum. Bu yüzden karidesleri henüz daha birkaç günlük olan lepistes yavrularının olduğu bitkisiz 30 cm'lik akvaryuma koymayı düşünüyorum.

Sizlere sormak istediğim soru şu:

ANAÇ KARİDESLER HENÜZ DAHA BİRKAÇ GÜNLÜK OLAN LEPİSTES YAVRULARINI YER Mİ? EĞER YEMEZSE BİLE ANAÇ KARİDESLER LEPİSTES YAVRULARI İLE BİRLİKTE BİTKİSİZ 30 CM'LİK AKVARYUMDA YAŞAR MI?[/QUOTE]

Hiç bir sıkıntı olmaz gönük rahatlığı ile koyabilirsiniz. Karidesler herhangi bir balığı ya da omurgasızı doğrudan avlamaz hatta herhangi bir hamle dahi yapmazlar akvaryumlar için en barışçıl türlerdendir.
Doğada da zaten çürükçül beslenen canlılar öğünlerinin büyük bir kısmını algler, biofilm tabakası ya da ölmüş diğer canlılardan oluşur.


Powerled Armatür Yanına Smd Led?
Bitkilerin türü, akvaryum yüksekliği ve CO2/Gübre kullanımı olup olmadığına göre değişir daha detaylı bilgi verebilir misiniz.
Bakteri Kültürü Olmadan Balık Yaşar Mı
[QUOTE=koraykbl]Bakteri kültürü olmadan hiçbir balık yaşamaz. Bakteri kültürü suda balıklar için gerekli olan bakterilerin oluşması demektir. Kendilinden oluşması 1 ay kadar sürebilir. Oluşturmak için filtreyi açık bırakmak gerekir. Zamanı kısaltmak istiyorsanız hazır bakteri kültürleri ekleyebilirsiniz. Tavsiyem kendiliğinden oluşmasıdır. Onun haricinde öncelikle balıktan önce salyangoz ve çöpçü guruplarını eklemeniz bakteri kültürüne yardımcı olur. [/QUOTE]

Dediklerinize katılmakla beraber ufak bir düzeltme yapayım. Bakteri kültürü ve Bakteriyel döngü aynı şey değildir. Bakteriyel döngüden kasıt canlıların ürettiği amonyağın daha az zehirli olan nitrata dönüşümünü sağlayan azot döngüsüdür. Bakteri kültürü ise bu azot döngüsünde görev alan nitrifikasyon bakterilerini içeren bir kültürdür.
Parazit Benzeri Canlılar
[QUOTE=Karahanlı] hocam aktifsiniz diye yazdım şuan lepistesim doğuruyor 2 tane yavrunun karnı fazladan şiş ve kırmızı yan yatıyorlar ve ve yan yüzüyorlar yapılabilecek bişey varmı[/QUOTE]
forum pc'de tarayıcıda açık durduğu için aktif gözüküyorum muhtemelen ancak foruma bakmıyordum kusura bakmayın mesajı yeni görebildim. Canlı doğuranlar ile ilgili çok fazla deneyimim yok ancak doğum sırasında birkaç yavru kaybı olması normal diye biliyorum. Dediğiniz doğan yavruları bir yavruluğa ayrıca ayırıp gözlemlemek ve hayatta kalırlarsa beslendiklerinden emin olmanız dışında yapabileceğiniz çok fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Parazit Benzeri Canlılar
Karides ve Salyangoz gibi omurgasızlar için tehlikeli ancak lepisteslere doğrudan tehlikeli olacağını düşünmüyorum. Sayıları fazla artarsa görsel olarak ve biyolojik yükü arttırdıkları için rahatsız edici olabilirler. Ancak yemlemeyi azaltıp (planarya oluştuysa muhtemelen fazla yem veriyorsunuz), düzenli su değişimi ve dip çekimi ile sayılarını sorun yaratmayacak ölçüde tutabilir, zamanla tamamen kurtulabilirsiniz.

Ancak ben eklediğiniz görselde Planarya görmedim.
Parazit Benzeri Canlılar
Yuvarlak olan tatlı su limpeti, kurtçuklar ise nematod. Zararsız canlılardır genellikle aşırı yemleme nedeni ile oluşurlar. Düzenli su değişimi ve yemlemeyi azaltarak sayılarını azaltıp zamanla kurtulabilirsiniz. Ayrıca Lepistesler denk getirdikçe tüketirler doğal canlı yem. Kaynatma işlemi yapmanıza gerek yoktu boşuna oturmuş düzeni ellemişsiniz. Akvaryumunuzdaki eski su duruyorsa ve filtre temizliği yapmadıysanız çok sorun olmaz ancak filtrenizi de temizlediyseniz sıfırdan kurulum yapmalısınız.
Parazit Benzeri Canlılar
Resim sanırım yüklenmemiş. Konuyu düzenleyip resim eklerseniz yardımcı olmaya çalışırız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.