ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BloodBender
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Şubat 2009 17:11
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2009 20:32
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bora Çakıroğlu
Doğum Tarihi:
01 Kasım 1978
Yaş:
45
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bora Çakıroğlu
130Lt. 14 Snow 2 Makrakanta 2 Vatoz 4 Neon

SON 10 MESAJI

Yeni Balıklar
Merhaba,

Akvaryumumda daha önce canlı doğuran bakıyordum. Başka bir akvaryumda yavrulayan snow prensesin 14 yavrusuna bakabilmek için akvaryumumdaki 4 tane yetişkin canlı doğuranı geri verdim ve snow prensesleri akvaryumuma aldım. Yalnız akvaryumdan çıkarmadığım bazı diğer balıklar var ve ne olacağı, uyum sağlayıp sağlayamayacakları konusunda yardıma ihtiyacım var.

Yavru snow prensesler 14 tane ve hepsi 1er cm boyunda. Şu an akvaryumda bunun yanında 2şer cmlik 4 tane neon tetra, 5er cmlik 2 tane makrakanta ve yaklaşık 10 cm boyunda 2 adet vatoz var.

1. Makrakanta, neon ve vatozlar anlaşıyorda, yanlarına yeni gelen 14 adet yavru snow prensesimle akibetleri ne olur, anlaşırlar mı, ne yapılmalı..

2. Akvaryum hacmim 130 lt ve kayalık var. Bu yavrular büyüdüklerinde maksimum kaç tanesine bakabilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Hamile Beyaz Prenses
Merhaba Arkadaşlar,

Tatil dönüşü farkettimki beyaz prensesimin ağzının içi yumurta dolu. 15 gün önce böyle birşey yoktu, bu yavruların doğması için ne kadar süre vardır ? Ve balığımı şimdiden yavruluğa ayırmalı mıyım, ne yapmam gerek, yardımcı olur musunuz. Yemek de yiyemiyor.

Teşekkürler.

Akvaryum : 1 yunus 2 beyaz 2 sarı prenses 2 vatoz.
Dış filtreden çıkan Lepistes yavrusu.
2 ay önce akvaryumun üstündeki filtre kapağından gelen zırıltının sebebini anlamak için kapağı açtığımda, filtrenin içindeki elyafın üstünde, su borusundan akan suyun hemen altında, yaşaması mümkün olmayan abuk sabuk bir noktada bir yavru siyah moli buldum. Filtrenin çektiği bu yavruyu atmak için parmak ucuyla tuttuğumda kıpraşmaya başladı. Akvaryuma attım ve hala yaşıyor. Nasıl hayatta kalmış, kaç gündür veya saattir ordaydı hiç bilmiyorum ama elyafın üstünde sadece kafasına su akarken nasıl hayatta kaldı hala anlamış değilim.
bu balığın nesi olabilir? küsme olur muki?
[QUOTE=first_burn]

lepistes almıcam artık böle stresli salak bi balık olamaz

[/QUOTE]
 
Sana tamamen katılıyorum =) Bir de sormak istediğim, nerden almıştın bu balıkları ?
balıklarım ölüyor neden?
Mantara benziyor. Balıklarınızın mantar olabilmesi için olası koşullar, fazla yem artığı, akvaryumda ölü balıkların uzun süre kalması ve özellikle de ani su değişimleri ve balıkların bir anda soğuk suya bırakılmasıdır. Tedavi için suyun devirdaimini arttırmanızı ve değişimlerde dinlenmiş su kullanmanızı öneririm, taze su koymayın. Akvaryumcularda mantar ilaçları da bulabilirsiniz ama ben pek başarılı olduğunu görmedim. Açıkçası mantar tuhaf bir hastalık, akvaryum koşullarına dikkat ettiğinizde kendi kendine de geçebiliyor. Ayrıca eczanelerden edinebileceğiniz permasolün de mantara karşı iyi olduğunu, balıklara permasol banyosu yaptırmanın hastalığı geçirdiğini duydum, ama hiç denemedim.
moli cinsleri
Renginden dolayı olmaz böyle birşey tabiki, dişiyi kovalamak yerine bir dişinin onu kovalamasını bekliyor olabilir :) zira turuncu renkli bir erkek valiferanın dişi black moliyi kovaladığı ortamda, sırf benekleri yüzünden hemcinslerinden dışlanan molinin büyük bir kabahati olmalı :)
balıklarım ölüyor neden?
Şayet akvaryumunuzda bu yeni aldığınız balıkların seri ölümlerinden önce baktığınız ve yaşayan balıklar varsa boşuna su değişimi yapmayın, zamanla suda oluşan ve diğer balıklarınızın alışmış olduğu bakterileri yok edersiniz. Çok gerekmedikçe komple su değişimi veya balıklarınızın hepsi beyaz benek olmadıkça mavi damla kullanmak yanlıştır.

Bence balıkları aldığınız yeri değiştirin, balıklar hormonla büyütülmüş ve sizin akvaryumunuzdaki şartlara uyum sağlayamadığından ölüyor olabilirler.
Kılıçlardaki bu davranış nedir
Sadece kılıçlarda olması ilginç. Bir çeşit parazit veya kabızlık filan diyeceğim ama, diğerlerinde neden yok veya neden bir iki tane değil de tüm kılıçlarda var anlayamadım. Her ihtimale karşı 3/1 su değişimi yapmanızı tavsiye ederim. Sindirim sistemlerinde oluşmuş olabilecek bir parazitlenmeye karşı, imkanınız varsa kılıçları ayrı bir tanka alıp 1-2 gün yem vermeyin, varsa parazitleri temizlensin.
Moli yavruları
Ben doğumlarını akvaryumun içinde yaptırıyorum, yavruluk kullanmıyorum. Bu şekilde daha doğal ortamda büyümelerini ve güçlü olanların hayatta kalmalarını sağlamak daha doğru geliyor. Saklanacak çok sayıda bitki ve mercanları var zaten.
Moli yavruları
Merhaba,

Moli yavrularım neredeyse 2 aydır 1 cm boya ancak ulaştılar. Şimdi aynı moli tekrar doğurdu. Normal şartlarda yavruların yetişkin boyuta ulaşması için geçmesi gereken süre nedir ? Bu yavruların büyümesini hızlandırabilmek için tavsiye edebileceğiniz bir yem var mı ?

Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.